eşinizi aileniz ilk basta sevmeyip sonradan seven ısınan damadı olarak gören oldu mu?

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
merhabalar....ben henüz evli değilim...evlilik sürecindeyim.. ben 23 yasında göreve yeni başlamış bi öğretmenim...eş adayım 33 yasında kariyer sahibi bi insan...ama sorun şu ki evlenip boşanmış birde kız cocugu var... 8 yıl olmuş eşinden ayrılalı ve eski eşinin psikolojik sorunlarından kaynaklı oldugunu söyledi...kendisi tanınmış biri ve kimse onun yalan söylediğine şahit olmamış işini dürüstlükle yerine getiriyo neyse onu söylüyo bende inanıyorum ona...ailem kesinlikle istemiyolar...dün zoraki bi tanışma gerçekleşti..babam bi türlü kabullenmiyo annem arada damadım olarak gelmiyo gözüme diyo ısınamadık yaşlı vs bir sürü bahane sunuyolar ne yapacagımı şaşırdım bense eminim ondan bizden ailesinden...

uzattım biliyorum ama size sorum aileniz eşinizi en baslarda istemeyip begenmeyip ama sonradalardan sevdi mi yada sevebildi mi yoksa bu hep böyle mi sürecek??? arada kalmak ne kadar zormuş:(:14:

33 yaşındaki birine ailenizin yaşlı demesi anlamsız.aradaki yaş farkı çok uçuk değil.. bellki evli boşanmış oldukarından istemiyor aileniz..
sevebilirlerde sevmeyebilirlerde, ömür boyu önyargıda kalabilirler, en iyisini siz bilirsiniz, siz tanırsınız ailenizi

Flör ettiğimiz dönemlerde,annem o zaman sevgilim olan eşimi görmediği halde bir sürü laf söylerdi.Hatta ilk senemizde sevgililer gününde aldığı hediye,kargo sebebiyle gelmeyince annem bu çocuk seni oyalıyor felan demişti.Evleneli 6 ay oluyor.Şimdi annem,eşimi çok seviyor,damadım damadım diye yerlere göklere sığdıramıyor ama şimdi de eşim annemi sevmiyor,zamanında bize yaptıkları yüzünden.

buradaki bir konuda şöyle bir yorum okumuştum ''ailelerin onayı olmadan yapılan evliliklerde hep mutsuz son gördüm'' buna benzer birşeydi.
o zaman sadece okumuştum.
şimdi 11 aylık evliyim ve o yorumu yazan kişiye fazlasıyla katılıyorum.
ailem eşimle evlenmemi hiç istemedi ben zar zor ikna ettim ailemi. 11 aylık süreçte ailemin dediği herşey çıktı. şu an onları dinlemediğim için gerçekten çok pişmanım. ileride benim gibi yorumlar yapmak istemiyorsan ailenin fikirlerine önem ver.
aileler bizim göremediğimiz pek çok şeyi görüyorlar. en azından sevgiliniz ve aileniz ile vakit geçirerek ailenizin olumsuz bulduğu tavırlarına obejektif olarak bakmaya gözlemlemeye çalışın.

canım bence sevmemek değil, evlenmiş, ayrılmış, üstelik çocğu olduğu için ön yargıları var. oysa sana açıkça neden endişelendiklerini anlatsalar belki sen de ön yargıların kırılmasında yardımcı olacaksın. yaşayıp görmek en iyisi. sen zaten nişanlına bunlardan bahsetmezsin ama inşallah o da çok farkında değildir. farkında olsa bile anlayışla karşılar da tolore etmeye çalışır. aradaki dengeyi kuracak sensin canım böyle düşünüyorum. bence çok fazla üzerlerine gitme, yaşayıp görelim annecim sonu inşallah hayırlı olsun bana dua edin de. akıllı olmakta fayda var. yoksa sen ne kadar nişanlını anlatma derdine düşersen onlar da o kadar anlamaktan uzaklaşacaklar, iş inada binecek. yerinde olsam uzun uzun sebeplerini dinlerdim, haklılık payları var mı kafamda tartardım. ama onlara yorum yapmazdım. sadece hepsini dikkate alacağım hayırlıysa olsun yaşayalım görelim deyip yumuşak sakin bir tavır gösterirdim. mutluluklar dilerim ;)

merhabalar....ben henüz evli değilim...evlilik sürecindeyim.. ben 23 yasında göreve yeni başlamış bi öğretmenim...eş adayım 33 yasında kariyer sahibi bi insan...ama sorun şu ki evlenip boşanmış birde kız cocugu var... 8 yıl olmuş eşinden ayrılalı ve eski eşinin psikolojik sorunlarından kaynaklı oldugunu söyledi...kendisi tanınmış biri ve kimse onun yalan söylediğine şahit olmamış işini dürüstlükle yerine getiriyo neyse onu söylüyo bende inanıyorum ona...ailem kesinlikle istemiyolar...dün zoraki bi tanışma gerçekleşti..babam bi türlü kabullenmiyo annem arada damadım olarak gelmiyo gözüme diyo ısınamadık yaşlı vs bir sürü bahane sunuyolar ne yapacagımı şaşırdım bense eminim ondan bizden ailesinden...

