eski esim cocuklarimi bana ve aileme karsi dolduruyor

hayat2324

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
68
5
6
Merhaba kizlar,
Size bi konuda danismak istiyorum. Bosandim, eski esim bana nekadar zarar vermis olsada birturlu yetinemiyor. Cocuklarimin biri 3 yasinda digeri 2 yasinda. Ailem bana cok destek oluyor onlar olmasaydi imkansiz basaramazdim, buyuzden eski esim ailemdende nefret ediyor. Cocuklarimi bir sekilde aileme karsi ve bana karsi doldurdugunu dusuyorum. Iki haftada bir hafta sonu babalarinda kaliyorlar bu sayede bende cocuklarimla bir haftasonu gecirebiliyorum. Hafta ici okul ve krese gidiyorlar. Nezamanki babalarindan almaya gittiyimde, buyuk oglum bagrarak agliyor. Bana gelmek istemiyor. Ve eski esim bundan zevk aliyor. Kucuk oglum sorun yapmadan geliyor. Ailemden herkese cok soguk davraniyor buyuk oglum döndugunden beri, halbuki biz onlari cok seviyoruz ve onlar icin cok ugrasiyoruz. Bu durum beni ve ailmi cok uzuyor. Cocuklarimin etkilenmemesi icin neyapmaliyim. Babam bugun birden birak istedikleri herseyi yapsinlar sen terbiye verecegim duzene koyacagim diye bizden sogutuyorsun, babalarinin yaninda hersey serbest oyuzden onu istiyorlar diyor. Ben oyle dusunmuyorum disciplin ve duzen olmassa asil ozaman bas edemem diye dusunuyorum. Lutfen bana önerilerde bulunurmusunuz.

Kesinlikle haklısınız. Ama 3 yaşındaki çocuk dolduruşa gelmez. Olayları anlamaya çalışıyordur kendince... Babasını özlüyordur. Soğuk davranması ondandır. 2 haftada bir gördüğü için karşı taraf da iyi niyetle ya da değil her isteklerini yerine getirmeye çalışıyordur. Bu boşanmış çiftlerde görülen yaygın bir problem. Eşinizle konuşup ortak bir tavır sergilemek istediğinizi belirtin. Dinlerse ne ala. Dinlemezse de elinizden geleni yapmaya devam edin. Netice de sizle geçirdiği vakit daha fazla ve sizden daha fazla etkilenmesi kaçınılmaz.

Ne isterlerse yapmak çözüm değil bence.
Bırakın eşiniz ne kadar doldurursa doldursun. Ki daha küçücük çocuklar, dolduruştan çok da anlayacaklarını zannetmiyorum.
Zaten büyüdükçe doğruyu yanlışı ayırt ederler, canınızı sıkmayın.

Kural koyan babaları olsun siz sert katı kurallar koymayın.. tabi babanızın dediği gibi hepten salmayın da.. çocuk yetiştirmek gerçekten şu dünyanın en zor işi..

Eşimin işi dolayısıyla oğlum sürekli benle.. babasıyla genelde ya oyun oynarlar ya da gezer dolaşırız.. ben kural koyduğum için zaman zaman bana seni sevmiyorum babamı seviyorum diyo.. sağolsun eşim de beni destekliyo yoksa hepten zıtlaşıcaz..

Her şeyi oyuna dökerek yapıyoruz artık.. yoksa oğlum da ben de üzülüyoruz..

Eşiniz halden anlıycak bi insan mı? Evde bi düzenleri var lütfen bana yardımcı ol.. hayır dediklerime evet deme deseniz dinlemez mi

cok uzuldum. cocuklarin beynini niye kirletiyorsunuzki.masum temiz beynine kotuluk tohumlari mi ekiyor babasi..boyle boyle kotu insanlar oluyor toplumda.anlasilan banasi simdiden kadin dusmani yapmaya baslamis..ne olursa olsun cocugunuzu sevginizi deger verdiginizi hep hissettirin.disarida parkta vs gezdirmeye goturun.cocugunuza cok sert tepkiler vermeyin.zaten cocuk buyudukve kimin egri kimin dogru oldugunu anlayacaktir.hatta bence babalariyla bunu konusun.

