• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski sevgiliyle arkadaş olmak ve sonraki ilişki

İlerde olacak olan erkek arkadaşınızı daha şimdiden kandırmayı planlamanızı doğru bulmadım. İllaki öğrenilir böyle durumlar ama öğrenmesine imkan olmasa dahi bunların saklanması çok yanlış
Ufak tefek görüşmeler oluyor. Eski ilişki konusu açılınca tepkisiz kalıyorum. Bu konuda kafam karışık.

Çetele hesabını vermek zorunda mısınız yoksa “sen ilksin aşkım” demek için mi bunu söylemek zorunda hissediyorsunuz? Kaç tane kim olduysa oldu unutup unutamadığın onu ilgilendirir, bir de olmayacak biriyle olduysa onu ilgilendirir
Ciddi bi ilişkim olmadı 4 senedir yalnızın diyebilirsiniz misal.

4 yıl önce yakın arkadaşım olan biriyle 5 ay kadar bir ilişki yaşadım. 5 aylık ilişki benim kıskançlıklarım, anlaşamama, ortak nokta bulamama ve beklentiler açısından bitti. Arkadaşken ki ortaklık ve anlayış ilişkide devam etmedi. İlk ilişkim olduğundan çokça üzüldüm bir süre de atlatamadım. Nihayetinde arkadaş kaldık ve şu an yakın arkadaşız. Kendisinin ilişkisi de var. Benim gerçek manada ilişkim olmadı. Bundan sonraki ilişkilerde eski erkek arkadaşımla arkadaş kaldığımı söyleme noktasında tereddütlerim var. Üstünden 4 yıl geçti ve arkadaşlık üzerine bir ilişki yaşandı sonra yine arkadaş devam ettik ve samimiyiz. Sonraki ilişkimde bu durumu söylemek istemiyorum suyu bulandırmak istemiyorum. İlk ilişkimden bahsederken başka bir gibi bahsedip konuyu kapatmayı uygun buluyorum. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?
Başınıza benzer durum geldi mi?
Gerçekler ortaya çıkacaktır illa ki aynı ortamda görüşecekler sevgilinle yakın arkadaşmışsınız bence yalanlarla öğreneceğine en baştan dürüst olun sizi gerçekten seven birisi size saygı duyacaktır veya birde şöyle düşünün karşı taraf sizi aynı şekilde kandırsa tesadüfen bir ortamda sohbette öğrenseniz ne hissederdiniz yalana hiç bulaşmayın derim

Çetele hesabını vermek zorunda mısınız yoksa “sen ilksin aşkım” demek için mi bunu söylemek zorunda hissediyorsunuz? Kaç tane kim olduysa oldu unutup unutamadığın onu ilgilendirir, bir de olmayacak biriyle olduysa onu ilgilendirir
Ciddi bi ilişkim olmadı 4 senedir yalnızın diyebilirsiniz misal.
Hesap vermek olarak düşünmedim. Eski ilişki konusu illaki açılıyor. Benim de yalnızca tek ilişkim oldu ve üzerinden çok zaman geçti. Ben ilk ilişki yaşadığım kişiyle görüşüyorum yakın arkadaşım desem karşıdaki nasıl algılar ya da algılanır bilemiyorum. Bunu demesem de yalan söylemiş ya da gizlemiş oluyorum. Bu durumu söylemek ve söylememek arasında ikilemde kalıyorum.

Gerçekler ortaya çıkacaktır illa ki aynı ortamda görüşecekler sevgilinle yakın arkadaşmışsınız bence yalanlarla öğreneceğine en baştan dürüst olun sizi gerçekten seven birisi size saygı duyacaktır veya birde şöyle düşünün karşı taraf sizi aynı şekilde kandırsa tesadüfen bir ortamda sohbette öğrenseniz ne hissederdiniz yalana hiç bulaşmayın derim
Aynı ortamda görüşme imkanları olmaz. Farklı illerdeyiz fakat yalan konusu daha doğrusu durumu gizlemek ne kadar sağlıklı ya da açıkça durumu demek bir ilişkiyi nasıl etkiler bilemiyorum.

Çok ileri gidilmediyse söylemek zorunda değilsin. Ama mesela öpüşüldüyse veya daha ilerisi yaşandıysa sevgili ile eskiyi aynı ortama sokulmamalı. bu hem sizin sevgiliniz olacak kişiye hemde eski sevgilinizin ilişkisine haksızlık.

Çok ileri gidilmediyse söylemek zorunda değilsin. Ama mesela öpüşüldüyse veya daha ilerisi yaşandıysa sevgili ile eskiyi aynı ortama sokulmamalı. bu hem sizin sevgiliniz olacak kişiye hemde eski sevgilinizin ilişkisine haksızlık.
Farklı illerdeyiz aynı ortam ihtimali yok. Ufak tefek şeyler yaşanmıştı ama ilişkimiz 4 yıl öncesinde kaldı. Sonrasında arkadaş olarak devam ettik ki en baştan da arkadaştık. İlişkiyi denedik olmadı kaldığımız yerden devam ettik. Yine de tek ilişkim o yüzden söylenmeli mi gizlenmeli mi bilemiyorum. Ki bir ilişkim olduğunu söylerim ama bu kişinin şu an yakın arkadaşlarımdan biri olduğunu demek nasıl karşılanır emin değilim.

