Eşinizle sorunlarınızı nasıl hallediyorsunuz ?

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
Sanki sürekli bi duvarla konuşuyor gibiyim.ne kadar sakin ve açıkta ifade etsem kendimi sonunda o uyuyor ben böyle dertleniyorum bu saate kadar .Artık çözemiyorum aile terapistine randevu aldım umarım o çözebilir, umarım ona anlatır benle derdi her neyse .benim görüşüm insaniz anlaşamadığımız noktalar olabilir konuşur hallederiz ama yetişkin bi insanın çocuk gibi kendini odaya kitlemesi nedir Allah aşkına? Çok yoruldum çok...

Sanki sürekli bi duvarla konuşuyor gibiyim.ne kadar sakin ve açıkta ifade etsem kendimi sonunda o uyuyor ben böyle dertleniyorum bu saate kadar .Artık çözemiyorum aile terapistine randevu aldım umarım o çözebilir, umarım ona anlatır benle derdi her neyse .benim görüşüm insaniz anlaşamadığımız noktalar olabilir konuşur hallederiz ama yetişkin bi insanın çocuk gibi kendini odaya kitlemesi nedir Allah aşkına? Çok yoruldum çok...
Odaya kilitlemesi, oww çok çocuk bu ama.
Allah yardımcınız olsun.
Düzelir inşallah.

Konuşarak, tartışarak bazen de kavga ederek bi şekilde hallediyoruz .tüm bu eylemler iki kişi ile karşılıklı yapılıyor ya, eşiniz kimse beni anlamıyor yaaauu diye zırlayıp kapıları kilitleyen ergen gibi davranıyorsa sorunlarınızı halletmeniz imkansız.
Terapi umarım iyi gelir.

İnşallah terapi iyi gelir size. Normal konuşarak bütün sorunlarınızı halletmeniz gerek ama eşiniz biraz çocukça davrandığı için çözüm yolu bulamıyorsunuz .

Odaya kilitlemek mi eşiniz kaç yaşında genelde ergenler yapıyor bunu.. konuşurken sesinizi mi yükseltiyorsunuz eşinizin konuşmasınada müsaade ediyor musunuz... kendini odaya kilitleyen erkeğide ilk kez görüyorum.

Anlayacağı dilden konuşarak
iyiyse iyi kötüyse kötü yani mod önemli konu önemli .

konuşuyoruz.. bir süre iyi gidiyoruz sonra yine yaylar gevşiyo... :) boğuluyorum bazen.. hayattaki en bğyük kunar cidden evlilik...

Gergin oldugumuz zamanda degilde sakin olduğumuz zamanda konuşarak Gergin hırçın olduğumuzda istemeden ağzımızdan kötü sözler çıkıyor sakinlesip çözmeye çalışıyorum

Benim eşim sinirlidir çabuk sinirlenir ve bazen uzayabiliyor. Sinirli olduğu anda dünyanın en haklisi da olsam umursamaz. Bekliyorum sakinleşince bu olayla ilgili hislerimi duygularımı anlatıyorum ve yine bekliyorum beni anlama süresi veriyorum. Beni haklı bulursa özür diler kendini haklı görürse açıklamaya çalışır böyle...

Odaya kilitlemek fiilen komik ama altındaki mesaj bambaşka.
Kendini iletişime ve onun dünyasına girmenize kapatıyor.
Yani bu demek oluyor ki, hiçbir şekilde istediğin kadar doğru ol, ben değişmeyeceğim ve ortak nokta diye bir şey olmayacak aramızda.
Vahim yani...

Odaya kilitlemek mi eşiniz kaç yaşında genelde ergenler yapıyor bunu.. konuşurken sesinizi mi yükseltiyorsunuz eşinizin konuşmasınada müsaade ediyor musunuz... kendini odaya kilitleyen erkeğide ilk kez görüyorum.
38 yaşında ilk kez dün yükselttim 30 dk ya geliyorum deyip 3 saat sonra geldi çünkü, konussun anlatsın derdini diye tabiri caizse ağzının içine bakıyorum yok yok yok

Odaya kilitlemek fiilen komik ama altındaki mesaj bambaşka.
Kendini iletişime ve onun dünyasına girmenize kapatıyor.
Yani bu demek oluyor ki, hiçbir şekilde istediğin kadar doğru ol, ben değişmeyeceğim ve ortak nokta diye bir şey olmayacak aramızda.
Vahim yani...
Bende farkındayım bunun o yüzden terapiste yöneldim en objektif ve yapıcı yorumu o yapabilir diye düşünüyorum

Benim eşim sinirlidir çabuk sinirlenir ve bazen uzayabiliyor. Sinirli olduğu anda dünyanın en haklisi da olsam umursamaz. Bekliyorum sakinleşince bu olayla ilgili hislerimi duygularımı anlatıyorum ve yine bekliyorum beni anlama süresi veriyorum. Beni haklı bulursa özür diler kendini haklı görürse açıklamaya çalışır böyle...
Haklı olmadığı gün gibi ortada olan durumlarda da özür dilemesi beklenirken dilemezse nasıl sabrediyorsun? Tavrına yüzüne yansımıyor mu ? Küstün diye küsen bi adam varsa karşında.

Ben kavga edemiyorum maalesef ,çocuklarımız var ne kadar kızsam da kavgaya dönmüyor iş ilk kez sesimi yükselttim ondada odaya kapandı zaten

Haklı olmadığı gün gibi ortada olan durumlarda da özür dilemesi beklenirken dilemezse nasıl sabrediyorsun? Tavrına yüzüne yansımıyor mu ? Küstün diye küsen bi adam varsa karşında.
Evliliğinin ilk yılı zoruma gidiyordu bağırıyordum tabak kırıyordum haklıydım bana haksızlık yapıyordu. Ama ben bağırıp sinirlendigimde pis erkek gruru işin içine girip daha çok inat ediyordu. Bana sabırla beklemeyi zaman öğretti. Gerçekten mazlum olup susunca vicdanları harekete geçiyor gelip sırnaşarak özür diliyorlar. Dene

Normal sıkıntılarımızı konuşarak halledebiliyoruz.benim cabamla daha çok.eşim fevri bir insan.çabuk sinirlenir,konuşur kızar,barışması da aynı şekilde olur.sinirli isem bende anlatırım derdimi.ama yok kırgın isem,uzmusse beni bende bir köşeye çekilirim,uyurum, günlerce sessiz kalabilirim.içimden atana kadar o durumu.bu süreçte eşim ne yapsa da fayda etmez.boşuna çabalamış olur.belki sizin esinizin de huyu böyle

biraz ayıp olacak ama konuşuyoruz öpüşüyoruz sevişiyoruz. ben hep iyilikle yaklaşarak onu bağırdığına pişman ediyorum. çok sinirli bir adam ama ben sabrediyorum.
karım çok sakin ben abarttım diye hissediyor o da alttan alıyor özür de diliyor... eşinizi tanıyın çözün. erkekler kadınlar kadar karışık değil. ve naz mühim...:sus:

Back
X