- Konu Sahibi justtmarried
-
çok sıkıntılı bir dönem yaşamışsınız, bebeğinizi kaybetmişsiniz sonra da eşinizin abisinin durumu, çok yıpratıcı bir aile için.
bence bir dönem sabretmeye gayret edin; insanlar hep iyiniyeti suistimal etmeye hazır olsa da oğlunu yitirmiş bir anne, acısı çok da yeni, en azından bir iki ay gözyummanızı tavsiye ederim.
nescafe basit birşey belki ama sürekli taziye için gelenlere ikram etmek istemiştir belki,o acıyla da market vs. iyi düşünmeye çalışıyorum.
zamanla kendinize yeni bir şohben edinip onlarınkini iade edersiniz. kaynınızın don olayı en sibir bozucu kısım bence, uyarmışsınız umarım tekrarlamaz.
allah sabır versin, umarım hayatınız yoluna girsin tez vakitte.
Siz şu kaynı intihar eden kişi misiniz. Hani eltim yüzünden intihar etti eltim şöyleydi böyleydi evden gitti bunalıma girdi intihar etti diye. Ben mi yanlış hatırlıyorum. Şimdi dediğiniz gibi zor günler geçiriyor kaynananız evladını kaybetmiş kolay değil. Ne laf söyleseniz alınır gücenir zaten daha acısı taze biraz anlayış gösterebilirsiniz yani kötü niyetli biri gibi gelmedi bana temizliğinizi yapması, çamaşırlarını yıkaması sobanızı yakması yani evin anahtarı olacakta ne olacak dağıtacak mı evi herkesi sizin eve mi toplayacak cenazeden dolayı yatacak yer olmayınca gelmişler hem eşiniz doğru söylüyor dünyanın bin bir türlü hali var bir anahtar olsun ama banyo sorununa çözüm bulmanız lazım. Şofben alsınlar kendilerine ama anahtarı alayım evime girmeyin demek olmaz zaten onların evi ne güzel oturun diye vermişler vermek zorunda değillerdi hatta baya yerleşmeyi tadilar yaptırmayı da düşünüyordunuz. Kiradan kurtulmuşsunuz paranız yanınıza kalıyor ila her akşam orada yemek yemek zorunda değilsiniz anne sağol yemek var evde dersin çıkarsın evine. Pazar günleri her dk inmezsin işim var evde dersin ama işten gelince yemek filan kolay oluyorsa bilemem de bu aralar böyle acının üzerine sizde üzerine gitmeyin yavaştan yavaştan kendi evinizin düzenini kurun belirleyin derim.
Doğru hatırlıyorsunuz. Ben oyum.
Kayınvalidemde diğerleride kesinlikle kötü niyetli değiller zaten ondan şüphem yok. Bizde yatmalarınıda ben istedim zaten onlara teklif etme fırsatı bile bırakmadım. Ama girsin ne olacakki konusu biraz göreceli, elini attığın şeyin yerinde olmaması, var sandığın şeyin sen farketteden bittiğini görmek, dağınık yatağını başkasının görmesi hoş değil. Kaldıki kayınlarımda rahat çocuklardır mesela benim ütümü kullanıyolar ben evdeyken veriyorum bu sefer ben evde yokkende kapı açıksa girip içerde yapıcak ütüyü. Kayınlarımında biri 26 diğeri 20 yaşında. Yani yaşıt sayılırız yayılı yatağımı çamaşırımı vs görmeleri hoş mu sizce. Evimde kim ne yapıyor bilmeden diken üstünde çalışmak?
Canım altlı üstlü oturunca bunlar zaten kaçınılmaz benim teyzemin de gelini üst katında yani hep öyle teklif yok ütü gerekir onlardan alınır işte bir şey eksik olur o getirir çalışmıyor gerçi gelin evinde. Yatak odanızı kilitleyin giderken mesela şofbeni de kendinize alın onlara iade edin. Kaynınızın ölümünden sorumlu tuttuğunuz eltinizden zaten kurtuldunuz ailenizden çıktı ama şimdi de kaynanadan dertlisiniz. Bakın 500-600 kira vermemek için üst katlarına taşınmışsınız böylece paranız cebinize kalıyor kaynananız o evi oturun diye vermek zorunda da değildi. Eğer kira ödeyemiyorum diye taşındıysanız ki onlar tarafından bir zorlama olmamış illa buraya gelin diye bazı şeylere de katlanacaksınız ya da kendi evinize çıkıp kapınızı kapatacaksınız. Bekar kaynın konusunda dediğim gibi eşin konuşsun şofbende alın ne kadarlık şey ki onların ki verin.
başlığın yanlış olmuş..sen başından berı boyle alıştırmışın zaten. ben olsam en başta buyuk bı tepkı verırıdım gör bakalım gıreceklermıydı bı daha sensız.bu ne laçkalık yahu...tupunu bıle sensız almışlar.bu kadarmı sessızsın arkadaşım.tepkını göster...ve asla banyonu kullandırtma.ne munasebet.banyoları yokmu.ay çok sınırlendım
bence mesafenizi koyun kv deyle alti ustlu oturmak kabus gibi olmus. bende ozenirdim onceleri ama burayi okuduktan sonra uzakmis diye sukrediyorim.kira vermiyosunuz birde iyi ysnlarini dusunup birazda esinizden de yardim isteyin ama sizin ciddi bir mesafe koymsniz gerekiyor. anahtar verilmesi cok sacma katiyyen vermeyin asagi kahvaltiya inmeyin tavizi siz veriyosunuz gibime geldi. kisaca yuz vermesseniz zamanla alusirlar birazda tirsinlar sizden. boxer in banyonuzda ne isi var cok ayip cok genis bir aileye gelin gitmissiniz vsllahi is sizde bitiyor koyun mesafenizi yoksa basiniz daha cok agrir...
Ben mi sessizim :) Aksine arkadaşım konu her ne olursa olsun, karşımdaki kim olursa olsun hakkımı herzaman savunurum ben. Ama şuanda çok hassas bi dönemdeyiz. Kadın zaten canıyla uğraşıyo. Bi kazıkta ben atmak istemiyorum.
Kimseye tepki göstermeden sessiz sedasız halletmek istiyorum ben. Ama bu gidişle alıcam bi şofpen vericem, sonrada kimseyi sokmicam.
Kayınvalidem çok rahattır olur olmaz saatte zile basar, ama o utanmıyorsa ben ne utanıcam derim bende gerekirse saten geceliklerimle bile açarım kapıyı.
Altlı üstlü oturunca bunlar malesef oluyor işte.
ama cnm bu boyle olmaz.namahremınız orası sızın bır nevı. ne rahatlık bu ınsanlarda. ızın verme.tepkı göster.saten gecelık mevzusu ıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?