Esiniz sizden cok

manzarlet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
669
194
53
Ben evli degilim ama evli olanlara sormak istedigim bir soru var. Buyuk cogunlugun esi kendisinden cok kazaniyor sanirim, ama illaki esi ondan daha az kazanan da vardir. Amacim kesinlikle kucumsemek degil bayanlar lutfen yanlis anlamayin beni, ben sadece bakis acilarinizi ve yasanan olaylardan ders almak amaciyla soruyorum bu soruyu, kesinlikle paraci bir insan degilim. Size sorum; evlilikte esinizin sizden az kazanmasi bir karmasikliga yol acti mi? Ne gibi sorunlar oldu?
Bir sey daha sormak istiyorum, iki farkli dunyalarin insani omur boyu gecinebilirler mi? Mesela din anlayisi farkli, kultur farkli, dusunce yapisi farkli vb farkli olan iki insan, (hatta dilimiz bile farkli) sizce bu is yurur mu?

İlk soruna cevap verebilecek kritere henüz sahip değilim.
Lakin ikinci soruna gelirsek ben kesinlikle yürüyemeyeceğini düşünüyorum. Gerçekçi olmak lazım, evlilik hayalleri gerçek yapacak cinsten bir sihirli dokunuş değil. Ciddiyetini içine girdiğinizde daha bir iliklerinize kadar hissettiğiniz, en düşünülmedik davranışlarda temeli sarsabilecek hassas bir birlik.

Kazanc konusu herkese gore degisir bence. 7 yillik evliyim, gun geldi ben daha fazla kazandım, gun geldi esim tum evin masrafini yuklendi. Biz eve giren para hakkinda, parayi kim getirdiginden cok, nasil kullanacagiz diye konuştuğumuz icin hic sıkıntı yaşamadık.
Ama diger konu icin pozitif bakamiyorum. En basta her şey farkli iki insan nasil bir araya gelebilir de es olma dusuncesine sahip olunabilir. Bana pek mantikli gelmedi.

Hayatlarinizi birlestirdiginizde maaslarinizi da birlestiriyorsunuz o 3 ben 5 aliyorum seklinde degil de l
Limize 8 geciyor seklinde dusunulurse sorun olmaz ama erkek bunu gurur meselesi yapmayacak kadin da benim param demeyecek.

Diger soruna gelecek olursak her turlu konuda fikirlere saygi gosterilip elestirilmeyecekse olabilir tabiki.

Ben evli degilim ama evli olanlara sormak istedigim bir soru var. Buyuk cogunlugun esi kendisinden cok kazaniyor sanirim, ama illaki esi ondan daha az kazanan da vardir. Amacim kesinlikle kucumsemek degil bayanlar lutfen yanlis anlamayin beni, ben sadece bakis acilarinizi ve yasanan olaylardan ders almak amaciyla soruyorum bu soruyu, kesinlikle paraci bir insan degilim. Size sorum; evlilikte esinizin sizden az kazanmasi bir karmasikliga yol acti mi? Ne gibi sorunlar oldu?
Bir sey daha sormak istiyorum, iki farkli dunyalarin insani omur boyu gecinebilirler mi? Mesela din anlayisi farkli, kultur farkli, dusunce yapisi farkli vb farkli olan iki insan, (hatta dilimiz bile farkli) sizce bu is yurur mu?
Esimin benden az kazanmasi eger o kendisine kompleks yapmiyosa ve arada ucurum yoksa onemli olmazdi. Ama kultur din dil yada gelenek gorenek farkliligi bile bi evliligin yurumesine engrl olabiliyo bence dikkat etmek lazim askin gozu kor sonra carpilir gercekler suratimiza

Kazanç kısmı çok etkili değil bence, eve giren para ortaksa ve çok kazanan ben çok kazanıyorum psikolojisin de değilse.
Farklılıklar için de şunu söyleyebilirim, gerçekten farklılıklarınıza saygınız varsa, ileride bununla ilgili tartışmalar yaşanmayacaksa pek sıkıntısı olmaz, ama hafifte olsa şu an bir ayrım tartışma vs oluyorsa iki kişi içinde sıkıntı olur evlilik. Yine çocuk kısmındada bu yaşanabiliyor, yetiştirme tarzı açısından, şu an çocuk olmadığı için önemsiz bir detay gibi gelebilir ama çocuk olduğunda hayatın merkezine konacağı için en önemli sorun bu açıdan olabilir. Yani her şey size bağlı

Ortada sevgi saygi varsa yurur niye yurumesinki.diger konu ben almanyada dogdum buyudum guneydogulu biriyle evliyim 20 yila yakin bir sure oldu nerdeyse bizde bir sorun yokta aileler isinamadi hic.

İlk cevap;
Eşimle maaş konusunda aramızda büyük fark yok. O benden bir miktar fazla kazanıyor. Ama gözlemlerime göre ben ondan daha fazla alırsan eşim gocunmaz. Hatta sevinir bile.
Çünkü bunu ortak gelir, eve ve bizim için harcanan para olarak görüyoruz.

