yaşlı insanlar böyle değildi der her daim ve kıstas olarak da yeni gençliği gösterirler. sizin konunuzu görünce direkt olarak benim de aklıma eski zamanlar geldi... ve evet evlilikler şahaneydi, komşuluk da güzeldi... çocuklar sokaklarda akşama kadar oyun oynar akşam yemeğinden sonra yorgunluktan uyurlardı. şimdi zaman değişti artık, ne çocukları erken saatte uyutabiliyor ebeveynler ne de komşuluk güzel ve en önemli kıstas da evliliklerin cılkı çıktı... insanlar, ben aşk insanıyım diyerekten aldatmaya ve arsızlığa kılıf uyduruyor oldu....
bu konunuzdan sonra eski zamanlara neden daha güzeldi diye sorguladım kendimce ve çıkarım olarak da ilkin sosyal medya geldi aklıma; evet eskiden sosyal medya yoktu... bir zamanlar kalp yaranızı görebileceğimiz bir mecra mekan da yoktu, evlenince uzak diyarlara gidenler, aile olanlar mutlu mesut yaşayıp ölüyorlardı; ilk başlarda yarım da olsa birbirlerine olan aşkları zamanla alışılıyordu ve aşk olmasa da sevgi oluyordu ve sevginin getirdiği güven de aşılanıyordu ilmik ilmik.. şu an ise kıytırık lise sıralarında içinizi depreştiren, midenizde kelebekler uçuşturan kıytırık bir insana size kendini adayan insanla kıyaslıyorsunuz...
şunu unutmayın, hayat; sosyal medyadaki alengirli fotoğraflardan ibaret değil, makyaj dökülmeye görsün bütün çirkinliklerle baş başa kalırsınız...
koynuna girdiğiniz adama acıdım... kötü de olsa acıdım zira siz şu an bir bataklıksınız; bataklık aşağıda siz bataklıktan da aşağıdasınız....