Eşinizin Ailesi

Bayanbd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2015
12
13
Selamlar kızlar,

Ben 1 ay sonra evleniyorum fakat eşimin ailesinden bize pek huzur yok gerçi bu biraz da eşim kaynaklı sürekli buluşalım arayayım istiyor fakat özellikle annesinin biraz iki yüzlü olduğunu düşünüyorum dolayısıyla içimden gelmiyor. Bu durumu eşime belli edemem zira annesi kırılır..Daha da bağlanır o tarafa... Bu durumları yaşayanlar nasıl bu dengeyi kurdular bana bir akıll...

Bu dengeyi kurmak cok zor dengeyi esin kurup mesageli olacak is onda bitiyor sende asla dir dir etmeden guzelce isleyeceksin onlarin yaptigi her olumsuz seyi sikayet etmeden aslinda ... ... boyle boyle olmasi beni cok uzdu kirdi seklinde madur olan senmissin edasiyla anlatip mesafenizi koruyacalsiniz en bastan ailesine karsi ezik durmayacaksin basta nasil durursan onlar seni oyle kabul eder

aradaki dengeyi koruyacak olan kesinlikle eş. baskı yapıyosa illa ara ara diye evlendikten sonra da değişmez. benimki değişmedi büyük badireler atlattık şimdiki aklım olsa nişanı atardım iyi tart biç evlilik büyük zanaat çok zor. baştan sıkı tutsan da eşin yan çizince gene basına çörekleniyolar ben ahirete bıraktım avam insanlarla baş edilmez dınlemezler anlamazlar sabit fikirli olurlar. sımdıkı aklım olsa daha aydın modern fikirlibi aileyle evlenirdim severek evlenmeme rağmen bunları söylüyorum. DİKKATLİ OLUN.

evlilik zor birşey sanırım..sadece çiftlerin sevmesi anlaşması yetmiyor... Aileler çok büyük rol oynuyor..Bu da can sıkıcı olabiliyor..Bazen annesini çok seviyorum hah olduuu diyorum bazen boğasım geliyor çok acayip bir hatun..

kesinlikle eşin dengeyi sağlayacak ama bunu da yapmıyorsa ailesini ona şikayet etme senden kötüsü olmaz huzursuz mutsuz bir evliliğin olabilir. sana da ayrıl diyemem moralini de bozmak istemem ama inş. bir mucize olur da eşin değişir

Selamlar kızlar,

Ben 1 ay sonra evleniyorum fakat eşimin ailesinden bize pek huzur yok gerçi bu biraz da eşim kaynaklı sürekli buluşalım arayayım istiyor fakat özellikle annesinin biraz iki yüzlü olduğunu düşünüyorum dolayısıyla içimden gelmiyor. Bu durumu eşime belli edemem zira annesi kırılır..Daha da bağlanır o tarafa... Bu durumları yaşayanlar nasıl bu dengeyi kurdular bana bir akıll...
Bu denge işleri ilk başlarda kolay gelir, dengeyi kurarım diye düşünürsün ama genellikle öyle olmadığını görürsün, duyarsın ve okursun. Erkek çocukları evlendikten sonra aileye özellikle anneye çok düşkün olurlar. Örneklendirirsem; evin kraliçesi annedir, oğlu da prens ve yeni gelini prenses olarak görmez. yeni gelin bir kraliçe adayıdır. bu da kayınvalidelere ciddi rahatsızlık verir. Tabii bütün KV böyle değil. Toprak gibi anaç, egolarından skurtulumuş, herkesi barındabilen, denge kurabilen KV'de var. Denge kurmak süreci daha zorlaştırır, en çok seni yıpratır. arkadaşlarda benimle aynı fikirde olurlar mı bilemem ama, bencil davranmalısın, önceliklerin ve isteklerin herkesten ve herşeyden önce gelmeli. Kimseyi mutlu edemezsin. sana bir sene iki git ama gelmeyeni düşünme.

O dengeyi kurmak biraz zor canım eş ailesine karşı ak dediğini o kara anlıyor yeri gelince biraz yüz göz oluyorsun seni anlıyorum diyor aslında anlamıyor sonra eşin üzülünce sende üzülüyorsun 3 .kişiler tarafından evinin huzursuz olmasını.Anlayan sanırım yok anlarsa da zamanla bende sıkıntı yaşadım çok çok mutlu olduğumuz halde ama baktım olmuyor yorum yapmıyorum bazen çok doluncada şakayla lafı yapıştırıyorum.Birde en başta nasıl giderse öyle devam eder az konuşarak sağlam kararlar almak lazım

kendi evinde dahi ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak istiyorlar, halbuki o evin hanımı sensin ancak o öyle görmez eve girdiğinde sen sanki oğlunun karısı değil de kız kardeşi o da sizin annenizmiş gibi sizi yönlendirmeye her şeye laf etmeye sanki 2 yaşında çocuk gibi bunu nerden aldın ben şuraya şunu alıyım şu olmamış şu olsun buraya niye böyle yaptınız koltukların şeklini değiştirin gibi IQ seviyesini göstere göstere davranır. sen de sanki onun annesi gibi he yavrum he çocuğum dersin ama bu hiç bitmez en sonunda zıvanadan çıkarsın büyük kavgalar kopar.. ben ve çevremdeki tüm kadınların yakındığı şeyler değişmesi mümkün değil onu bebe gibi idare edeceksin yoksa valizi alır çıkarsın. Ama Allah büyük madem kafayı baştan çalıştırmadık yuva yıkmak kolay güçlü olup üstesinden gelceksin eevlendiysen geçmiş olsun :)

Selamlar kızlar,

asıl iş eşinde bitiyor canım.

ama o eger dengeyı kuramıyorsa alacaksın elıne maşanı mesafenı koyacaksın , gerekırse bıraz ısve cılve ben senınle vakıt gecırmek ıstıyorum dıyeceksın.. oyle zırt pırt anaya babaya gıdılmez, gorusulmez de o ısterse gıtsın-arasın sorsun senın ozel gun ve durumlarda araman ve gıtmen yeterlı bence.

ne demısler fazla samımıyet tez ayrılık getırırmıs :KK66:

ben 1 yıllık evliyim . yaklaşık 2 yıldırda ailesiyle tanışıyorum eşimin . tanışmadan önce çok korkutmuştu eşim beni eli maşalıdır diye:) gerçekten de tanıştıktan sonra 3 ay boyunca hiç konuşmadı benle nasılsın napıyosun dışında . sabırla bekledim ağzımı açmadım saygıda kusur etmedim . sizli bizli konustum hep . sonra o da çözüldü . ne nişanlılık ne evlilik sürecinde birbirimize hiç sıkıntı çıkarmadık . eşim hiç karışmaz aramızdaki ilişkiye ben kavga bile etseniz müdahale etmem napıyosanız yapın der . herşeyden önce saygı ve aradaki mesafeyi korumak . aramız iyidir ama ikimzde duracağımız yeri çok iyi biliriz . sen eşine bişey dersen o sana karşı kin besler . bi sorunun varsa eşini araya katma hiç bir zaman git kendin sakince oturarak konuş eğer mantıklı bi insanla anlar zaten . umarım herşey güzel olur senin için

evlilik zor birşey sanırım..sadece çiftlerin sevmesi anlaşması yetmiyor... Aileler çok büyük rol oynuyor..Bu da can sıkıcı olabiliyor..Bazen annesini çok seviyorum hah olduuu diyorum bazen boğasım geliyor çok acayip bir hatun..

iş eşinde biter
sen sadece mesafe koyabilirsin
eşin her ara dediginde arama
her git dediginde gitme

X