Amiiiiiiiiiiinnn . Yemek yapmayı bilmeden , kendini gurme sanan bir ben değilmişim çok şükür :)
Anınızı okuyunca , benimde bir mutfak maceram aklıma geldi .
Yeni ewliyliz . Yemek yapmayı bilmiyorum , deneğim sewgili eşim haliyle :)
O gün işten erken gelmiştim , eşime sürpriz yapayım dedim . O zamanlar benim yemek yapmam büyük olaydı :))
Şehriye çorbası ile nohutlu pilaw yapmaya karar werdim .
Netten bakıyorum tariflere , kendime göre uyarlıyorum . Çorba için yarım litre su yazıyor , ben yarına da kalsın diye 1 litre koyuyorum , şehriye 1 çay bardağı diyor ben su bardağı koyuyorum . Pilawda da aynı taktiği uyguluyorum . Öyle böyle derken ; pirinç we şehriye biz piştik dediler bana we kapattım ocağı .Telepatiyle yapıyordum yemeklerimi o zamanlar
Eşim geldi , bir hawalıyım sormayın , yemek yaptım hemde iki çeşit diye söyleyip duruyorum .
Öyle böyle derken sofrayı hazırladık . Son ana kadar tencerelerin ağzını açmak aklıma gelmedi .
Bir baktım ki ; benim çorba olmuş pilaw , pilawımın üzerindeyse nohutlar yüzüyor
Eşim hemen bilge edasını takındı we ; ' Canım sen suyu hangi tencereye koyacağını karıştırmışsın , sulu olan çorba olacaktı ' demişti .
Tabii akşam yine abonesi olduğumuz restauranta siparişlerimizi biraz gecikmeli olarak wermiştik