uzattım biliyorum ama size sorum aileniz eşinizi en baslarda istemeyip begenmeyip ama sonradalardan sevdi mi yada sevebildi mi yoksa bu hep böyle mi sürecek??? arada kalmak ne kadar zormuş:(:14:

özellikle böyle bir durum varsa kesinlikle aile rızası önemli..sana hersey toz pembe gelebilir ama bu insanın bir cocugu var bakmakla yükümlü her daim eski eşiylede ister isteemz muhabbet içine girecekler bu durumu ne kadar kaldırabılecegını düşün ki yarın öbür gün senınde cocugun olacak ....uzaktan hersey hoş gelir aama işin içine girince durum sandıgın gibi olmayabılr yas konusu bana göre cok problem degıl ...

daha önce evlenip ayrılması çok normalde ortada birr kız
çocuğu mevcutken büyük bir cesaret bence..yaşın evlilik için
çok geç falan değilken,henüz görevine yeni başlamışken bence
senin adına erken bir karar..sanırım şuan aşıksın ve olayları
tümüyle ele alamıyorsun..:19:

''ailelerin onayı olmadan yapılan evliliklerde hep mutsuz son gördüm'' bu konunu özetliyor canım o yüzden daha mantıklı sana uygun biriyle evlensen daha iyi olur aile rızası çok önemli sonra kendim ettim kendim buldum deme şu anda herşey sana toz pembe geliyor

Canım daha 23 yaşındasın. Ne güzel öğretmenlik yapmaya da yeni başlamışsın. Bence sabit fikirli olmamalısın. Ailen istemiyosa vardır bi bildikleri. Evlenip ayrılmış olması o kadar sorun değil tamam olabilir insanın başına herşey gelebilir hayatta. Ama bir de kız çocuğu var ve bu sorumluluk isteyen bişey. Ben ufak yaşta anne oldum kendi çocuğum olduğu halde bile zaman zaman altından kalkamadım bilemedim nerde ne yapıcağımı. Senin durumun dahada zor kızsan göze batar alttan alsan nereye kadar iyi davransan adamın gözüne girmeye çalışıyomuş gibi bi hava sezdirir. Bunlar gerçekten ciddi düşünülmesi gereken şeyler etrafımda gördüklerimi değerlendirerek yazıyorum sana bunları. Nasıl bu kadar cesaretli olabiliyosun? yaşın genç iş sahibi olmuşsun ne güzel okumuşsun kaç yıl atanmışsında bence acele etme. Zamana bırak zamanla karşına daha iyi eş adayları çıkıcaktır eminim. Aileni dinle. Ailen senin kötülüğünü istemez ki. İnsan evladının kötülüğünü ister mi hiç? Ailen görüşmüş bile baksana hır gür çıkartmamışlar saygılı davranmışlar yine senin kararına ama onaylamamışlar ısınamamış. Bence vardır bi bildikleri. Onlar hayata karşı daha tecrübeliler görmüş geçirmiş insanlar büyüklerimizin fikirlerini önemsemek gerek diye düşünüyorum. Benden sana tavsiye hayatını riske atma derim daha ömrünün en güzel çağlarındasın..

Boşanmak son derece normal sözüm yok ancak çocuğu olan biriyle evlenmek büyük bir sorumluluk. Yaşlar açısından bakınca 33 yaş çok ileri bir yaş değil ama o, bir evilik geçirmiş,çocuk sahibi bir yetişkin. Senin heveslerini ya da heyecanlarını anlamayabilir. Zaten evlilik kolay bir şey değil bir de çocuk girince işin içine zorlanabilirsin. Sonuçta seninde yaşın çok genç. Ailenin endişesi bu yüzdendir ve haklılarda. Onları incitmeden ve önerilerini can kulağıyla dinleyerek başla bu işe. Evlilik için çok acele etme derim. Gönül hoşluğuyla olsun her şey. Sende tart, biç, onunla ve çocuğuyla zaman geçir. Pekiştir bir şeyleri. Aşk güzel bir şey ama evlilikler sadece aşkla yürümüyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Aileniz daha sonra sevebilirde, duygular kızının mutlu olup olmamasına göre çok değişiyor.

