Bende farklı kültürden ( hiç bilmediğim bir kültürden) yabancı birisi ile evlendim ve onun ülkesinde yaşamayı seçtik. Ben bir kaç aylık evliyim ama şöyleki uzun zamandır sevgiliyiz. Bu evlilik, artık her ay kilometrelerce yol katmekten bıktığımız için oldu. Artık beraber yaşamak istediğimiz için.
Uzun zamandır araştırıyorum, ülke değiştirmenin bir kaç farklı psikolojisi var ve çoğu memleket, aile ve eski düzen özlemi ile alakalı. Öncelikle bunları aşmalısınız.
Bulunduğunuz ülkeye alışmak en büyük etken ve dilini öğrenmek psikolojik olarak iyi açıdan etkiliyormuş.
İlk başlarda güzel ama bir noktadan sonra tatilmiş ve artık bitmesi gerekiyormuş hissi veriyor. Evinizi, eşinizi, insanları kabullenmeniz lazım.
Bir tanıdığım daha var, yurtdışına gitti, severek evlendi. Babası ile yaşıyorlardı TRde ve yapamıyorum babama döneceğim diyerek geri geldi. Babası vefat etti. Paramparça oldu şuan. Yani özlediğiniz şeyler her zaman kusursuz bir biçimde sizinle olmayacak.
Yeni bir hayat kurdunuz, artık hayatınıza yön vermeniz lazım. Belki de evliliğe hazır değildiniz ama artık kabullenmek elinizde.
HAYATIN TADINI ÇIKARIN.