• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esınızın aılesı ve sızın aılenız gorusurler mı? Ne sıklıkla?

farklı şehirdeler, hiç görüşmezler, annem arardı iyi gününde kötü gününde falan, baktı karşı taraf oralı değil, o da vazgeçti:1:
ama görüşmemeleri bizim ya da onlar için herhangi bi sorun teşkil etmiyo:6:

I]Aynen bızım de oyle.
Gercı kayınvalıdecıgım nısanlıyken arardı.
Ama evlendık, bır daha aramaz oldu.
Kızı aldık hesabı herhalde.
Ama gun gelecek, onlar da bana ne yaptılarsa aynılarını yasayacaklar.
Bunun ıcın o kadar dua edıyorum kı.
[/I]

bizimkilere bayramlarda geliyorlar,başsağlığı, hastalık ziyareti gibi istisna durumlar vb...

Esımın aılesı hıc bır sekılde aılemı ne arar ne de gıder.
Hatta bır keresınde (farklı sehırlerde yasıyoruz)
Kayınpederım benı aılemın evının onune kadar bıraktı.
Aılem yemek ıcın hazırlık yaptıgı halde,
tenezzul edıp aıleme bır merhaba bıle demeden bastı gaza gıttı.

Son düzenleme:
I]Aynen bızım de oyle.
Gercı kayınvalıdecıgım nısanlıyken arardı.
Ama evlendık, bır daha aramaz oldu.
Kızı aldık hesabı herhalde.
Ama gun gelecek, onlar da bana ne yaptılarsa aynılarını yasayacaklar.
Bunun ıcın o kadar dua edıyorum kı.
[/I]

Esımın aılesı hıc bır sekılde aılemı ne arar ne de gıder.
Hatta bır keresınde (farklı sehırlerde yasıyoruz)
Kayınpederım benı aılemın evının onune kadar bıraktı.
Aılem yemek ıcın hazırlık yaptıgı halde,
tenezzul edıp aıleme bır merhaba bıle demeden bastı gaza gıttı.

olsun yaa böylesi daha iyidir belki arada mesafe olunca herşey daha güzel oluyor

Belkıde...
Sorun aslında gorusmemelerı degıl.
Esımın aılesının 'Hep bana' demelerı.

sorunsuz bi eş ailesi hi duymadım ki ağzını açan gelin eşinin ailesinin kusurlarını anlatıyor..canım belkide biz bazı olayları büyütüyıoruz..belki hala kabullenemedik onlarında bizim bi ailemiz olduğunu...bu durumda bence en iyisi umursamaz olmak..kendim yapamasamda işe yarayacağını düşünüyorum

Bayram seyran, düğün, yeni doğumlarda filan...

Onun haricinde ballı şerbetli bir durum yok, mesafe her zaman iyidir.

sorunsuz bi eş ailesi hi duymadım ki ağzını açan gelin eşinin ailesinin kusurlarını anlatıyor..canım belkide biz bazı olayları büyütüyıoruz..belki hala kabullenemedik onlarında bizim bi ailemiz olduğunu...bu durumda bence en iyisi umursamaz olmak..kendim yapamasamda işe yarayacağını düşünüyorum

Onlar zaten benım aılem degıl kı.
Bunu kabullenmek gıbı bır durum da soz konusu degıl.
Onlar benım ust komsuma verdıgım degerı bıle hak etmıyorlar.

Bayram seyran, düğün, yeni doğumlarda filan...

Onun haricinde ballı şerbetli bir durum yok, mesafe her zaman iyidir.

Bayramlarda benım aılem arardı.
Artık onlarda vazgectı.
Ben ıstedım vazgecmelerını...

valla benim ailem başka şehirde o yüzden çok görüşme şansları da yok annem evliliğimzin ilk yıllarında her geldiğinde eli kolu dolu gelir, hem kayınvalideme hem kayınpedere hediyeler getirirdi ama kayınvalidem bir hoşgeldine gelmeye veya annemi çağırmaya erinirdi iki kere ben emri vaki yaptım da zorla götürdüm annemi ki hediyesini verebilsin siz düşünün
en son kaynım evlendi annem rahatsızdı babam da izin alamadı düğüne gelemeyince annem geldiğinde altın almış gelmiş halam da magıc bulletlar var ya onlardan almış kayınvalideye size gelsek de hediyemizi versek dedi kadın oralı bile olmadı çağırmadı ben de bir daha bişi getirmiyorsun bir daha da gitmiyorsun dedim
şimdi annem geldiğinde yalandan hoşgeldine gelirse geliyor kayınvalide ben annem rahatsız diye götürmüyorum bu yıl onların alt katına taşındık ama annem geldiğinde kayınvalide zaten yoktu
ben tiroid kanseriyim bu yaz ameliyat oldum kayınpeder yazlıktaydı bırak gelmeyi babamı geçmiş olsun diye aramadı bile
kayınvalide bayramda kandilde arar annem hiç oralı değil ama hakettiler
bundan sonra benden de aynını görecekler

mutnojmet;

Herhalde erkek tarafı gelınlerını tapulu malları fılan sanıyor (hepsı degıl tabıı)
Eh onlara tapulu olunca da, sureklı onları pohpohlamamız beklenıyor.
Gerek bızım tarafımızdan, gerekse aılelerımız tarafından.

Benım annemde ben ne zaman aılemın yanına gıtsem, kayınvalıdeme hedıye koyardı.

Bır defasında ıse, esımle annemlerdeydık, donuste yazlıga kayınvalıdemlerın yanına ugrayacaktık.
Annem kompostu, zeytın v.s. koymustu bana.
Bende bozulmasın dıye yazlıkta buzluga koydum.
Donuste ıstemeye cekındım, nasılsa kayınvalıdem bana aıt oldugunu bılıyor, verır dedım.
Ama ustune bır bardak su ıctım :27:

Bugune dek annem cok kırılmıstır esımın aılesıne, dugun asamasında ozellıkle.
Ama sırf benım ıcın sıneye cekmıstır.
Artık benım ıcın bırseyler yapmasını ıstemıyorum annemın.
Kendı ıcın yapsın, ıstemıyorsa ne arasın ne de gorsun.
Annemı uzen ınsanlarla, benım ıcın gorusmesını ıstemem bencıllık olur.
Ben kımsenın annemı uzmesıne tahammul edemem.
Ve o kısıyı asla affedemem.

Benım sadece bır tane annem var.
Ve oncelık daıma onundur.

Benzer sosyo-kültürel düzeye sahip aileler,benzer psikolojik dinamikleri yeni kurulan yuvaya aktarırlar ve bu durum iletişimi kuvvetlendirir,ilişkileri perçinler,aksi olduğunda işler zorlaşır.Ortak noktalar yok denecek kadar az ya da sadece evlatların yaşamını birleştirmesinden ibaretse,ortak zihniyet,ortak niyet,karakter (vb) ciddi farklılıklar gösteriyorsa min. düzeyde görüşülmesinde fayda var.Aksi halde çok sağlıklı bir görüşme olmayacak,yanlış anlamalar/yorumlamalar/kırgınlıklar olacaktır.

Back
X