saçları mısır püskülü ve çalı süpürgesi bir hale gelmiş olan ben, kurtardım saçlarımı. çok kötü haldeydi, kazık gibi duruyordu, cansızdı, mattı, gerçekten çalı gibiydi, anlatamam rezilliğini. kullandıklarımı yazayım size.
22 liraya john frieda maske aldım, tam ismini hatırlamıyorum, grimsi kavanoz, eflatun gibi kapağı vardı. her banyo öncesi ve sonrası onu kullandım (saçımı yıkamadan önce sürdüm, sardım saçlarımı beklettim, şampuanlama sonrası krem gibi sürdüm duruladım) çok etkisini gördüm.
mecit efendi saç bakım yağı aldım (bunu son 2 hafta kullandım çok etkisi olmuş mudur bilmiyorum) haftada 1 bu yağı kullandım.
dabur amla diye bir yağ var, ben sarısını kullanıyorum yasemin yağlı. saçı nemli tutuyor. saça ıslakken sürünce ıslak jöle sürmüş gibi görünüyor saç ama yumuşak, nemi resmen saça hapsediyor. kuruyken sürülünce yağ sürüldüğü belli oluyor. her banyo/saç yıkama sonrası hala saçıma sürüyorum. kırılma ihtimalini sıfırlıyor, dediğim gibi nemli kalıyor. kokusunu kimi seviyor kimi sevmiyor, saçımı düzelttiği için takılmıyorum kokuya. sarısı boyalı, işlem görmüş saçlar için.
ayda 1 badem yağı, ceviz yağı, susam yağı karıştırıyorum, sürüyorum.
yağları sürerken, avucuma döktüğüm yağı ısıtıyorum elimle, elimi ovuşturarak, ondan sonra sürüyorum.
hangi yağı sürerseniz sürün, saçınızı sarın. üşenmezseniz, uzaktan sarılmış saçınıza fön tutun ki yağlar etkileşime geçsin.