Eski köye yeni adet...

çok sıkıntılı bir dönem yaşamışsınız, bebeğinizi kaybetmişsiniz sonra da eşinizin abisinin durumu, çok yıpratıcı bir aile için.
bence bir dönem sabretmeye gayret edin; insanlar hep iyiniyeti suistimal etmeye hazır olsa da oğlunu yitirmiş bir anne, acısı çok da yeni, en azından bir iki ay gözyummanızı tavsiye ederim.
nescafe basit birşey belki ama sürekli taziye için gelenlere ikram etmek istemiştir belki,o acıyla da market vs. iyi düşünmeye çalışıyorum.
zamanla kendinize yeni bir şohben edinip onlarınkini iade edersiniz. kaynınızın don olayı en sibir bozucu kısım bence, uyarmışsınız umarım tekrarlamaz.
allah sabır versin, umarım hayatınız yoluna girsin tez vakitte.

Siz şu kaynı intihar eden kişi misiniz. Hani eltim yüzünden intihar etti eltim şöyleydi böyleydi evden gitti bunalıma girdi intihar etti diye. Ben mi yanlış hatırlıyorum. Şimdi dediğiniz gibi zor günler geçiriyor kaynananız evladını kaybetmiş kolay değil. Ne laf söyleseniz alınır gücenir zaten daha acısı taze biraz anlayış gösterebilirsiniz yani kötü niyetli biri gibi gelmedi bana temizliğinizi yapması, çamaşırlarını yıkaması sobanızı yakması yani evin anahtarı olacakta ne olacak dağıtacak mı evi herkesi sizin eve mi toplayacak cenazeden dolayı yatacak yer olmayınca gelmişler hem eşiniz doğru söylüyor dünyanın bin bir türlü hali var bir anahtar olsun ama banyo sorununa çözüm bulmanız lazım. Şofben alsınlar kendilerine ama anahtarı alayım evime girmeyin demek olmaz zaten onların evi ne güzel oturun diye vermişler vermek zorunda değillerdi hatta baya yerleşmeyi tadilar yaptırmayı da düşünüyordunuz. Kiradan kurtulmuşsunuz paranız yanınıza kalıyor ila her akşam orada yemek yemek zorunda değilsiniz anne sağol yemek var evde dersin çıkarsın evine. Pazar günleri her dk inmezsin işim var evde dersin ama işten gelince yemek filan kolay oluyorsa bilemem de bu aralar böyle acının üzerine sizde üzerine gitmeyin yavaştan yavaştan kendi evinizin düzenini kurun belirleyin derim.

Çok teşekkür ederim öncelikle.

Bende nescafesinde değilim zaten, ki iyi niyetli olduğundanda şüphem yok. Ama orası benim evim her ne sebeple olursa olsun girilmemesi gerek.

Kaynımın bu 2. don vakası ayrıca. 1 kez daha bırakmıştı bikaç ay önce. Eşime söyledim oda aramış kaynımı uyarmış.
Bikaç gün önce tekrar oldu. Hiç hoş bi durum değil. Hem eşim uyardı tekrar, hemde kayınvalideme gösterdim. Çok canım sıkılırsa artık alıcam bi şofpen hiç habersiz taktırıcam evlerine. 6 aydır sabrediyorum nereye kadar.

Bende zor dönemden geçiyoruz sabır diyorum ama sabır derken tüm düzenimm anlamadan değişir diyede korkuyorum. Zaten obsesifim ilaç kullanıyorum 1 aydır, yani herşeyi gereğinden fazla takıyorum. Kendimi telkin etmem oldukça güç oluyor.

