- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Ya iste miletimin bu inanilmaz inatciligi, olayi siyah-beyaz gormesi, hic bir sekilde uzlasmaci olmamasi yuzunden ulkem bu halde. Bu kadar guzel anlatilamazdi.Ya hu tabiki de. Insanda yaralar aciyor bu seyler. Tum hayatini sekillendiriyor. Karsimdaki insan guclu olamadi, karsi koyamadi diye bana bu aciyo yasatiyor. Guya hayatima bakayim diye iyice abartiyor hatta? Insanlara, aska, hayata olan bakis acimi degistirir muhtemelen bu hayal kirikligi. Acik konusayim cani cehenneme derdim ben olsaydim. Boyle biri olmustu defalarca ozur dilemek istedigi, gunah cikartmak icin pazarlari kilisiye yallah dedim her seferinde. Kimi ben gibi sert tepki vermez ama icinde o insan daha da kuculur. Asla affetmem ben olsam konu sahibinin yaptigini. Bana yazmasi da beni cok rahatsiz ederdi mesela.
Neden alt ust olsun, konu sahibi sadece ozur dileyecek, bundan daha insani ve yuce bir sey olabilir mi?Ayni seyi bi erkek bi kadina yaptiginda -ki burada cok ornegi var. Rahatlikla gururun yok mu, ayril ondan, evliyse hatta cocugu varsa bile bosan diyebiliyoruz. Hic ozur dilese affet , ikinci bir sansi hak ediyor diyenine rastlamadim. Cifte standardin boylesi.
Durum ayni adam bosanmis , adam yipranmis, adam defedilmis. Muhtemelen yeni bi hayat kurarken/kurmusken boyle altust edilmesini dogru bulmuyorum ben.
Herkese ?? Size ve diğer bir arkadaşa yazdım sadece tabi herkes fikrini beyan edebilir ama daha konuyu okumamış gibi cevap veriyorsunuz amacınızı anlamak güç iatediğinzi yazın çizin ne diyeyim size ?
Neden alt ust olsun, konu sahibi sadece ozur dileyecek, bundan daha insani ve yuce bir sey olabilir mi?
Yahu nasil deger yargilariniz var ben anlamiyorum.
Kadinlara ben cok ozel durum lar disinda gurur meselesini hatirlatmam, onemli olan karsidaki istismarci mi degil mi, siddet uyguluyor mu uygulamiyor mu, iste kirmizi cizgi odur, konuda ne istismar var ne de suregelen siddet, sadece ofke patlamasi ve uzaklastirma var. Aradaki farki gorememeniz cok ilginc.
N e kadar yuzeysel bir bahane secmissiniz, konunun basligi mi onemli sahibinin deklare ettigi niyeti ve ne yapmak istedigi mi!Konu: Ben bunu bunu yaptim simdi ozur dilemek istiyorum diye acilmamis dikkatini cekerim.
Konu : Eski sevgiliyi arar olmak özlemek diye acilmis.
Farki goremediniz derken farki farkedememen daha da ilginc.
Dunyaya gri bakacagim diye beni ezip gecen insani umursamam. Bana ne ya onun cektigi vicdan azabindan, yonlendirmelerinden. Taksirle ailemden birini oldursun biri ben affedeyim. Hic farki yok, icimdeki guveni oldurmus sonucta. Her bildigin boslukta da gecmise saran insanlardan, gecmise huzur vermeyenlerden nefret ederim. Isteyen istedigini dusunsun acikcasi. Her konuda da ulkeden sen vurmaktan vazgecseniz iyi olur, her seyi buraya bagliyorsunuz ve sacmalik.Ya iste miletimin bu inanilmaz inatciligi, olayi siyah-beyaz gormesi, hic bir sekilde uzlasmaci olmamasi yuzunden ulkem bu halde. Bu kadar guzel anlatilamazdi.
Insnalar hayatlarinda yanlis yonlendirilelebilir, hata yapabilir, ama samimi ise yanlis hareketlere manevra payi vermekte fayda vardir. Sanirim adamcagiz konu sahibinin nasil bir baski altinda oldugunu biliyor ve ona gore hesabini yapiyordur. O yuzden size katilmayacagim, dunya ve hayat sizin dusundugunuzden daha cesitli ve degisik.
N e kadar yuzeysel bir bahane secmissiniz, konunun basligi mi onemli sahibinin deklare ettigi niyeti ve ne yapmak istedigi mi!
Birden bire içime düştü varlığı dolu dolu yaklaşık 1,5 seneyi beraber geçirdik. O evlenmiş boşanmıştı hani adam gibi adam derlerdi ya bu oydu işte.
Ailem ile tanışmıştı herkes çok sevmişti ama hala boşanmış olduğunu söyleyememiştik.
