Eşinizin ailesi ne kadar sıklıkta geliyor ve kaç gün kalıyor?

bilinmeyenkisisi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
57
8
36
35
Merhabalar. Biz eşimle iki tarafla da çok görşmeyelim diye farklı şehirlerde yaşıyoruz. Evleneli bir yılı geçti ve bebeğimiz oldu. Kayınvalidemler önceden sadece haftasonu gelirlerdi ya da onlar gelmesin diye biz giderdik ama şimdi geldiler mi en az bir hafta şu an mesela iki haftaya doğru yürüyoruz. Evimin düzeni bozuldu zaten çocuklu hayata yeni alışıyorum bir de bu sıkıntılar. Yüzüm gülmez oldu artık. Ama ona rağmen bana mısın demiyorlar. Eşim işe gidiyor ben onlarla kalıyorum. 11 de kalkıyorlar ben emziriyorum gidip kahvaltı bile yapamıyorum. Digitürklerini bile yanında getirip tüm gün maç izliyor kayınpederim. Kendi evimde mülteci oldum. Eşim diyor nasıl göndereyim ben onları. O da haklı aslında onların düşğnmesi gerek. Sizde durumlar nasıl? Ne yapmalıyım? Çok zordayım.

ay ne kadar düşüncesizlik. bi de kayınpederin sürekli evde? 1 ay 2 ay başkasının evinde nasıl kalıyorlar gerçekten hayret ediyorum. bu insanları da biraz düşünün yahu. geleni olur gideni olur evinde kafasını dinlemek ister çıkıp gezmek ister kocasıyla vakit geçirmek ister. ama hakkaten eşinin yapabileceği bir şey yok. acaba çok iyi mi ağırlanıyorlar? memnunlarsa gitme eğiliminde bulunmazlar tabi. biraz rahatsızlığını belirt bence

Offf gelinin evine yerlesen bir kp ve kv vakasi daha.

Biz ayni sehirdeyiz ailemle de esimin ailesiyle de. Yuruyerek iki taraf da 20 25 dk. Esimin ailesi 4 5 ayda bir gelir aksam misafirliğine o kadar.

Konunuza gelince de siz duzeninizi bozmayin. Kendi kahvaltinizi yapin cekilin odaniza. Alin bebeginizi gezmeye gidin. Yemek, temizlik gibi seylerle de ugrasmayin belki anlarlar.

Yok çok iyi de değil aslında. Bir gün çok karıştılar nutuk attılar iyi annelik konusunda ben de ağladım biraz odamda eşim de gitti konuştu karışmayın etmeyin gibisinden o günden sonra zaten limoni ortam arada iyi oluyor arada gergin dün de mesela haftaya da kalacaklarını öprenince çıktım evden yürümeye eşim de peşimden geldi. Sonra eve dönünce annesi bi sorun mu var dedi eşime o da yok dedi ikimizin de suratı asıktı. Çok iyi durum yok yani ama kalıyorşar gene de ne yapacağımı şaşırdım.

önceden ben başka sehirdeydim senede iki kere gelirlerdi kayınpeder iki gün üst üste kalmadı kaynana en fazla 4-5 gün zaten ben cagirirdim hic gelmedikleri için anca o zaman gelirlerdi.
Simdi ayni sehirdeyiz 4-5 ayda bir akşam oturmaya gelirler. Sürekli ayni evde bi sure sonra sıkıcı olabiliyor. Sürekli bebeğinizi bırakın esinle gezin sinemaya gidin.

