Millet eş ailesinden çekiyor ben kendi ailemden, öf!

En azından kendi ailenmiş dır dır eden taraf.Buna da şükür.Eşinin ailesi olsaydı eşinin tepki vermesi gerekirdi,sen rahatça ööff bi susun diyebilirsin canın isterse.
Bak Allah nelere şükrettiriyor :KK70:
Eşine de Allah sabır versin.
Sağlıkla bebişini al kucağına inşallah.
Not:Sürünerek emzireceksin köppeek lafına yarıla yarıla güldüm .Herkesteki illa herşeyin zorunu çekmek zorundasın aksi halde iyi bir anne,insan,eş vs olunamayacağını düşünenlere de acayip uyuzum.

O Bebek emecek, kan da kussan emecekkkk uleynnnn

O Bebek emecek, kan da kussan emecekkkk uleynnnn
Bebek olunca sen yoksuunn,vay efendim gezerim ya eşimle başbaşa biraz zaman geçirmek istiyorum denirse de hiii Aman Allahım ne kadar kötü bir anneee.
Anne dediğin bebişinden başkasını düşünmeyeceekk minvalinde büyük perdeden saçmalıklar.
Gelenekçi ve geri kafalar da başka bir gezegende yaşasın yav.

Bu tip konuların aslında problemi kişinin durumun farkında olmaması eşini ezdirmesiyle oluyor. Sen farkındasın çok güzel. Ama işte söyleyeceksin. Sana gelip temizlik mi beğenmedi, sokacaksın lafını gerekirse eşinin yanında. Yapmıyorsanız yorum hakkınz yok diye. İnsanlar sana bişey derken üç beş kez düşünmeli yani duyacaklarından korkmalı.

Sakın eşin sesini çıkartmıyo diye idare etme durumları adam bir bıkar tam bıkar. Valla allah yardım etsin.

Bebek olunca sen yoksuunn,vay efendim gezerim ya eşimle başbaşa biraz zaman geçirmek istiyorum denirse de hiii Aman Allahım ne kadar kötü bir anneee.
Anne dediğin bebişinden başkasını düşünmeyeceekk minvalinde büyük perdeden saçmalıklar.
Gelenekçi ve geri kafalar da başka bir gezegende yaşasın yav.

Ben oğlumu 2 yaşına 2 ay kala kestim sütten;

Kaynanam dedi ki; sütün vardı niye iki ay erken kestin, rızkından aldın çocuğun.

Ula ben eridim bittim gece uykusuz gündüz yorgun, 56 ile hamile kaldım şu an 54üm. Yok olcam yakında, enerjim sönürülüyo koca çocuk em em nereye kadar

Sorsan kendi eşimi 9 ay emzirmiş

tamam annesin tamam elinden geleni yap ama Bi an da üstün güçleri olan varlıklara dönüşmüyoruz.

Bir de aaaa çocuk sebze yemiyo mu diyenler var, Bnm oğlum yemek seçmez ama bazen bizimle çikolata da yer cips de/

Ben koca kadın cnm bazen sulu yemek çekmiyo, o çocukda bizim gibi gönlü çekmeye bilir bazen.

Gel de anlat.

Of derdimiz ayniymis. Kocamdan ve ailesinden cok memnunun, benim de hayatımın icine eden kendi ailem! Olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum. Sana da kolay gelsin.

Bizim de ayni.

Benim de konularima bak konu sahibi, hep ailemden dertlyim dogumdan sonra bebege bakmamak sana bakmamak icin de hır cikariyorlarmis onu baya baya sonra anladim. Baya ortada pok gibi birakiyorlar bir de laflar ediyorlar ustune. Ben de cok cekiyorum ailemden esimin ailesinden cekmedigim gibi. Onlar da gerci simdi dertli oldular ya bana neyse. Ama insanin kendi ailesinin kostek olmasi kadar kotu bir sey daha yokmus su dunyada.

Başkasının ağız kokusunu cekmektense kendi ailemin kini çekerim konuş onlarla büyüdüğünü ve artık böyle davranmalarindan vazgecmelerini şöyle canım bu kadar

Senelerce bi alakan olmayip dugunun zamaninda gorusmeye baslamadiniz mi? Nedir bu her seyin icinde olmak yerli yersiz?

Şiştim şiştim patlayacağım şimdi.

Devamlı dipdibe yaşamak isteyen, her fırsatta gelen, evinize düzeninize burnunuzu sokan koca ailesi var ya kızlar, bende o yok işte kendi ailem var!

Yemin ederim baştan belirteyim konu niye bir şey yapmıyorlar değil, yapmasınlar zaten kimse mecbur değil ama her şeye bık bık yorum yapmayı biliyorlar, karışıyorlar. Bu nal dım!

Kalabalık olmadığımız için mecbur kenetlendiğimiz bir ailem var. Babam, babaannem, iki halam sadece bir de eşim. Benim taraftan düğün dernek dışında görüştüğümüz ettiğimiz başka akrabamız falan yok.

Geçen konu açmıştım. Temizliktir, boya badanadır sona bıraktık biz. Başımın etini yediler aylarca. Böyle yapalım, şöyle yapalım, boya kokusunda durma vs vs. Yapılmadan önceki gün aradım, biz anlamayız ama sabah ara bi yardıma gelelim dediler, bingo sabah telefonları kapalıydı haftasonu boyunca da hiç aramadılar :KK70: zaten bir şey beklemiyorum halloldu bitti de deli mi kandırıyosun telefon kapatmak ne ben sana gel demedim ki zaten. Ararken "gelmesinler Allahım lütfen" diye dua ediyordum.

