- 30 Haziran 2022
- 2.603
- 4.150
- 83
- Konu Sahibi Cucuthecat
Anlamadığım şu ki kadınlar hep atma derdinde kvyiSenede bir kez gelmek, iki hafta kalmak size göre çöreklenmek olabilir, bana göre değil. Aynı şehirde değiller. Herhangi biri de değil bu üstelik, taraflardan birinin anne ve babası. Bu yüzden de orta bir yol bulunabilir.
Altı aylık bebekler bile kreşe bırakılıyor tüm gün, bakıcıya bırakılıyor, anane babaanneye bırakılıyor. Kediyi işkence çekmeye gönderin veya sokağa atın demedi kimse. Konu sahibinin annesi iyi bakacaksa neden olmasın ki? Konu sahibi de gidip ziyaret edebilir.
Hayat bu, yarın konus sahibinin eşinin ailesinin yardımına ihtiyacı olabilir. Hadi diyelim olmadı kendi ailesinin yardıma ihtiyacı olabilir, evinde ağırlamak, onlara yardımcı olmak isteyebilir. O durumda da eşi başka sebeplerden konu sahibinin ailesini istemezse üzülür ve zor durumda kalır. İki tarafın anne babası için de köprüleri atmamak gerekir diye düşünüyorum çok büyük kötülükler yoksa ortada.
Ben kvyi evden gönderme derdinde olan erkekle pek karşılaşmadım
Gerçekten anlamak mümkün değil
Yok kurallarım var, yok elni ayağını alıştırma.
Yahu annesi babası beslemiş büyütmüş, bu yaşa getirmiş, elin kızı 2 hafta cık dayanamıyor. Demek elden ayaltan düşse, ihtiyacı olsa kapıyı kapatıp hiç umursamayacak insanlar var. Vicdan meselesi tabi. Aylarca kalması ev düzenini bozar, ama benim 2 oplum var, böyle birşey yaşasam ne olursa olsun üzülürdüm. Sonuçta cahil olabilirler, öyle yetişmiş olabilirler, ama ana baba hakkı 2 hafta bile idare etmeyi haketmiyorsa vah ki ne vah. O anne baba o evlatları için kimbilir neler yaptı nasıl büyüttü.
Yeni nesil zihniyeti anlamak çok zor.
Ben çalıştığım halde kv 1,5 ay kaldı, kv de elini yıkamıyor, 75 yaşında, pasaklı biri. Ama ben hepsine çözüm buldum. Gittikten sonra evdeki herşeyimi yıkamaya verdim, ama onu kırmadım, hatta Kuran öğrettim her akşam, o gelip kaldıktan. Sonra her yerde beni anlatmış, Allah ondan bin kere razı olsun diye. Ben de mutlu oldum gönlünü aldığım için. Kadın böyle gelmiş böyle gidiyor. Kv me gidince mesela tüm tabak çanağı yıkarım makinede, örtüleri vs. Çünkü hijyenik değil biliyorum, ama çatlamaz kimse idare etse. Ben büyüklerin duasına da çok inanıyorum, bedduasını almaktan da korkarım.