eşinizin mükemmel olması sizin iyiliğinizdenmi onun iyi olmasındanmı kaynaklanır

emirvesafaninannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
704
102
123
karşınızdaki insanın(eşinizin) mükemmel olması sizin iyiliğinizdenmi onun iyi olmasındanmı kaynaklanır yani mesela eşim dört dörtlük bi insan bu benim ona iyi davranmam bi dediğini iki etmemem güleryüzlü olmam ve onu mutlu etmemdenmi kaynaklanır yoksa adamın içinde iyilik varsa ben ne yaparsam yapayım iyimidir?

bunu tekil düşünmek yanlış gibi..siz iyi olduğunu düşündüğünüz için iyi davranırsınız,davranışınıza davranışı iyi olur..kötü olana çokta iyi yaklaşılmaz,yaklaşılmadığında durum kötüleşir..yani iki durumda birbirini çoğaltır..

Adam iyise zaten iyidir..kötüyse, kötü davranmak istiyosa siz ne yaparsanız yapın kötü davranır..

Stratejiyle belki durumlar biraz toparlanabilir sadece..

gerçek olan kişinin kendisidir...karşısındaki kişinin davranışları yüzünden iyi olan kişi bir yerde tökezler...herkes her durumda iyi olamaz gerçek kişilik bir yerde kendini gösterir...

mükemmel, dört dörtlük eş diye bişey yok bence, kadın içinde erkek içinde
eğer eş iyiyse ki bu da değişken bir tanım, kime göre neye göre,
en fazla kendi karakterinden ve tabii ki eşden de kaynaklanır

Son düzenleme:
Bazen burdaki yorumlardada görüyorum..

eşim bana iyi davranıyo çünkü bende ona şunu şunu yapıyorum tarzında..aynı adam bikaç sene sonra bakıyorsun aldatmış veya kötü davranmaya başlamış vs.vs..

ee peki değişen ne oldu???

ozaman siz adama kötü davrandınızki adamda buduruma geldi diyesi geliyo insanın..

Kimse mükemmel değil.
Ve kimse tamamen iyi veya tamamen kötü değil bence.
Çıkar veya kişilik çatışmasına girince herkesin kötü damarı çıkar ortaya.

Eşler birbirini dengelemeli diye düşünüyorum.Birbirlerini tolere etmeli.
Sadece tek tarafın alttan almasıyla sağlıklı bir ilişki yürümez.
İki taraf ta olumlu ve yapıcı olduğu sürece mutlu bir ilişki yürütülebilir.

Şunu da eklemek isterim,mükemmel olduğunu düşündüğümüz insanların,mükemmel evlilikleri olmayabiliyor.
Her iyi dediğimiz insan,evliliğinde mutluluğu bulamamış olabiliyor.

Özünde iyilik olması gerekir tabi ki.Saygı duyması gerekir.Ama ben bana verilen değeri;kendi hakettiğimi düşünüyorum.Sınırlarımı iyi çiziyorum.Beni incitmesine asla müsade etmem.Kaybetme korkusu duyar.İncitmekten çekinir.
Onsuz yaşamazmışım gibi asla yaklaşmam.Ama eğer çalışan bir kadın olmasaydın,iyi bir maaşım olmasaydı, başka birdeğişle o olmadan hayatıma devam etmem ancak ailemin yanına dönerek olsaydı ben bu kadar öz güveli olamazdım diye düşünüyorum.

karşınızdaki insanın(eşinizin) mükemmel olması sizin iyiliğinizdenmi onun iyi olmasındanmı kaynaklanır yani mesela eşim dört dörtlük bi insan bu benim ona iyi davranmam bi dediğini iki etmemem güleryüzlü olmam ve onu mutlu etmemdenmi kaynaklanır yoksa adamın içinde iyilik varsa ben ne yaparsam yapayım iyimidir?

sizin iyiliğiniz neye göre onun iyiliği neye göre bence bu iyilik göreceli bir kavramdır.ben herşeyin karşılıklı oldugunu düşünüyorum demekki birbirinizi anlıyor ve tamamlıyorsunuz ki 4 4 lük bir ilişkiniz var

Eşinin sana karşı iyi olması senin ona iyi olmandan kaynaklanır
Senin eşine iyi olman onun sana iyi olmandan kaynaklanır..
Evlilik karşılıklı sevgi saygı gerektirir dediğimiz de tam olarak bu işte..

öle birşey olsaydı kocasına köle olan kadınların baştacı edilmeleri gerekirdi

bu tamamen insanların içinden gelen birşey, karakter meselesi bence.

kişiden kişiye değişir bence
mesala benim eşim fıtratından iyi ben kötü olsamda iyi iyi olsamda iyi..
mayasında yaradılışında kötülük fesatlık yok adamın Maşallah..
yada benim ki ikimize yeter diye Rabbim ona vermemiş :)

bu konuyu bende çok düşündüm....
ama karar verdim benim eşim iyi insan ben ne yaparsam yapayım adamın içi iyi...
ama mükemmel değil sadece temiz kalpli,saf değil kendini ezdirmez ama iyi insan...
bebeğimiz küçük ve benden daha iyi daha sabırlı daha şevkatli davranıyor şaşırıyorum...
ama iş konusunda bazen çok mantıklı karar verebiliyor hatta ben bile şaşırıyorum...

senin eşinde yengeç burcumuuu konu sahibi arkadaşım genelde yengeç burcundan erkekler böyle gözlemlediğim kadarıyla?

soru zor geldi be
Mükemmel bir eşe sahip olmadığımdan yorum yapamıcam..
Eşşeğe altın semerde vursan eşek eşektir diyorum..

bu tamamen erkeğin karakterine bağlı yani erkek kötüyse kadın isterse kulu kölesi olsun yine kötüdür eğer adam melekse kadın her türlü kötülüğü yapsın adam yine iyi davranır.ayrıca kimse mükemmel değildir önemli olan çiftlerin birbirini idare edebilmesidir birbirlerine karşı anlayışlı saygılı ve hoşgörülü olduktan sonra evlilik iyi gider:31:yani herşey karşılıklıdır tek tarafın çabası sonuç vermez:50:

anlamadığım şeyy senin eşin mükemmelmii? yani mükemmelsee senn iyiliğin yüzündnmii??? bencee sadece kadının iyiğinden olmaz tabikii,,erkekde iyi olmalıı kadın sürekli taviz veriirsee tepene çıkarr olan sana olurr,,tabiki eşine evine olan görevleri yerine getirmelisinki oda aynı şeyi sana yapsınn tabiki içinde varsa ...

Back
X