Şiddet benim için de boşanma sebebidir, bazı kadınlar durumu düzeltmek ihtimalini denemek isterler.
Buda büyütüldüğü aile, çocukken gördüğü değer, eğitim seviyesi, kişilik yapısına bağlıdır.
Cevap yazmak eşinin bilmem neresinin değerini sormayı, küçümseyici şekilde alay konusu yapmayı değil, saygı çerçevesinde eleştiri yada yol göstermeyi gerektirir. Eğlenecek başka konular vardır eminim, yoksa da forum açıp kendiniz çalıp kendiniz oynar eğlenirsiniz bol bol.
Kadın dernekleri de bu tarz olaylara böyle baksaydı baksaydı, hiç bir kadına yol gösterici olamazdı eminim.
Y
Ylz cmn
boşanmayı düşünmüyorsunuz sanırım. Ama bunu kabullenirseniz sonu gelmez, başka bir tartışmada yine aynısını yaşarsınız. Eşiniz fiziki gücüne güvenip üste çıkamadığı her konuda sizi şiddetle susturur. Size vuran adamın kendisi düzeltmek için çabalamalı, kaybetmemek için gönlünüzü almalı. Tekrarlanırsa dönüşü olmayacağını bilmeli.
Bu şekilde kendinize olan güveninizi daha da kaybedersiniz ki "ne zaman bitecek bu küslük" diye sormanız zaten kendinize değer vermediğinizi gösteriyor. Evliliğinizi ve eşinizi siz biliyorsunuz yaptığından pişman olmasını sağlamazsanız kendisini eleştirmez, hatasını görmez. Bırakın o adım atana kadar böyle kalsın, ilgilenmeyin siz onu yok sayın. Konuşmak istediğinde kolay pes etmeyin, bu davranışı kabul etmediğinizi anlatın. Tekrarlanırsa bu saygısızlığı çekmek zorunda olmadığınızı, mutsuz bir evlilikte çocuklarınızı büyütmenin onlara yapacağınız en büyük kötülük olduğunu unutmayın.
Burada bir dolu annesi mutsuz olduğu halde boşanmayan ama keşke boşansaydı daha mutlu olurduk travmalarımız olmazdı diyen üye var.