• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eski esim tekrar evlenmek istiyor

ne yapmaliyim?

• unut gitsin

OY: 172 94,5%
  • tekrar dene

OY: 10 5,5%

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .
Eşimin arkadaşı var sekiz sene önce boşanmışlar, birde çocukları var eşine sahip çıkmamış ailesi annesine erdirmiş evine karıştırmış, adam hala seviyor ve barışmak istiyor hata benimdi diyor ama maalesef kadın kabul etmiyor etmediği gibi çiçekle gittiğinde bile savcılığa şikayet etti. Adam pişman ama giden gitti.

Oncelikle cesaretinizi tebrik ediyorum, gurur duydum sizinle. O kadar genc yasta bosanip uzerine üniversite okumussunuz. Barisma konusuna gelince; sizi doven bi insanla nasil ayni yastiga bas koyabilirsiniz? Bir kere el kaldiran yine kaldirir. Sizin aranizda saygi kalmamis herseyden once. Giden saygi bir daha geri gelmez.

Aynilarini amcamin kizi da yasadi. 2 kere geri dondu, her defasinda daha cok dayak yedi. Simdi bosandi ve calisiyor. Kimseyede muhtac degil. Ustelik 2 kizi var 15 ve 11 yasinda. Sizin o kisiden cocugunuzda olmamis bu cok buyuk bi sans. Ailenizde size destek olmus, sahip cikmis anladigim kadariyla. Kimseye mecbur hissetmeyin kendinizi. Hayatiniza daha duzgun ve size saygi duyan biriyle devam edin. Yasiniz daha cok genc. Eminim cok daha iyi kismetleriniz olacaktir.

yaa... sen kurtulmuşsun daha neden belanın üstüne gideceksinki... bu kadar yaşadıklarından sonra ayrılabilmişsin yoluna devam edebilmişsin... birçok kadın senin yaptıklarını yapabilmek için nelerinden vazgeçer... ve sen şimdi bu adama cevap bile verme tenezzülünde bulunuyorsun... bu ne demek biliyormusun ona senin hayatına girme ve karışma fırsatını tekrardan veriyorsun anlamına geliyor.... senin yerinde olsam... kurtulmuşum bir daha tek bir kelime bile ne yazarım nede konuşurum....

ablacım ben evli değilim o yüzden biraz 3.kişi gözü ile yazacağım yanlışım olursa affola. Demişsiniz ki ailesinin gazına geliyordu ? eski eşiniz düzeldi diyelim eskisi gibi davranmayacak diyelim ablacım ailesi de mi değişti yine eşinizi size karşı kışkırtacaklar yine size karşı dolduracaklar. eşiniz değişse bile ailesi değişmez dolaylı olarak eşinizde değişmemiş olacak. kendinize yeni bir sayfa açmışsınız biz bayanların erkeğe ihtiyacı yok onların bize var. Ayrıca neden 3 yıl sonra aklı başına gelmiş neden siz gider gitmez aramamış sormamış ? üstelik artık üniversite mezunu olacaksınız çalışmak isteyeceksiniz ya aşağılık kompleksine girer sizi daha çok ezerlerse ? Lütfen iyi düşünün..

Sizi ona mecbur kilan hicbir sey yok. Can cikar huy cikmaz. Arkadasin dedigi gibi ailesi de mi degisti? Eskiyen eskidi, onunuze bakin. Gazla calisan bir adam var karsinizda. Makul davranmayan ve dusunemeyen. Kendinizi ayni atesin icine nasil atarsiniz. Baska insanlarin yurt disindan turkiyeye kacip tek basina yasamaya calistiklarini biliyorum. Ailelerinin destegi olmadan, cocuklariyla yapayalniz. Allah size bir kapi acmis ve yardim etmis. Kiymetini bilin bunun.

