Eşinizden ya da erkek arkadaşınızdan üst seviyede misiniz ?

Aileniz evlenme kararınıza nasıl bir tepki gösterdi ?

bu konuda hiç bir tepki göstermediler sadece yaşı problem olmuştu eşim benden 13 yaş büyük sadece eşimi tanımadan annem problem etti sonra eşimi tanıyınca yaşıda sorun etmediler

bu konuda hiç bir tepki göstermediler sadece yaşı problem olmuştu eşim benden 13 yaş büyük sadece eşimi tanımadan annem problem etti sonra eşimi tanıyınca yaşıda sorun etmediler

Allah her daim mutlu mesut etsin canım sizi Allah bebeklede senlendirsin askınızı:21: insallah amin

Allah her daim mutlu mesut etsin canım sizi Allah bebeklede senlendirsin askınızı:21: insallah amin

sağol kuzum amin ende sevdiğine kavuşursun inş ben hala doktor bulamadım bulursam bayramdan sonra başlayacam tedaviye canım buarada 1 ekim beklenen adet tarihim yine hevesleniyorum kendi kendime :50: 2 gündür kaynımlar bizdeydi kaynmn 2 bebeği var birisi 2 yaşında birisi 6 aylık onlarla vakit geçirdim uyudumm bebekler bana çok iyi geliyor inş benmde olur isteyen herkesin sennde datlum

bence bu ilişki durmu kişiye göre değişir. hiç kimse birbirinden üstün değilidr. birinin daha fazla eğitim görmesi vs. onu üstün kılmaz, ben üniv. mezunuyum eşim ise lise, ve ben eşimden 2 katı maaş alıyorum ama bunu asla dile getirmem ve onu üzecek bir kelime etmem ama o da beni sıkmaz,
işim nedeniyle yurtdışını gitme durumum vardı ben biraz çekindim acaba gitmesem mi diye ama eşim bana senin herşeyin arkaındayım git daha fazla kendini geliştir dedi , önemli olan ikinizin birbirini anlamanız ve fikirlerinize saygı duymanız...hayırlsı olsun hakkınızda

Son düzenleme:
sağol kuzum amin ende sevdiğine kavuşursun inş ben hala doktor bulamadım bulursam bayramdan sonra başlayacam tedaviye canım buarada 1 ekim beklenen adet tarihim yine hevesleniyorum kendi kendime :50: 2 gündür kaynımlar bizdeydi kaynmn 2 bebeği var birisi 2 yaşında birisi 6 aylık onlarla vakit geçirdim uyudumm bebekler bana çok iyi geliyor inş benmde olur isteyen herkesin sennde datlum

insallah bacım insallah evet ohhh sık öp yanaklarını bebişlerin hadi insallah güzel haber ver bende yiğenimle huzur buluyom varya huzur veriyolar.özledim bak yiğenimi.:17:insallah iyi bir doktor bulursun canım ve tedavine baslarsın belki hamiş kalırsın gerek bile kalmaz.Allah insallah en yakın zamanda nasip etsin anne olmayı sana tüm isteyenlere bizlere.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn relaks ol canım sabredcez bugün tv de izledim hoca diyoki en büyük hatamız sabretmemek diyoki kiraz agacını düsün çiçek olmadan meyve verirmi kiraz olurmu sen bekleyeceksinki kiraz olsun beklemez cicegi bozarsan o cicekten kiraz olmaz.sabredcez kuzum sabredcez:10:

bence bu ilişki durmu kişiye göre değişir. hiç kimse birbirinden üstün değilidr. birinin daha fazla eğitim görmesi vs. onu üstün kılmaz, ben üniv. mezunuyum eşim ise lise, ve ben eşimden 2 katı maaş alıyorum ama bunu asla dile getirmem ve onu üzecek bir kelime etmem ama o da beni sıkmaz,
işim nedeniyle yurtdışını gitme durumum vardı ben biraz çekindim acaba gitmesem mi diye ama eşim bana senin herşeyin arkaındayım git daha fazla kendini geliştir dedi , önemli olan ikinizin birbirini anlamanız ve fikirlerinize saygı duymanız...hayırlsı olsun hakkınızda