İkinciye cevap;
Eşim ve ben evliliğimizin başından itibaren siyasi olarak anlaşamayız. İkimiz de milliyetçi olsak da farklı görüşe sahibiz diyeyim sadece.
Bu nişalıyken de vardı ama o zamanlar bunlar sorun gibi görünmüyor. Farkında olsam da yine onunla evlenirdim diyorum.

Evliliğin ilk zamanları benim için sorun oluyordu. Hala çözebildik mi? Hayır.
Ben de çareyi konunun çok derinine inmeden kısa konuşarak kesmekte buldum.
Birbirimizin görüşüne saygı duyup kalp kırmamaya çalışıyoruz.

Ama senin dediğin gibi kültürel ve dini konuları kendi adıma sorun olarak görüyorum.

Son 2 yıldır eşim çalışmıyor askerlik ve şehir değişkliği durumlarımız oldu.
Benim maaşım ile geçiniyoruz. bu konuda bi anlaşmazlık yaşamadık. İşsiz olmak çok kötü eşim bi tek buna üzülüyor ama bu durum da geçecek inş. İş başvurularına başladı bile. Diğer konularda eşimle hayat görüşümüz vs benzerdir. Bu yüzden bu kadar iyi anlasıyoruz diye düşünüyorum.

Din mezhep farklılığı varsa ikili birbirine saygı duyabilir ama çocuk olunca işler karışır. Herkes kendi doğrusunu o çocuğa öğretir hatta kendi yanlış gördüğünün öğretilmesini istemez. Ve kavgalar çatışmalar sürer sevgi saygı biter diye düşünüyorum. En basitinden takım tutmak gbi düşün anne fb liyse fb forması alır baba beğenmez baba gs forması alır anne beğenmez. Bu işin küçücük bi misali sadece. Dini ve milli değerlerinize bağlıysanız çocuğunuzuda o şekilde yetiştirmek isteyebilirsiniz

kazanç konusu sorun değil ..
oysaki kazançlar ortaktır ..
din,ırk,dil ayrımı sorun olabilir diye düşünüyorum ..
ama nasip kısmet hayırlısı ..

Yaslariniz kac canim?

Ben de çoğunluğa katılıyorum,maaş konusu sorun olmuyor çünkü sen şu kadar aldım ben bu kadar aldın değil de "Bizim evimize aylık bukadar kazanç giriyor"diye bakılıyor.Eşim benden ağır iş yapmasına ve aynı öğrenime sahip olmamıza rağmen ben ondan biraz fazla alıyorum ama hiç sorun olmadı bunca yıldır. İkinci söylediğin de evet kültür farkı,yetişme tarzı vs. bir zaman sonra çatırdamalara sebep oluyor.Eş anlayışsızsa kendisine ayak uydurmanı bekler ve üzülen sen oluyorsun.Saygı,anlayış çook önemli.

Kısa dönemde sorun teşkil etmiyor. Ama belli bir süre sonra eşin sana güvenmeye başlayabilir. Evliliği sürdürüen şey paylaştığınız ortak noktalar, farklı düşünceler değil.

Bencelerle cevaplayabilirim. İki sorunuzda kişiliğe göre değişen cevaplar.
Bazı erkekler yediremez eşinin ondan çok kazanmasını. Eski erkek arkadaşım lise terk ben üniversiteye gidiyorum ben onndan çok kazansam bu onun için sorun olur mu diye sordum arkadaşlarıma çoğu olur dedi(Tabii erkeklere sordum)
İkinci soruya gelirsek karşılıklı saygı duyulursa olur ki böyle insanlar da çok az.

maaş konusu ben de sorun olmaz sanıyordum
ama benim eşim çok gururlu
önceleri eşit maaş alıyorduk...
eşim mesai yapmaya başladı daha çok kazanmak için
sonra da cumartesileri de çalışmaya
şimdi benden çok kazanıyor
onun görüşünce evin tüm giderlerini kendi karşılamalıymış........
beni daha iyi standartlarda yaşatmalıymış...hiçbirşeyim eksik olsun istemiyormuş...

din konusu sorun olur eğer iki taraf da tutucu eğilimlere sahipse
kaldıki bebeğin dini kimin görüşüne göre şekillenecek

ırk sorun değil bence ama bir çok aile bunu sorun yapar

kültür yaşayış şekli olduğu için düşünce farklılığı da iki tarafta zamanında esneklik göstermezse illaki bir yerden kırılır..

tek kelime yürümez yürümüyor erkek gurur yapıyor bir yerden sonra ve kadını ezmeye çalışıyor kendi ezikliğini kapatmak için toplumda hep üstün olarak yetiştirilen erkek kadından az kazanınca sorun yapıyor bunu.

maas konusuna yorum yapamiycam. kultur farki ve dil farki konusunda cok zor oldugunu soyleyebilirim. ki bizim dinimiz ayni.
hele cocuk olduktan sonra dil olayi cok zor.

Bence doğma büyüme doğu kültürüyle yetişmiş biriyle batı kültürüyle büyümüş birinin herşeyleri tamamen zıtsa uyumlu olacağını düşünmüyorum fakat olay başka ülkeden biriyse bir ortak yol bulunabilir fikrindeyim. En azından etrafımdaki örnekler böyle.

Back
X