• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizle yatakları ayırıyor musunuz?

Eşinizle tartıştıktan sonra;

• Yatakları ayırıyoruz

OY: 17 11,3%
  • Hayır beraber uyuyoruz

OY: 133 88,7%

• Ankete Katılan
    150

JustTired

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
133
74
98
Merhaba.
Benim derdim eşimle her tartışmamızda yatakları ayırması ve kendi uyuduğu odanın kapısını da girmemem için kapatması.
Biliyorum çok çocukca ama bu da onun karakteri. Yani o kadar alıştım ki ya da artık değiştiremediğim için kabullendim ki bu konuda konuşmaktan yoruldum zaten.
Asıl sormak istediğim konuysa iki hafta oldu eşimle odaları ayıralı baya nerdeyse sıfır konuşma var aramızda. Bana çok tavırlı istemezse sorularıma cevap vermiyor. Hatta odasından çıkıp salona gelmiyor. Resmen orada yaşıyor. Önceleri hani beraber uyumak çok önemli diye düşünüp alttan alıp aynı gün olmasa da bir kaç gün içinde bir şekilde hallederdim mevzuyu. Her zaman suçlu benmişim gibi lanse edilmesine razı gelerek. Hoş bu kez de bir kaç kere geri adım attım ama karşı taraf hala küs.
Bugün farkettim ki onunla uyumamak beni o kadar da etkilemiyor. Yani şöyle kocamı özledim gibi bir durumdan ziyade evdeki gerginlik rahatsız ediyor beni. Ve arada keşke ben de naz yapabilsem ve ya onun gönlümü yapmak için uğraştığını görsem. Acaba sevgim mi bitiyor? Bitse de o kadar alışmışım ki ona anlamam galiba.
Bu arada 6 yıllık evliyiz. Çocuğumuz yok.

Bu konu hakkında düşğnceniz ve tavsiyeniz nedir?Siz de tartışma sonrası iletişim nasıl ilerliyor ?

Son düzenleme:
Anladım canım bende çok yaşadım bu tarz kaprisleri 8 yıllık evliyim bende pwki wşinle vu rahatsızlığını hiç konuştunmu zor bi surum esasında

Benim esimde inattir küser konusmaz ve gicik olurum bu huyuna ama yatak ayirmaz hatta ben ayiririm cok sinirlendiysem salona yollarim. Böyle küsmeler uzatmalar falan sevgiyi azaltiyor hatta onun yoklugunada alistiriyor bunu esinize tatli dille söyleyin. Arada ayri yatmak güzel oluyor küsmesemde yolluyorum iceriye ikimizde yanliz yatmayi daha cok seviyoruz genis genis oohhh 😂😂

Bence ikinizde de sevgi tükenmiş. Özellikle eşinizde. Size böyle davranmasına ve hissettirmesine izin vermeyin. Onu çocuk gibi avutmak için evlenmediniz..

Ben insanın sevdiği kişiden aynı evde bu kadar uzak yaşayabileceğine inanmıyorum.Defiğiniz gibi evde ergen bir çocuğum varmış gibi hissediyorum. Çok yoruldum gerçekten çok...
Cevabınız için teşekkür ederim

Anladım canım bende çok yaşadım bu tarz kaprisleri 8 yıllık evliyim bende pwki wşinle vu rahatsızlığını hiç konuştunmu zor bi surum esasında

Ben bu şekilde devam etmek istemediğimi söyledim ama ben onu bu kadar kızdırmasaymışım o da böyle yapmazmış...

Senin de onun gibi vurdumduymaz davranman gerekiyor. Bu sorunu aştığınızı ve bir kaç gün sonra tekrar tartıştığınızı varsayalım. Yapman gereken tek şey senin ona trip atıp yastığını yorganını önüne atman. Al git odanda uyu zaten varlığın da belli değil yokluğunda demen gerek... Hem küsme nedir çocuk gibi birbirinizden uzaklaşmanıza sebep oluyor ama farkında değil kocan. Normalde sorunları dile getirdiğinde nasıl tepki veriyor, mesela bu ayrı oda da yatma mevzusuna?

