Eski arkadaşlıklar,dostluklar kaldı mı?

Gercek anlamda bir dost öyle biridirki, sen onun yerinde olsan yalan söyleyecegini bildigin halde onun dogru söyledigine inandigin biridir...---Bir alman atasözü---:delphin:

Böyle birini bulmak zor olsa gerek bu zamanda, bende var öyle bir ikitane ve buda bana yetiyor aslinda....benneyaptımki

Arkadasim ve Dostum diyebilecegim insanlar arasindaki ayirimi iyi yaptigmi düsünüyorum...Burdada cok sevdigim arkadasliklar edindim, dostum olmadilar daha ama olmaya adaylar insallah...a.s

gerçek bir dost bulamadım bu yaşıma kadar....
kk ye üye olmadan önce...
burdaki buldugum dostluklar bambaşka......

ıyı kotu herseyı bırbırıne guvenerek durustce paylasabılecegım ınsandır bu konuda cok sanslıyım hayatta ıkı dosttum var sevıncımdede uzuntumdede hep yanımda olmuslardır cocukluktan bugune kadar

dost eskımez....dost sızın golgenız gıbıdır...cunkı sızı bılır...
hıc cıkarı yoktur...anlar dınler ve daıma sızın yanınızdadır...
korur..oturur sızın yerınıze aglar sorunlarınız varsa...çözum bulmaya calısır...dost sırtından vurmaz bazen acımasız olur ama sızın ıcındır bu davranısı bıle....
bıldıgı yada duydugu sırları acıga vurmaz...
belkı kendımızden bıle durust olur....
dost olmak yada dost kalmak zordur.......
tanımak ve zaman gecmesı gerekır...
belkıde aılenızden cok herseyı paylastıgımız...bazı durumlarda aıleden bıle önce gelen...
belkıde tek varlıktır....
aslında arkadaslık yada dostluk bırazda elektrıkle ılgılı bır seydır...davranıslar yada benı dınledıgını aynı dılı konustugumuzu anladıgım zaman....
içim ısınır ve arkadasım olur...ama tanıdıkcada dahada arkadaslık otesı olur...
ve dostluk kurulur...
bende cok gırısken degılımdır ama...ıyı elektrık alıyorsam...ben adımımı atarım karsıdanda ...aynı davranısı gorursem...artık hem sıcak hem yakın olurum.....

kk da tanıdıgım ve sevdıgım cok ıyı ardaslarım var...ıyıkıde varlar...ve benım ıcınde arkadaslık ve dostluk kavramı cok ozeldır...degerlıdır...ve bu konuyu acan okypete de bırda tanıdıgım ...ıyı elektrık aldıgım arkadaslarımdan bırısıdır...tesekkurler canım

Son düzenleme:
VARMISIN

Dostluğu ucuz mu sandın Öyleyse aldandın
Koyacaksın canını yüreğini, sormayacaksın nedenini.
Varlığını, malını da katacaksın beraber paylaşacaksın.
Yok öyle, bende var sende ye, vereceksin kırmadan usulca

Anlamamış gibi sıkıntısını ama bileceksin sıkıldığını
Dost demek ucuzluk değil, pahalı gelecek sana
Pahalı, ulaşılması zor olandır. Ulaşacaksın ta! Sonuna kadar
Varmısın.?
Yeşilim

Kızlar, böyleleri kaldıysa ne mutlu bize a.s.

Benim dostlarım var ama 1 tanesi var ki onu sıradanlaştıramam, herhangi bir dostlukla bir tutamam. Onun için bu hayatta yapamayacağım hiçbirşey yok. Bekarlığımızda da, evliliğimizde de biran olsun ayrılmadık. Eşlerimiz çok iyi anlaşıyorlar...:nazar:
Allah beni bu hayatta onsuz bırakmasın...Ölüm olmadıkça ayrılmayacağız eminim...
Başka dostlarımda var, sadece onun yeri çok özel...

Çok şükür Rabbim'in bu konuda şanslı kıldığı kullardanım...Beşikten beri bana verdiği dosttan başka, daha bir çok güzel insanla ödüllendirdi beni.
KK dan kazandıklarımda var çok şükür...

Dostluk şöyle olmalı böyle olmalı gibi cümleler kurduğumda basitleştiriyormuş hissine kapılıyorum. Bu nedenle hiç kriterler koymayacağım.