merhaba arkadaslar,

buraya bir kac gun once uye oldum. benim de cok buyuk bi derdim var, o yuzden sizinle paylasmak istedim. Ben 24 yasindayim ve uc yil once bosandim. Eski esim benden iki yas buyuk. Evlilimiz yarim sene surdu. Esim beni kiskancliktan ve ailesinin gazindan doverdi. Kendime bir gun soz verip aynaya bakmistim. Gozumun altindaki morartiyi gorup soz verdim kendime. Birdaha bu eve donmicem ve herseyi birakip gidicem dedim. Ve aynen oyle yaptim. Sabah eski esim ise gitiginde butun elbiselerimi hazirlayip evden cikip gittim.
Siddeten dolayi asiri saygisizlasmistim bende. Bende durmadim tabi birseyler kirdim ve atim kafasina. neyse sacma sapan bi evlilik oldu (artik nekadar evlilik derseniz).
simdiii aradan uc sene gecti. Eski esim hep faceb. yazior, yalvarior, butun hatalar benim dior. Cok degistim sen gitiinden beri dior. Neden oyle yaptimi anliyamiyorum, piskolaga gittim dior.
Ben o evden ciktimdan beri hic konusmadim, cunku kararim kesindi. Konusmicaktim ve donmicektim. Cok kinlenmistim kendisine. O nu Allaha havale etmistim. Kendimi toparladim ve universteye baslamistim. Simdi son senesindeyim.
sadice su son uc aydir arada bir cevap yaziyorum. Tabi ki buda benim aklimi karistiyor.
Ben cok pismanim, olsemde sana birdaha oyle birsey yapmam dior. Bunu yasamam gerekiyordu hatalarimi anlamam icin dior...ne yapmaliyim?? lutfen yardim edin..kafam cok karisik.
ben olsam aynı pilavı yemezdim.3 yıl önce gaz yapacakta 3 yıl sonra yapmayacak mı?onu gördükçe bütün eski kabuslarınız canlanır isterse melaike olsun her şeyi size batar.dövmese bile sürekli huzursuzluk buna değer mi?
eski eşinizin yalvarmasının anlamı şu demek:senden sonra başkalarını aradım onlarla denedim kimse senin gibi beni taşıyamadı ağzıma zıçtı.ayrıca boşanınca herkesin gerçek yüzünü gördüm annemin bile. oturdum düşündüm taşındım annnemi ezdim geçtim.senden başka beni kimsenin taşımayacağına karar verdim.tabi bu ikinci başlangıçta sana bakabilirmiyim dövermiyim dövmezmiyim bilmiyorum.sadece tek gerçek olan şey bu zamana kadar senin kadar beni taşıyan olmadı.

Ayni hata iki kere tekrar edilmez.
Takinti haline getirmis seni
Saplantili bir sekilde seni tekrar hayatinda istiyor
Donersen tekrar kiskanacak tekrar dovecek
Senin onun hayatinagirecek gucsuz bir kadin oldugunu dusunuyor.

Seni elde edene dek cok numaralar yapacak sonra gerck yuzunu gosterecek bence

Uzaklas cevap verme gorusme
Unv bitir is bul
Karsina hayirli insanlar cikar insallah.

merhaba arkadaslar,

buraya bir kac gun once uye oldum. benim de cok buyuk bi derdim var, o yuzden sizinle paylasmak istedim. Ben 24 yasindayim ve uc yil once bosandim. Eski esim benden iki yas buyuk. Evlilimiz yarim sene surdu. Esim beni kiskancliktan ve ailesinin gazindan doverdi. Kendime bir gun soz verip aynaya bakmistim. Gozumun altindaki morartiyi gorup soz verdim kendime. Birdaha bu eve donmicem ve herseyi birakip gidicem dedim. Ve aynen oyle yaptim. Sabah eski esim ise gitiginde butun elbiselerimi hazirlayip evden cikip gittim.
Siddeten dolayi asiri saygisizlasmistim bende. Bende durmadim tabi birseyler kirdim ve atim kafasina. neyse sacma sapan bi evlilik oldu (artik nekadar evlilik derseniz).
simdiii aradan uc sene gecti. Eski esim hep faceb. yazior, yalvarior, butun hatalar benim dior. Cok degistim sen gitiinden beri dior. Neden oyle yaptimi anliyamiyorum, piskolaga gittim dior.
Ben o evden ciktimdan beri hic konusmadim, cunku kararim kesindi. Konusmicaktim ve donmicektim. Cok kinlenmistim kendisine. O nu Allaha havale etmistim. Kendimi toparladim ve universteye baslamistim. Simdi son senesindeyim.
sadice su son uc aydir arada bir cevap yaziyorum. Tabi ki buda benim aklimi karistiyor.
Ben cok pismanim, olsemde sana birdaha oyle birsey yapmam dior. Bunu yasamam gerekiyordu hatalarimi anlamam icin dior...ne yapmaliyim?? lutfen yardim edin..kafam cok karisik.
Dayak atan adam asla dayak atmaktan vazgecmez. Sadece biraz ara verir. Hincini alamadigi bir donemde yine dover. Ben arkadasim esinde gordum bunu. Guya tedavide oldu. Ama hala dovuyor. Hala cesaretin varsa git evlen ve daha beter dayak ye. Haa bu arada cok yalvaran ve duzeldim diyenden daha cok kork derim. Ayniyim dese geri donermiydin?