Ben de böyle düşünüyorum. Ama birbirimizi seviyoruz inşallah üstesinden geliriz bu durumunda :116:

insallah bacım insallah evet ohhh sık öp yanaklarını bebişlerin hadi insallah güzel haber ver bende yiğenimle huzur buluyom varya huzur veriyolar.özledim bak yiğenimi.:17:insallah iyi bir doktor bulursun canım ve tedavine baslarsın belki hamiş kalırsın gerek bile kalmaz.Allah insallah en yakın zamanda nasip etsin anne olmayı sana tüm isteyenlere bizlere.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn relaks ol canım sabredcez bugün tv de izledim hoca diyoki en büyük hatamız sabretmemek diyoki kiraz agacını düsün çiçek olmadan meyve verirmi kiraz olurmu sen bekleyeceksinki kiraz olsun beklemez cicegi bozarsan o cicekten kiraz olmaz.sabredcez kuzum sabredcez:10:

evet canım sabır etmek lazım çok haklısın
inş burda güzel haberler vermeyi nasip eder rabbim allah kimseyi evladıyla evladsızlıkla sınamasın isteyen herkese hayırlı bebekler versin rabbim

Erkeklerin çoğu karısının kendisinden üstün olmasını hazmedecek olgunlukta değildir.
Okul anılarını bile anlatsan kendini aşağı görebilir.
Yazdıklarından anladığım kadarıyla erkek arkadaşın senin ondan üstün olduğunu kabullenemiyor.
Bu yara zamanla büyür. Çevrede bu yarayı kaşıyarak kanatır ve iyileşmesini önler.
İyi düşün , ölç .
Arkadaşın olgun bir insan değil.

bence de sorun çıkacak gibi...kendi hiçbir şey yapmıyor siz çabalıyorsunuz daha sonra ben neden bu adamla evlendim dengim değil diye içinzden geçirebilirsiniz bence..

bence de hiçbir sorun olmasa bile zaman zaman ben bu adamla niye evlendim dengim değil demek ihtimali sizi-ikinizi de yıpratır. bir de birbirinize verdiğiniz zamanı düşün, ayrılık insanın kalbini parça parça etmez mi, bilemiyorum...
bu denklemin içinden çıkmak zorundasın.

bu arada evlilik üstünlük-aşağılık düşünülecek bir kurum değildir. evin reisi daima erkek olmalıdır, aksi taktirde erkek mutsuz olur, karısını da mutlu edemez.

Son düzenleme:
eşim mühendis ama ben yüksek mühendisim şimdi doktoraya da başlayacağım. en büyük destekçim eşim diyebilirim. 5 yıllık birlikteliğimde de çok çok fazla desteğini gördüm. söylediği tek şey seninle gurur duyuyorum ama herkes böyle düşünmeyebiliyor. bence güçlü bi duruş sergile ve bu konuda olumsuz eleştirilerine izin verme. şimdiden yeter artık bu kursa gittiğin diyebiliyosa evlenince de diyebilir hatta der. en iyisini yapıyosun kariyerin için çok daha iyisini yapmaya devam et. bu konuda kendinden emin bi duruş sergile ki ilerde problem olmasın.

bence senin dediğin olayla konu sahibininki çok farklı. istese eşin de yüksek lisans yapabilirdi herkes tercih etmiyor yüksek lisans yapmayı. kimi özel sektörde hemen çalışmayı seçiyor, kimi akademik kariyer yapmayı tercih ediyor kimi de çalışırken yüksek lisans da yapmayı seçiyor. bu bir tercih meselesi. ben kendi adıma yüksek mühendisi mühendisten üstün görmem. insanlar kendilerini üstün görmeye bayılıyorlar zaten mühendislik çeşitleri arasında da kaldı ki üstün olanlar vardır. bilmiyorum eşinle aynı mühendis dalında mısınız?belki onun da dalı senden üstündür.

