• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eş

ilahi adalet her zaman görünür şekilde tecelli etmez
Ne kadar güzel bir cümle.Ben de hep böyle düşünürüm.Annem bazen kötü insanların güzel hayat yaşadığını,bize kötülük yapanların hayatlarında hiç sorun yaşamadığını söyler.Ama ben Allahın adaletine inanıyorum.Elbet bir gün tecelli eder.

Valla bende boyleydim zamanla azalıyor ama geçmiyor. Kaç yıl sonra Kaynananin arkadaşı akrabası istek attı, pes pese biraz özgüvenim yerine geldi, eski kaynana attırıyor eskiden olsa nispet yapardım istekleri kabul ederdim görsünler diye, geziyorum tozuyorum görsünler isterdim.Ama sonra hirsim azaldi. İstekleri kabul etmedim, bende çok isterim o eski şahsın pişman olmasını ama inatçı kindar biri evlilikten anlamayan biri neden pişman olsunki . kendine yatırım yapa ben kendime küçükte olsa bir ev aldım. Allah iyilerler karsilastirsin, böylelerinden çocuk olsa cocugada bakmaz bunlar. Kader diye geçiyorum, çocuğun olacaksa başka birinden olsun. Belki bilmiyoruz deli gibi pismandirlar ama ben engelledim görmüyorum da duymuyorumda zor ama Allah'a havale et. Kendi psikolojin için.

söylemesi kolay bile olsa onların ne halde olduğunu umursamayı kesmeniz lazım artık onlar hayatınızda yok dolayısıyla sizin için önemli değiller bugününüz önemli

Ne kadar güzel bir cümle.Ben de hep böyle düşünürüm.Annem bazen kötü insanların güzel hayat yaşadığını,bize kötülük yapanların hayatlarında hiç sorun yaşamadığını söyler.Ama ben Allahın adaletine inanıyorum.Elbet bir gün tecelli eder.
Kendi hayatınıza net şekilde odaklandıktan sonra inanın fark etmiyorsunuz bile bu herkes için geçerli. Önemli olan onların ne kadar mutsuz olduğu değil sizin ne kadar mutlu olduğunuz.

Geçmişe çok takıntılı ve bir kişiye kafayı takmış insanlar yeni birini bulup onu kafaya takana kadar geçmiyor .Öyle oluyor genelde .Hala onların hayatindasiniz kendi hayalinizde .Bu çok korkutucu sizin için Hayatınızda bir iş arkadaşlıklar yeni bir ilişki mümkün değil midir.

Eski eşimle 1 yıllık evlilik sonucu ayrıldık. Haklıyken haksız duruma düşürüldüm bütün suçu bana atıp gitti, terk etti. Kendisinden ve ailesinden nefret ediyorum nefretim bitmiyor. Hayatlarına gayet güzel devam etmelerini hazmedemiyorum ben antidepresan ve terapilerle devam ederken.. içimdeki bu duygu bana zarar veriyor, aşamıyorum çok pişman olsun istiyorum ama dediğim gibi zerre pişmanlık yok. Her geçen gün öfkem artıyor bu duygu normal mi geçecek mi?
Allah’a sığının O her derdin dermanıdır.Erkekler mağlup da olsa bir şekilde galip ilan edilir.Bunu da yapan yine kadınlardır.Geçecek kardeşim geçmeyen birşey görmedim ben bu hayatta.Her gece yarın harika şeyler olacak diyerek uyuyun sabah da yine aynı sözleri söyleyerek uyanın.Allah yardımcınız olsun🌸

Bitirmeyi bilen hayata dönen iyi olur yani kimse vazgeçilmez değil ne o dünyadaki son erkek son koca nede siz dünyadaki son kadın son eşsîniz.İsterss bin çocuk olsun arada.Bu hayatta ölüm var .Unutulmasa onlar unutulup insanlar yaşamaya devam edemezdi.Boyle ancak kendine yapar sizin gibi düşünenler.Aci mi degilmi bilemem.Hayat kimseyi beklemez.İnsanlarin vereceği teselli değil aslolan şudur .İster tola yaşamaya dön istersen 20 sene unutma.Kendine yaparsın kimseye bişey olmaz

