eski kiracı meselesi avukat arkadaş varsa bakabilir mi?

flower_rose

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
2.427
3.360
333
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Biz bir dükkan sattık. İçinden 2 yıl önce kira falan ödemeden kaçıp giden bir kiracımız vardı. Elektrik su borcunu da takmış. 11000 ödemesi var. Yeni alan kişi kiraya verince borçlardan yeni abonelik açamamış. Biz borcu bilmiyorduk. Siz ödeyin bile bile sattınız diyor. Ne yapabiliriz? Eski kiracı telefonlarını değiştirmiş ulaşamıyoruz. Teşekkürler.

Avukat değilim ama bu durumda elektrik su dağıtıcısı da sorumludur.. Aylarca ödenmeyen faturanın önce kullanıma kapatılması sonra sözleşme feshi ile icralık olması gerekirdi.. Tüketici mahkemesine başvurucaksınız büyük ihtimal.. Avukatınız izleyeceğiniz yolu size anlatır..

Avukat değilim ama bu durumda elektrik su dağıtıcısı da sorumludur.. Aylarca ödenmeyen faturanın önce kullanıma kapatılması sonra sözleşme feshi ile icralık olması gerekirdi.. Tüketici mahkemesine başvurucaksınız büyük ihtimal.. Avukatınız izleyeceğiniz yolu size anlatır..
işte mahkeme yoluna gideceğiz ama uzun sürer diyor yeni alan kişi. siz ödeyin diyor. gerçekten bilmiyorduk. bile isteye sattınız diyor. ne yapcaz bilmiyorum. az bir rakam da değil. neden kesmemişler anlamadım yani.

işte mahkeme yoluna gideceğiz ama uzun sürer diyor yeni alan kişi. siz ödeyin diyor. gerçekten bilmiyorduk. bile isteye sattınız diyor. ne yapcaz bilmiyorum. az bir rakam da değil. neden kesmemişler anlamadım yani.
O kolaya kaçmış.. Bir kere borç rücusundan kendi sorumlu olamaz.
Gitsin form5 belge falan alınıyor o ve eski işyeri ikemetgahı ile yeni sözleşme yaptırsın abonelik için.. Siz o ara davayı açın hem elektrik dağıtıcısına hem de eski kiracıya rücu davası..

Mahkemeyle uğraşmayıp direkt icra takibi açın. Faturaları dayanak olarak sunarsınız. Zaten dava açsanız bile sonunda yine kararı ilamlı icra olarak tahsil edeceksiniz iki ayrı iş olur.

Back
X