eski eşimle başım dertte

ikincibahar45

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
203
137
Merhabalar, ben siteyi fırsat buldukça takip ediyordum ve neredeyse her gün benim yaşadığım soruna benzer bir derdi olan var mı diye araştırıyordum. Bugün üye olup konu açmaya karar verdim. Yorumlarınızı rica ediyorum.

Eşimle 17 yaşında tanışıp 2 aylık bir süreçten sonra söz-nişan düğün derken 19 yaşında evlendik.(Ailemin karşı çıkmasına rağmen)
Bu arada şuan 34 yaşındayım 6 ay önce anlaşmalı olarak boşandık. Bu evlilikten 14 yaşında bir oğlum, 12 yaşında bir kızım var.
Özel bir şirkette çalışıyorum iyi bir işim ve iyi bir maaşım var çok şükür.

Boşanma sebebine gelince, içki, yalanlar, sorumsuzluk ve gece hayatına olan düşkünlüğü eşimin.
Bazı arkadaşlar eleştirebilir neden bu kadar yıl beklediniz ayrılmak için diye ama hani sevgi insanın gözünü kör eder ya benimde öyle olmuştu sanırım evin tüm yükünü üstüme alıp hep eşimin düzeleceği zamanı bekledim durdum yıllarca ama olmadı.

Tüm gençliğimi verdiğim her şeyden çok sevdiğim adamı son 5-6 yıldır neredeyse her gün boşanmakla tehdit ettim yapma artık böyle diye dinlemedi. (sanırım oda inanmadı kendisini bu kadar çok seven kadının onu bırakacağına)

Bu zaman zarfında kendisine ait sürpriz bir sürü borç ödedim evimize yansıyıp zarar göremeyelim diye şımarttım durdum anlayacağınız.
En son kredi çekip gece kulübünde yemeğe gittiğini duyduğum günün akşamında gerçekten boşanmak istediğimi artık çocuklara da bu evliliğin zarar verdiğini, böyle huzursuz bir ortamda büyümelerini istemediğimi anlattım. Sanırım artık gerçekten boşanacağıma yada boşansam bile ondan vazgeçeceğime inanmadığı için kabul etti ve biz ertesi sabah aynı evden çıkıp anlaşmalı olarak boşandık.

Annesinden öğrendiğime göre kendisi ilk 1 hafta-10 gün kadar hiç bir şey yokmuş gibi davranmaya devam etmiş. (içki,gece hayatı)

Ne olduysa bu bir hafta 10 gün sonrasında oldu. Baktı ki bu kadın onu gerçekten boşadı ve hala eve çağırmıyor bu sefer saldırmaya başladı. İçip içip kapılara gelmekler, yolda görüp takip etmekler, telefonlara mesajlar atmaklar, 14 yaşındaki oğlumun telefonuna benimle ilgili bir sürü saçma sapan mesajlar atarak çocuğumun psikolojisini bozmaklar.
Bütün bu olaylardan sonra önümüzde 2 adet tehdit ve hakaret davası, (boşanmış dahi olsak) kendisine 3 aylık evden ve çalıştığım işyerine yaklaşmama/uzaklaştırma kararı ve bana da koruma kararı çıkartıldı. Can güvenliğim için uzak bir yere gitmek istediğimde karakola gidip bilgi vermem gerekiyormuş.

Telefonunu engelliyorum bu sefer çocuğu arayıp onu rahatsız ediyor. Oğlum büyük yaşadıklarımın hepsini biliyor ve bana hak veriyor ama yine de babasını kötülemek, babanla konuşma demek istemiyorum. Sadece oğlum bak sen daha küçüksün bunlar için baban sana bizim hakkımızda bir şey söylediğinde baba ben bunlarla uğraşmak istemiyorum, dersim var, benimle yada kardeşimle ilgili konuşalım deme hakkın var böyle yap diyorum. Dün akşam çocuğa olmadık küfürleri etmiş telefonda moralini bozmuş çocuğumun:KK43:
Ben açtım telefonu bana yazsın diye, ben artık akıllandım, senin peşini bırakmayacağım, benden başkası olamaz hayatında, ne kadar zaman geçerse geçsin yine seni alacağım diyor bana (sanki manavdan elma alıyor :KK43:)

Çok uzun oldu ama inanın yaşadıklarımı özet geçerek yazdım:KK43:

Çocukların velayeti bende mahkeme iki çocuk için toplam 200TL( ben öyle istedim ayrılmaktan vazgeçmesi diye) nafaka bağladı onu bile ödemiyor ki istemiyorum yüz yüze gelmeyelim muhatap olmayalım diye:KK43:

Sorum şu benim gibi eski eşiyle problem yaşayıp sonradan rahata kavuşan var mı?
Sizce bir erkeğin boşandığımızı kabullenmesi ne kadar sürer?

