• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim ne yapmaya çalışıyor

Ne zamana kadar bu böyle devam edecek bunu sorun kendinize yarın birgün çıkıp ben başkasıyla evleniyorum dese daha çok üzüleceksiniz.Siz ayrılıgı kabullenememişsiniz.Sizi seven zaten açıkça söylerdi kaldı ki siz adım atıtuğınız halde geri duruyorsa istemiyordur.Belki geçmişteki hastalıgınızdan dolayı sizi kırmak üzmek istemiyordur.İnsan olarak sizi seviyordur.Bu şekilde uzaklaşamassınız.Ona bağlı yaşamayın hayatınızı ,bitti yok artık diye düşünün.Kendinize vakit ayırın değişik hobiler edinmeye çalışın bence bunlar biraz da olsa sizi rahatlatır.

Biraz da kendinizi kandırıyorsunuz sanki
11 yıldır iş dolayısıyla eşimle ayrı yaşıyoruz
Yapamadığım bir iş olmadı allahın izniyle
Mesela ev aldım eşya aldım nakliye tuttum taşındım kredi çektim evi ben buldum pazarlığı ben yaptım hani bundan öte ne olur tamirat derseniz sözüm parama geçer veririm paramı yaptırırım bir erkek olsa yapardı ama ben yapamıyorum dediğim hiçbir iş olmadı
Bu bahaneyi eleyin olmaz mı?
Diğer konuya gelince ben görüşmezdim adımı anamaz yolumdan geçemezdi
Sizi yedekte görmesin buna izin vermeyin

eskinin bir bilmişligi var yaşanmışlığı var yeni hem tehlikeli hem zor

Afedersiniz ama bence bu yaptiginiz sey ziyadesiyle gurursuzca. Yardim talep etmek, manasiz hediyeler, beraber takilmak falan... Kendi kismetinizi de kapatiyorsunuz. Belki duzgun bir insan cikacak karsiniza? Exten umudu kesin artik. Hem memleketinizdeyseniz illa ki duyulur geldigi. Anne babaniz ne diyor buna?

Yaşını merak ettim şimdi bizden ne dememizi bekliyorsun?? İstemiyordun ayrıldın.evine almalar gezmeler.neden boşandın o zaman

İşlerini kendin hallediver canım. Kac kere işin düşecek sanki. Görüşme bence artık. Aldatmış da zaten. Ne gerek var

BirKulunuCokSevdim ailem biliyor işim düştüğünde geldiğini şu an sorun yok çok görüşmemeye çalışıyorum zaten.Gurursuzluk yapıyorum biliyorum.Unutmayı yoluma devam etmeyi en çok ben istiyorum ama zorlanıyorum uygulamakta

Naz571 40 yaşındayım tartışmalar sağlığıma iyi gelmez diye boşandım öyle de zordu böyle de zor.Sizden fikir istedim farklı bakış açısı, göremediğim gerçekleri.Faydası oldu açıkcası

Kangren olan kolu kesip atacaksin.Cok aci çok zor olur ama bir daha acimaz.Yolunuza hayatiniza bakin.Sosyal etkinliklere katilin.Okuyun gezin arkadaslarinizla takılın.Dışarıda çok güzel bir dünya var.Hastalik da atlatmissiniz.Daha iyi anlamaniz lazim.Hayat çok kisa tadini cikarin.Ayrıca hastalikta size tabi ki bakacak.Eski eşiniz bu durumda olsa siz bakmaz miydiniz?Bunu bir lütuf olarak gormeyin.O sizin hayat arkadasinizdi.Kaldı ki bu dönemde kolayi seçip sizi aldatmış.Evet bakmis belki size ama beyfendi kendini teselli de etmiş.Dilerim hayat size yeni aşklar sağlık huzur ve umut getirir.Allah yolunuzu açık etsin.

