Lisede bi'firmada staj yapıyodum. Patronun karısı da eğitim bölümünün müdürlüğünü yapıyodu. Bi'gün tartışmalarına kulak misafiri oldum aynen şöyleydi " ya X (karısı) sorunu işyerinde bırak, işten çıkıyorum eve gidiyoruz evde hala iş muhabbeti yapıyoruz sıkıyosun adamı burdaki sorun burda kalıcak!"
Bi'sonraki muhabbette de karısına biz burda iş arkadaşıyız ve ben patronum evdeki gibi davranma demişti.
Kadınla aram iyi olduğu için bi'gün "eşinizle aynı yerde çalışmak nasıl?" gibi bi'soru sormuştum o da "dengeleri kurmak çok zor sonuçta eşin ister istemez evdeki gibi davranasın geliyor ama Y (kocası) iş konusunda çok hırslı olduğundan arada pürüzler çıkabiliyor ben de bayan olarak sorunları kafamda büyütüp eve de taşıyorum "demişti.
Vs vs. açıkcası ne kadar aynı olur bilmem ama 2 senedir sevgilisiyle aynı sınıfı paylaşan biri olarak bunun bile eksileri varken aynı işyerinde ben olsam çalışmazdım. İşe git beraber, eve gel beraber...
İşle ilgili bi'şey söylese bayan olarak belki hassaslaşıp gönül koyacaksınız eve gideceksiniz "bugün niye böyle dedin"ler uzayacak ya da eşinize dediğiniz gibi orda patronu falan bi'konuda sert üslupla uyaracak siz yine sorumlu hissedip araya gireceksiniz:44:
Ki evlisiniz nefes almalık zaman dilimleriniz olsun.
biz öyle dip dipe olmıycaz eşim dışarda gün içinde çogunlukla elbette eksileri olcak ama galiba kendime artılarını bulmaya çalısıyorum ama olmıycak galba dedıgınız gıbı