Doğru hatırlıyorsunuz. Ben oyum.
Kayınvalidemde diğerleride kesinlikle kötü niyetli değiller zaten ondan şüphem yok. Bizde yatmalarınıda ben istedim zaten onlara teklif etme fırsatı bile bırakmadım. Ama girsin ne olacakki konusu biraz göreceli, elini attığın şeyin yerinde olmaması, var sandığın şeyin sen farketteden bittiğini görmek, dağınık yatağını başkasının görmesi hoş değil. Kaldıki kayınlarımda rahat çocuklardır mesela benim ütümü kullanıyolar ben evdeyken veriyorum bu sefer ben evde yokkende kapı açıksa girip içerde yapıcak ütüyü. Kayınlarımında biri 26 diğeri 20 yaşında. Yani yaşıt sayılırız yayılı yatağımı çamaşırımı vs görmeleri hoş mu sizce. Evimde kim ne yapıyor bilmeden diken üstünde çalışmak?

bu konuda sizi en iyi anlayan ben olurum.ben de ilk evlendiğim zaman kv ile alt üst oturuyorduk Allah böyle olanları en kısa zamanda kurtarsın inşallah. çok sıkıcıydı ilk başlarda ben de onlardan uzaklaşmak için kaçışı çalışmakta buldum. bir kaç gün sonra kv anahtarı istedi ne olur ne olmaz diye belki bir şey lazım olur falan dedi sen de çalışıyorsun dedi. bende uygun bir dille anne zaten sizde yiyip içiyoruz benim evim de senin için ne lazım olabilir ki dedim inanın evimde yağ onu da bırakın bir yumurta bile yoktu. birkaç sefer üstelediler bende verdim ama gıcıklık o ya bütün odaların kapılarını kilitlerde giderdim kp canı sıkılınca evime çıkar dolaşırdı bende çok kızdım eşime dedim uygun bir şekilde ben çalışıyorum benim özel eşyalarım ortada kalabilir dedim. eşim o benim babam iç çamaşırı görse nolur görmese nolur dedi kaynar sular döküldü sanki ölecektim o zaman sinirimden. hatta bir ara izinli günümde evimin banyosunun üzeri vardı kiler di orası izinli günümüzde orayı temizledik toz oldum(kp ben kv) tam banyoya girecektim üzerimde Allahtan bornoz vardı bir baktım kapı açıldı sizce kim olabilir kp bir çığlık bir figan bir daha çıkmadılar olanları eşime anlattım bir eş ana kuzusu olunca yapacak hiçbir şey olmaz sakın canını sıkma ama biraz daha bekle acıları geçsin ağırlığını kol sen ne kadar taviz verirsen onlar senin iyiliğini sesinin çıkmadığı için o kadar kullanırlar. eşine sakın bir şey deme derim sakın çünkü ben bu hataları çok yaptım bir ana kuzusu eşe kesinlikle annem şöyle böyle deme ben artık bir şeyden rahatsız olunca geçiyorum karşılarına söylüyorum ama çare oluyormu olmuyor uzun dilli oluyorum kesinlikle kendinden taviz verme bu gün senin banyonda yıkanırlar evine girerler anahtarını alırlar senin sesinin çıkmadığını fark ederler ve üç gün sonra aşağıyı kiraya verip senle otururlar bilmiyorum aşağıdaki ev kendilerinin mi çünkü ben bunları çok yaşadım Allahım çok şükür yarabbim ev sahibi evi sattı bizde oradan taşınmak zorunda kaldık(bizim kira onların kendi eviydi) bende diyordum ki acaba ben çok fesat birimiyim diye ben de aynı şekildeyim ben evde yokken kimsenin evime girmesini istemiyorum çok rahatsız oluyorum özellikle bu kv. kp olunca. çevremdeki bazı gelinlere bakıyorum ne kadar rahatlar hiç takmıyorlar birbirlerinin evine rahatlıkla girip çıkıyorlar bu beni çok stres ediyor acaba bizmi bazı şeyleri büyütüyoruz anlamadım gitti.

konuyla alakalı değil ama beni güldürdün allahta seni güldürsün ''Kaynımın bu 2. don vakası''

Yani yaşayan için komik değil tabi, ama söyleyiş tarzın çok hoşuma gitti

Kaynın emin ol yanlışlıkla unutmuştur.Çünkü utanç verici bişey milyarlara kabul etmez insan.. Kayınvalidene gelince ben herhangi bi art niyet sezemedim.. İçli dışlı olmasının sebebi sanırım seni kızı gibi görmesinden. E sende gençsin,yeni evlisin mahremiyet istiyorsun haklı olarak..Bence kayınvalideni kırmadan, incitmeden, aniden değil yavaş yavaş kendi düzenini oturtmaya çalış.. Gerekirse bir şohben al ver onlara, bilgim yok ama çok pahalı bişey değildir heralde.

