Eski eşini bıçaklayıp otomobille ezen kocaya, ‘ağır tahrik’ indirimiyle 18 yıl hapis

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
Eski eşihttp://www.diken.com.tr/esini-bicaklayip-otomobille-ezen-kocaya-agir-tahrik-indirimiyle-18-yil-hapis/ni bıçaklayıp otomobille ezen kocaya, ‘ağır tahrik’ indirimiyle 18 yıl hapis!

Konya’da boşandığı eşi 31 yaşındaki Özlem Işık’ı sekiz yerinden bıçaklayıp otomobille üzerinden geçerek öldüren ve ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan yargılanan 34 yaşındaki Kamil Çolak’a önce müebbet hapis cezası veren mahkeme, bu cezayı ‘ağır tahrik’ gerekçesiyle 18 yıla indirdi.

Sekiz yerinden bıçaklandı, otomobille üzerinden geçildi
25 Nisan 2014 sabahı Konya- Akören karayolunun 10’uncu kilometresinde yol kenarında kanlar içinde bir kadının hareketsiz yattığını görenler, polis ve 112 Acil Servis’e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri sekiz yerinden bıçaklanan kadının hayatını kaybettiğini saptadı. Polisin yaptığı incelemede ise cesedin üzerinden otomobille geçildiği tespit edildi.

Polis, öldürülüp yol kenarına atılan kadının, saat 03.00 sıralarında annesi Şerifana Işık tarafında kayıp başvurusunda bulunulan Özlem Işık olduğunu belirledi. Bir temizlik şirketinde çalışan, yedi ve dokuz yaşında iki kızı olan Özlem Işık’ın, 10 yıllık eşi Kamil Çolak’tan dokuz ay önce boşandığı öğrenildi.

Cinayeti itiraf etti
kamil-colak-243x300.jpg

Işık’ı boşandığı eşi Çolak’ın öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, eşini bıçaklarken elinden yaralanan ve tedavi için özel bir hastaneye giden Çolak’ı yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden Koçak tutuklandı.

Savcının mütalaasında, Çolak ile Işık’ın çocukları göstermeme ve H.A. ile olan ilişkisi nedeniyle aralarında tartıştığı; tartışmanın ardından Kamil Çolak’ın, Özlem Işık’ı evine bırakıp hem de çocuklarını görmek istemesi üzerine birlikte yola çıktıkları belirtildi.

Ancak Gödene mevkiine geldiklerinde çocukları görmek için ısrar etmesi üzerine, Özlem Işık’ın ‘Çocuklarım senden değil’ dediği, bunun üzerine sanığın, Işık’ı önce vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayıp yolun kenarına attığı; sonra da kadının üzerinden otomobille geçip kaçtığının anlaşıldığı belirtildi.

Savcı ‘haksız tahrik’ nedeniyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istedi
Özlem Işık’ın otopsisinde karnında oto lastik izlerinin tespit edildiğini belirten savcı, sanık Kamil Çolak’ın, Özlem Işık’ı, ‘canavarca hisle kasten öldürdüğü'; ancak Işık’ın, sanığa ‘çocuklar senden değil’ demesi nedeniyle, olayın haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme ‘ağır tahrik’ gerekçesiyle müebbet hapsi 18 yıla indirdi
Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son kez hakim karşısına çıkan ve son sözü sorulan Kamil Çolak, “Pişmanım. Beni bu hale onlar getirdi. Onlar gibi kötü yürekli olmadığım için şükrediyorum” dedi. Mahkeme heyeti tarafından önce müebbet hapis cezasına çarptırılan Kamil Çolak’ın cezası, olayı ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle 18 yıla indirildi.

Mahkeme, bıçaklanan kadının ‘tayt giymesini’ tahrik nedeni saydı
31/07/2014 12:15

Kadına yönelik erkek şiddetine verilen cezalara uygulanan tartışmalı tahrik indirimlerine bir yenisi eklendi. Mahkeme, Erzurum’da boşanma davası süren eşini başka biriyle otomobilde gördüğü için bıçakla yaralayan Turgay K.’ya altı yıl üç ay hapis cezası verirken, Diba K.’nın otomobilde ‘hafif yana yatmış vaziyette oturmasını’ ve ‘tayt giymiş olmasını’ tahrik nedeni saydı.