Eski eşimle 1 yıllık evlilik sonucu ayrıldık. Haklıyken haksız duruma düşürüldüm bütün suçu bana atıp gitti, terk etti. Kendisinden ve ailesinden nefret ediyorum nefretim bitmiyor. Hayatlarına gayet güzel devam etmelerini hazmedemiyorum ben antidepresan ve terapilerle devam ederken.. içimdeki bu duygu bana zarar veriyor, aşamıyorum çok pişman olsun istiyorum ama dediğim gibi zerre pişmanlık yok. Her geçen gün öfkem artıyor bu duygu normal mi geçecek mi?
Siz kendi haklılığınıza kendınız inansaydınız böyle insanlar yüzünden kendınızı hasta etmeye devam etmezdiniz . Hiç normal duygular değil bence unutun ve önünüze bakın bugün güzeldir hayatları yarın farklılaşır Allah ın günü bir bugün mü ?

Siz de kendi hayatınıza bakın. Çalışın kendinize yatırım yapın yeni kişilerle tanışın. Olan olmuş. Geriye bakmayın

Siz kendi haklılığınıza kendınız inansaydınız böyle insanlar yüzünden kendınızı hasta etmeye devam etmezdiniz . Hiç normal duygular değil bence unutun ve önünüze bakın bugün güzeldir hayatları yarın farklılaşır Allah ın günü bir bugün mü ?
Çok güzel yazmışsınız .Ayrılmayı bilmeyenin önüne hep aynı tarz insanlar çıkarıyor hayat zaten .Eninde sonunda başka acılarla kiyaslayip beni uzenin beni terk edenin canı cehenneme denir bir şekilde .Bu kadar kötü şey var dünyada.En sonunda toplarsın kendini çok istersen.Olmuş gitmiş güle güle.Ne düşüneceksin hayat çok güzel olabilir izin verirsen o kanser gibi düşünceyi yok edersen.

Çok güzel yazmışsınız .Ayrılmayı bilmeyenin önüne hep aynı tarz insanlar çıkarıyor hayat zaten .Eninde sonunda başka acılarla kiyaslayip beni uzenin beni terk edenin canı cehenneme denir bir şekilde .Bu kadar kötü şey var dünyada.En sonunda toplarsın kendini çok istersen.Olmuş gitmiş güle güle.Ne düşüneceksin hayat çok güzel olabilir izin verirsen o kanser gibi düşünceyi yok edersen.
Doğru dedınız kanser gibi . Bu düşüncelerden çıkamayınca yine yanlış tercihlere bürünüp aynı acılar sarıyor hayatlarını

Yani benimde hatalarım oldu ama
Ben kendi haklılığıma inanıyorum. Hatalarım olabilir herkesin var. Onların ve ailesinin bana yaşattıklarını bilmiyorsunuz. İçimdeki nefret gün geçtikçe azalacağına artıyor ve bunu ben istemiyorum. Siz haksızlığa uğradığınızda bu duyguları hissetmez misiniz neresi normal değil mesela bu duyguların , siz olsanız mutluluklar dileyip yolunuza mı bakarsınız hemen mesela, yapabilirseniz tebrik ederim tabiki.