İnsan hafızası ne kadar nankör.

O gözünüzün altındaki morluğu, fiziksel ve duygusal acıyı, aşağılanma hissini ilk anki gibi hatırlayabilseniz ne şu konuyu açardınız, ne de ona dönmek aklınızın ucundan geçerdi.

Gerçekliğe dönün. Üniversiteden mezun olmasına ramak kalmış, genç, önünde güzel bi hayat olan bi kadınsınız. Bi gün sizi seven ve saygı gösteren iyi bi adamla iyi bi evliliğiniz olacak. Eski kocanıza geri dönüp de geleceğinizi yakmayın.

Bi laf var çok seviyorum:
Belki de ikinci şans doğru bir karar değildir.
İlkinde yaralayan ikincide öldürebilir...

İkinizde çok küçük yaşta evlenmişsiniz hataların olması normal ( şiddetten bahsetmiyorum ) belki gerçekten pişmandır bilinmez ama bnce dönme
3 sene boyunca araması falan belki aklımı çeliyor olabilir ama neler görüyoruz okuyoruz kendini riske atma ,unutursun inşallah

Hayatına okuluna bak kanma o sözlere senin yasindakiler üniversite bahcelerinde;benim eski esim ne sarkilar türküler dinletti pismandi sözde arada cocuk olmasina ragmen dönmeyi düsünmedim çünkü bana ihanet ve siddette bulunan birine bulunmaz hint kumasi muamelesimi yapacaktim birde.Zaman her yarami sardi simdi hakettigim hayati yasiyorum

merhaba arkadaslar,

Can çıkar huy çıkmaz. Ben bunu bilir bunu söylerim. Aynı kitabı da iki kere okumanın bi anlamı yok. Karar senin. Ama ben olsam dönmezdim.

canım bu yaşadıgın çoğu kadının yaşadığı erkek tarafından tekrar kandırılma evresinin ilk adımı..Benim teyzemde senin gibi başladı; affetti olmadı,çocuk yaptı olmadı ayrıldı tekrar barıştı tabi bu süreçte bizim enişte hep düzeldim dedi ağladı zırladı vs. neyse bu şekilde teyzem 3 çocuk dogurdu belki adam iyi olur diye sonuç adam şu an hiçbirimizle görüştürmüyo ve sadece teyzemi dövmekle kalmıyor 1 yaşındaki çocuğuna bile şiddet uyguluyor..Yaşadıklarını tekrar yaşamak ve evlatlarınada yaşatmak istiyorsan dön geri..Ama şunu unutma şiddet uygulama hissi bağımlılık yapar adam sana bir kere vurduysa devamı gelecektir kaşınma derim ben ....

Mok çukurundan çıkıp,ustumu temizleyip,arınıp,çiçekler gibi olmuşken.

Hıcbı kuvvet beni mok çukuruna sokamazdı bi daha!

ya zaten sacma geliyor yaptigim seyler, gururumdan uc sene konusmadim, adam yerine koymdim. Dogal olarak dayaklardan sonra bi insanin degeri kalmiyo gozunde. Ayrildiktan sonra hic kapimin onunden ayrilmadi. Evden cikmadim, polisi aradim, gitsin birdaha da donmesin diye. Ayrildiktan sonra karsima baskalari cikti tabi ki, ama kimseye bi sans vermedim, kanunen evliydik hala. Ve dedigim gibi uni baslamistim. Universteyi zaten bitiricem ins'Allah. O nu kafaya taktim cnm. Sadice bu kafamdaki karisiklik normal mi?
Arkadaslarim var etrafimda. bazilari evli 'mutlu' gibi. Bi aile kuruyorlar, bunu bende cok isityorum...hayirlisiyla..

Back
X