• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

esinizin ve sizin "memleketiniz" aynimi ?

sizin ve esiniz memleketi aynimi?

iyi aksamlar hanimlara.s.

aslinda faretmez memleket ayni olmasa bile insan birbirini sevdigi zaman hic memleketinin ayni olup olmadigina bakmiyor bile...
yinede yöre olsun töre olsun cok fark vardir....
hani derler ya her insanin sogan dogramasi degisik olur diye....bunu söyleyen dogru söylemis...
ben trabzon´luyum , esim ise ankara ....ben mesela kendi yöremden hic birsey bilmiyorum neredeyse.....
benim icin kötü birsey, yani bunu gün gectikce daha cok fark ediyorum...

ya sizler anlatmak isteyen buyrun anlatin düsünceleriniz yada yasadiklariniz nasil ???

tesadüf; ben de trabzonluyum eşim ankaralı :) trabzona sadece anneannemleri görmeye gidiyoruz yazları, baba tarafın 80li yıllarda ankaraya gelmişler ama ben doğma büyüme alanyalıyım... iç anadolu, karadeniz, akdeniz her huy var yani :p eşim bana uyum sağlıyor ama ailesiyle bayağı farklılıklar oluyor yöresel midir bilemem ama yemek yememiz, masa düzenlerimiz, yemek türleri(onlar et ağırlıklı beslenirler) çok farklı.. eşim ailesinin yanında anGara şivesiyle konuşuyor tatlı ama :p benim ailem pek hoşlanmıyor... yine de pek sorun değil; eşim Allahtan çok ılımlı yemek konusunda ne olsa yiyor.. eşimin ailesi geldiğinde etli yemekler yapıyorum halloluyor :p bizim farklılığımız yemek odaklı yani :) :)

Ya benim durumum aslen marasliyim antalyada buyudum isvicreden evlendim esim istanbullu annesi babasi isvicrede butumus turk kulturunu benle evkendikten sonra tanidi.hem geleneklerine bagli hemde modernim.ama geliin gorunki nerden nereye dogdum yerde kalmadim buyudugim yerde oturamadim geldim buralara kulturlerii isvicreli gibi olan bi aileye..offf offf.ama sevdik napalim kendisiyle antalyada tanistik on iki gun sonra evlenme teklif etti 6ay sonrada evlendik..:))

Ben izmirliyim fakat almanyada yasiyordum esimde yozgatli oda almayada yasiyordu bundan 6 yil once kesin donus yapmislar ailesiye oturum izni gitmesin diye giris cikis yapiyordu o dönemde tanistik ve suan ankarada yaşıyoruz evlenme basvurusu yaptigimizda memur kadin nerden buldun bu yozgatliyi diye saka yapti ve cogu kisi ayni seyi soyluyo bu yozgaylilarda ne var anlamadim ama esim gayet normal

Ben izmirliyim fakat almanyada yasiyordum esimde yozgatli oda almayada yasiyordu bundan 6 yil once kesin donus yapmislar ailesiye oturum izni gitmesin diye giris cikis yapiyordu o dönemde tanistik ve suan ankarada yaşıyoruz evlenme basvurusu yaptigimizda memur kadin nerden buldun bu yozgatliyi diye saka yapti ve cogu kisi ayni seyi soyluyo bu yozgaylilarda ne var anlamadim ;)

Back
X