Eski esimle bosanali 3 bucuk yil olmustu. Bu sure zarfinda gorusmedik. Bir iki kez oglumun bazi durumlari icin telefonda konusmustuk o kadar. Bu arada, ben terk edildigim icin bosandim. Aldatildigim suphesi de vardi ama hic ispatlayamadim. Neyse 3 bucuk yil sonra, gecen yaz konusmak istedigini soyledi. Ailesini ozlemis, yasadigi hayatin sonu yokmus... bir suru seyler... Bir cocugumuz var diye belki o da hatalarindan dersini cikarmistir diye gorusmeye basladik. oglum, ben ve o. ucumuz. Bu arada ben bosandiktan sonra baska bir sehire tasindim. Neyse oglumu ayda iki kez gormeye geliyordu. Tekrar gorusmeye basladik. Oglumu gormeye geldiginde ucumuz sinemaya gidiyorduk, yemek yiyorduk, beraber kahvalti yapiyorduk... Yaklasik 4 ay surdu. 4 ay sonra ben bu durum ne zamana kadar surecek dedim. Evlenmekten ve benden korkuyormus. Korkuyorsan neden geliyorsun dedim. Sensiz de yapamiyorum dedi. Ancak ne zaman ki ben bu sekilde lay lay lom daha fazla gezemem ben artik 20 li yaslarda degilim, flort zamanini coktan gectim demeye basladim iste o zaman onda kopmalar basladi. Aramalar azaldi, gelecegi gunler bir bahaneleri cikmaya basladi ve en sonunda yapamayacagim dedi. Sadece tahmin ama aldatildigim kisiyle arasi bozulunca bize geldi, onunla arasi duzelince yapamayacagim dedi. Ya da beni hep cepte tutmakti niyeti. Ne zama ki ben evlilikten bahsettim o zaman bitti.
Bunu sunun icin anlattim. Eski esiniz de iki defa gundeme getirmenize ragmen evlilige yanasmamis. Ancak sizi de hayatindan tam olarak cikaramiyor. Yani ne hayatinin icindesiniz ne de disinda. Ben de oyle idim. ve onun hayatindaki yerimi bilmek istiyordum. Anladim ki hayatina sokmak istemiyor. Eski esiniz gibi. Herkes kendi hayatini yasasin ama arada goruselim. Bu bana uymadigi icin benim icin bitmesi daha iyi oldu. Cunku önūmū goremiyordum. Ilk terk ettiginde yikilmistim ama ikincisinde hic de oyle olmadim. Cunku ailemi ozledim yeniden eskisi gibi olalim diyen bir adam vardi denedim degismis mi gozlemledim ama onunla olmayacagini ikinci denemede cok daha iyi anladim.
Sizinki bagimlilik da olabilir ya da hayatinizdan cikarsa onsuz yapamayacaginiz korkusu. veya ilgisi de hosunuza gidiyor olabilir. Oysa evlenecek kadar sevmiyor ki evlenmeyi aklindan bile gecirmiyor. Hayatinda biri var mi eski esinizin bilemem, muhtemelen vardir. Muhtemelen de hem onunla hem de sizinle bu sekilde olmak hosuna gidiyordur. Hayatinda kimse olmasa da sizin omur boyu yedek kulubesinde bekleyeceginiz kesin. Hayat sizin, siz bilirsiniz ama erkeksiz de yapilabiliyor. Ben bu sehirde yapayalnizim. Tek basima cocuk buyutuyorum. Ona da ihtiyac duymuyorum.
Tavsiyem kimsenin opsiyonu olmayin.

Kullan at kullan at. Tek sıkımlık dis macunu gibi. Ne kafa yoruosun ayak işine kullan. Al telefon ödesin. Aganin eli tutulmaz :)

