• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eski bir evi yenilemek mi sabredip yeni daire almakmı

deprem oncesi evler bana daha guvenilir geliyor sahsen.

ben izmitte otururken oturdugum ev deprem gecirmisti ve hala o apartmanda yillardir oturanlar vardi,
evde sadece sampuanlar falan dusmus depremde yerlere,

dusunun bu evin 3 sokak asagisi sahil seridiydi ve en cok hasar alan yerlerden biriydi.

yani o ev o depremi atlatti ise evet hasarli olabilir,

ancak 2. ihtimal evin yeri cok iyi olabilir; kayalik zemin olabilir
ya da evin muteahhidi / mimari isini cok iyi yapmistir.

yeni evlerden daha cok kotkuyorum sahsen.

eski evi tercih ederim,
eve bakim yapma isini severim,
bir de yeni evler de artik bakim istiyor, cok dusuk kalite ile yapiyorlar bir cok seyini.
Eskiden ben de böyle düşünüyordum. Ancak 99 depreminde hasar almış, depremi atlatmış binaların çok büyük bir çoğunluğu en ufak sarsıntıda yıkılacak halde. Eskişehir’de dayımlar eski binada oturuyorlar. Gölcük depremi hissedilmişti Eskişehir’de de. Şu an ana yoldan otobüs geçse ev titriyor.

Eski bir dairede oturmadan önce, ben olsam, zemin ve kolonlarını iyice inceletirim. Sağlam raporu almadan adım atamam.

Eskiden ben de böyle düşünüyordum. Ancak 99 depreminde hasar almış, depremi atlatmış binaların çok büyük bir çoğunluğu en ufak sarsıntıda yıkılacak halde. Eskişehir’de dayımlar eski binada oturuyorlar. Gölcük depremi hissedilmişti Eskişehir’de de. Şu an ana yoldan otobüs geçse ev titriyor.

Eski bir dairede oturmadan önce, ben olsam, zemin ve kolonlarını iyice inceletirim. Sağlam raporu almadan adım atamam.
Ben de eskişehirdeyim. Bulunduğum bina 99da deprem sonrası yapılmış. Yeni yürüyen bebeğim var çocuk düştükçe bina sallanıyor. :olamaz:

Eski yeni diye düşünmem; lokasyon,insan profili ve depreme dayanıklılık önemli olur benim için.

deprem oncesi evler bana daha guvenilir geliyor sahsen.

ben izmitte otururken oturdugum ev deprem gecirmisti ve hala o apartmanda yillardir oturanlar vardi,
evde sadece sampuanlar falan dusmus depremde yerlere,

dusunun bu evin 3 sokak asagisi sahil seridiydi ve en cok hasar alan yerlerden biriydi.

yani o ev o depremi atlatti ise evet hasarli olabilir,

ancak 2. ihtimal evin yeri cok iyi olabilir; kayalik zemin olabilir
ya da evin muteahhidi / mimari isini cok iyi yapmistir.

yeni evlerden daha cok kotkuyorum sahsen.

eski evi tercih ederim,
eve bakim yapma isini severim,
bir de yeni evler de artik bakim istiyor, cok dusuk kalite ile yapiyorlar bir cok seyini.
Merhaba bence eski evini yenilemeden önce bina sağlık kontrolünden gecir güvenliğinden emin olduktan sonra evini yenile

1990 yapım yılı olan bir dairede oturuyorum dolayısıyla içi de eski benim için sorun yok ama malum ergenlik cağındaki çocukta sıkıntı oluyor bu daireyi alıp içini sıfırdan yapsak 50-60 bin para demek evin yeri iyi,aileme yakın,çarşı-pazar marketler vs hepsi ayak altında...bu daireyi almak mı mantıklı 6-7 yıl sabredip sıfır daire almakmı
Depreme dayanıklıysa ve zemin sağlamsa içini yaptırırım. Değilse yeni ev. Bu şekilde bahsettiğinizin aynısı evimiz var. Deprem olunca taşındım. Ev taş gibi hala ama ben eski evde deprem atlatınca geri giremedim o eve. Şu an 0 bi evde z1 kayalıkta oturuyorum ama kirada.