Bizde esimin ailesinden uzağız , onlarda geldiklerinde en az bir hafta kalırlar, yani bu durum aylara yayılmadıkça 1-2 hafta kalmalarına birsey dememek gerek diye düşünüyorum, eşiniz de haklı ne diyebilir şu süreçte anne babasına kendinizi onun yerine koyun. Birde kendi evinizde kendinizi mülteci gibi hissetmeyin küçük çocuğunuz var normalde nasılsa düzeniniz öyle devam edin, o evin sahibi sizsiniz onlar misafir..

kayınvalidemlerde aynı şehirdeyiz
haftada bir kere görüşürüz kesinlikle.. benim için bir sıkıntı yok zaten 2 saat oturup geliyoruz
yada onlar gelir ama çalıştığım için ben çağırmadım sürece yemeğe felan gelmezler
sadece çay içmeye torunlarını görmeye gelirler.. ben çizgilerimi başta çizdim net olarak
ama sonuçta bizde yarın birgün kv olacağız.. ben aynı şehirde olupda bir sorun olmadığı halde ayda yılda bir görüşen insanlara anlam veremiyorum
merak ediyorum yarın onların ogulları kızları aynı şehirde olmalarına ragmen ayda bir kez gelseler yahut torunlarını ayda bir kez görseler üzülmezmiydiler ?
sizin konunuza gelecek olunursa. bence kv kp yaptığı düşüncesizlik edepsizlik resmen evinize kurulmuşlar
yüz vermeyin. eşin evet gidin diye söyleyemez belki ama siz bunu tavırlarınızla belli edeceksiniz
eşinizlede tatlı bir dille konuşun ; onlar senin ailen ben gelmesinler diyemem elbet gelecekler lakin benim böyle düzenim bozuluyor üzerine birde çocuk rahat edemiyorum kendi evimde misafir konumuna düşüyorum buna bir çare bulalım lütfen sen bulmassan ben müdahale ederim de.
müdahale etmeyede başla anlasınlar yoksa çok zor kurtulamassınız.

Esimin ailesi bize yakin ama onlar bile her haftasonu gelmez. Zaten kalma durumu da olmuyir yakin oldugu icin.

Benim ailem uzaktalar ama onlar da ayda 1 bile gelmiyorlar. Senede 2 kere filan gelir en fazla. Ve 4-5gun kalir doner.

Offf gelinin evine yerlesen bir kp ve kv vakasi daha.

Biz ayni sehirdeyiz ailemle de esimin ailesiyle de. Yuruyerek iki taraf da 20 25 dk. Esimin ailesi 4 5 ayda bir gelir aksam misafirliğine o kadar.

Konunuza gelince de siz duzeninizi bozmayin. Kendi kahvaltinizi yapin cekilin odaniza. Alin bebeginizi gezmeye gidin. Yemek, temizlik gibi seylerle de ugrasmayin belki anlarlar.

ay canım ne güzelmiş valla eşinizin ailesi. benim annem 1 sokak aşağıda eşimin ailesi arabayla 10 dk lk yerde. geçen kp dermesin mi evimiz soğuk kışın sizde kalalım gazıda tek yerde yakalım die ben şok :) kv onlarında evi sooğuk dedi. kp olsun tek ev yanar dedi. bide ikimizde çalışıyoruz eşimle. kp de dükkanı var çalışıyor kv evde durcak. biz daha aşağıdayz onları orası tepede die soğuk olduğunu söylüyor. eşimde cvp vermedi bende. bi daha tekrarladı resmen eşime seslnip. oda nerde istiosan kal gel baba dedi. sonrada tekrar e hangi odayı ayırcaksınız dedi. eşimde bana döndü çocuk odası olmaz orda çocuk doğunca yatıcak dedi. sence nerde kalsınlar dedi. nerde isitosanz hangi oda rahatsa gelin dedim mecbur. kv demesin mi salona yatak açalımda orda kalalım die. ayh başımdan aşağı ateş attılar sanki :D neyse tam o arada hazırlanıodm eve gelmek için. kp şaka yaptım yanlış anlama dedi bana. bende ağlıcam siz gelceksiniz die oturup dedim gülümsereyerek. herkes kendi evinde dedi. hiç ses etmedim. ama o ışığı alsalar gelirler eminimm

