Eşinizin ailesi..

Evliligin ilk zamanlari alisma sureci oldugunu uzun sure kalinmasi halinde rahat edemeyecegini soyle rahatsizsan eger dile getir ses cikarmazsan kabul ettin sanip evlendigin zaman geldiklerinde daha cok huzursuz olursun esinle.
O an zaten tepkimi gösterdim bence baska ev tutarız diyerek. Evet şimdiden ve o zamanlarda açıkça anlatmalıyım

Zaten mizaç gereği istesem de samimi davrananamıyorum aşırı yalnızlığı seven bir tipim nişanlım iki arkadasım ve ailem hayatım böyledir. Kaynanam bize gelince eltimin dedikodusunu yapar buz gibi soğudum ondan da benim arkamdan konuşmayacağı ne malum. Sadece kocayı alsak olmuyor sanki😄😒
:):) ahh nerde ama malesef olmuyor aman bırak konuşsun eminim ki benimki de konuşuyor hem de sülalcek
konuşuyorlar umrumda mı tabi ki hayır sende takma hiç

nişanlınızın size sormadan kendi kendine böyle kararlar alması ve sizi mecbur bırakması hiç doğru değil, kesinlikle tavrınızı net bir şekilde ortaya koymalısınız. Siz de kendi ailenize ona sormadan söz verseniz tepkisi ne olur acaba?

1 ay orda 1 ay burda olayı da bana saçma geldi o insanlara yazık değil mi? düzenleri olmayacak ya da oldubittiye gelecek ve tamamen sizde kalacaklar. Kendi evleri bu kadar yakınken 2 hafta misafir etmediniz diye sizi kötü insan gibi hissettirmelerine izin vermeyin. Nişanlınızla baştan anlaşın ailesiyle vakit gecirmek istediginde o gitsin onlarda istediği kadar kalsın, siz de ders çalışırsınız. Bu söylediklerim şartların farklı olduğu yardımlaşmanın gerektiği zorunlu durumlarda geçerli olmaz, elbette siz de fedakarlık yaparsınız. Ama su an ne gerek var

Çok başın ağırabilir.Nişanlına söyle bir ay da bizimkiler kalır bizde özel hayat denen bir sey kalmaz.

Çoğu kişi nişanlına söyle konuş demiş ama hic kolay bisey degil ki karşı taraf anlayışliysa belki anlar
Ama bi yanlış anlarsa sen benim ailemi istemiyorsun vs gibisinden tartışma cikabilir
Eğer konuşursan da kelimelerini cok guzel seçmen lazm

Ama ben olsam asla konsuamazdm
Heleki eşiniz ailesine duskunse işiniz zor

Zaten mizaç gereği istesem de samimi davrananamıyorum aşırı yalnızlığı seven bir tipim nişanlım iki arkadasım ve ailem hayatım böyledir. Kaynanam bize gelince eltimin dedikodusunu yapar buz gibi soğudum ondan da benim arkamdan konuşmayacağı ne malum. Sadece kocayı alsak olmuyor sanki😄😒

seninde oğlun olur da evleneceği kız sadece oğlunu alıp gitsem olmuyor mu? diye düşünse ne hissedersin?
gelip kalma fikri ve süresi nişanlının söyleme şekli senin olaylara bakış açın falan siz yol yakınken dönün bu iş yaş :KK55:

Allah yardımcın olsun diyerek başlıyorum...esiniz ve kayniniz ailesine çok düşkün 2 saatlik mesafede oturan insanları niçin aylarca misafir etme peşine düşmüşler herkesin anne babası var yurt dışında yaşayanlar bile 2 hafta zor dururlar ! Şuan eltinizin ruh hali" şunlar bi evlensede yükü yıksam" diye düşünüyordur:halay: belliki ses cikaramiyo yada cikardida bastırıldı çünkü siz değil hiç kimse kabul etmez kaynana kayınbabayi aylarca. Esiniz çok bencil çok ugrasicaksiniz evliliğiniz boyunca benim annem babam diyerek başlıcak tabiki anne baba baş tacıdır ama o ayrımı yapmicak gibi bunu aldığı karardan çok net görebiliyorum.

Çoğu kişi nişanlına söyle konuş demiş ama hic kolay bisey degil ki karşı taraf anlayışliysa belki anlar
Ama bi yanlış anlarsa sen benim ailemi istemiyorsun vs gibisinden tartışma cikabilir
Eğer konuşursan da kelimelerini cok guzel seçmen lazm

Ama ben olsam asla konsuamazdm
Heleki eşiniz ailesine duskunse işiniz zor
Aslında çook düşkün degıl ama dedıgınız gıbı konusmak kolay degıl nasıl bır cümleyle kötu gorunmeden ona anlatabılırım bılmıyorum