Herkes gönlündekini yaşasın....:lepi:

eski arkadaşlıklar,dostluklar kaldı mı?....yeni tanıştığınız kişilerden ,o eski arkadaşlıkların lezzetini alabiliyor musunuz.?.. onlara da eski dostlarınız gibi güvenebiliyor musunuz.?...

soru ciddi bi soru,geyik zamanı değilkaydirigubbakcemile
elbete kaldı,
son bikaç yıl içerisinde aşağıdaki dotlukları kazandım hepicine teşekkür ederim,
benim bir REYYAm varıdr onu sadece çok eskiler tanır,canım benim,en iyi arkadaş,abla,dost o herşeydir bana,
bu okut öğret ve nihayet yurda yararlı insan et gibi bişey oldu:)
bi derdim sıkıntım olduğu zaman bu alçak şirket msn nime engel koymadan önce zabahın bi köründe emencik melul bakışlıma (KRDİ die tanırsınız siz onu,aslında kedi yazacakmış ama klavye özürlü olduğu için kredi gibi bişey çıkmış ortaya bu krizde kredi kelimesi bile ürkütücü oysa)anlatıverirdim dertdezcimi içim rahatlayıverirdi.
bir de herkes bilir benim kuşikom vardır burda son zamanlarda pek karşılaşamazsak da o benim teee canımın içidir en son kılık değiştirmiş SU olmuştu:),
benim bir de herifim vardı buralarda son zamanlarda pek karşılaşamasak da ROROM canım royalim,ben onun sidiklisiyimdir o benim herif:)
kınalı kuzucum davardır benim annesinin babasının kınalı kuzusu büyüdü de evlendi bile o da özüne dönüp GULDEN oldu sonunda,
sonracıma,jaduların jadusu arzu jadusu vardır,ben ona hexe derdim eskiden telimde de ööle kayıtlıdır,o da candır can,
kuzuları kuzusu vardır,kendilerini pek severim,canımdan çok değil tabi,severim dediysem acuk severim,
eny,birsen,meltem,şilekim, vardı bir zamanlar o da harika arkadaşlardır hala görüşürüm kendileriyle,
iloş danam vardır,kendisini ve bütün ailesini tanırım,kınasına bile gittik,çok güzel bir gelin oldu,umarım ömür boyu mutlu olursun canım,
CHE,canım yoldaşım benim:) istanbul buluşmalarında mutlaka gözüm seni arar ve sende mutlaka gelmiş olurdun canım arkadaşım
bi de beynimin teee dip kenarlarında bi kro danası htırlar gibiyimdir,harbi delikanlıdır,
görünüşte acuk odun gibi de dursa adam gibi adamdır o.
birde acuk sevdiceğim HAlleyim,tanercikin anası
şeyda66,annelerin en fedakarı olarak ben onu tanırım
son zamanlarda bi de koordinatör tanıdım hemi de ihracaat kordinatörüü,onu henüz tanıma aşamasındayım kendüleri gurba olarak dünyaya gelmiş,kılık değiştirmeye çalışmaktadır ve hatta ileriye gidip bit kadar oğluma göz koymuştur.

amma çok dostu varmış demeyin ben burda dirseciklerimi çürttüm 5 yıldır ha buralardayım,olsun dimi o kadar
aslında daa çok var ama ilk aklıma gelenler bunlar
kk ya girince önce bi bakarım arkadaşlarım hangi güzide konuya ne yorum yazmışlar,
eminim çuk oturtmuşlardır yorumlarıyla,sanırım buranın müdavimlerinden olmamın en büyük sebebide kendilerinin varlığıdır.
kendimi bu zabah çok YALAKA gördüm

Dost konusunda pek şansım yok.. Artık kimseyede şans vermiyorum.. yada veremiyorum.. Yok gelmiyor içimden çünkü şu ömrü hayatımda bana candan, samimi duygularla yaklaşan olmadı. Hiç olmadı dersem yalan olur oldu ama iyi günümde hep yanımdalardı. Hiç bir omuza başımı dayayamadım. Bunu çok istedim, dışardan soğuk ve kendini beğenmiş gibi göründüğümü söylerler. Ama içime girmeyi bi deneseler içim sıcacık:asigim: bir dosta çok ihityacım var. Çevremde ise hep bencil insanlar var bunlara dayanamıyorum. Selam vermek bile içimden gelmiyor. Yapım gereği sevmediğim insanlarla öylesinede görüşemiyorum. Ya var ya yoktur benim için.... O yüzdende ben sadece birlikte olduğum insanla dostluk kurdum. Herşeyimi onunla paylaşıyorum.
KK 'da hiç dost edinemedim.. Belki çok fazla girmediğimden yada yine şansım olmadığından...Buraya bazen konu açıyorum sağolsun arkadaşlar yorumluyor. Ama sanki sadece boşluğa haykırıyorum.. İmreniyorum burdaki dostluklara... ha bu arada bir tane arkadaş edinmiştim burda, msn de kk da görüşüyorduk Desu arkadaşım onunlada görüşemez olduk sıcacık bir insandı. Benide çok iyi anlıyordu ama oda uzun sürmedi kaybettik birbirimizi...Yinede burayı çok ama çok seviyorum.. Hepinizi öpüyorum:1hug:

Dost bildiklerine aldanma bigün gelir gecer öle bi Sirtindan vururki neye ugradigni sasarsin.Zamaninda onunla üzülüp agladigina degmezmis.Bi yedigmiz ictigmiz ayri gecmezdi.NE oldu bana Iftira atip Suclamalarda bulunup Sirtimdan HAncerini saplayip cekip kacti.Agladim coook agladim cünkü Aptaldim.Hayatda hic ummadigim biseyi yapti bana,Ailemi Sevdiklerimi karsima koydum.BEn Aldandim bikere Dost lafina bidaha kesinlikle Aldanmam.Bu Dünyada bitek Benim Dostum yüce Allahimdir.BASka ne Dost ara NEde öle Bi BElaya Bulasssssssss!

soru ciddi bi soru,geyik zamanı değilkaydirigubbakcemile
elbete kaldı,
son bikaç yıl içerisinde aşağıdaki dotlukları kazandım hepicine teşekkür ederim,
benim bir REYYAm varıdr onu sadece çok eskiler tanır,canım benim,en iyi arkadaş,abla,dost o herşeydir bana,
bu okut öğret ve nihayet yurda yararlı insan et gibi bişey oldu:)
bi derdim sıkıntım olduğu zaman bu alçak şirket msn nime engel koymadan önce zabahın bi köründe emencik melul bakışlıma (KRDİ die tanırsınız siz onu,aslında kedi yazacakmış ama klavye özürlü olduğu için kredi gibi bişey çıkmış ortaya bu krizde kredi kelimesi bile ürkütücü oysa)anlatıverirdim dertdezcimi içim rahatlayıverirdi.
bir de herkes bilir benim kuşikom vardır burda son zamanlarda pek karşılaşamazsak da o benim teee canımın içidir en son kılık değiştirmiş SU olmuştu:),
benim bir de herifim vardı buralarda son zamanlarda pek karşılaşamasak da ROROM canım royalim,ben onun sidiklisiyimdir o benim herif:)
kınalı kuzucum davardır benim annesinin babasının kınalı kuzusu büyüdü de evlendi bile o da özüne dönüp GULDEN oldu sonunda,
sonracıma,jaduların jadusu arzu jadusu vardır,ben ona hexe derdim eskiden telimde de ööle kayıtlıdır,o da candır can,
kuzuları kuzusu vardır,kendilerini pek severim,canımdan çok değil tabi,severim dediysem acuk severim,
eny,birsen,meltem,şilekim, vardı bir zamanlar o da harika arkadaşlardır hala görüşürüm kendileriyle,
iloş danam vardır,kendisini ve bütün ailesini tanırım,kınasına bile gittik,çok güzel bir gelin oldu,umarım ömür boyu mutlu olursun canım,
CHE,canım yoldaşım benim:) istanbul buluşmalarında mutlaka gözüm seni arar ve sende mutlaka gelmiş olurdun canım arkadaşım
bi de beynimin teee dip kenarlarında bi kro danası htırlar gibiyimdir,harbi delikanlıdır,
görünüşte acuk odun gibi de dursa adam gibi adamdır o.
birde acuk sevdiceğim HAlleyim,tanercikin anası
şeyda66,annelerin en fedakarı olarak ben onu tanırım
son zamanlarda bi de koordinatör tanıdım hemi de ihracaat kordinatörüü,onu henüz tanıma aşamasındayım kendüleri gurba olarak dünyaya gelmiş,kılık değiştirmeye çalışmaktadır ve hatta ileriye gidip bit kadar oğluma göz koymuştur.