‘Makyaj yapıp, açık saçık giyiniyordu’
turgayk.jpg

23 Ocak’ta yaşanan bıçaklı saldırıda sırtından yaralanan Diba K. hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan Turgay K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. ‘Eşe karşı kasten adam öldürmeye teşebbüs‘ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Turgay K. ifadesinde şu iddialarda bulundu:

“Evlenmeden önce eşimden kapanmasını istedim o da kabul etti. Çalışmasını istemiyordum, ancak evlendikten sonra beni ikna etti ve çalışmaya başladı. Makyaj yapıp, açık saçık giyiniyordu. Cep telefonu benim yanımdayken sürekli sessizdeydi. Kendi başına buyruk yaşamak istiyordu.”

‘Meyve bıçağı ile canını acıtmak istedim’
İki buçuk yıl boyunca devam eden boşanma davasının sonuçlanmadığını belirten Turgay K., “Facebook’ta eşimin A.P.’ye ait otomobilde çekilmiş fotoğrafları vardı. Olay günü yine A.P.nin otomobilinde görünce boşanana kadar böyle şeyler yapmamasını söylemek istedim. Arka tarafta yayılmış bir şekilde taytlı oturuyordu. Giyimine kuşamına dikkat etmesini istedim. Bana ‘Şerefsiz, sen adam mısın, eşyanın peşine düşmüşsün’ dedi. Korkutma amaçlı ‘benden boşansın’ diye meyve bıçağı ile canını acıtmak istedim” dedi.

‘Seni öldüreceğimi söylemiştim, senden sonra sıra ailene gelecek’
A.P.’nin 14 yıllık arkadaşı olduğunu ve otomobile kız kardeşi Kübra K.’yı ders çalıştırmak için bindiklerini anlatan Diba K. ise kocasının güvenini sarsacak hiçbir şey yapmadığını söyledi. Diba K., “Söylediği gibi açık saçık giyinmiyordum. Otomobile binince ‘Neden beni terk ettin, neden benden boşandın’ diyerek bıçakladı. ‘Seni öldüreceğimi söylemiştim, senden sonra sıra ailene gelecek’ dedi. Şikayetçiyim en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Tayt giymesi tahrik nedeni kabul edildi, Turgay K. ‘nın cezasında indirime gidildi
tayt1.jpg

Mahkeme heyetinin hazırladığı gerekçeli kararda, Turgay K. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendiği ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı ve kullanılan silahın elverişsizliği nedeniyle TCK’nın 35/2 maddesi uyarınca indirilerek takdiren 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edildiği vurgulandı.

Diba K.’nın A.P.’nin otomobilinde hafif yana yatmış vaziyette oturduğu, tayt giydiği, sanığın ise bu şekilde görünce “Bu ne biçim giysi, üstüne başına bak” deyince tartışma başladığı belirtilen gerekçeli kararda, Diba K.’nın A.P. ile aynı otomobilde bulunması nedeniyle kuşku yarattığı ve tahrik oluşturduğundan dolayı cezada indirim yapıldığı ifade edildi.

Mahkeme heyeti Turgay K.’yı eşe karşı kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırdı ve hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.

tahrik unsurunu kaldırmaları gerek. ne demek tahrik. buldular kulpunu. rezzalet ya. öldürmenin yumuşşatılması bu

kadın boşanmış yani artık adam kocası değil ama haber başlığı bile kocası olarak yazılmış.Bizde boşanmak diye birşey yok zaten Adam boşanır gezzer tozar kadın boşanır ama adam evliymiş gibi davranabilir.
birde dediği lafa bak adamın

Kamil Çolak, “Pişmanım. Beni bu hale onlar getirdi. Onlar gibi kötü yürekli olmadığım için şükrediyorum” dedi.

daha kötü yürekli olsan ne yapacaktın acaba.
mahkeme geçen gün bir karar verdi ama kadın amerikalıydı hemen yüce adalet devreye girdi.
Kadın Türk olunca eski koca püskü koca zeka özürlü farketmez erkek olsun yeter.