(Belirteyim eşimle kardeşi yaptı boyayı, kaynanamla görümcem de tüm temizliği bitirdi. Ben bir çöpü oradan alıp oraya koymuş değilim. Allah razı olsun hepsinden)

Babam gelir torunu olacak diye yatak odası ile salonun yerini değiştirmeye çalışır. (Ne alaka derseniz bir alaka yok, en rahat ısınan, havalandırılan odayı yatak odası olarak kullanıyoruz zaten biz de farkındayız çocuğumuzun olacağının) hastane çıkışı bende kalın diye tutturur. (Evi uzak ve kendi evim dururken niye babamda kalayım orada da gündüz kimse yok ki)

Babaannem geldi bu sabah habersiz. Kaynanamın yaptığı temizliği eleştiriyor. Ya böyle bir hakkı yok ki. Ben babaannem niye cam silmedi demiyorum(70küsür yasında ne bekleyebilirim ki ondan) ama yapılanı eleştirmek nedir. Eşimin annesi de olsa, genç de olsa benim temizliğimi yapmak zorunda değil bu kadın. Bir de tutturdu kaynanana söyle doğumdan sonra burda kalıp baksın sana. Ya kaynanamın da bana bakmak gibi bir zorunluluğu yok, gelirse başım üstüne gelmezse yapacak bir şey yok. Bakıma muhtaç olursam da o sorumluluk eşime ait başkasına değil. Kimseyi mecbur tutamam. Hani yapmadığını başkasına yaptıramazsın sen böyle bir hakkın yok.

(Eşim ve ailesi her şeylerini kendileri yapmayı seviyor. Boya olsun temizlik olsun hep bi hallederiz kafasındalar. Ben de ses etmedim ha birini tutmuşum ha onlar yapmış. Hep böyle.)

Halam arar son hazırlıklar için sana gelicem. Açık açık söyledim, son haftasonunu başbaşa eşimle beraber geçirmek istiyoruz gelme. Zaten ev tamam, eşyalar tamam, çanta bilmem ne tamam. Neye geliceksin doğuma 3 gün kala. Bari beni rahat bırak. (Görüşmek istemiyorum çünkü arkadaşının acıdan gözünün kimseyi görmediği sezaryen hikayesi dinlemek istemiyorum artık!) tamam bile demedi, hafta sonuna doğru konuşuruz dedi.

Herhangi bir tanesi, ne zaman aradığı önemsiz aradı diyelim evde yalnızım. Kocan seni hep yalnız bırakıyor doğursan nolacak Allah korusun. Ya bu adam işe gitmesin mi? Evde yalnızken kendi kendime doğuracak değilim ya. Neyin lafını yapıyorsun şu an? Nerede olursa olsun aradığımda gelmesi taş çatlasın yarım saat sürecek. O arada doğuruyorum ayağına çocuğu fırlatma şansım yok ki zaten.

Doğum 28inde, yılbaşı gecesi toplanamayız dedim diye de bozuklar ama uzamadı Allahtan o konu. O da var sahi 2 gece hastanede kalıcam 3. Gün eller havaya yapıcam?!

Eşim sert duruşludur. Başlarda çekiniyorlardı ondan. Şimdi "x pattisin ağzının içine bakıyor zaten istediğimizi söyleriz istediğimizi yaparız x ses çıkarmaz" kafasındalar. Eşim evet ses çıkarmıyor ama sinirlenmeye başladı biliyorum çünkü artık benden çekinip söyleyemediklerini bile kocama ittiriyorlar. Patlayacak bir yapısı da yok da nasıl olsa patlamaz diye coşmak neden? Bu yaptıklarını eşimin ailesi yapsa dozerle evlerine dalmıştım ben.

Tam doğum öncesi cırlayıp kimsenin tadını kaçırmak istemiyorum. Hayır hastanede kaynanamı falan da sessiz görüp onu da ezmeye çalışacaklar" pattise bakk gelinin o senin bak ona bakk" diye.

Sabır sabır mı illa?

Hiç mi kaçışım yok?

Öf amma uzun olmuş :KK43:
Çok zor. Açıkça ifade ettiğin halde laftan anlamamaları sinir bozucu.

Yani ben de kötü düşünmüyorum. Ay niye normal olmadııı diye ağlayacak insan değilim :KK70: olmuyorsa zorlamanın alemi yok. Doktorum normal doğum yanlısıyken açık açık sezaryeni önerdiğini söyledi, omzu takılır bir onlarca dikişin olur iki diye. (Hem fizyolojik olarak müsait değilim hem geçen hafta 41 haftalık görünüyordu boyu da uzun kilosu da var. Yani başka seçeneğim yok niye bu sürünerek emzireceksin köppeeek tavrı bilmiyorum)
Nasıl olacağımı zaman gösterecek. Yani normal doğurup zor iyileşen de var, sezaryen doğurup kolay iyileşen de. Şans ve yapı meselesi sanırım.

Benimkiler biraz buldumcukluk ediyor.
Ben annemleydim evlenene kısa bir süre kalana kadar. Görüşmezdik bile. Şartlar değişince böyle oldu.

Amin inşallah.
Çok teşekkürler.
Doğum oldumu canım

Ay bune kis kaynanadan ceker gibi
Allah yardimcin olsun bacim
Zor laf anlatmak bu kafalara
Bide hamilesin
Kazasiz dogur insallah
Hayirli olsun bebisin

Back
X