Son düzenleme:
sevgili konu sahibi, kayin validen kotu birine benzemiyor.
Seni muhtemelen aileden biri gibi gorup cok rahat davraniyor kayinlarin ve bu cok yanlis. Bence bunlari uygun bir dille soyliyebilirsin onlara. Hatta olmadi kayinlarinla sen konus, ama biraz aradan da vakit gecsin. Soyle, ben size siz bana namahremim diyin, ve anlayisli insanlarsa cikmazlar bir daha. Ve bence sohbeni sen alma ama esine hergun baski yap sohben almasi icin. Aslinda cok cok buyutulucek bir olay deyil, ama anliyorum sizi de cunku kafaya takmissiniz, butun gununuz huzursuz geciyordur artik bu yuzden.

bence mesafenizi koyun kv deyle alti ustlu oturmak kabus gibi olmus. bende ozenirdim onceleri ama burayi okuduktan sonra uzakmis diye sukrediyorim.kira vermiyosunuz birde iyi ysnlarini dusunup birazda esinizden de yardim isteyin ama sizin ciddi bir mesafe koymsniz gerekiyor. anahtar verilmesi cok sacma katiyyen vermeyin asagi kahvaltiya inmeyin tavizi siz veriyosunuz gibime geldi. kisaca yuz vermesseniz zamanla alusirlar birazda tirsinlar sizden. boxer in banyonuzda ne isi var cok ayip cok genis bir aileye gelin gitmissiniz vsllahi is sizde bitiyor koyun mesafenizi yoksa basiniz daha cok agrir...

sana kasıtlı yapılan kötü niyetli bi durum yok anlaşılan..
mecburiyetten senin banyonu fln kullanıyolar...
sonuçta onlarında düzeni değişmiş....
tercihinin kurbanı olmuşsun...

Canım altlı üstlü oturunca bunlar zaten kaçınılmaz benim teyzemin de gelini üst katında yani hep öyle teklif yok ütü gerekir onlardan alınır işte bir şey eksik olur o getirir çalışmıyor gerçi gelin evinde. Yatak odanızı kilitleyin giderken mesela şofbeni de kendinize alın onlara iade edin. Kaynınızın ölümünden sorumlu tuttuğunuz eltinizden zaten kurtuldunuz ailenizden çıktı ama şimdi de kaynanadan dertlisiniz. Bakın 500-600 kira vermemek için üst katlarına taşınmışsınız böylece paranız cebinize kalıyor kaynananız o evi oturun diye vermek zorunda da değildi. Eğer kira ödeyemiyorum diye taşındıysanız ki onlar tarafından bir zorlama olmamış illa buraya gelin diye bazı şeylere de katlanacaksınız ya da kendi evinize çıkıp kapınızı kapatacaksınız. Bekar kaynın konusunda dediğim gibi eşin konuşsun şofbende alın ne kadarlık şey ki onların ki verin.

Benim annemle babam 27 yıllık evliler ve annem 27 yıldır babannemin üst katında oturur. İl k evlendiklerinde amcam bekarmış 21 yaşında skerden yeni gelmiş ama asla sizin yaşadıklarınızı yaşaamışlar. Bizimde anahtarımız kapının üstünde dururdu aile apartmanı diye ama ne dedem ne amcam annem evde yokken çıkardı yukarıya babannemde çok zorda kalmadıkça çıkmazdı habersiz. Bence biraz aile içi saygı ve hareketlerdeki tutum önemli. Ama biz babannemin evine her saat çok rahat girerdik ne lazımsa alır çıkardık çünkü durum farklı birinde evde genç bir gelin sözkonusu ve onun özel hayatı. Bu hoş değil dinen de hoş değil ne kadar kaynın ve kayınpederinde olsalar arada bi mesafe olmalı herkesin bi özeli olmalı diye düşünüyorum. Ve hiç bir zaman babannem bizim evimizde oturuyorsunuz havasına girmedi Allah razı olsun zaten bu hoş bişe değil kişi bu fikre kapıldı mı kendini herşeye haklı görür her şekilde girip istediğini de alır bence.