Kesinlikle haklısınız. Ama 3 yaşındaki çocuk dolduruşa gelmez. Olayları anlamaya çalışıyordur kendince... Babasını özlüyordur. Soğuk davranması ondandır. 2 haftada bir gördüğü için karşı taraf da iyi niyetle ya da değil her isteklerini yerine getirmeye çalışıyordur. Bu boşanmış çiftlerde görülen yaygın bir problem. Eşinizle konuşup ortak bir tavır sergilemek istediğinizi belirtin. Dinlerse ne ala. Dinlemezse de elinizden geleni yapmaya devam edin. Netice de sizle geçirdiği vakit daha fazla ve sizden daha fazla etkilenmesi kaçınılmaz.
Evet daha cok kucukler, özlediklerinide biliyorum. Ama daha fazla görmeleri imkansiz cunku, eski esim ne okula, nede krese goturur sabah uyanip. Mesafede epey var. Ve gercekten bizden nefret ediyor, konusamiyoruz en ufak elestirimde hakarete basvuruyor.

Kural koyan babaları olsun siz sert katı kurallar koymayın.. tabi babanızın dediği gibi hepten salmayın da.. çocuk yetiştirmek gerçekten şu dünyanın en zor işi..

Eşimin işi dolayısıyla oğlum sürekli benle.. babasıyla genelde ya oyun oynarlar ya da gezer dolaşırız.. ben kural koyduğum için zaman zaman bana seni sevmiyorum babamı seviyorum diyo.. sağolsun eşim de beni destekliyo yoksa hepten zıtlaşıcaz..

Eşiniz halden anlıycak bi insan mı? Evde bi düzenleri var lütfen bana yardımcı ol.. hayır dediklerime evet deme deseniz dinlemez mi
Dinlemez kendin istedin boyle olmasini der.

Sen disiplin veriyorsun baba rahat . Sen olsan nerde kalmak istersin? Bence sen kendini kasma bu boşanmamis çoğu evdede öyledir. Eniştem çok rahat ablam ise disiplinli bi kadindir. Çocuklar enisteme ablami hep şikayet ederler ama ablam asla yılmaz.
Disiplinli olmak kötü değil büyüdüklerinde ancak onu anlayabilirler ozaman sana sıkı sıkı sarilir fedakarlık yaptığını gorurler. İstedikleri kadar doldursunlar aldırma. Ayrİça daha çok küçükler 10 yaşlarında daha asi oluyolar kendini hazırla her çocuk böyle boşandığıniz için değil.
Sizi seviyorlar ve nazlari daha çok size geçiyo ondan asilik leri . Canınizi sıkan durum olmasın iki tarafta gevşek olursa çocuklarınız şımarık olur sizi dinlemezler ergenlikte.sakın disiplin ve sevginizi eksik etmeyin derim ben ve üzülmeyin.

Babaniz hakli buyuk ihtimal sebebi bu.
Orda serbestlik ne yaptigina ne yedigine ictigine karismama durumu varsa tatli geliyordur
Biraz buyuyunce ayirt eder duzelirler

Onlar daha bu yasta kin nefret öfke doldurus bilmezler ki muhtemelen kati kurallarinizdan hoşlanmıyorlardır . baba ile daha eğlenceli vakit geciriyor da.olabilirler bunu babalari ile konusun once bence

Babalarini nadiren gordukleri ve onunlayken uymalari gereken kurallar olmadigi icin boyle davraniyorlardir. Yoksa o yastaki cocuk doldurusa gelmez, annesinden de asla uzaklasmaz, anlik tepkiler oldugunu bilin ve kendinizi bu konuda yipratmayin.

