Eşinizin annesi,babası ve erkek kardeşiyle birarada oturmayı kabul eder misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ekşielma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya zaten herşeyimizi kendimiz yapıyoruz A dan z ye herşeyi yani
beraber oturalım derlerse valla bu borcun harcın içinde bile ailesine yardım etmeyi teklif edicem. beraber oturmaktan iyidir.

sakın yardım edelim ailene gibi birşey söyleme. bak benim durumum vahim. sende bu duruma düşme. iyiliğin için söylüyorum.sonra başedemezsin. nasıl olsa emekli maaşı varmış. yeterli olmalı onlara. sakın taviz verme

akillarinda kiraya cikmak degil,sizle birlikte yasamak var..kayinvalide simdiden plan bile yapmis.sirf bu yuzden isteyecegim varsa da istemezdim.simdi yerlesirlerse bak sonra zor giderler..kiralari uygun bi semtte oturabilirler.oglunun yaninda oturmayi dusunecegine ev baksinlar..

bu erkek aileleri hep bu şekilde kolaycılar zaten.. bende beraber oturuyorum malesef.. açıkçası şimdi olsa kabul etmezdim.. hiçbirşey düşündüğün gibi olmuyor.. ben bi annesiyle babası var diye beraber oturmayı kabul ettim.. mesela kaynımla eltim sürekli bizdeler, iş çıkışı yemeklerini yer giderlerdi bu haftanın 3 günü böyleydi eltim hizmet bekler.. akşamın 9 bucugunda geliyordum, çocukları sürekli bizde kaynanam bakıyor eltim çalışıyor diye.. ben de çok yoğun çalışıyorum mesailerim çok.. çok düşüncesizler odama girmeler felan.. cidden düşündüğün gibi olmuyor.. mesela kaynanam benden habersiz birilerine söz veriyor size gelicez diye bana sormadan benimde başka planlarım olabiliyor anneme gitmek gibi mesela.. uymuyor hiçbirşey ne bileyim .. yerinde olsam şuan kabul etmezdim..

kii senin durumun daha farklı evleri yıkılacak diyorsun.. bu çok seneler sürebilir .. açıkçası yeni ev alıp içini güzelce döşeyip ailesinin oturmasını istemezdim..

bu teklifi bana da sundular hemde benden habersiz.. planlarını yapmışlardı..3+1 ev bakıyorlardı bende diyordum 3+1 ev bize fazla 2 kişiyiz neticede.. meğersem babası planlamış..biz büyük diye ona danışıyorduk biz küçük ev gösterdiğimizde begenmiyordu.. aklında 3+1 ev bulup beraber oturmak vardı tabiii.. bende eşimle tartıştım ama yüz vermedim o da sonunda anladı..ailesine açıkça söyleyemedi ama 1+1 ev bakmaya başladık onlarda siz böyle mi bakıyorsunuz diyince anlamak zorunda kaldılar..

çok iyi karar vermelisin ..

Canım gelişmelerden bizi haberdar et olur mu... ''kızlar boşuna kafama takmışım okadar hiç gerek kalmadı'' şeklindeki güzel haberlerini bekliyorumm a.s.

yok evleri de yıkılıyor olsa istemezdim ben.
geçici bir süre başka ev bulana kadar olur ama, yerleşmek bana ters. sığınma evi değil ki sizinki de.
eğer sizin eviniz olmasa ne yapacaklardıysa onu yapsınlar.