Yazınız çok net değil anlamadığım evleri varken neden bir ay sizde bir ay eltinizde kalacak .
Eşimin ailesine gelirsek biz birlikte de planlar yaparız eşimin ailesi gelir bir hafta kalır daha fazla kalmak isterseler de ben bunu sorun etmem benim ailem de gelip kalıyor . evlenince nasıl tavır takinayim diyorsunuz ya bence fikrinizi şimdi söyleyin sorunlarınızı neden evliliğe erteliyorsunuz eş adayiniz konuyu açmış fikrini söylemiş siz de keşke o zaman soyleseydiniz . En büyük hata kafanizdakileri söylemek için evlenmeyi beklemeniz
Ya söyledım aslında bir ev tutarız dedım yaşlı insanlar bır eve ne geregı var gıbısınden bır sey soyledı. Son durum şımdı gıdıp orada ev bakacaklar banada resım atacaklar begenırsem tutacaklar ve ramazanı orada gecıreceklermış bız evlenınce bız geçicez o eve gıbı bısey.. yavastan başıma kalmasalar ıyı 😒

seninde oğlun olur da evleneceği kız sadece oğlunu alıp gitsem olmuyor mu? diye düşünse ne hissedersin?
gelip kalma fikri ve süresi nişanlının söyleme şekli senin olaylara bakış açın falan siz yol yakınken dönün bu iş yaş :KK55:
İnan zerre umrumda olmaz ya şu sende kaynana olucan muhabbetı aşırı sıkıcı ben hayatta tanıyacagın en anlayışlı ınsanlardanım onlar mutlu olsun gorusmesekde yeter derım ayrıca ne 1 ayı 1 hafta bıle kalmam bende yük olduğunu rahatsız ettiğin duygusu çok fazla gelınım şanslı😒😄

Allah yardımcın olsun diyerek başlıyorum...esiniz ve kayniniz ailesine çok düşkün 2 saatlik mesafede oturan insanları niçin aylarca misafir etme peşine düşmüşler herkesin anne babası var yurt dışında yaşayanlar bile 2 hafta zor dururlar ! Şuan eltinizin ruh hali" şunlar bi evlensede yükü yıksam" diye düşünüyordur:halay: belliki ses cikaramiyo yada cikardida bastırıldı çünkü siz değil hiç kimse kabul etmez kaynana kayınbabayi aylarca. Esiniz çok bencil çok ugrasicaksiniz evliliğiniz boyunca benim annem babam diyerek başlıcak tabiki anne baba baş tacıdır ama o ayrımı yapmicak gibi bunu aldığı karardan çok net görebiliyorum.
Son durum şımdı gıdıp orada ev bakacaklar banada resım atacaklar begenırsem tutacaklar ve ramazanı orada gecıreceklermış bız evlenınce bız geçicez o eve gıbı bısey.. yavastan başıma kalmasalar ıyı 😒

Bir buçuk saatlik mesafe için niye o kadar kalıyorlar ki? Insan babasının evinde evlendikten sonra o kadar kalamıyor.
Bilemiyorum biz böyle gidip kalmayız başkasında desen belki rahatsız olduğunu anlar.
Ya kaynatam bıraz rahatsız ama düşkun degıl kaynanam gayette bakıyor bunlar iki erkek kardes arayıp gözumuzun önunde olun muhabbetıyle çağırıyorlar

Ya söyledım aslında bir ev tutarız dedım yaşlı insanlar bır eve ne geregı var gıbısınden bır sey soyledı. Son durum şımdı gıdıp orada ev bakacaklar banada resım atacaklar begenırsem tutacaklar ve ramazanı orada gecıreceklermış bız evlenınce bız geçicez o eve gıbı bısey.. yavastan başıma kalmasalar ıyı 😒
Açıkçası bu başıma kalmasalar tavrı pek hoşuma gitmedi. Eşimin ailesi ya da benim ailem ilerde bakıma ihtiyaç duyacak kadar yaslanirsa eğer her ikisi de hayatta olursa ev tutariz biz de çok yakınlarında otururuz ama eğer sadece biri kalmışsa o zaman bizimle birlikte yaşar ve biz eşimle bu konuyu evlenmeden önce görüştük ikimize de mantıklı gelen buydu . Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama hayat bu bazen hiç ummadığın insana da muhtaç olabilirsiniz.benim naçizane tavsiyem o yaşlı insanların yerine kendinizi koyun evlatlarinizin nasıl bir davranış sergilemesini istiyorsanız öyle davranın ya da bu konuyu oturun eş adayinizla ciddi bir şekilde konuşun çünkü ilerde belli ki bu sizin için sorun olacak ne siz ne eş adayı bu şekilde mutlu olamazsınız

1 bucuk saat mesafede oturup da bir ayligina yatili gelmek de nedir? Ben olsam kimse kusura bakmasin da benim de hosuma gitmez. Ha atiyorum uzaktadirlar, kirk yilda bir gelirler, o zaman bile 1 aylik misafirlik uzun, en fazla 1 hafta. Yani bilemedim cok sıkıntılı. Ben olsam esime acik acik soylerdim. Ben de mesela yatili misafirligi sevmem. Kendim de kalmam.

ben de diger hanimlar gibi o fikirdeyim ki, simdiden evlenmeden önce böyle konular acikca konusulmali ve herkes kendi fikrini istegini belirtmeli. Onlar annesi babasiysa siz de esi oluyorsunuz ve o evde sizin de rahat etmeniz gerek. 1,5 saatlik uzaklikta kalan birisi neden gelip sizde kalmali onu anlamis degilim. 1 gün bile kalmamalilar bence. Uzak bir yoldan geliyo, baska bir sehirden veya ülkeden gezmeye veya tatile geliyorlarsa 1-2 hafta kalabilirler tabi. Ama bu sekilde ayni sehirde yasayip da gidib baskasinin evinde kalmayi anlayamiyorum acikcasi. Muhakkak bu konular esler arasinda acik acik görüsülmeli ve hic cekinmeden kendi fikrinizi söyleyebilmelisiniz bence. Diger gelin kabul ediyor olabilir veya sorun degil onun icin veya bi sekilde idare ediyor belki de ama herkes ayni degil ki ve bu sizin de bu kadar gereksiz yakinligi kabullenmek zorunda olmaniz anlamina gelmez.

Back
X