başlığın yanlış olmuş..sen başından berı boyle alıştırmışın zaten. ben olsam en başta buyuk bı tepkı verırıdım gör bakalım gıreceklermıydı bı daha sensız.bu ne laçkalık yahu...tupunu bıle sensız almışlar.bu kadarmı sessızsın arkadaşım.tepkını göster...ve asla banyonu kullandırtma.ne munasebet.banyoları yokmu.ay çok sınırlendım

Canım öyle bi yazmışsın ki, benmiyim bu dedim :) Konumuz bu değil ama ben kaynanamdan asla dertli değilim aksine kayınvalidemi çok severim herdefasında ''herkesin kaynanası böyle olsa keşke'' diyede belirtirim. Ama bu demek değil ki, herkes 4/4lük olacak. Benim kayınvalidem biraz rahat kadındır. Geniştir yani. Buda onun genişliğinden kaynaklanan bi sıkıntım sadece.

Oraya taşınmamız konusuna gelince, evi boşaltmamız söz konusu olunca onlar ısrarla teklif ettiler bizde taşındık. Ama orada oturuyorum diyede herşeye boyun eğmek zorunda değilim. Zaten düzenimizi oturtana kadar bikaç sene durup sonra ev almayı planlıyoruz. Ama bu süreçtede laçkalaşmak istemiyorum açıkçası.

Bu arada eltisine düşman muamelesi yapmayın bana lütfen :) O konu yeterince çarpıtıldı zaten.

Ben mi sessizim :) Aksine arkadaşım konu her ne olursa olsun, karşımdaki kim olursa olsun hakkımı herzaman savunurum ben. Ama şuanda çok hassas bi dönemdeyiz. Kadın zaten canıyla uğraşıyo. Bi kazıkta ben atmak istemiyorum.

Kimseye tepki göstermeden sessiz sedasız halletmek istiyorum ben. Ama bu gidişle alıcam bi şofpen vericem, sonrada kimseyi sokmicam.
Kayınvalidem çok rahattır olur olmaz saatte zile basar, ama o utanmıyorsa ben ne utanıcam derim bende gerekirse saten geceliklerimle bile açarım kapıyı.
Altlı üstlü oturunca bunlar malesef oluyor işte.

Arkadaşım karartma içimi ya :) Okadarda değil, ne kaynana gelin sorunları okuyoruz burda benimki onların yanında çok masum :) Kabus değil, ama hoşlanmadığım şeylerlede karşılaşıyorum malesef.

Evet şu sıralar taviz veriyorum çünkü dediğim gibi çok özel bi durum yaşadık. Şöyle anlatayım, kayınvalidemin yanında hep birileri kalıyo bu sıralar. Teyze, yenge gibi... Herkes toplanmış aşağıda kahvaltı yaparken, siz yiyin ben kocamla yukarda başbaşa yapıcam demek ayıbıma gidiyor. Oda olucak tabiki ama biraz daha zamanı var sanırım. Yani ben böyle devam edemem zaten :)

ama cnm bu boyle olmaz.namahremınız orası sızın bır nevı. ne rahatlık bu ınsanlarda. ızın verme.tepkı göster.saten gecelık mevzusu ıyı

ama cnm bu boyle olmaz.namahremınız orası sızın bır nevı. ne rahatlık bu ınsanlarda. ızın verme.tepkı göster.saten gecelık mevzusu ıyı

Valla iş kocamda bitiyo arkadaşım. O anahtar bırakmazsa zaten giremezler. Akşama gidince görücem bakalım 40 kere tembihledim kapıyı kilitle anahtarın yerini de kim sorarsa söyleme dedim.

Ev alma konusunu erteliyorum sıkışığız diye ama baktım canımı sıkarlarsa önünü arkasını düşünmem girerim valla borcun altına alırım evi.
Çünkü ben özel hayata gerçekten çok düşkünüm.

valla aynı banyoyu paylaştıktan sonra mutfağa girip kahve almak hiç bir şey değil bence.
kahve acil bir ihtiyaç olmayabilir ama kadının misafiri gelmiştir , canı çekmiştir , girsin alsın çok önemli değil bence.
aynı banyo çok sıkıntılı bir durum.
en kısa zamanda bir şofben almanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…