Yani benimde hatalarım oldu ama

Ben kendi haklılığıma inanıyorum. Hatalarım olabilir herkesin var. Onların ve ailesinin bana yaşattıklarını bilmiyorsunuz. İçimdeki nefret gün geçtikçe azalacağına artıyor ve bunu ben istemiyorum. Siz haksızlığa uğradığınızda bu duyguları hissetmez misiniz neresi normal değil mesela bu duyguların , siz olsanız mutluluklar dileyip yolunuza mı bakarsınız hemen mesela, yapabilirseniz tebrik ederim tabiki.
Siz birşeyi anlamıyorsunuz siz mutluluklar dileseniz nolur dilemeseniz nolur .İnsanlar kendilerini kim sanıyor .Birincisi beğenmedim atmışsınız ama beğenin beğenmeyin gerçekler bunlar .Biz hiç haksızlığa ugramadikmi hiç bize bin beter şeyler yapılmadimi yalnızlığın çaresizliğin depresyonun dibine vurmadikmi .Vurduk çıktık birşey yazıyoruz .Hayat buna bakmıyor o nefret keskin sirke küpüne zarar hastalık olarak size dönerse o zaman görürsünüz.Belkide dönmeye başladı bile.Bizde uğradık ben izin verdim bir kere gözümü kapattım işaretleri yok saydım.Arayan bulur ya hani ya Mevlayi ya diğerini buldum.Sonra anladım ki kendime yapiyorum kendime ah vah nefret vs vs ne işe yarayacak.Ben bela okusam n'olacak sizin yasadiklariniz duzelecekmi .Herşey gül bahçesimi olacak .Pişman olup türk filmimi olacak .Onu ne kadar çabuk canın cehenneme yapar kenara atarsanız o kadr çabuk hayatınız güzelleşir.Ailesi bulsa ne bulmasa ne hala o acıları taze tutuyorsunuz taze .Neyse size iyi öfkeler sizin gibi düşünenlerle devam edin milletde hayatını yaşıyor zaten.

Siz birşeyi anlamıyorsunuz siz mutluluklar dileseniz nolur dilemeseniz nolur .İnsanlar kendilerini kim sanıyor .Birincisi beğenmedim atmışsınız ama beğenin beğenmeyin gerçekler bunlar .Biz hiç haksızlığa ugramadikmi hiç bize bin beter şeyler yapılmadimi yalnızlığın çaresizliğin depresyonun dibine vurmadikmi .Vurduk çıktık birşey yazıyoruz .Hayat buna bakmıyor o nefret keskin sirke küpüne zarar hastalık olarak size dönerse o zaman görürsünüz.Belkide dönmeye başladı bile.Bizde uğradık ben izin verdim bir kere gözümü kapattım işaretleri yok saydım.Arayan bulur ya hani ya Mevlayi ya diğerini buldum.Sonra anladım ki kendime yapiyorum kendime ah vah nefret vs vs ne işe yarayacak.Ben bela okusam n'olacak sizin yasadiklariniz duzelecekmi .Herşey gül bahçesimi olacak .Pişman olup türk filmimi olacak .Onu ne kadar çabuk canın cehenneme yapar kenara atarsanız o kadr çabuk hayatınız güzelleşir.Ailesi bulsa ne bulmasa ne hala o acıları taze tutuyorsunuz taze .Neyse size iyi öfkeler sizin gibi düşünenlerle devam edin milletde hayatını yaşıyor zaten.
Valla ben kendimi kimse sanmıyorum. Herkes yaşıyor bir şeyler bu da benim hayatımdaki en ağır şeylerden biriydi çok fazla travma bıraktı bende. Bende isterim aman bittiyse bitti ne hali varsa görsün demeyi. Ben bu duyguların normal olduğunu düşünüyorum. Sadece bende azalması gerekirken artıyor ben bu durumu sorguladım. Dışardan ne kadar takıntılı göründüğümün farkındayım ama bu takıntıdan ziyade yaşananları haketmemek ve buna olan öfkem. Herkes neler yaşıyor insanlar hak ediyor mu tabiki hayır ama işte herkesin bir şeyleri tolere etmesi, atlatması farklı düzeyde oluyor