Hesap vermek olarak düşünmedim. Eski ilişki konusu illaki açılıyor. Benim de yalnızca tek ilişkim oldu ve üzerinden çok zaman geçti. Ben ilk ilişki yaşadığım kişiyle görüşüyorum yakın arkadaşım desem karşıdaki nasıl algılar ya da algılanır bilemiyorum. Bunu demesem de yalan söylemiş ya da gizlemiş oluyorum. Bu durumu söylemek ve söylememek arasında ikilemde kalıyorum.
O ilişki devrini hiç olmamış gibi düşün, yakın arkadaşım kategorisinde tanıt. İlişkim olmadı de. Bi ara arkadaşımı kıskandım aramız bozuldu kafam karışmıştı falan dersin aynı şeye çıkıyor. Bana eski sevgilim yakın arkadaşım deseler ben görüşmelerine bozulurum ki ülkedeki en açık fikirli insanlardan biriyimdir.

Farklı illerdeyiz aynı ortam ihtimali yok. Ufak tefek şeyler yaşanmıştı ama ilişkimiz 4 yıl öncesinde kaldı. Sonrasında arkadaş olarak devam ettik ki en baştan da arkadaştık. İlişkiyi denedik olmadı kaldığımız yerden devam ettik. Yine de tek ilişkim o yüzden söylenmeli mi gizlenmeli mi bilemiyorum. Ki bir ilişkim olduğunu söylerim ama bu kişinin şu an yakın arkadaşlarımdan biri olduğunu demek nasıl karşılanır emin değilim.
O zaman söylemeni gerektirecek bir durum yok. İçin rahat olsun.
Karşına çıkacak adamında geçmiş ilişkileri olacak sem nasıl onu sorgulamayacaksın onunda seni sorgulamaya hakkı yok.

O ilişki devrini hiç olmamış gibi düşün, yakın arkadaşım kategorisinde tanıt. İlişkim olmadı de. Bi ara arkadaşımı kıskandım aramız bozuldu kafam karışmıştı falan dersin aynı şeye çıkıyor. Bana eski sevgilim yakın arkadaşım deseler ben görüşmelerine bozulurum ki ülkedeki en açık fikirli insanlardan biriyimdir.
Hiç olmamış gibi düşünemem neticede bir ilişkim oldu fakat şu an yakın arkadaşlarımdan biri olduğunu demek çoğu kişi tarafından hoş karşılanmayacağını tahmin ediyorum. İlişki konusunda üstünkörü bir ilişkim olduğunu ve 4 yıl öncesinde kaldığını deyip konuyu kapatmak üstüne konuşulmasına izin vermemek daha doğru sanırım.

O zaman söylemeni gerektirecek bir durum yok. İçin rahat olsun.
Karşına çıkacak adamında geçmiş ilişkileri olacak sem nasıl onu sorgulamayacaksın onunda seni sorgulamaya hakkı yok.
Sorgulamak değil elbette bende tam olarak öğrenmek istemiyorum. Sadece neden ayrıldın diye sormak isterim. Haricinde detay içerik bilmek eski ilişkileri gündeme taşımak sağlıklı sonuç vermiyor. Fakat benim durum hassas olduğundan ufak tefek görüşmelerde de kaçındığım kararsız kaldığım bir mevzu.

Kendinize sormanız gereken tek bi soru var: ilerideki erkek arkadaşınız, benim en yakın arkadaşım eskiden sevgilimdi ama arkadaş olarak görüşmeye devam ediyoruz dese kabul eder misiniz?
Sanmıyorum. Zaten kıskançlık yüzünden ayrılmışsınız. Romantik ilişkilerde en önemli şeylerden biri arkadaşlıktır. Bu adamla arkadaş olabiliyorsunuz ama romantik ilişki içine girince ortak nokta bulamıyorsunuz? Bana mantıksız geldi. Sevgili olduk ama birbirimize birşey hissedemedik ayrıldık deseniz anlarım ama ayrılık sonrası da yıpranmışsınız ortada duygusal hislerin olduğu çok açık.

Hayatınızda olmasına gerçekten gerek var mı? O hayatınızda olmaya devam ederken nasıl gelecek kuracaksınız ve ilerideki partnerinize yalan söylemeye değer mi?

Sorgulamak değil elbette bende tam olarak öğrenmek istemiyorum. Sadece neden ayrıldın diye sormak isterim. Haricinde detay içerik bilmek eski ilişkileri gündeme taşımak sağlıklı sonuç vermiyor. Fakat benim durum hassas olduğundan ufak tefek görüşmelerde de kaçındığım kararsız kaldığım bir mevzu.
Zaten ayrı şehirlerdesiniz durum hal hatır sormaktan ibarettir. Ayrıca senin durumun neyi hassas sevgilinin eskisiyle arkadaş kalması rahatsız mı eder seni ederse seninde empati yapıp bu kişiyi çıkarman gerekir.

Bu konuda tavrım çok basit dürüstlük.🫥 Bana da arkadaşım demişti flörtleşmiş meğerse oyuzden artık arkadaşım dediği anda birine beni afakanlar basardı herkese şüphe ile bakardım güven müven kalmamıştı.
Eski sevgili çevresin de olduğu sürece de rahatsızlık hissedilir.
Yani yaptığın etik değil. 👎

Back
X