winstoncum bende düğünümde 80 şuan2,5 ayda 90 a ulaşmış bulunmaktayım yiyorum ama öküz gibi hemde hamilekikle alaksıyok bana tek etkisi göğüslerimin acıması büyümesi zaten aşırı büyüklerdi 95 D Ş bu gidişle alırım omzuma atar gezerim diye düşünüyorum sen nası yürüyüş falan yapıyorsujn dr ban ilşki yok çok dikkat ett bu ay dedi bbeğin tutunması için sen sordunmuu misal benim aklımada çok soracağım var şu saç boyası konusu çay düşknüyümdür bu
Düşük riski, ne bileyim kesede kanama vs vs olmadığı sürece günlük aktivite ve sporunu yapabilirsin dendi bana bacım. İlişki içinde çok antin kuntin pozisyonlar deneyip, kendini zorlama onun haricinde hamilelik bir hastalık değildir, normal hayatına aynen devam et dediler. Saç boyası için baş ebe, hurafedir dedi, ben de boyadım 3 hamileliğimde dedi, ama gidip de her hafta boyama, ayda bir olabilir dedi. Benim diyette dolayı saçlar hala toparlanmadı, ben de bu bahaneyle boyatmayıp, 9 ay dinlendirmeyi düşünüyorum. Ama öyle noel baba gibi gezemem, en kötü rimelimi alır o 3 tel beyaza sürerim gene de beyaz nine gibi gezmem

Başka? Maydanozu 3-5 dal yiyebilirsin ama oturup bir bağ maydanoz yemei düşüğü tetikleyen en zararlı yiyecek dediler. yeşil çaydır, bitki çaylarıdır, içinde sinameke olan antin kuntin çaylardır asla içme dedi. Demir kadınlarda sıkıntılıdır, hamilelikte çocuk da sömürür iyice poh olur durum, bir de sen çay içip hepten demirsizlikten ölme, çok çay manyağıysan günde bir bardak o da sidikli paşa çayı gibi ve de limonlu olacak dedi.

O sidiği içeceğime hiç hiçmem daha iyi dedim.
Turşudur, zeytindir bunlar paso tuz. Tuzda tansiyon sorununu arttırır, bu yüzden bunlara hiç sarma dedi. Tuzun da şekerin de bebeğe faydası yok, bunları olabildiğince kullanma dedi.
Her sabah kahvaltın şöyle olsun dedi; 1 avuç ceviz ya da yer fıstığı, 1 büyük bardak süt, 2 haşlanmış yumurta, bir kutu peynir, salatalık, yeşillik falan, bir kase yoğurt, 2 dilim tam buğday ekmeği, bir büyük muz...daha vardı da "eh yeter" deyip dinlemedim. 3 ana, 3 ara öğün yap dedi. Beni bilirsin, içimden "ben bir günü 2 portakalla geçirmiş kadınım, sence ben bunları yer miyim?" dedim içimden

Ya tamam bebeğe lazım falan ama neredeyse ilk 4 ay bebek kaynaklardan tüketiyor, yani anne dobiş gibi kendini kandırıp, "bebeğe gidiyor" diyor abartmamalı bence. Hem bilimsel olarak açıklanmış ki; bir kadın hamilelikte (son aylarında daha çok) atıyorum 300 kalori extraya ihtiyaç duyuyor. Yani 2 meyve fazlaya, 2 bardak süt fazlasına, yarım tabak fazla ete. Hepi topu bu. Ama çoğu pisboğaz ben gibi hamileler, yok börekler, baklavalar, tuzlular, tatlılar...Onları yiye yiye işte ben gibi çocuklar dünyaya getiriyorlar, sonra bir ömür o çocuk diyette, rejimde, sporda...

Neyse..
Başka? Asitli içecekler yasak, diyet ürünler, katkı maddediler, paketli gıdalar yasak. Bir maden suyu eğer bacaklarında falan kasılmalar varsa içilebilir dedi ki ben sevmem zaten. Egzersiz olarak öyle amuda kalkma, bacakları cart diye açma, ne bileyim yukarlara uzanma, esnemeler çok zararlı dedi. istiyorsan sadece yürü o da kendini helak edene kadar, çölde susuz kalan deve kadar değil dedi

5. aydan sonra hastanede egzersiler başlayacakmış, doğuma kolaylık olsun diye. O zaman bizlerle yapacaksın, şimdi k.çından egzersiz uydurma, yürü sadece dediler

Valla 1 saat eğitim vardı ama ben hem kalp atışını gördüm diye sersemdim, hem açtım hem 5 tüp kan vermiştim, incecik tüpe nasıl çiş yapacağım diye tüm fizik kurallarını gözden geçirdiğimden beynim de durmuştu, o yüzden tek kulakla bunları dinleyip sordum

Pazartesi kontrolüm var, yeni bir şeyler öğrenirsem paylaşırım. (Bu arada bir ajanda yaptım, tüm testlerim, ultrason fotoğraflarım, randevularım orada. Beni hastane koridorlarında görsen gülersin, anketör gibi elde ajanda, kalem, bir omuzda gazeteci gibi koca çanta, diğer elde sidikli tüpler, diğer yanımda "gördün mü, gördün mü saçları çıkmış mı ?" diyen koca...

Psikoloji ya da nöroloji bölümünden kadın doğuma kaçmış bir hasta gibiyim adeta
Ayy ne yazmışım he, ben bile sıkıldım, okuyana Allah sabır versin.