Valla ben kendimi kimse sanmıyorum. Herkes yaşıyor bir şeyler bu da benim hayatımdaki en ağır şeylerden biriydi çok fazla travma bıraktı bende. Bende isterim aman bittiyse bitti ne hali varsa görsün demeyi. Ben bu duyguların normal olduğunu düşünüyorum. Sadece bende azalması gerekirken artıyor ben bu durumu sorguladım. Dışardan ne kadar takıntılı göründüğümün farkındayım ama bu takıntıdan ziyade yaşananları haketmemek ve buna olan öfkem. Herkes neler yaşıyor insanlar hak ediyor mu tabiki hayır ama işte herkesin bir şeyleri tolere etmesi, atlatması farklı düzeyde oluyor
İnşallah degmedigini anlamaniz ve bundan kurtulmanız gerçekleşir .Değerli olduğunuzun hemde çok değerli olduğunuzun farkına bir an önce varırsınız.Hak etmeyen insanlar içinde üzülmeyi yas tutmayı kısa kesersiniz.Size haksızlık yapan insanların zerre umrunda olmuyor ne çektiğiniz neler yaşadığınız.Ne kadar çabuk iyi ve mutlu olursanız bu onlara en iyi cevap oluyor .Depresyon çok sürerse kronik hale geliyor .Daha çok derine işliyor ve ilerdeki her ilişkide yüzeye çıkıp yeni insanlarla arkadaşlık olsun sevgililik olsun evlilik olsun bizi olumsuz etkiliyor.İyi insanlarda kötü şeyler yaşıyor kimse hakettim demiyor tabiki hak etmiş olduğunuzu söylemiyorum.Fakat hak etmesenizde yaşadınız ilerdede başkasıyla bin beterini yaşayabilirsiniz.En azından tecrübe ettiniz.En değerli sizsiniz bunu hak edenle olursunuz hak etmeyen insanada siz yol verirsiniz.Belkide o duyduğunuz öfke kendinizedir .Niye bu kadar alttan aldım niye ağızlarının payını ben vermedim nerden sevdim neden ben terketmedim vsvs .Neyse inşallah geçer kendinizi bulunca .

Ne kadar olmuştu ayrılalı ?
Her gün mü bu psikolojidesin yoksa ara ara ataklar halinde mi geliyor ?
Hiç iyi hissettiğin, dengede olduğun , rutinlerinle ilgilendiğin zamanlar oluyor mu ?
Yoksa her gün ilk günkü gibi acı mı çekiyorsun ?

Ne kadar olmuştu ayrılalı ?
Her gün mü bu psikolojidesin yoksa ara ara ataklar halinde mi geliyor ?
Hiç iyi hissettiğin, dengede olduğun , rutinlerinle ilgilendiğin zamanlar oluyor mu ?
Yoksa her gün ilk günkü gibi acı mı çekiyorsun ?
Hayır sürekli böyle değilim , çalışıyorum, arada oluyor ve olunca da çok ağır yaşıyorum.

Hayır sürekli böyle değilim , çalışıyorum, arada oluyor ve olunca da çok ağır yaşıyorum.

E tamam o zaman. Evet sürekli benzer minvalde konu açıyorsun ve bu da senin takıntılı biri olarak algılanmana sebep oluyor ama yaşadıklarını sindirmek zaman alacak bi şey. Bunla yatıp kalkmıyorsan , gündemin sürekli eski eşin değilse ara ara tetikleniyorsan bu normal. Zamanla geçecek, duyarsızlaşacaksın, başkası yaşamış gibi olacak. Senin kurban psikolojisinden çıkman ve yaşadığın acı deneyimi kimliğin haline getirmemen lazım. Hepimiz haksızlığa uğradık, ben anlatsam oturur benle ağlarsın mesela. Böyle böyle kendini korumayı kendine sahip çıkmayı öğreniyorsun. Ortalama 70 senelik ömründe 1-2 sene böyle bi şey yaşaman tüm hayatını etkileyemez, geçip gitmesine izin ver, besleme acını, bundan beslenme. Bu noktada direksiyona iç sesin geçsin. Kendi kendine yüksek sesle telkinler ver. Elbette acı da çekeceksin, bunu yoksayma ama dediğim gibi yas tutmak acı çekmek başka , bu acıyı kimliğin haline getirmek, her gün beslemek , semirtmek apayrı. Burda devreye mantıklı tarafın girsin ve duygusal tarafını dizginlesin.

narsistler mutlu olamaz. gözlerinin içindeki karanlığı görmüş olmanız lazım. bomboş yankı yapan bir karanlık var orda. kendisinin bile korktuğu, bir köşesine sıkıştığı bir karanlık. olmadığı gibi biri gibi davranmaktan bitap düştüğü, başkalarının üzüntüsüyle beslenen bir canavar. dünyadaki en sıkıcı insan türü olduğunu eşek gibi bilmenin verdiği tedirginlik, hep bir maskeleme çabası. siz ne mutluluğundan bahsediyorsunuz? tek huzurlu saniyesi olmayan bir canlıdan bahsediyoruz
Narsist olduğunu nerden anladınız?

Back
X