Yinede mesleğinize yeni başlamışsınız, yaşınız çok genç, bekleyin biraz belki ailenizden önce siz hayır diyeceksiniz.
..

Kaç yıl evli kalmışlar ?

Hani eşinin psikolojisi bozukmuşya, o psikolojiyi kocasının bozmadığını nereden biliyoruz ? !
Boşandıktan sonra erkeklerin sunduğu hiçbir mazaret bana inandırıcı gelmiyor.

yaşı çokta büyük değimiş ama asıl sorun bir çocuğunun olması. üstelik kız çocukları babaya çok düşkün olur işiniz çok zor

daha ilk aylarda evde bir çocuğunuz olacak. hemde her gün, her an yanınızda

bir erkeğin dıışarda çook iyi olması demek iyi bir eş-iyi bir baba olduğu anlamına gelmez

25ten önce evlenmeyin emin olun bu yaştan sonra çok şey değişiyor insanın hayatında

sevgiliniz ,kimse benim yalan söylediğime şahit olmadı diyor ve sizde inanıyorsunuz,
bence boşanma olayını ve eşinizin karakterini bir de eski eşinin tanıdıklarından dinlemekte fayda var,
eğer dediğiniz gibi bir adamsa,tek suçlu eski eşse,ailenizin de içi rahatlamış olur.

evlenmeden önce gerçekten herşey tozpembe geliyor.Ailenin söylediklerine hatta kızıyorsun..Mutlu olmamı istemiyorlar falan gibi düşüncelere kapılıyorsun..Bunları bende yaşadım..Ailem hep eşime kerşı çıktı ..Hiç istemediler..Şimdi bakıyorumda söyledikleri hep doğru çıktı..Bazen keşke onları dinleseydim diyorum..
Ailemle eşim arasında hiçbir sorun yok ama malesef ki ikimiz arasında anlaşmazlıklar var..

Bende arkadaşlardan farklı bişey söyleyemicem. evlenmiş boşanmış olmasını geçtim çocuk büyük sorumluluk. eski eşiyle de çocuktan dolayı iletişim halinde olacaklar. Aileniz istemiyorsa vardır bir bildikleri.

Eski eşi hakkında "psikolojik sorunları vardı" demesi ne kadar inandırıcı senin için?
Bilemem elbette,kimsenin günahını da almak istemem ama belki de kendisi problemliydi evliliğinde.
Çevresinde saygın,güvenilir olabilir ama kimse bir evliliğin iç dünyasını bilemez.
Bence erken karar verme,ailenin sözünü de göz ardı etme :34:

ARkadaşım sana yazılan tavsiyeleri tek tek okudum ve hepsi okadar mantıklı şeyler yazmışki bak bende 23 yaşındayım evleneli 1 yıl olucak. evlilik hem zor hem kolay bu biizm elimizde ama şu birgerçek evlilikte uyuşmak önemli o bir evlilik geçirmiş bunu geçtim olabilir ama evladı vaar olgunlasmıs sana göre her bakımdan ve senın onun hayata bakış açılarınız farklı ilk başlarda herşeyi olur görürsün toz pembe görürsün amaaa bi çocuk sorumluluguna kendini hazır hissetmen önemli bunların üstesinden gelebilecekmisin.çocuk kısa süreli uzun süreli fark etmes seninle bi ömür görüşecek ilişkilerinizi iyi tutmanız önemli düşünsene insan yeri geliyor kendi kardeşi anne babasıyla tartısıyor sorun yasıyor o bır yaabancı olacak anlasabılecekmısınız sizin yaşınızda çok gençk eşinizden büyk beklentileriniz olucak. evlilikte sevgi önemlidir evet bende severek evlendim ama mantıgımıda kullandım öyleekii evlenmek için evlenmemeli insan sevdiği içinde evlenmemeli bakmalı bu yuvayı kurdugumda bu ınsan bana mutluluk verebilecekmi bu hayatı paylaşırken mutlulugunuzz daima sürebilecekmi size tavsiyem iyice düşünmeniz vazgecin ayrıl demek burada hiç birimize düşmez elbette ama bu sorumluluklara karsı nekadar hazır hissediyorsunuz bunları düşünün ve ona göre hayatınıza bir yön verin.

Back
X