Canım gelişmelerden bizi haberdar et olur mu... ''kızlar boşuna kafama takmışım okadar hiç gerek kalmadı'' şeklindeki güzel haberlerini bekliyorumm a.s.

mutlaka haberdar ederim canım. sağolun hepinizin fikirleri için gerçekten yaşamış olanlar tecrübeli olanlardan fikir almak güzel hiç biri olumlu bişey dememiş. demekki denildiği gibi ev ev üstüne olmazmış

bakalım zaman ne göstereck benim için. ya hiç teklif etmeyecekler gündeme getirmeyecekler yada dediğim gibi bi teklifle gelecekler bakalım ne olacak bende bekliyorum.

ben eşim kaynanam kayınpederim kaynanam dul olan görümcem ve onun 14 yaşındaki kızı ile 8 ay daha sonrasında yine aynı grub ve dahil olan eltim kaynım ve 3 çocuğu ilede 4 ay oturmuş biri olarak asla diorum hatta böle durum olursa evini sat sen kiraya çık asla çekilicek bişi değil çünkü

asla kabul etmezdim ...yaşayanlarada allah sabır versin...
5 nufus nedemek yaa ne özelin kalır ne düzen..

ben eşim kaynanam kayınpederim kaynanam dul olan görümcem ve onun 14 yaşındaki kızı ile 8 ay daha sonrasında yine aynı grub ve dahil olan eltim kaynım ve 3 çocuğu ilede 4 ay oturmuş biri olarak asla diorum hatta böle durum olursa evini sat sen kiraya çık asla çekilicek bişi değil çünkü

sen nasıl dayandın bu kadar kişiyele bir arada yaşamaya..

amannn bacım sakın bu düşünceler yiyo bitiriyo insanı sakınnnn ..
bende nişanlıyım
kayınvalide kocasından ayrıldığı için benim nişanlım bırakmak istemiyor erkek kardeşide evlendi onun karısı bir süre yaşadı onlarla ben kabul etmiş olsaydım ben yaşayacaktım başlangıçta sonrasında kız kocası askere gidince evde durmak istemedi kendi anasının yanına gitti ondan kötüsü yok şimdi vs. neyse onlara kalsa karısı kardeşi ben kocam kaynana aynı evin içinde yaşayabiliriz (5 kişi) ama ne olursa olsun ben istemiyorum aynı evin içinde diyerek işin içinden çıktım benim içimde kötü niyet olmaz yukarda Allah var.. kayınvalidem dünya iyisi olsun benim bi ters anımda bişey söylerim alınır onun içinde aynı durum geçerli tabi...yanlış anlamalar kendi kafana göre yorum yapmalar falan zamanla insanı yorar mevcut olan ilişkinide koparır hem ailesine hem kocana karşı..
şuan sana söyleyebilecek o kadar fazla şeyim varki ama canını sıkmaktan başka bir şeye yaramaz bende yaşadım yaşıyorum ..
şuan sen hiç bunları düşünme o kadar mutluluğunun içinde bi tek bunlar batar gözüne mutsuz olursun mevzusu açılıncada açık ve net biz mutsuz oluruz bunun için istemiyorum gibi şeyler söyle sakın inatlaşma güzel güzel tatlı dille açıkla sonra daha çıkılmaz oluyo içinden ...

sen nasıl dayandın bu kadar kişiyele bir arada yaşamaya..

ilk evlnirken sevinmiştim hiçbilmediğim biryerdeyim enazından görümcem var die ama hüsrana ugradım kadın odasından bile çıkmazdı eşim askare gidene kadar bekledim 8 ay o askerdeyken annemde kaldım gelince yine kaynananın evine döndük eltim ev yaptırırken çok sıkıştı onlarda yanımıza geldiler ozaman daha rahat ettim açıkcası eltimle çok iiz çünkü sonrasında o gitti 4 ay sonra bende çıktım zaten öle kavgamız falan hiç olmadı ama kalp kırıkları çok tabikii evde birisiyle çarpışmadan yürümek yetenek istiordu:D

Hayatta kabul etmem ne işim var canım :delphin:

Boşu boşuna ağrımayan başımı ne diye ağrıtayım :delphin:

kardes, iyice dusun...
mustakbel esin sana bu konuda ne dusundugunumu sordu , anlamadim orasini ama, eger beraber oturalimmi diye sorduysa, bence kabul etme! onyargili olmak istemem ama bu konu hakkinda cok hassasim, herkesin birarada yasadigi bir ortamda buyudum. sen yeni evlendiginde esinle evde rahat edebilecekmisin? eger beraber yasamayi kabul edersen yani?? bi bu sekilde dusun bakalim.
biz esimin ailesiyle beraber yasamiyoruz fakat tatillerde mecburen kalmak zorunda kaliyoruz, tatil oldugu halde bunaliyorum, bunun boyle olmasi senin icinde oyle olacaktir diye demiyorum fakat , ev ev ustune asla olmaz diye inananlardanim. suan cok iyi olabilirler, ama hergun beraber olunca farkli yuzleriylede tanisirsin, rahat hareket edemezsin, hemde yeni evli olacaksin ! esinle basbasa vakit gecirmen gerekirken, hurraaaa ailesiyle evlenmis gibi olacaksin,hizmetlerini yapmak zorunda olacaksin.
iyi dusun canimmmm ,

kardes, iyice dusun...
mustakbel esin sana bu konuda ne dusundugunumu sordu , anlamadim orasini ama, eger beraber oturalimmi diye sorduysa, bence kabul etme! onyargili olmak istemem ama bu konu hakkinda cok hassasim, herkesin birarada yasadigi bir ortamda buyudum. sen yeni evlendiginde esinle evde rahat edebilecekmisin? eger beraber yasamayi kabul edersen yani?? bi bu sekilde dusun bakalim.
biz esimin ailesiyle beraber yasamiyoruz fakat tatillerde mecburen kalmak zorunda kaliyoruz, tatil oldugu halde bunaliyorum, bunun boyle olmasi senin icinde oyle olacaktir diye demiyorum fakat , ev ev ustune asla olmaz diye inananlardanim. suan cok iyi olabilirler, ama hergun beraber olunca farkli yuzleriylede tanisirsin, rahat hareket edemezsin, hemde yeni evli olacaksin ! esinle basbasa vakit gecirmen gerekirken, hurraaaa ailesiyle evlenmis gibi olacaksin,hizmetlerini yapmak zorunda olacaksin.
iyi dusun canimmmm ,

çok haklısın dediklerinde. nişanlım birebir demedi ama işte ilk zamanlar eşya konularıyla sinyal vermeye çalışmışlar annesinin evdeki koltuğu götür.boş odaya çift kişilik yatak alın demesi falan bunun içinmiş ben düşündükçe anladım.benden bi ışık görseler tamam desem konuşsam onlarla hemen gelecekler.

benim kayınvalidenin huysuz bi kayınvalidesi var bunlarla oturmak istiyo.
şimdilik yok falan diyolar ama açık kapıda bırakıyolar çünkü benden bişey bekliyolar ben gelin beraber oturalım desem razılar kaynanayı almayacak yanına .

çok iyi insanlar seviyorum anlaşıyorum huysuz biri değil kayınvalidem ama ben aynı evde oturursam iyiken kötü olurum bunuda biliyorum. herkes kendi evinde otursun gül gibi geçinip gideriz. bakalım zaman ne gösterecek

canim benim, seni cok iyi anliyorum, ama ben bir turlu sicak bakamiyorum, seni bu konuda etki altinda birakmak istemem, ama inan bak ...basa geldigi vakit , kabul edersen ozel hayatin biter. Evliliginin boyle baslamasini istemem, kayinvalidenler suanda iyidirler, sana karsi guleryuzludurler, seni cok seviyorlardir, umarim insallah hep oyle kalirlar, ama gel gorki insanoglu cig sut emmis, onlari tanimiyorum , burda oturdugum yerden ahkam kesiyor gibi gozukebilirim, ama isin ic yuzu anca hersey olunca bitince belli olur. ben senin yerinde olsam , o cift kisilik yataktan oturu '' ne guzel, misafir odasi icin mukemmel olur'' derdim.
Kac yasindasin kardesim bilmiyorum , iyi niyetli oldugun belli ama. sen sen ol, kendini dusun guzelim, evliligin guzel baslasin, herkesle iletisimin iyi kalsin. yuz yuze bakinca hergun , nahos hadiseler patlak verebilir bir erkegin ailesi .
tekrar iyi dusun diyecegim canim .

