- 24 Nisan 2009
- 1.220
- 954
- 323
- Konu Sahibi okyanusunkalbiben
....
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Önce Allah sonra siz kendinizi,eşiniz sizi biliyor.başkasına kendinizi anlatmanıza hele hele anlatamadığınız için ağlamanıza gerek yok.Başkasının size yaptığı haksızlığı sizde ağlayarak kendinize yapmayın.Kim nasıl bilirse bilsin siz yine saygıda kusur etmeyin gerisinide önemsemeyin.Kpnize Allah acil şifalar versin..
Hiç umursamam canım.
Bu kadar sorun içinde bir kendini bilmezin kaprislerini çekemem.
Çek kenara konuş, yanlış anlama varsa düzelt.
ama çokta umursama.
Kp'nin rahatsızlığı gittikçe artacak çok zor günler sizi bekliyor malesef.
ailece birlik olmanız lazım.
eşinizin girişimiyle bir aile toplantısı yapılıp herkesin birbirine destek olması gerektiğini anlatabilir.
Üstelik bu hengamede birde bebekle ilgilenmeniz lazım.
Zor gerçekten.
sacmalamıslar yanı oncelıkle kendı duzenınızı oylece bırakıp kayınvalıdenızın yanınızda yasamayı goze almanız herkeızn yapamayacagı bısey ben mesela yapamazdım
dıger dayı mevzuusu ıse ne munasabet yanı bılmıyorum ben gocmenım esımlerde edırnelı oyle bızde ayıplanmaz ok cay doldurmadın yok ayak ayak ustune attın gıbı seyler olmaz ama dogu taraflarında daha dıkakt edılıyor bunlara
eşinizin dayısımı????? dıdısının dıdısı yani kaynana,görümce,kayın,elti bitti dayı hiç aklıma gelmezdi valla yuh diyorum artık
geline laf söyleyen k.pederi duydum
k.valideyi duydum
görümce,kayın,anneanne-babaanne vb..duydum
eltiyi duydum
eşin amcalarının hanımlarını duydum ama dayıyı ilk defa duyuyorum
dedikoducu ve laf peşinde koşan adamlardan gıcık oluyorum ya..ona mı düşüyormuş sizi kontrol altına almaya çalışmak?
eşinle iyisin değil mi? gerisini boşver..k.pederinin rahatsızlağı halk dilinde bunama dediğimiz şey aslında.eğer yanlış hatırlamıyorsam demans'ın açılımı bu..bir an önce ayrı eve çıkın,bebek varken zor olur.
Bu nedir yahu?
Bu adam kendisini sizin babanız mı sanıyor acaba?
Ama bu adam bu lafları yüzünüze dahi çekinmeden söyleyebiliyorsa,
o evdeki aile fertlerine bir bakmak gerek.
Kimden cesaret alıyor acaba?
Kayınvalideden olabilir mi?
Herkesin lafını kafana takarsan işin zor. Belli ki onların da psikolojileri bozulmuş, umursamamaya çalış.
arkadaşlar benim sıkıntım aslında başımdan aşkın ama kaç gündür içimi kurcalayan bi mevzu var sizlerle paylaşmak istedim belki rahatlarım diye ben devlet dairesinde memurum şu an ücretsiz izindeyim eşimle bir yıl ayrı kaldık onun işi kendi memleketindeydi tayin alıp gelecekti ama babası çok rahatsızlandı ve tayinini aldırmadı yanıma ben izinde olduğum için beş aydır kayınvalidemlerle kalıyorum destek olalım diye ( babası alzheimer gibi bişe demans diyor doktorlar ). bebeğim çok küçük babası sürekli bağırıp çağırıyor bizde bu süreçte evi getirelim ayrı duralım dedik gittik ki hırsız girmiş eve bi de bu eklendi herneyse bunları anlattım ki sıkıntım az çok belli olsun gel gelelim asıl mevzuya ramazan bayramında babası yine çok rahatsızlandı kimseyi tanımıyor bağırıyor çağırıyor bebeğim korkarak geceleri uyanıyor bende ailemin yanına memlekete gideyim dedim eşimde çok bunalmıştı biraz değişiklik olur dedi neyse gideceğiz dayısı geldi giderseniz emdiğiniz sütü burnunuzdan getiririm daha neler neler laf saydı eşimde dinlemedi gittik bizden küstü vesselam ama gelip gittikçe benimle uğraşıyor ben ona saygıda kusur etmedim geçen geldi yine çay dolduruyorum kayınpederim rahatsız altı falan bezli diye çok çay vermiyoruz doldur falan dediler bende aman ne olacak atın ölümü arpadan olsun dedim kötü niyetim valla yoktu giderken eşime ben senden kalkıp karına kızmanı bekledim tepki vermedin kayınbabasını at etti falan demiş eşime o da geldi söyledi bi zoruma gitti ağladım. daha öncesinde de bebeğim kolik olmuştu helak oluyordum onunla ilgilenmekten içerde çay içiyorlar zor şer uyuttum yanlarına gttim görümcem çay dolduruyor bende bi yorulmuşum yardım etmedim kalktım kız ağladı yanına geliyorum benim arkamdan bu niye havalara girmiş memati gibi geziyor dedi duydum Allahım bi zoruma gitti ağladım yine. neyse bunlardan sonra eşime git dayınla konuş ben ona napmışım benimle uğraşıyor dedim gitmiş konuşmuşlar o da yok bize gelince kalkıp çay doldurmuyor yok bizi küçük görüyor tepeden bakıyor bize oysa elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım nişanlıyken gitmişim kalkıp çay doldurmamışım oturmuşum yani kısaca bana gıcık olmuş sıkıntım bu arkadaşlar sizede böyle karışan eşinzin dayısı varmı yoksa benmiyim siz olsanız naparsınız .....
