eski bir evi yenilemek mi sabredip yeni daire almakmı

tibettem

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
440
238
303
1990 yapım yılı olan bir dairede oturuyorum dolayısıyla içi de eski benim için sorun yok ama malum ergenlik cağındaki çocukta sıkıntı oluyor bu daireyi alıp içini sıfırdan yapsak 50-60 bin para demek evin yeri iyi,aileme yakın,çarşı-pazar marketler vs hepsi ayak altında...bu daireyi almak mı mantıklı 6-7 yıl sabredip sıfır daire almakmı

Eger bu evi seviyorsan burayı yenile değişiklik istersen farklı Bi ev almayı bekle

Evinizden eski olması dışında memnunsanız, içinde tadilat yapın.

Yeni bir ev almak yeterli paranız olsada kolay değil. Yada benim için zor. Yeni olur ama uzak olur, çarşısı pazarı olmaz, muhite alışamazsınız, okul uzak olur falan. En iyisi içinde bulunduğunuz evi yenilemek.

Ama şunu anlamadım, siz bu evde kiracı mısınız yoksa ev sizin mi? Kiracıysanız cevabım yeni ev almak olur

Evin konumunu seviyorsan, alt_ust komsuyla sorunun yoksa zevkine gore yenilemek mantiklı

1990 yapım yılı olan bir dairede oturuyorum dolayısıyla içi de eski benim için sorun yok ama malum ergenlik cağındaki çocukta sıkıntı oluyor bu daireyi alıp içini sıfırdan yapsak 50-60 bin para demek evin yeri iyi,aileme yakın,çarşı-pazar marketler vs hepsi ayak altında...bu daireyi almak mı mantıklı 6-7 yıl sabredip sıfır daire almakmı
Derhal sıfır daire alamıyorsan uz bunu alın içini yaptırmayın 6 7 yıl sonra sıfır daire alın🤪

Ergenlik çağındaki çocuk evin içinden neden şikayetçi

Yani muhiti beğenmese anlarım da evin içi ile ilişkisi ne

6-7 yıl sonra yeni eve gitseniz de ergen o arada ayrı eve çıkmış olur

Lakin bu evi alsak tadilat yaptırsak vs iyi hoş da satıyorlar mı evi

Bunu alıp tadilat yaptıracağınız miktara yeni yahut 3-5 yıllık ev de araştırılabilir

30 yıllık ve sıfır arasında yaşlarda da güzel evler olabilir

Binanın yenilenmesi gibi bir durum var mı? 30 yılı geçmiş yenilenme gibi bir durum ya da plan varsa yeni evde tadilatta gereksiz ama böyle bir durum yoksa evin durumuna göre tadilat yapabilirsiniz.

deprem oncesi evler bana daha guvenilir geliyor sahsen.

ben izmitte otururken oturdugum ev deprem gecirmisti ve hala o apartmanda yillardir oturanlar vardi,
evde sadece sampuanlar falan dusmus depremde yerlere,

dusunun bu evin 3 sokak asagisi sahil seridiydi ve en cok hasar alan yerlerden biriydi.

yani o ev o depremi atlatti ise evet hasarli olabilir,

ancak 2. ihtimal evin yeri cok iyi olabilir; kayalik zemin olabilir
ya da evin muteahhidi / mimari isini cok iyi yapmistir.

yeni evlerden daha cok kotkuyorum sahsen.

eski evi tercih ederim,
eve bakim yapma isini severim,
bir de yeni evler de artik bakim istiyor, cok dusuk kalite ile yapiyorlar bir cok seyini.

Alirim

deprem oncesi evler bana daha guvenilir geliyor sahsen.

ben izmitte otururken oturdugum ev deprem gecirmisti ve hala o apartmanda yillardir oturanlar vardi,
evde sadece sampuanlar falan dusmus depremde yerlere,

dusunun bu evin 3 sokak asagisi sahil seridiydi ve en cok hasar alan yerlerden biriydi.

yani o ev o depremi atlatti ise evet hasarli olabilir,

ancak 2. ihtimal evin yeri cok iyi olabilir; kayalik zemin olabilir
ya da evin muteahhidi / mimari isini cok iyi yapmistir.

yeni evlerden daha cok kotkuyorum sahsen.

eski evi tercih ederim,
eve bakim yapma isini severim,
bir de yeni evler de artik bakim istiyor, cok dusuk kalite ile yapiyorlar bir cok seyini.
Ben bu mantığı çok yanlış buluyorum.
Şuan İstanbul'da birçok ev depremi atlattı ama berbat haldeler. Depreme gerek olmadan yıkılan evler de o depremi atlatmıştı öyle değil mi?
Ama hâlleri ortada.
Her ev için geçerli değil bu yazdıklarınız dolayısıyla riske de girilemez diye düşünüyorum

Eski evlerin çoğunluk tesisat berbat durumda. Dökülmek üzere ve sürekli masraf istiyor. Benim oturduğum ev 22 yıllık evin şekli yapımı muhiti komşularım her şeyden memnunum ama alır mıyım? Almam. Şahsen oturduğum evden çıkacaksam param yetiyor diye eski bir ev alacağıma veririm yüksek kirayı içime sinen istediğim yerde yeni evde otururum.

Back
X