Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1)10 yaşında bir çocuk karar verecek yaşta değildir sadece ailesini memnun ve mutlu etmeye çalışır ailesinden sevgi onay görmek ister
2) Müslümansan, Allah kadının saçını gösterdiği için cehenneme sokacağına inanmıyorum diyorsan artık Kuranın açık emirlere karşı geldiğin için artık Müslüman değilsin deist olabilirsin ancak önce dinini tanı Müslümansan kadın başörtülü olmalı ama ben yapamıyorum diyebilirisin bi ihtimal
İnsanları bu şekilde deist diye etiketlmenzden ötürü dinden çıkan siz olablrsnz dikkat edin. Din Allah ile kul arasında size laf düşmez. Ben de o şekilde inanıyrm saçım açık diye cehenneme gidck değilim yeter ki örümcek zihinli olmayayım insanlara olumsuz laflar söyleyip Allah ile arasinda olan iman konusunda yarışın lafta değil!!!

Açıl o zaman
Neden 5 6 aydır istiyorsunuz ama açılamıyorsunuz
Nasıl bir kız çocuğu 9 10 yaşında örtünün mantığını anlayabilir (örtünün mantığı mahremiyet tir(cinsellik))
Ne oldu örtündün istek cevabı yeterli değil
Nerede yaşıyorsun çevrenin tepkisi nasılsın olur

10 yaşında kapandım, ailem daha erken küçüksün ileride pişman olursun demesine rağmen kendi isteğimle tesettüre girdim, 30 yaşındayım ve hiç pişman olmadım..
Bende 11 yaşındaydım tek tük kucukken kapansakta benim de çok şükür hiç açılma vs aklım olmadı 34 yaşındayım kendim istedim bende ailem hiç zorlamadi
Önünüzde başka türlü bir rol model olmadığı, başka türlü bir yaşam biçimi bilmediğiniz, size öğretilen bu olduğu için kendi iradeniz sanıyorsunuz. 10 yaşında çocuğun iradesi olmaz.

Ben kızlarımı neyle nasıl mutlu olacaklarsa o şekilde yetiştiriyorum. Onlar mutluysa ben de mutluyum. Benim yaşam giyim tarzımı asla onlara dayatmam. Bence gerçek ebeveyn sevgisi bu, çocuğunun kendi kararlarını almasına izin vermek. 10 yaşında benim istediğimi yapabilir çünkü çocuk karar verme yetisi yok ama ne istediğini anladığı zaman karışmamak ve desteklemek gerek. Zorlama yok denen inanç sisteminde kız çocuklarına genç kızlara kapanacaksın açılmayacaksın baskısını kabul etmiyorum Kapanmak isteyene nasıl hemen destek veriliyorsa açılmak isteyene de aynı destek verilmeli.

Bu yola ailemi üzmek istemiyorum diye çıkmayın, ben ne istediğimden eminim ve kararlıyım diye çıkın. Herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz.

Program akışı
1) üye oluş
2) konu açış (hem de yasak olan)
3) bazı yorumlara cevap veriş
4) uyanış
5) üyelik iptali ile kaçış

🤪

10 yaşında onu örten zihniyetin onun açılmasına izin vereceğini pek sanmıyorum
Bunun için çok cesur bağımsız gözü kara olmalı

Ben de kendi isteğimle kapattım saçımı ve yaşım da daha büyüktü. Aslında şu an bir pişmanlık da hissetmiyorum. Beni de yokluyor bu istek bu sıra. Bu isteğin nedenlerinden biri daha güzel görünmek benim için. Daha şık giysiler alıyorum, belki de uzatmaları oynuyorum bilmiyorum. Bi tepki de görmem bu arada açsam başımı. Sizin de aile bağınız bu kadar pamuk ipliğine bağlı değildir. Bunu Allah için yapmalıyız yapıyorsak. Yine de sebeplerinizi gözden geçirin ne için istiyorsunuz? Ve sakın aç kapa oyuncak etme gibi sözlere de kanmayın. Açıp geri kapatmak da isteyebilirsiniz.

Merhaba hepinize, öncelikle yargılamadan okumanızı rica ediyorum. Kimin başına ne geleceğini hiç birimiz bilmiyoruz. Ben 22 yaşındayım, tam olarak 10.5 yaşında kapandım. Direkt olarak bir baskı olmasa da kesinlikle kapanmam gerektiğinin bilinciyle büyütüldüm. Bundan dolayı o yaşta kendi isteğimle kapandım. Yıllardır açılma konusunda ufak tefek istekler gelse de çok da baskın istekler değildi. Fakat özellikle son 5-6 aydır çok ciddi anlamda istiyorum. Kendimi tesettüre ait hiç hissetmiyorum ve yük gibi geliyor. Aslında Allah inancım eskisinden çok daha sağlam temellere dayanıyor, varlığını en derinden hissediyorum ama Allahın sırf saçımı gösterdiğim için beni cehennemde yakacağını düşünmüyorum artık. Ve ileride baktığımda kendimi hayatımın her aşamasında hep açık saçlı hayal ediyorum. O halimin verdiği enerji çok daha fazla hoşuma gidiyor. Kendimi artık sadece sıradan bir genç kadın gibi hissetmek istiyorum. Hiçbir kalıba sokulmadam rahatça yaşamak istiyorum. Çünkü bunu hiç bir zaman tadamadım, kendimi bildim bileli kapalıyım. Aynı zamanda ailemi çok seviyorum. Ve olumsuz karşılayacaklarını biliyorum. Onlarla bağımın zedelenmesinden de çok korkuyorum. Ben gerçekten çok yoruldum. Açık olmanın rahatlığını istiyorum sadece.
Meslegi elinize alip ayaklarinizin uzerinde kimseye minnet etmeden guclu sekilde durdugunuz gun tum isteklerinizi hesapsiz yapabilirsiniz. Oteki turlu basta aileler ve cevre olmak uzere surekli ikna etme cabasi icinde olacaksiniz. Biraz baskicilarsa sizi caydirmak icin cezalandiracaklar ya maddi ya manevi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X