Not: Kendisi, ailesi, arkadaşlarım, ailem kısacası çevremizdeki herkes boşanma sebebini haklı görüyor.

Çok teşekkür ederim şimdiden hepinize...

Ayyy bilmiyorum da polisten koruma isteyemez misiniz?
Maddi durumunuz da iyimiş,kendinize bir koruma tutamaz mısınız?
Korktum ben.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Ayyy bilmiyorum da polisten koruma isteyemez misiniz?
Maddi durumunuz da iyimiş,kendinize bir koruma tutamaz mısınız?
Korktum ben.
Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Teşekkür ederim. Koruma talebinde bulundum ancak gittiğim karakol amiri bu tür olaylar hep oluyor her kadına tek tek polis verirsek karakolda polis kalmaz bir şey olursa telefon edin biz geliriz diyor:)
Maddi durumum iyi evet ama şuan eski eşimin miras bıraktığı kredi borcunu ödüyorum ve iki çocuğun masraflarıyla beraber anca geçiniyoruz. Ek olarak koruma tutacak kadar iyi değil durumum, normal yani.

Ne yapılabilir ki bilemedim.Allah korusun çocuklarınızı kaçırmasın:KK43:

Teşekkür ederim. Koruma talebinde bulundum ancak gittiğim karakol amiri bu tür olaylar hep oluyor her kadına tek tek polis verirsek karakolda polis kalmaz bir şey olursa telefon edin biz geliriz diyor:)
Maddi durumum iyi evet ama şuan eski eşimin miras bıraktığı kredi borcunu ödüyorum ve iki çocuğun masraflarıyla beraber anca geçiniyoruz. Ek olarak koruma tutacak kadar iyi değil durumum, normal yani.
INANMIYORUM! Resmen bunu mu dedi polis size???
Eger o adam size birsey yaparsa? Vicdani yokmuymus o polisin??? Hayvan herif!

Nasıl bir adam nasıl bir baba en önemlisi de nasıl bir insanmış bu ya :KK57::KK57:
Lafını dinleyeceği bir aile büyüğü yokmu? Yada senin abin filan?
Muattap oldukça daha fazla polemiğe girersiniz mümkün oldukça kısa tutun konuşmalarınızı.
Allah kolaylık versin..

Ne yapılabilir ki bilemedim.Allah korusun çocuklarınızı kaçırmasın:KK43:

Çocuklarıyla ilgili bir baba olmadı hiç zaten şimdi de normal bir şey için aramaz onları sadece bana baskı yapsınlar, tekrar birleşmemizi sağlasınlar diye baskı kurmaya çalışıyor. Ayrıca çocukların sorumluluğunu almakta istemez, kaçırma ihtimali sıfır.

Çocuklarıyla ilgili bir baba olmadı hiç zaten şimdi de normal bir şey için aramaz onları sadece bana baskı yapsınlar, tekrar birleşmemizi sağlasınlar diye baskı kurmaya çalışıyor. Ayrıca çocukların sorumluluğunu almakta istemez, kaçırma ihtimali sıfır.
O halde bir süre telefon kullanmasa oğlunuz,öyle olmaz mı?

Eğer mesleğiniz, fiks bir meslekse, her yerde yaklaşık aynı maaşı alma ihtimaliniz varsa aniden ve habersiz şekilde şehir değiştirin, yaz tatili geliyor zaten, çocukların okul değiştirmesi sorun olmaz.
Veya bir aile büyüğünüzün yanına yerleşebilir ya da anne baba / abla abi gibi birilerini geçici süreyle yanınıza çağırabilirsiniz.

Eğer mesleğiniz, fiks bir meslekse, her yerde yaklaşık aynı maaşı alma ihtimaliniz varsa aniden ve habersiz şekilde şehir değiştirin, yaz tatili geliyor zaten, çocukların okul değiştirmesi sorun olmaz.
Veya bir aile büyüğünüzün yanına yerleşebilir ya da anne baba / abla abi gibi birilerini geçici süreyle yanınıza çağırabilirsiniz.

Bu olaylar ilk başladığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından görevliler de aynı şeyi söylemişti ama ben o insan için ailemi ve büyüdüğüm şehri terk etmek istemiyorum. Her şeyim burada evim, ailem,işim, akrabalarım. Ayrıca bu maaşa yakın bir maaş alabileceğimi düşünmüyorum başka bir yerde, uzun yıllardır aynı iş yerindeyim çünkü:KK43:
Teşekkür ederim.

X