Benim esimde inattir küser konusmaz ve gicik olurum bu huyuna ama yatak ayirmaz hatta ben ayiririm cok sinirlendiysem salona yollarim. Böyle küsmeler uzatmalar falan sevgiyi azaltiyor hatta onun yoklugunada alistiriyor bunu esinize tatli dille söyleyin. Arada ayri yatmak güzel oluyor küsmesemde yolluyorum iceriye ikimizde yanliz yatmayi daha cok seviyoruz genis genis oohhh 😂😂

ay siz de ne güzel bir denge oluşmuş. Ama benbu ayırma işini hoş bulmuyorum, kendince beni böyle cezalandırıyor. O uğzden hiç hoş değil😕

Senin de onun gibi vurdumduymaz davranman gerekiyor. Bu sorunu aştığınızı ve bir kaç gün sonra tekrar tartıştığınızı varsayalım. Yapman gereken tek şey senin ona trip atıp yastığını yorganını önüne atman. Al git odanda uyu zaten varlığın da belli değil yokluğunda demen gerek... Hem küsme nedir çocuk gibi birbirinizden uzaklaşmanıza sebep oluyor ama farkında değil kocan. Normalde sorunları dile getirdiğinde nasıl tepki veriyor, mesela bu ayrı oda da yatma mevzusuna?

Ben de öyle vurdumduymaz olduğumda bir ay konuşmadığımızı bilirim. Tartışmalarda söyleyeceğini söyleyip bağırıp çağırıp odasına gidiyor banalaf sırası gelmiyor ki. Özellikle tartışmalarda kullandığı yüksek sesle alakalı konuştum son zamanlarda ve dediği şey ben onu kozdırmasaymışım bağırmazmış ben anlamadığım için bağırarak anlatıyormuş.
Bu sözleri o kadar saygısızdı ki aklımda dönüp duruyor unutamıyorum

Çok kavga ettiğimiz olmuyor. Ben öfkeliyken ben onunla yatmak istemiyorum açıkçası. Zaten tek uyumayı tabiatim itibariyle çok severim. Ama eşim ayrı yatmaktan hoşlanmıyor. Hepten geriliyor aramız.

Sizin durumunuzda da ben eşinizin sizi umursamadığı hissine kapıldım. Siz emin misiniz eşinizin sizi sevdiğinden?

Çok kırıcı davranıyor.

Çocuk gibi gönlünü hos etmenizi bekliyor

Çok kavga ettiğimiz olmuyor. Ben öfkeliyken ben onunla yatmak istemiyorum açıkçası. Zaten tek uyumayı tabiatim itibariyle çok severim. Ama eşim ayrı yatmaktan hoşlanmıyor. Hepten geriliyor aramız.

Sizin durumunuzda da ben eşinizin sizi sevmediği hissine kapıldım. Siz emin misiniz sizi sevdiğinden? Eminseniz emin olmamanızı öneririm.

Yani adam pek umursamıyor sizi sanki. Umarım ben yanılıyorumdur?

Son konuştuğumuzda ben de bunu bir kaç kere sordum ona beni sevip sevmediğini yani. Ama cevap alamadım. Gel dedim çift terapisine gidelim. Gitsek de sen değişmezsin dedi. Kafasında kadar yüzde yüz ben suçluyum ki. İnanamıyorum. Umarım seviyorsur yoksa boşuna uğraşıpüzülüyorum demektir

Alışırsam diye korkuyorum 😞

Valla ilk Iki yıl biyerlerimi yirttim birbirimize alisalim asla ayri yatmayalim diye bnmki her kavgada kaçıyordu. Sonra bir kez ben tv karsisinda uyudum anam o ne guzel seymiş oyle.. Son 3 senedir kaçaçak yer ariyorum gerek rahatlik gerek kocamin horlamasi gerekse bebekten oturu 😂 Ne guzel alışmistim tv karsisinda keyif yaparak uyuyordum. Cocuktan sonra oda kalmadi 😂 o zamanda eşim bozuluyodu ayri yatiyorum diye