yaptığım bu yorum yanlış anlaşılmasın bana genel olarak ben daha üstünüm tarzı yapılan yorumlar hoş gelmiyor. itici buluyorum açıkçası. eğitim ya da kültür farkı olması daha doğru bir anlatım olur. başlıktaki gibi üst seviyede misiniz? ne biliyim hoş gelmiyor bana.

konu sahibine yorumum ise hayattan beklentileriniz farklıysa sorun olacaktır. ikiniz de lisans mezunu olsaydınız dahi hayattan beklentiniz farklı olduğu sürece sorun olur zaten.

bence senin dediğin olayla konu sahibininki çok farklı. istese eşin de yüksek lisans yapabilirdi herkes tercih etmiyor yüksek lisans yapmayı. kimi özel sektörde hemen çalışmayı seçiyor, kimi akademik kariyer yapmayı tercih ediyor kimi de çalışırken yüksek lisans da yapmayı seçiyor. bu bir tercih meselesi. ben kendi adıma yüksek mühendisi mühendisten üstün görmem. insanlar kendilerini üstün görmeye bayılıyorlar zaten mühendislik çeşitleri arasında da kaldı ki üstün olanlar vardır. bilmiyorum eşinle aynı mühendis dalında mısınız?belki onun da dalı senden üstündür.

yaptığım bu yorum yanlış anlaşılmasın bana genel olarak ben daha üstünüm tarzı yapılan yorumlar hoş gelmiyor. itici buluyorum açıkçası. eğitim ya da kültür farkı olması daha doğru bir anlatım olur. başlıktaki gibi üst seviyede misiniz? ne biliyim hoş gelmiyor bana.

konu sahibine yorumum ise hayattan beklentileriniz farklıysa sorun olacaktır. ikiniz de lisans mezunu olsaydınız dahi hayattan beklentiniz farklı olduğu sürece sorun olur zaten.

Evet haklısınız aslında başlıktan ben de hoşlanmadım ama iş işten geçmişti, ama sorunumun biraz da olsa anlaşılabildiğini düşünüyorum.

Beklentilerimiz çok çok farklı. Nasıl olacak bu iş bilmiyorum. Eskisi gibi gözü kara değilim artık. Ailem de tam tersine beni çok şaşırttılar hiç onlardan bu derece yakınlık göstereceklerini ve modern olabileceklerini beklemezdim. Kafamı da karıştıran nokta bu.

En kısa zamanda karar verip sizlerle paylaşmayı ümit ediyorum. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim. :54:

Merhaba, çok uzun zaman oldu buraya uğramayalı. Konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim ve güzel haberlerimi iletmek isterim. Sayfamıza konu olan erkek arkadaşımla evlilik kararı aldık.:nazar: Çok yakında ailelerimiz tanışacak. Ben üniversiteyi bitirdim, o açıktan bile devam edemedi :KK70:Yüksek lisans yapma kararımı da saygıyla karşılıyor. Aranızdan feyz aldığım ablalarım oldu. İyi kötü yorum yapan herkese teşekkür ediyorum. İnanın artık ne okuduğu, ne kadar maaş aldığı önemli değil. Önemli olan aramızdaki iletişimimiz. Biraz kavga, biraz cilve ile sorunlarımızı çözebiliyoruz çok şükür :KK9:Kalbim onunla atıyorsa, gerisi önemli mi ?

Birlikte oldugunuz kisiye gore biraz degisebilir ama erkeklerin buyuk cogunlugu bunu evlendikten sonra dert edebiliyor.
Ancak erkek arkadasinizda bir is guc sahibi olursa, evine bakarsa sorun olmayabilir.
Faakt madalyonun birde su yuzu var sizin acinizdan nasil olacak bu durum.
Cunku bazen kadinlar daha cok para kazanip, daha egitimli olup, daha iyi yerlere geldiginde eslerini begenmeyebiliyor.
Bence bunu da dusunmelisiniz!