Kati kurallarim yoktur ama uyuma vakti gelince uyamlidirlar, seker, cikolata, icecek gibi seyleri sakiniririm ve hediyelere bogmuyorum babalari gibi istesemde yapamam bunu maddi acidan, vs

Kati kurallarim yoktur ama uyuma vakti gelince uyamlidirlar, seker, cikolata, icecek gibi seyleri sakiniririm ve hediyelere bogmuyorum babalari gibi istesemde yapamam bunu maddi acidan, vs
Bunlar olması gereken şeyler zaten.. babaları art niyetli. Bu durumu size karşı kullanıyor.. siz her fırsatta evlatlarınızla dolu dolu vakit geçirin.. sarıp sarmalayın sevdiğinizi söyleyin.. yarın büyüdüklerinde doğruyu yanlışı ayırt edicekler.. üzmeyin kendinizi.. Rabbim yardımcınız olsun..

2 ve 3 yaşındaki çocuklar için davranışlar çok normal.
3 yaşındaki oğluma şu aralar itiraz etmeden yaptırabildiğim bir şey yok, yarın banyo yaptırcam mesela şimdiden gözümde büyüyor.

2 ve 3 yaşındaki çocuklar için davranışlar çok normal.
3 yaşındaki oğluma şu aralar itiraz etmeden yaptırabildiğim bir şey yok, yarın banyo yaptırcam mesela şimdiden gözümde büyüyor.
Ben mesela ailemi kesinlikle öpmek istememesinden, kendini öptürmemesinden, sarilmak istememesinden bahsediyorum. Bana bunlar sadece ilk 10 dk aldiktan sonra oluyor ama aileme karsi kac gundur boyle, onlarda haliyle uzuluyor.

Onlar daha bu yasta kin nefret öfke doldurus bilmezler ki muhtemelen kati kurallarinizdan hoşlanmıyorlardır . baba ile daha eğlenceli vakit geciriyor da.olabilirler bunu babalari ile konusun once bence
Daha eglenceli vakit geciriyorlar elbette, iki haftada bir gordukleri icin. Ben okuyorum, maddi acidandan guclu degilim. Yoruluyorum haliyle cok fazla birseyler yapamiyoruz. Okulumu birakmakda istemiyorum, buyduklerinde okumam dahada zor olur diye dusunuyorum.

Canım aslında sen daha avantajlısın sadece iki haftasonunun birinde alıyor seninle geçen Zana'n daha fazla. İstersen belediyelerin pedagog hizmetleri var onlara başvur. Ve çocuklarınla eğlenceli Zaman geçirmeye odaklan. Kural mutlaka olacak ama bu eğlenmeye engel değil

Bu yolda devam edin. Hiç dert etmeyin, kafanıza takmayın.
Ben de boşanmış anneyim ve aynen dediğiniz gibiyim. Babası da aynı sizin eski eşiniz gibi. Zaten 2 haftada bir görüyor. Bir sürü oyuncak, kıyafet, göz boyama. Geç yatma. Ödev yaptırmama.

Ama çocuklarım biliyor ki "BİZİM" evimiz üçümüzün yaşadığı yer ve evimizin kuralları var. Kurallar aslında çocukları güvende hissettiriyor. Başıboşluk onları güvensiz hissettirir. Benim büyük kızım da eskiden en küçük olayda hemen ben babamla yaşamak istiyorum diyordu. Babası benimle yaşarsanız sizi hiç ödev verilmeyen okula kaydettireceğim demiş mesela. Ama geçti gitti bu dönem. Artık babalarının nasıl biri olduğunu anlıyorlar, daha bu sabah büyük kızım bana "anne lütfen ben hep bu okulda okuyayım 8 bitene kadar" dedi. Ödev olup olmaması umurunda bile değil. Benim ona karşı tutumum çok önemli. Onları çok sevdiğimi biliyorlar. Onlar için fedakarlık yaptığımı da biliyorlar.

Siz de doğrusunu yapıyoruz, böyle devam edin. Çocuklarınız zaten büyüyünce anlayacaklar.

Back
X