Eski ilişkilerden ötürü ozguvensizlik

Albatrosanda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2016
1.438
2.359
133
Kızlar benim sorunum sanırım geçmiş ilişkilerimden ötürü kendimi bir türlü güzel bulamamam. Tanıştırıldığım adamın biri ki tanıştıran kişiler bunları cidden hiç tanımıyormuş benle takılmak istedi. Diğerinin de sanırım gözü daha yeni yeni açılıyordu bir ayda senden soğudum falan dedi ama iki sene boyunca tekrar konuşmak icin mesaj attı istemedim. Herneyse simdiki ilişkimde 3 sene olmasına rağmen hala güzellikle ilgili takıntılarım var. Öyle bir algı oluştuki bende sevilmek icin değer verilmek icin illa çok güzel manken gibi olunması gerekiyormuş gibi. Bunun icin terk edilecegimi falan dusunuyorum hatta. Bu sevgilimde onlar gibi yapacak diye bir düşünce var hep aklımda. Çok huzursuz ediyor bu da beni. Annem hep der ki dil mi guzel dilber mi. Offf kafam çok bulanik bu düşüncelerle kendimi de mutsuz ediyorum. İlişkimde problem yokken sonunda mutsuzluğumu karşımdaki kişiye de yansıtmak istemiyorum. Düşüncelerinize ihtiyacım var

Yanlış düşünüyorsun. Sadece sen değil, bu sitedekiler, o, bu, şu herkes yanlış düşünüyor. Herkes dış güzelliğe önem veriyor, önemli olan iç güzellik denilince de "dışını merak etmediğim birinin içini neden merak edeyim diyorsunuz" Niye merak edeceksiniz gelin ben anlatayım. Dış güzellik dediğimiz şey bize ait değil. Atalarımızın genlerinden kalan, karşılığında hiçbir çaba sarf etmeden kazandığımız bir şey. Bize ait tek bir şey var o da ruh. Saygılar

Yorumunuzu cok begendim ve okurken direk aklıma şu geldi sanki Kıvanç Tatlıtuğ Adriana Lima gibi bir kadınla mı evlendi? :) Güzellik göreceli zaten bir insan birini gönülden sevdimi, sevdiği ona zaten dünya güzeli değil mi?
Bence konu sahibi yazdıgınız yorumu ciddiye almalı güzel bir benzetme yapmışsınız tebrikler

3 senedir berabersin takılmışsın..
Bu kişi seni beğeniyor seviyor ve değer veriyor ki seninle olmaktan mutlu...
Kendi kendine kuruntu yapıyorsun...
Her bayan güzeldir bakım yaptığı sürece...
Kendisi ile ilgilenmeyen bayan vardır..
Toplumda böylelerine "çirkin" adı veriyor..Sadece BU canım..

İşte feminizm bunun için gerekli. Siz bu ruh durumuna düşmeyin kendinizi sevin, saygı gösterin, kimseden onay beklemeyin diye. Kendinizi bu konuda geliştirmenizi öneririm.
Beden olumlama nedir? Yaratılan algı nedir? Gerçekten güzel olmak zorunda mıyız? Biz çiçek bahçesi gibi saatlerce giyinip misler gibi gezerken bizi yeterince güzel bulmayan(!), eleştirme hakkı olan erkeklerin neden deodorantın icadından ve modadan haberi yok acaba? En son ne zaman dişlerini fırçaladılar mesela? Yüz yıkamaktan haberleri var mı? Kendileri çirkin(!) bile olsa biz kadınlar için olan güzellik algıları neden onlar için yok, neden onlara bakarken güzelliklerini görebiliyoruz?

Koskoca meseleyi anlatamam buraya ama konu öz saygı. Öz saygınızı kazanın.

Kadın bakım yaptığı sürece güzel değildir. Kadın kendini sevdiği derecede güzeldir. Kadın isterse bakım yapabilir :)
Kadının güzellik kriterini bakımlı olup olmaması belirlemez :)

Peki özgüvenimi nasıl kazanabilirim bu konuda, nasıl evet ben buyum diyebilirim. Yoksa dediğiniz gibi özgüven problemim ilişkime zarar vericek.