Birlikte oldugunuz kisiye gore biraz degisebilir ama erkeklerin buyuk cogunlugu bunu evlendikten sonra dert edebiliyor.
Ancak erkek arkadasinizda bir is guc sahibi olursa, evine bakarsa sorun olmayabilir.
Faakt madalyonun birde su yuzu var sizin acinizdan nasil olacak bu durum.
Cunku bazen kadinlar daha cok para kazanip, daha egitimli olup, daha iyi yerlere geldiginde eslerini begenmeyebiliyor.
Bence bunu da dusunmelisiniz!

Hiç olur mu öyle şey, onsuz bir hayat düşünemiyorum bile. Çok şükür artık ikimizinde düzenli bir işi, düzenli gelirimiz var. Ben ondan akademik anlamda daha eğitimli olabilirim ancak onun deneyimledikleriyle benim yaşadıklarım arasında dünya kadar fark var. Her durumda bana yol gösterebilecek, beni koruyup kollayabilecek, evine eşine ve çocuklarına bakabilecek bir yapıya sahip. Bana sevgisini gösterdiği sürece neden başkasına gideyim ?

Selam kızlar. Benim kafama takılan bir şey var. Henüz evli değilim ama 5 senelik bir ilişkim var, evlenmeyi de düşünüyoruz. Erkek arkadaşım lise mezunu (üniversite terk), ben üniversite öğrencisiyim. Her fırsatta kendi iyiliği için en azından 2 yıllık bir diploma sahibi olması gerektiğini söylüyorum, o da tamam bu sene sınava giricem diyor ama şimdiye kadar hiç girmedi. Gerçi bi sene askerdeydi öyle kaçırdı, bi sene de başvuru tarihini unuttuk öyle kaçırdık. Umarım bu sene de öncekiler gibi olmaz. Ama kafama takılan şey ailemin problem çıkarmasından ziyade, erkek arkadaşımın ilerde bunu bana karşı koz olarak kullanması, bundan utanması çekinmesi ya da daha farklı şeyler. Ben her fırsatta kendimi geliştirmeye çalışan, mesleğime referans sağlayabilecek etkinliklere katılmaya çalışan biriyim. Sürekli kurslar, seminerler koşturuyorum . Ve erkek arkadaşım daha şimdiden rengini belli etmeye başladı "yeter artık bu kadar kursa gittiğin" diyerek. Yurt dışına çıkma imkanım da var, erkek arkadaşımla birlikte gidip gezmeyi çok istiyorum ama onun imkanı el vermiyor.. Kısacası ben ondan her bakımda biraz yukardayım ama bunu hiç bir zaman üstünlük olarak görmedim, onu aşağılamak için kullanmadım. Bu tür durumlar evliliklerde büyük sorunlar oluşturur mu? Bekarken ufak tartışmalarla iş çözüldü gibi oluyor ama asıl iş evlenince belli olur diye düşünüyorum. Aranızda vardır belki bu durumda olan. Deneyimlerinizden biraz bahseder misiniz en azından tecrübe olsun...
Sorunlariniz baslamis bile. Davul bile dengi dengine. Sevgi tek basina yetmez, guduk kalir.

Amanin konu iki yillikMis ve iliski devam etmis, evlenmeye karar verilmis.
Allah bahtiyar etsin.

Son düzenleme:
Benim annemle babamın evliligi aynen senin gibi annem her bakımdan üstün okuduğu okul olsun ailesi olsun maneviyatı olsun çok problem çıktı ve halen de çıkıyor eşin ilerde hazmedemesse aşırı kompleks yapar bence evliliği baştan düşün

Diploma farklılığından çok kişilik farklılığı etkilidir diye düşünüyorum.
Evinde aldığı eğitim her zaman dışarıda gördüğü eğitimden bir kaç adım öndedir.
Sıkıntılı bir karakterse bunu problem edip sizi yermeye çalışır ancak açık fikirli, kafası iyiliğe çalışan biri ise eşinin öğrenim görmesini destekler ve bundan mutlu olur.

Back
X