O kocaya hiçbir indirim uygulanmadı
Türkiye kadına yönelik şiddeti konuşurken Muğla'dan dikkat çeken bir karar geldi. Bodrum'da ABD’li eşi Easther Giovanna Parker Sengir’i korkunç şekilde öldüren modacı ve kuaför İhsan Bora Sengir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Eşini ağır ifadelerle ihanetle suçlayan kocaya hiçbir indirim maddesi uygulanmadı.

http://www.milliyet.com.tr/o-kocaya-hicbir-indirim-uygulanmadi-gundem-2018282/

O kocaya hiçbir indirim uygulanmadı
Türkiye kadına yönelik şiddeti konuşurken Muğla'dan dikkat çeken bir karar geldi. Bodrum'da ABD’li eşi Easther Giovanna Parker Sengir’i korkunç şekilde öldüren modacı ve kuaför İhsan Bora Sengir, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Eşini ağır ifadelerle ihanetle suçlayan kocaya hiçbir indirim maddesi uygulanmadı.

http://www.milliyet.com.tr/o-kocaya-hicbir-indirim-uygulanmadi-gundem-2018282/

tayt indirim sebebi fakat ihanet değil adalete bak

her an, her nefeste böyle bir habere konu olmaktan korkarak yaşayan ben...

boşandığım eski eşime yüz bin defa onu istemediğimi söylememe rağmen hala daha peşimde dolanıyor. mesajla, aramalarla her an hissettiriyor varlığını... hele seni biriyle başlayan cümlelerin ardı arkası kesilmiyor. ne yani ben ömür boyu yalnız mı kalmalıyım yaşayabilmek için??? veya biriyle görüşsem ve dillendirmek istemediğim şeyleri yaşasam bunun adı da mı tahrik olacak acaba???

o zaman genç kızlarımız, bir çok kadın ortalıkta tahrik unsuru olarak geziyor!!!

ben de erkeklerin orasını burasını kaşımasından hiç hoşlanmıyorum. o an ki sinirle münasip yerine tekme atsam onun yaptığı tahrik olur mu ki???

elbette ki hukuk kişisel vicdanları rahatlatmak için değildir. bireysel değildir de kime ne tayt giydiyse? isterse donla dolaşır kime ne???

tayt indirim sebebi fakat ihanet değil adalete bak

ihanet indirim sebebi elbette ama karşısındaki insanlar amerikalı diye ispat edilmedikten sonra ihanet lafına bakmamışlar, ispat istenmiş.Bizdeki fark adam şüphelense bile ağır tahrik sayılıyor.Hemde kendi mahkememizde oluyor bu ayrımcılık.Türk kadın ve Amerikalı kadın ayrımı.

ihanet indirim sebebi elbette ama karşısındaki insanlar amerikalı diye ispat edilmedikten sonra ihanet lafına bakmamışlar, ispat istenmiş.Bizdeki fark adam şüphelense bile ağır tahrik sayılıyor.Hemde kendi mahkememizde oluyor bu ayrımcılık.Türk kadın ve Amerikalı kadın ayrımı.

tabi ki ispat edemediyse indirim alınmaması normal olanı ,türkiyedeki hukuk sistemi ise bu olayın aksine hep suçludan yana
iyi giyindi indirim karşıdaki tayt giyinmiş etek giyinmiş indirim son derece yanlış bir durum bana göre de

adalet olmalı hakim ota b.... indirim verirse suçlularda suç işlemekten çekinmez kısa sürede tekrar aramıza dönüp

potansiyel tehilke olmaya devam ederler birinin canını yakıp hapse tekrar dönene kadar

böyle bir ülkede hepimizin hayatı pamuk ipliğine bağlı bu durumda

yaşıyorsak şans eseri

tövbe estağfurullah,tahriğe de bak.:KK62:

Adam istedigi herseyi söyleyebilir. Kadin hayatta mi ki "ben öyle birsey söylemdim diyebilsin"!!! Daha öncede demistim, Özgecandan sonra hiç birsey degismez bu ülkede. Bakanlar bir iki laf atarlar, yok agirlasmis cezalar bilmem ne fakat birsey yapmazlar. Niye yapsinlar ki? Zaten ayni parti daima seçiliyor, halkin hayat imkanlari zerre kadar umurlari olmadigi halde halk bunlarin hayrani iste. Bu böyle sürdükçe asla ve asla birsey degismez.

X