Merhaba.
Benim derdim eşimle her tartışmamızda yatakları ayırması ve kendi uyuduğu odanın kapısını da girmemem için kapatması.
Biliyorum çok çocukca ama bu da onun karakteri. Yani o kadar alıştım ki ya da artık değiştiremediğim için kabullendim ki bu konuda konuşmaktan yoruldum zaten.
Asıl sormak istediğim konuysa iki hafta oldu eşimle odaları ayıralı baya nerdeyse sıfır konuşma var aramızda. Bana çok tavırlı istemezse sorularıma cevap vermiyor. Hatta odasından çıkıp salona gelmiyor. Resmen orada yaşıyor. Önceleri hani beraber uyumak çok önemli diye düşünüp alttan alıp aynı gün olmasa da bir kaç gün içinde bir şekilde hallederdim mevzuyu. Her zaman suçlu benmişim gibi lanse edilmesine razı gelerek. Hoş bu kez de bir kaç kere geri adım attım ama karşı taraf hala küs.
Bugün farkettim ki onunla uyumamak beni o kadar da etkilemiyor. Yani şöyle kocamı özledim gibi bir durumdan ziyade evdeki gerginlik rahatsız ediyor beni. Ve arada keşke ben de naz yapabilsem ve ya onun gönlümü yapmak için uğraştığını görsem. Acaba sevgim mi bitiyor? Bitse de o kadar alışmışım ki ona anlamam galiba.
Bu arada 6 yıllık evliyiz. Çocuğumuz yok.

Bu konu hakkında düşğnceniz ve tavsiyeniz nedir?Siz de tartışma sonrası iletişim nasıl ilerliyor ?
Ne kadar tartışırsak tartışalım yatağa yatınca sımsıkı sarılırız tabi bir araya gelebilirsek. Eşim askeri personel ve yurt dışındı 🙁🙁

herkesin aile yapısı, evliliğe bakış açısı farklı ama sizin durumunuz benim açımdan pek doğru görünmedi.Hadi 1-2 geceyi anlarım ama 2 hafta çok fazla. ki 6 yılın da çok uzun bir süre olduğunu düşünmüyorum birbirinizden bıkmak için. uzun süreli evliliklerin de sırrının uzun süre küs kalmamak olduğunu düşünüyorum. tartışsanız, probleminiz olsa bile konuşup çözmeye çalışarak halledilmesi gerektiğini düşünüyorum. tabi arada geçici kırgınlıklar olabilir ama aynı evin içinde çocuk gibi küs kalarak,konuşmayarak,görüşmeyerek problem çözülmez.eşlerin ikisi için de geçerli bu dediklerim tek bir kişinin çabasıyla olmaz tabiki. inşallah ikiniz de sorunlar olsa da konuşabilmeyi başarabilirsiniz,yoksa ufak bir sorun bile büyük sorunlara büyük kırgınlıklara dönüşebilir.bir de annemle babamın dediği bir sözü deyip ' 28 yıllık evliyiz 2 gün küs kalmamışızdır.' tabi ara sıra anlaşamadıkları durumlar oluyor ama ikisi de olayları büyütmeden çözme eğilimindeler. yoksa o kadar sene 2-3 hafta oda ayırarak geçmezdi zannediyorum.Allah sıkıntılarınızı giderir inşallah bir an önce

Biliyorsunuz ki şimdiki erkekler nazı, tribi de bize bırakmıyor. Bırakın istediği kadar ayrı yatsın. Üzüntünüzü belli etmeyin inadına neşeli olun hatta.
Bu tipler üzerine gittikçe uzatır daha beter olurlar. Şimartmaya gerek yok.

evliliğimizin ilk yıllarında bizimde başımızdan geçti. hiç hoş durumlar değil. şükür ki benim eşim, biriyle kanlı bıçaklı bile olsa konuşmaktan kaçmaz. hatta konuşmaktan kaçan taraf ben olurdum çoğunlukla... bakmayın şimdiki halime, sonradan açıldım. :)

neyse...

bence burada mevzu, yaptığı gerçekten çocukluk mu yoksa haklı bir sebepten mi? bunu bulmak. çocukluk ise çocuk terbiyesi yöntemleriyle kolayca çözebilirsiniz.

yok haklı bir sebepten ise, ve de ancak bu şekilde bunu anlatabilir duruma geldiyse, evlilik konusunda uçurumun kenarında bile olabilirsiniz.

ben bu tür durumlarda kendimi de sorgularım. yanlış anlamayın suç sizdedir demiyorum. yazdıklarınızda bununla iligli bir bilgi yok. ama ya sizde de suç varsa... önce bu ihtimali elemelisiniz.

evliliğiniz sizin için kıymetliyse bunu yapmalısınız.

Back
X