canim benim, seni cok iyi anliyorum, ama ben bir turlu sicak bakamiyorum, seni bu konuda etki altinda birakmak istemem, ama inan bak ...basa geldigi vakit , kabul edersen ozel hayatin biter. Evliliginin boyle baslamasini istemem, kayinvalidenler suanda iyidirler, sana karsi guleryuzludurler, seni cok seviyorlardir, umarim insallah hep oyle kalirlar, ama gel gorki insanoglu cig sut emmis, onlari tanimiyorum , burda oturdugum yerden ahkam kesiyor gibi gozukebilirim, ama isin ic yuzu anca hersey olunca bitince belli olur. ben senin yerinde olsam , o cift kisilik yataktan oturu '' ne guzel, misafir odasi icin mukemmel olur'' derdim.
Kac yasindasin kardesim bilmiyorum , iyi niyetli oldugun belli ama. sen sen ol, kendini dusun guzelim, evliligin guzel baslasin, herkesle iletisimin iyi kalsin. yuz yuze bakinca hergun , nahos hadiseler patlak verebilir bir erkegin ailesi .
tekrar iyi dusun diyecegim canim .

etki altında bırakmak değilde haklısın dediklerinde bende böyle düşünüyorum benim için kesinlikle olmayacak bişey. ama ilerde bunu gündeme getirirlerse ve ben yok diyince sorunlar çıkarmı diye düşünüyorum.ama kesinlikle birlikte aynı evde yaşamak istemiyorum. bu net fikrim ne olursa olsun söyleyeceğim bunu

büyük konuşmakda istemiyorum tek diyeceğim Allah beni onlara muhtaç etmesin

Benim evimde bir adet bizimkinden ayrı olarak çift kişilik yatak,bir adet tek kişilik yatak,iki adet açılan koltuk,bir adet de açılmasa bile pek de iyi yatak görevi gören dev bir koltuk var.
Açılan koltuklar çift kişilik olabiliyor..
Misafirlerin ardı arkası kesilmeyince ve bu misafirler nedense her geldiğinde postu sermeye kalkıştıklarından dolayı şu an yok etme çabalarım sürüyorsempatiksalakcinni
En son bebek görme bahanesiyle eşimin arkadaşı cümbür cemaat ailesiyle yatılı geleceklerini bildirdi eşime
.Dedim ya onlar ya ben,onlar gelirse alır kızımı giderim..Ayrıca benim yatılı misafir istemediğimi çook rahatlıkla söyle,kurtul bu ızdıraptan dedim.
Noldu,söyledi,kurtuldum mu,bilemiyorum,şimdilik ses yok:delphin:
Demem o ki,bir eve bir yatak,bir de küçük bir açılan kanape,bitti gittiiii:1closedeyes:

:))))) aynen bende şuan o şekilde aldım eşyaları salonda açılan bi koltuk takımı var gelende yatsın orada

biraz uzağa taşınacağım için kesin yatılı gelen olacak anneler yani :)

amin, Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

sen bunu bide nisanlinla iyice konusman lazim, tatli dille kendi hissettiklerini aktar onada, eger bu konuyu tekrar acarsa tabi. Eger ilerde bunu ailesi tekrar acarsa, zaten cevabini korkmadan vermelisin, kimse kimseyi zorlayamaz beraber yasamak icin. Ekonomik ozgurlugunuz varsa hele, hic kimsenin buna hakki olamaz. Sen saygini bozmadan, lisani munasiple anlatirsin esine... veya onlara,kimsenin duzeni bozulmasin babinda :)

Allah yardimcin olsun kardesh , hade bakalim.,

Back
X