Eşiniz Vücudunuzda Yapmak İstediğiniz Değişikliklerde Söz Sahibi Midir?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.562
32.879
798
Selam herkese, matah bir dert değil ama bu sıra bu durum bana batmaya başladı.

Bunca zamandır istediğim çok fazla şey oldu ama eşim şiddetle karşı çıktığı için yaptıramadım.

İlki dövme mesela, 10 yıldır papağan sahibiyim. Düğün davetiyelerimizde bile yer aldılar, yıllardır ufak bir dövme yaptırmak istiyorum bununla ilgili ama eşim asla ve kat'a diyor başka bir şey demiyor.
Bunun yanında saça kaynak, çizgilere botox, dudak dolgusu, kulak deldirme gibi şeyler de düşünüp yaptıramadıklarım arasında.

Normalde çok dinlemem ama "bak bunun sonucu kötü olur" dediği şeylerde öyle oluyor ve pişman oluyorum. Dövme yaptırsam enfeksiyon falan kapar veya yapan çirkin yapar, dudaklarım maymun poposuna döner diye korkmuyor değilim.

Eşleri kendi vücudumuzdaki değişiklikler hakkında söz sahibi yapmalı mı yapmamalı mı acaba? Bu sıra özellikle botoxa taktım, dudaklarım aşağı doğu en azından o kısma bir şey yaptırasım var ama ona bile hayır diyor. Takmayıp gitsem mi yoksa dinlesem mi?

Fikri alınabilir,yani ben öyle yapıyorum. Başlarda ne gerek var böylede güzel vs dedi ama ben istiyorum diyince tamam demek zorunda kaldı. Dudağıma dolgu,kaşıma dövme falan yaptırıyorum.

Ben Allah'tan baba evinde yaptırdım dövmeleri :D "bu ne yaa" falan dio ama sana ne diorum, seni ilgilendirmez diorum. Ama evli olsak istemese yaptırmazdım ben şahsen. Ama başının etini yersen sonunda ikna olacaktir :dondurma:

Yakismicagini düşünüp hayır diyordur belkide. Ben her zaman eşime sorarım o da bana bırakır kararı. Sen bilirsini bırak fikrini soyle deyince de fikrini söyler ona göre çok istersem yaparım. Dövme için iyi bir dovmeciyse birşey olmaz hele küçük bişey daha kolay korursunuz benim sırtımda kocaman var bitane ilkbaharda yaptirmistik beraber 1.5 sene evvel zar zor korudum.

Valla aynı dertten muzdaribim, gögüslerim emzirmeden dolayı söndü resmen, en küçüğünden silikon taktırmak istiyorum müsade etmiyor. Ama gözaltım çok çukurdu, onu doldurtmama bir şey diyemedi silikona izin vermediği için. Parasından mı diyorum, piyangodan çıksın yaptırıcam gizlice diyorum, kıyamet kopar diyor. Fikri umrumda değil aslında ama sonuçta yanında taşıyacağı kişi biziz, belki buna takıyorlardır.

Ben de beden benim hayat benim diyenlerdendim de malesef yaptiramiuorum. Eşimin omzunda kolunda Dövmeler var ve ben de çok istiyorum ama yaptırır sam çok büyük olay cikarir eminim. Saçlarım eskiden kaynak yaptirmuatim çok güzeldi onu da yaptiramiyorum.

Eşlerine boyun eğen kadınlara çok kızardım ama sorun olmasın diye katlaniliyormus. Bir de en ilginci ev araba taksit ödeme konularında daha çok ödeyen benim ama bir dövme bile yaptıracak söz hakkım yok.

istemiyorum ama sen bilirsin diyor,
ben de yaptırıyorum :)
sadece memelere silikon konusunda aşırı caydırıcı konuşuyor, ben de korkmuyor değilim :)

Kalıcı değişikliklerde bence fikri alınmalı.
Yani en azından eşim benim fikrimi almalı :)

Eve bir gelecek baykuş dovmesi yaptırmış yada burnunu deldirmiş falan koyarım kapının önüne.
Tamam özgürlük ve kişisel sınırlarımıza saygı duyuyoruz ama bu adamı da koluma takıp ben geziyorum :)

Söz sahibidir. Ama kadın , elinden gelir de nihayetinde ' sen bilirsin , tamam , ne istiyorsan yap' deyip adama illallah getirtip , istediğini yapabilir.

Şahsen benim elimden gelmiyor. Uzun zamandır saçlarımı boyatmak istiyorum ama doğal halimi beğendiğini söylüyor.

Mantikli konusuyor beni de caydiriyor. Biz de durum bu. Zaten dovmeye karsi cikmisti sadece.Diger seylere karismaz

Valla aynı dertten muzdaribim, gögüslerim emzirmeden dolayı söndü resmen, en küçüğünden silikon taktırmak istiyorum müsade etmiyor. Ama gözaltım çok çukurdu, onu doldurtmama bir şey diyemedi silikona izin vermediği için. Parasından mı diyorum, piyangodan çıksın yaptırıcam gizlice diyorum, kıyamet kopar diyor. Fikri umrumda değil aslında ama sonuçta yanında taşıyacağı kişi biziz, belki buna takıyorlardır.
Göz altını doldurmaktan memnun musunuz peki?

İkimiz de bu konularda birbirimize karşı söz sahibiyiz. Misal, bıyık bırakmak istiyor ama ben istemiyorum diye bırakamıyor. Bende burnumu deldirmek istiyorum, o razı olmuyor. Bi şekilde birbirimizi ikna ediyoruz işte. İkimizde bu konuda iyiyiz galiba. Konuşmaların sonunda ben "amaaan bi de burunla mı uğraşacağım ne gerek var. Adam haklı" diyorum, onun tepkisi de "doğru ya, bıyık beni büyük gösterir,ne o öle, töbe bismillah, dağlara taşlara, ibretlik gibi, ıyy :KK28:

Hukukta bile evliler tam ehliyetli sayılmıyor :KK53: teknik olarak bedenimizde kendimiz söz sahibiyiz ama kalıcı değişikliklerde iki kişilik düşünmekte fayda var. Herşeyde olduğu gibi bu da kararında olmalı ama, kulak deldirmeye de karşı çıkılmaz yani o kadar da değil

Ben de beden benim hayat benim diyenlerdendim de malesef yaptiramiuorum. Eşimin omzunda kolunda Dövmeler var ve ben de çok istiyorum ama yaptırır sam çok büyük olay cikarir eminim. Saçlarım eskiden kaynak yaptirmuatim çok güzeldi onu da yaptiramiyorum.

Eşlerine boyun eğen kadınlara çok kızardım ama sorun olmasın diye katlaniliyormus. Bir de en ilginci ev araba taksit ödeme konularında daha çok ödeyen benim ama bir dövme bile yaptıracak söz hakkım yok.
Kaynağa neden karışıyo ki

Back
X