amma çok dostu varmış demeyin ben burda dirseciklerimi çürttüm 5 yıldır ha buralardayım,olsun dimi o kadar
aslında daa çok var ama ilk aklıma gelenler bunlar
kk ya girince önce bi bakarım arkadaşlarım hangi güzide konuya ne yorum yazmışlar,
eminim çuk oturtmuşlardır yorumlarıyla,sanırım buranın müdavimlerinden olmamın en büyük sebebide kendilerinin varlığıdır.
kendimi bu zabah çok YALAKA gördüm

ben de bir dipnot ekleyeyim
külliyen yalandır aslında ogluna göz dikmişliğimden kanımın ısındıgı falan...
hani demiştim ya krodur beni keşfeden gonlunu bana ilk acan "gel bakiyim sen şöyle yamacıma" diyen...
sonrasında ona yakin kim varsa hiç plansiz programsiz kaynaştik homojenleştik bir bir...
tuliş mi derdiniz
krdi mi dersiniz
kuzu mu dersiniz
ve tabi ayn mi dersiniz...
birbirimize benzer taraflarimiz o kadar çok ki...
kendilerini bilmem ama ben çok mutluyum bu her biri bunyesinde tek kişilik dev kadro barındıran hatun kişilerle dostluga adım atmış olmaktan... Şeniz

ben de bir dipnot ekleyeyim
külliyen yalandır aslında ogluna göz dikmişliğimden kanımın ısındıgı falan...
hani demiştim ya krodur beni keşfeden gonlunu bana ilk acan "gel bakiyim sen şöyle yamacıma" diyen...
sonrasında ona yakin kim varsa hiç plansiz programsiz kaynaştik homojenleştik bir bir...
tuliş mi derdiniz
krdi mi dersiniz
kuzu mu dersiniz
ve tabi ayn mi dersiniz...
birbirimize benzer taraflarimiz o kadar çok ki...
kendilerini bilmem ama ben çok mutluyum bu her biri bunyesinde tek kişilik dev kadro barındıran hatun kişilerle dostluga adım atmış olmaktan... Şeniz

hakkaten bazen bu saydığın ve saydığım kişilerin yorumları beni koparıyor gülmekten
ve kendimi acaba bi tiyatro kursak iş yaparmıyız demekten alıkoyamıyorum :lepi:
çok güzel KK bunlar,üç daha ,dört daha kuralımmı leynnnnn

Her daim çevremde dostum,arkadaşım diyebileceğim insanlar vardır çok şükür.Ama sanırım gençlik yıllarında kurulan ilişkilerin tadı daha farklı oluyor.Lise arkadaşlarımla görüşürüm hala.Onlar bambaşkalar benim için.

Sen dostumdun benim gülünce güneşler açan
Bulutlara rüzgara asarım suretini her akşam
Her akşam bir mektup yazarım dağlar kadar
Meşeler göğermiş diyorsun, varsın göğersin
Anlamını yitiren bir şeyler mi var şimdilerde
Yazdığım şiirlere yabancıyım, sokaklara yabancıyım
Taşı delemiyor bir çığlık ve apansız
Su oluyorum ipince, kendime sızıyorum
Dünya yetmiyor bazan, bırakıp gidebilir miyim?
Kuşları ürkütülmüş bir dal gibiydin, öylesine mahzun!
Efkar da yakışırdı sana, ilk kadeh kekik kokardı
Unutalım mı şimdi kente indiğimiz o ilk günü
Sabahlara kadar okuduğumuz o kitapları
Sabahlara kadar düşüncelerimizde yaşattığımız hayallerimizi
Kar aydınlığında yürüdüğümüz o yolları
Sen dostumdun benim gülünce güneşler açan
Bulutlara rüzgara asarım suretini her akşam
Her akşam mektup yazarım dağlar kadar
Kayıp bir adresten geliyor sesin şimdi, üşüyorsun
Unutma dostumsun sen, neredeysen orda ölmek isterim!

Ahmet Telli

Konu başlığını okuduğumda aklıma düşen şiirdi.Şairi de bu şiirini de çok severim.

Eski dost, yeni dost diye sınıflamak çok doğru gelmez bana.
Yıllar içinde edindiğiniz dosluklar farklılıklar gösterir o kadar.
Lise yıllarında ,dostluğun içeriği ile üniversite yıllarında dostluğun içeriği değişir.
Ve daha sonraki yıllarda beklentiler farklı.
Değişmeyen tek şey sanırım güvenmektir,iyi niyettir.

İlkokul yıllarımdan bu yana görüştüğüm bir can dostum var.Farklı ülkelerde olsak bile birbirimizi düşündüğümüzü biliriz.
Sonraki okul yıllarımdan dostum dediğim insanlar var elbette.
Bir kaç yıl önce tanışmış olmama rağmen ,yıllardır tanıyorum sanki dediğim bir dostum var.
Şimdi nasıl derim eski dostluklar başka diye.