eşinin dayısı kim oluyoda sana bunca laf sayıyo, kim oluyoda oraya buraya gitmenize karışıyo
bence en büyük hata eşinde, büyük diye karısına yapılan her aşağılamayı hakareti çekmeli mi
ne çaymış arkadaş, içmeyiver kardeşim
bence hiç muhatap olma bu adamla, gidip gelmeyide kesin, bayram seyranda dahil
arkadaşlar benim sıkıntım aslında başımdan aşkın ama kaç gündür içimi kurcalayan bi mevzu var sizlerle paylaşmak istedim belki rahatlarım diye ben devlet dairesinde memurum şu an ücretsiz izindeyim eşimle bir yıl ayrı kaldık onun işi kendi memleketindeydi tayin alıp gelecekti ama babası çok rahatsızlandı ve tayinini aldırmadı yanıma ben izinde olduğum için beş aydır kayınvalidemlerle kalıyorum destek olalım diye ( babası alzheimer gibi bişe demans diyor doktorlar ). bebeğim çok küçük babası sürekli bağırıp çağırıyor bizde bu süreçte evi getirelim ayrı duralım dedik gittik ki hırsız girmiş eve bi de bu eklendi herneyse bunları anlattım ki sıkıntım az çok belli olsun gel gelelim asıl mevzuya ramazan bayramında babası yine çok rahatsızlandı kimseyi tanımıyor bağırıyor çağırıyor bebeğim korkarak geceleri uyanıyor bende ailemin yanına memlekete gideyim dedim eşimde çok bunalmıştı biraz değişiklik olur dedi neyse gideceğiz dayısı geldi giderseniz emdiğiniz sütü burnunuzdan getiririm daha neler neler laf saydı eşimde dinlemedi gittik bizden küstü vesselam ama gelip gittikçe benimle uğraşıyor ben ona saygıda kusur etmedim geçen geldi yine çay dolduruyorum kayınpederim rahatsız altı falan bezli diye çok çay vermiyoruz doldur falan dediler bende aman ne olacak atın ölümü arpadan olsun dedim kötü niyetim valla yoktu giderken eşime ben senden kalkıp karına kızmanı bekledim tepki vermedin kayınbabasını at etti falan demiş eşime o da geldi söyledi bi zoruma gitti ağladım. daha öncesinde de bebeğim kolik olmuştu helak oluyordum onunla ilgilenmekten içerde çay içiyorlar zor şer uyuttum yanlarına gttim görümcem çay dolduruyor bende bi yorulmuşum yardım etmedim kalktım kız ağladı yanına geliyorum benim arkamdan bu niye havalara girmiş memati gibi geziyor dedi duydum Allahım bi zoruma gitti ağladım yine. neyse bunlardan sonra eşime git dayınla konuş ben ona napmışım benimle uğraşıyor dedim gitmiş konuşmuşlar o da yok bize gelince kalkıp çay doldurmuyor yok bizi küçük görüyor tepeden bakıyor bize oysa elimden gelen yardımı yapmaya çalışırım nişanlıyken gitmişim kalkıp çay doldurmamışım oturmuşum yani kısaca bana gıcık olmuş sıkıntım bu arkadaşlar sizede böyle karışan eşinzin dayısı varmı yoksa benmiyim siz olsanız naparsınız .....