sıfır daıre aslında cok da ıyı bırsey degıl neresınde ne sorun var bılınmıyor ıcınde yasıyorsunuz o sorunları ve her sıfır daırede mutlaka sorun cıkıyor yenı eve cıkacaksanız bıle en az 2-3 yılllık olsun

suan oturdugunuz bına cok eskıymıs boruları techızatları fena haldedır

bence 6 yıl sabredın en az 2 yıllık bır yenı ev alın ustalarla ugrasmak o pıslıgı cekmek zor ıs

1990 yapım yılı olan bir dairede oturuyorum dolayısıyla içi de eski benim için sorun yok ama malum ergenlik cağındaki çocukta sıkıntı oluyor bu daireyi alıp içini sıfırdan yapsak 50-60 bin para demek evin yeri iyi,aileme yakın,çarşı-pazar marketler vs hepsi ayak altında...bu daireyi almak mı mantıklı 6-7 yıl sabredip sıfır daire almakmı
Benzer durumdayız. Biz yenilemeye karar verdik eski evi. Çünkü konumu çok iyi yeni sıfır almaya kalksak daha tenha bir yerden alacaktık.

32 yillik daireden bahsediyoruz ben olsam biraz daha sabredip yenisini alirim icini ne kadar guzellestirirseniz guzellestirin yapi eski yapi

Güzel sıfır bir daire daha iyi. Zira ilerde tesisat vs gibi sıkıntılar ister istemez eski dairede ortaya çıkacak.

Bina 10 15 yıllık olsa içine para harcar gönlüme göre değişiklikler yaptırırım ama bina 30 yıllık elektrik su tesisatı başta olmak üzere tahmininizden çok masraf çıkarır artı deprem görmüş illaki hasar almıştır her ne kadar yeni binalar eskiler kadar dayanıklı olmasa da deprem yönetmeliğine uygun yeni daire tercihim olurdu..

99 depreminden hemen sonra yapılan binalar bile tamamen deprem yonetmeligine uymuyor, 4 5 sene sonra tamamlanmıs yonetmelik. İzmir depreminde 95 96 yapımı evler yıkıldı bence kesinlikle yeni ev en mantıklısı

yeni ev.
tadilatı sadece görünen aksam olarak düşünmeyin, tesisatta soru çıkartır yakın zamanda. müstakil ev olsa onuda halledersiniz apartmanda köklü bir tesisat tadilatı mümkün olmayabilir. çocuğun şikayeti ne? yani gencin evin neresine takıldığını merak ettim.

Evin içinde otururken tadilatta zor olur ya yeni ev alın. İlla almak zorunda mısınız kiraya çıkın

32 yıllık evi satın almak bir yana dursun kiralamam bile
Bende öyle çok korkarım depremden Allah ölümün bile en iyisini nasip etsin tabi ama 2 sene önce İstanbul'da deprem oldu. Avcılar'da falan hep binalar çatladı. Çok cok eski değildi mesela 20 senelik binalar. Aynı zamanda benim oturduğum evde öyle 8 yıllık bina ve güneş gormeyen yan binaya bitişik olan cephesi çatlak şuan. O binada oturmuyorum 1 yıl oldu çıkalı. Bence en mantıklısı yeni ev. O parayı peşinat olarak verin daha uygun güzel bı ev alın o kadar beklemenize gerek kalmaz kira öder gibi kredi ödeyin. En sağlıklısı bu. Zaten başlı başına 2+1 evlerin kirası bile 1500 den aşağı değil şuan. O da sahibinden bulursan eğer. Kiralar almış başını gidiyor.

Dediğiniz gibi bir evi 50 60 bine istediğiniz hale getiremezsiniz bence.. Sadece bir mutfağı yenilemeye kalsanız inanın 20 bin tutar ki insaflı bir rakam bu söylediğim bence ☺️

Bence bütçenize uygun başka bir ev almalısınız.. Evin içine girdikten sonra tadilat zaten insanın ömrünü yiyor çok sıkıntılı birşey

İyi muhit, çevresinde çarşı, pazar,market,okul vs olan yerler her zaman para eder.Ben olsam alır içini keyfime göre yenilerdim ve çok zevkli olurdu.

Back
X