Bir çok arkadaşın dediğin gibi,internet ortamından değil dostum arkadaşım diyebileceğim biri yok.
Bu benim seçimim.Buna gerek duymadım hiç.Hatta burdaki dostlarım hariç ,hiç dostum diyebilmek,açıkcası üzücü.

öldüğün yerde ölmek isterim...Bu sözü söyleyebiliyormuyuz gerçekten.

Bunu yaşadım.

Hepinizin,yaşamınız gönlünüzce olsun.a.s.

Dostluk , Arkadaşlık ve arkadaşçık
İnsanlar değişir , bencillikleri daha ön plana çıkabilir
Kimi dostum dediği insanı arakasından vurabilir..
Hep bu tür şeyleri düşündüğüm ve dostluğa çok önem verdiğim için
İnsanları seçerim
Kim dostum olabilir kim arkadaşım olabilir diye
Çok kazık yediğim için bu arkadaşlık konusunda
pek kimseye güvenmem
1 tane dostum ve bir sürü arkadaşım vardır
İnternet ortamından ise arkadaşlık 2 kez kurmaya çalıştığım ve çok büyük kazık yediğim için
İnternetten arkadaş bulup olmam Tövbeliyim o konuda
Dostluk arkanı döndüğünde aynı kalabilendir
Sırını paylaştığın , dert ortağın
Seni anlıyabilen
İyi gün değil , kötü gününde de yanında olabilendir
Sırtını yaslayabileceğin , ağladığında bir omuz bulabildiğindir..

Dostluk , Arkadaşlık ve arkadaşçık
ınsanlar değişir , bencillikleri daha ön plana çıkabilir
Kimi dostum dediği insanı arakasından vurabilir..
Hep bu tür şeyleri düşündüğüm ve dostluğa çok önem verdiğim için
ınsanları seçerim
Kim dostum olabilir kim arkadaşım olabilir diye
Çok kazık yediğim için bu arkadaşlık konusunda
pek kimseye güvenmem
1 tane dostum ve bir sürü arkadaşım vardır
ınternet ortamından ise arkadaşlık 2 kez kurmaya çalıştığım ve çok büyük kazık yediğim için
ınternetten arkadaş bulup olmam Tövbeliyim o konuda
Dostluk arkanı döndüğünde aynı kalabilendir
Sırını paylaştığın , dert ortağın
Seni anlıyabilen
ıyi gün değil , kötü gününde de yanında olabilendir
Sırtını yaslayabileceğin , ağladığında bir omuz bulabildiğindir..
biliyor musunuz,internetten bir dost kazandım. karşılıklı görüştüğüm, devamlı beraber olduğumuz..tubatuba... kk nın bana kazandırdığı en güzel şey o.. kk ya pek girmese de reelde devamlı görüştüğüm arkadaşım.. çok kısa sürede kaynaştım onunla.... kkdan diğer arkadaşlarım da var onları da çok seviyorum. hergün msn da konuşuyoruz..onlarla maalesef yüzyüze gelemedim. bir tek laf ebesini gördüm..tam düşündüğüm gibiydi. onuda çok sevdim.....ama maalesef o manavgatta. o yüzden devamlı yüzyüze gelemiyoruz.. ..

Son düzenleyen: Moderatör:
biliyor musunuz,internetten bir dost kazandım. karşılıklı görüştüğüm, devamlı beraber olduğumuz. tuba tuba.... kk nın bana kazandırdığı en güzel şey o.. kk ya pek girmese de reelde devamlı görüştüğüm arkadaşım.. çok kısa sürede kaynaştım onunla.... kkdan diğer arkadaşlarım da var onları da çok seviyorum. hergün msn da konuşuyoruz..onlarla maalesef yüzyüze gelemedim. bir tek laf ebesini gördüm..tam düşündüğüm gibiydi. onuda çok sevdim.....ama maalesef o manavgatta. o yüzden devamlı yüzyüze gelemiyoruz.. ..

Siz şanlıymışsınız
Ama ben malesef o kadar şanslı olamadım internette arkadaş olma konusunda (:
Değerini bilin (:

eski dostluklarda yalan yenilerse tamamen yalan düşmeye gör hiç ummadığından darbeyi yiyiveriyosun

ne eski dostluklar kaldı nede eski arkadaşlıklar.
önceden dost dendimi arkadaş dendimi akan sular dururdu
ama şimdi hiç ummadığın anda sırtından vuruveriyorlar

Back
X