Merhaba arkadaşlar ben bir yıl önce eşimden ayrıldım.Ayrılma sebebim eşimin son bir yılda karakterinin değişmesiydi.Kendisi bir devlet kurumunda kademe olarak yükseldi, ben öğretmenim o şube müdürü oldu, davranışları bundan sonra değişti.Daha önceleri her kavgada alttan alan özürler dileyen adam gitti yerine ben geri adım atmam ben böyleyim kapı orda gibi sözler etmeye başladı.Telefonlarını sürekli saklıyordu yatarken yastığının altına koyuyordu , geç saatlere kadar whatsapp da yazışıyordu.Yatağını ayırmıştı salonda yatıyordu, erkenden uyuyacağım diyor ama geç saatlere kadar çevrimiçi oluyordu.Ben meme kanserini atlatmış bir insanım kendisi tedavi sürecimde bana çok iyi bakmıştı, tedavim bittikten 2 yıl sonra falan bir gün ağlayarak ben seni aldattım dedi, ben çok üzülrüm zaten kendimi çirkin hissediyordum bu olaydan sonra ayrılmak istedim o ağladı yalvardı özür diledi ben de psikolojik olarak kötüydüm affettim ama o olaydan bir yıl sonra falan davranışları değişti.Çocuğumuz kanser olmadan önce e olmamıştı, yıllarca aşılama tüp bebek tedavisi gördüm.Eski eşim zocuk istediğini yaşlanınca bize kim bakacak diyordu.Ben bundan sonra çocuğum olmayacağını tedavi gördüğümü sağlıklıyken bile olmadığını söyledim o gün çok ağladım.Daha sonra tartışmalardan bıkıp anlaşmalı olarak ayrıldık.Kötü ayrılmadık kendisi bir işim olduğunda yardımcı oluyor bazen evime geliyor oturuyoruz ama tekrar evlenmek ister gibi değil ben iki defa doğrudan söyledim sessiz kaldı bir çabası olmadı.Boşanma sürecinde de zabası olmamıştı.Şimdi bana sürekli whatapp'tan yazıyor bazen hediyeler alıyor beni gezdiriyor yemek yediriyor, şu an telefon alıcam bir kısmını ödemeyi teklif etti.Kesinlikle cinsel olarak bir şey yaşamıyoruz ben iletişimimi kesmek istiyorum ama bir işim düşüyor ona çünkü bana yardım edecek başka kimsem yok, ailem ve kardeşlerim ilgili değiller.Ben bu gelgitlerden çok yıpranıyorum eski iyi günlerimizi düşünüp üzülüyorum onu özlüyorum bu durumumdan kurtulmak istiyorum bana fikir vermenizi istiyorum ve sizce bu adam ne yapmaya çalışıyor?Ayrılalı bir buçuk yıl oldu.
Benzer şeyler yaşamışız. Tek fark evliyken aldatmadı ve çocuğumuz var. 1,5 yıl önce boşandık. Bir iyi bir kötüydük. Çeşitli bahanelerle eve girip çıkıyordu, işim olursa yardımcı oluyordu. Ama gelecekle ilgili hiç konuşmuyordu. Ben de sıkıldım bu durumdan, kendisini unutmamı engelliyordu ve hayatıma müdahale etmeye başlıyordu çünkü. Ama bir yandan o hayatını yaşıyordu. Artık iletişimi kesip eve almamaya başladım. Hayatıma onsuz devam edebildiğimi görünce de düşman oldu bana. Şimdi kanlı bıçaklıyız adeta. Tavsiyem iletişimi kesin ve onsuz bir hayata kendinizi alıştırın. Çünkü çok benciller. Sırf egoları için onları unutmamızı istemiyorlar. Sevgi falan kalmamış artık.

Çünkü bu şekilde hayatınızı rahatça takip edebiliyor.
Birinin girmesine de engel oluyor böylece.
Malum erkekler bosansa bile kadını tapulu malı gibi görmeye devam ediyor.
Siz kanseri yenmiş kadinsiniz bu durumu da atlatirsiniz merak etmeyin.
Ama gorusmemekle olur bu iş ha çok çok mecburi durumlar olur işle ilgili o zaman mesafeli bi şekilde lafı fazla uzatmadan gorusursunuz .
Mesela telefon alacağınızı falan neden söylüyorsunuz hayatinizla ilgili bu kadar detayı bilmemeli bu adam.
Çalışan kadinsiniz kendi telefonunuzu kendiniz alırsınız o kim oluyor ki ?
Hiç iyi niyetli gelmedi bu adam bana.

Back
X