Kendine sürekli ben güzelim de ve gerçekten güzel yönlerini görmeye çalış. Aynaya her baktığında aaa gözlerim ne kadar güzel . Benim en çekici yerim saçlarım vs gibi. Sen eğer "ben güzelin" demezsen kimse sana güzel demez. Kendini beğenmiş ol azıcık ya

Son
Son derece haklısınız bunları ben de düşünüyorum ama kendime de bir turlu engel olamıyorum. Özgüven gerçekten çok çok önemli. Eskiden kendime güvenim var sanırdım ama ard arda olan bazı olaylar beni sarstı sanırım. Hastalikli düşünceler ağ gibi beynimi kapladı.

Acaba kendinizi daha iyi hissedecek seyler yapsaniz iyi gelir mi ki?
Mesela spor yapmak, dil ogrenmek, makyaja merak salmak vb vb kisisel gelisim isleri bence insanın kendine olan guvenini ve sevgisini artiriyor.
Özellikle spor yapmak. Bence mesela dis gorunus ille de onemli olacaksa, yuzden ziyade vucut guzelligi onemlidir. Tabii burda gidip tvlerde gordugumuz kadinlarla kendimizi karsilastirmayacagiz. Benim boyum belli kilom belli. Yapabilecegimin en iyisini yaparim. Boyumu uzatacak degilim ama bacaklarimin kasli olmasini saglayabilirim gibi. Ben boyle dusuncelerle ozguvenimi ayakta tutarim.

Peki özgüvenimi nasıl kazanabilirim bu konuda, nasıl evet ben buyum diyebilirim. Yoksa dediğiniz gibi özgüven problemim ilişkime zarar vericek.
Kendini sevmekle başlayabilirsin.Kimse mükemmel değil sonuçta.Sen kendine değer verdiğin sürece başkalarından da değer görürsün.

Ben güzel görünmüyorum demeyi bırakın,öncelikle. Kendi kendinizi dibe çekiyorsunuz.Spor yapın mesela,uğraşlar edinin.Bişeylerde başarılı olmakta özgüveninizi artırır.

Oku ve araştır. Dünyan değişecek. Youtube'da binlerce insan video çekiyor bu konu ile ilgili. TEDx konuşmalarını izle. Youtube'u kullanmayı öğren dünyan değişir :) Bir sürü kitap var hangi birini diyim. Ama biz armut piş ağzıma düş istiyoruz. Olmuyor tek yok senden geçiyor. Kendini geliştir.

Ben çok güzelim,övünme ya da hava atma mevzusu değil.
Aynaya bakınca gördüğüm şeyden çok memnunum,
Bu fikrimi de en sağlam Adriana ,Angelina bile değiştiremez.
Seni güzel bulmayan zaten seninle olmaz.
Terkedilmek çirkin dış görünüşten değil,çirkin kalpten olabilir.Özgüven eksikliğinden ,kompleksten olabilir.Sevmiyordur artık olabilir,başkasını seviyordur olabilir.
3 yıldır seninle çirkin olduğunu düşündüğü için olmadı sanırım bu adam.

madem böyle bir sıkıntın var

aynanın karşısına geç

sevdiğin ve sevmediğin yerlerine bak

eğer değişebilecek şeylerse (kilo sivilce kaş saç diş vs)

değiştir. gerekeni yap

değişmeyecek şeylerse onları da güzelleştirmenin yolu vardır elbet.

bir de güzellik kusursuzlukta değil. sen güzel noktalarını geliştirirsen diğer kusurlar karakteristik bir güzellik sağlar sana.

atıyorum diğer yerlerin güzel olursa bir diş çarpıklığı şirin oluyor ya da kemerli burun otantik bi hava veriyor vs vs.

kalbin iyi olsun yeter ki. insanın yüzüne yansıyor zaten içinin iyiliği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…