Ve en sonunda söyledik annem kıyameti kopardı bu iş olmaz diye çok ağladık beraber. Hatta annem ile dışarda ağlayarak ben onsuz yapamam bize yapmayın bunu bile demişti ben ise anne ne olur diye
Savaşcaz dedik ama anne baskısı ile yenik düştüm o ise benim şehrime taşınmıştı. Bende olmayacak diye tüm kapıları kapattım ona.
Çok uğraştı ulaşmaya yokmuş gibi hiç olmamış gibi davrandım hep
Bazen iş yerimin önüne gelirdi ben sms atıp defol git derdim
Ayrılık dönemi iki sevgilim oldu ikisinide ben bitirdim hatta birdefa el eleyken onu gördüm karşımda rengi mengi gitti olduğu yerde kalmıştı hiç umırsamdım
Kimse ama onum gibi güzel sevmedi beni onun verdiği değeri saygıyı veremedi
Şimdi iki gündür içimde ateş onu arar özler oldumKendisi hala emin buradadır numarasını vs unuttum sosyal medyadan ulaşmayı bir yanım isterken bir yanım dur yapma belki oda hayatına birini almış mutludır bozma diyor
Hangi yanımo dinleyeceğimi bilmiyorum
Woah oldurmeye nefrete getirmissiniz isin boyutunu, gecmiste olan olaylar sizi biraz hirpalamis anlasilan... Biz burada insan iliskilerininn duzelmesinden vicdandan baristan bahsediyoruz sizin geldiginiz nokta siddet ve korku dolu. Eve milletimin cok inatci ve anti-uzlasmaci ozellikleri var , ne olmus? Tum milletlerin var boyle ozellikleri ne olmus?Bunu soylemek tabu mu? Yasak mi? tartisilamaz mi? Bu soylediklerimi gozden gecirip "hakikaten ben hayati daha uzlasmaci gorebilsem daha az yuzlesme olurdu" diyebilecek olgunlukta misiniz ? Hadi bakalimDunyaya gri bakacagim diye beni ezip gecen insani umursamam. Bana ne ya onun cektigi vicdan azabindan, yonlendirmelerinden. Taksirle ailemden birini oldursun biri ben affedeyim. Hic farki yok, icimdeki guveni oldurmus sonucta. Her bildigin boslukta da gecmise saran insanlardan, gecmise huzur vermeyenlerden nefret ederim. Isteyen istedigini dusunsun acikcasi. Her konuda da ulkeden sen vurmaktan vazgecseniz iyi olur, her seyi buraya bagliyorsunuz ve sacmalik.
Ben kendisiyle dun gece ozelden haberlestim ve niyetini daha iyi biliyorum da ondan.Her zamanki gibi cok keskin dusunuyorsun. Niyeti de o konu sahibinin, icerigi tekrar oku.Bir tek ozur kelimesi var mi icerikte. Bence yok, sence de olmamali.
Bu tip konularda ben kadin erkek ayrimi yapmam . Dogru olana bakarim.
Siz hiç konu içinde yaxdıklarımı okumadınız değil mi ?Konu: Ben bunu bunu yaptim simdi ozur dilemek istiyorum diye acilmamis dikkatini cekerim.
Konu : Eski sevgiliyi arar olmak özlemek diye acilmis.
Farki goremediniz derken farki farkedememen daha da ilginc.
Her zamanki gibi cok keskin dusunuyorsun. Niyeti de o konu sahibinin, icerigi tekrar oku.Bir tek ozur kelimesi var mi icerikte. Bence yok, sence de olmamali.
Bu tip konularda ben kadin erkek ayrimi yapmam . Dogru olana bakarim.
Yazmamın bir anlamı olacağını sanmıyorım zira buradaki çoğul kesim yazdıklarımı okumak yerine kime nasıl saldırsam düşüncesindeRazEy bana ozelden attiginiz durumu buraya guncelleyebilir misiniz bir sakincasi yoksa?
Katilimcilar olayin son halini bilmiyorlar sanirim...
Acikliga kavusturun da tecrube edinsinler, nasil insan gonlu alinir ve vicdan reset yapilir mis gorsunlerYazmamın bir anlamı olacağını sanmıyorım zira buradaki çoğul kesim yazdıklarımı okumak yerine kime nasıl saldırsam düşüncesinde
O tür insanların acı çekeceğine pek inanmıyorum desiğim gibi yazsam da okumayacaklar kafalarına göre sallayacaklar bir şeyler konuda hiç özür geçmiyor felanAcikliga kavusturun da tecrube edinsinler, nasil insan gonlu alinir ve vicdan reset yapilir mis gorsunler
Yoksa hep aci dusuncelerle yasayacaklar
Hiç bir faydası yok o yüzden dönmüyorum konu içinde yazdım ama yine tekrar edeyim konuyu saptırmak isteyen kişilerde var ziraBöyle birini bulup nasıl böyle şeyler yaparsın şimdi dönsen ne fayda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?