Yok çok iyi de değil aslında. Bir gün çok karıştılar nutuk attılar iyi annelik konusunda ben de ağladım biraz odamda eşim de gitti konuştu karışmayın etmeyin gibisinden o günden sonra zaten limoni ortam arada iyi oluyor arada gergin dün de mesela haftaya da kalacaklarını öprenince çıktım evden yürümeye eşim de peşimden geldi. Sonra eve dönünce annesi bi sorun mu var dedi eşime o da yok dedi ikimizin de suratı asıktı. Çok iyi durum yok yani ama kalıyorşar gene de ne yapacağımı şaşırdım.
sorun olduğunu farkeden kv hanım bence sorunun kendinden kaynaklandığını farkında. ne demeye kalıyolar sürekli yaa. kp ayrı şaşkınım bide digitürk getirmek yuh yanii.

ay bu ne yemin ederim içim şişti. ben kalkarım camları perdeleri açarım eve sabahı getiririm. hala yatıyorlar ruhum daraldı. git biraz ses yap mutfakta. çocuğu ağlat falan askfashjddja bu kısmı şaka tabi. kahvaltıdan sonra çocuğu kvne bırak benim biraz dışarda işim var anne de. git dolaş gel.

Farkli sehir sizi uzaklastirmamis aksine basiniza corap ormus anlsilan. Dostunu yakin tut dusmanini yakin tut dedikleri boyle birsey mi acaba:KK64:

Ayni sehirde olsaydiniz muhtemelen gelir oturur giderlerdi, ama uzakta olunca geldiklerinde kalmalari uzuyor anlasilan, malum onca yoldan geldik, azicik goruselim filan falan... bir de cocuk var tabi. Oncesinde haftasonu icin gelip donmeleri yeni evli oldugunuz icin muhtemelen. Cocuktan sonra onlarda duzeni boyle kurmus. Cok zor acikcasi nasil git denir bilmiyorum.

Annemlerle yakin oturuyoruz ama babam isleri icin sehir disina cikti ve annem bebegime baktigi icin gidemedi bizde kaliyor, benim kendi annem olmasina ragmen ayni evde beni basiyorlar... halbuki kadin ben isteyken evimin islerini hallediyor, aksam cocuk uyuyunca hadi siz cikin kari koca ben evdeyim kalirim cocukla diyor baya baya hayatimizi yasiyoruz, evim dubleks onun yukarda odasi var gece o ust katta oldugu icin ayni evde yasiyor gibi bile degiliz, ama bana yine de surekli bir arada olmak fazla geliyor -ki annemi cok ama cok seviyorum en iyi arkadasimdir-

Sizin durumu dusunemedim, gercekten cok zor, kaldiki kv ve kp soz konusu. Bir sekilde dile getirmezseniz bu is sarpa sarar gibi geliyor

Eşim beni zorlamaz şöyle davran böyle davran diye. Ben de çok takılmıyorum zaten onlarla genelde bebeğimle ilgileniyorum. Ama yine de rahat edemiyorım. Bazen çok mızmızlanınca eşim ne zararı var onların sana diyor ama rahatsız oluyorum işte. Bir hafta gerçekten çekilebilir ama fazlası zor.

Eşim beni zorlamaz şöyle davran böyle davran diye. Ben de çok takılmıyorum zaten onlarla genelde bebeğimle ilgileniyorum. Ama yine de rahat edemiyorım. Bazen çok mızmızlanınca eşim ne zararı var onların sana diyor ama rahatsız oluyorum işte. Bir hafta gerçekten çekilebilir ama fazlası zor.
ne zararı var mı? evinde özgür değilsin ötesi mi var? evdeler sonuçta casper değiller ya.

tam teşkilatlı gelmişler resmen :KK53:

ne demek ne zararı var belki evde çıplak gezceksin yani kime ne. belki eşinle bebeğinle ayrı vakit geçirceksin. belki bebek uyuyunca eşinle tv izleyip keyf yapcaksın .ay bide böyle derler sinir olrum. bende bi kere falan bu tarz yakın bi laf duydum eşimden. onun üstüne ben kendim bişiler istiyosam boşa çabalıyrm snde demekki o istek şevk o tarz hayaller yok ki böyle rahatsn demiştm. bazen böyle düşüncesz oluyorlar

Back
X