Eski Sözlüm ve Dini Nikah

FatmaGokce001987

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
25
0
16
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar,

Basliklari sürekli takip ederdim ama foruma kayit olmak bugüne nasib oldu, cünki ciddi sekilde fikirlerinize ve dertlesmeye ihtiyacim var.
Bundan iki ay önce sözlendim ve ailelerin uyusmamazligi nedeniyle ayrildik. Söz merasimimizde dini nikah kiyildi. Sözlüm „Sen benim dini vecibelere göre nikahli esimsin, helalimsin, buda her seye ruhsat demektir: Benim yüzügüm parmagimda ve cikarmaya da hic niyetim yok, vazgecmiyorum.“ dedi. Söz yüzügünü sonradan ailelerimize teslim ettik ama kendisinden "seni bosadim, seni istemiyorum vs." gibi cümleler duymadim. Sözlüm bana nikahimi vermedi. Bu durumda Allah´in huzurunda onunla evliyim. Bi cok ilahiyatciyla konustum ve ona bi sekilde ulasip nikahi bozmasi icin ikna etmem gerektigini söylediler. Ailem hic bir sekilde evlenmemizi desteklemiyor ve konuyu böylece yüzük teslim etmeyle kapattilar. Dün sözlüme bir sekilde ulastim ve bana nikahimi vermesi icin onunla konustum. Kabul etmedi. "Kapim sana acik gelmek istersen gel ama senin baskasiyla evlenmene izin vermiyorum, simdi git ve bi daha bunun icin benimle konusma" dedi. Bu konuyu hic kimseye acamiyorum. Ne yapicagimi sasirdim. Ailemin sözlümü istememe sebebi daginik bir aileden geliyor olmasi. Annesi ve babasi ayrilmis. Babasi suan yabanci bir kadinla evli ve zamaninda kumarhane isletmis. Akrabalarinin hicbirinin dogru düzgün aile hayati yok. Bu durum ailemin gözünü cok korkuttu "armut dibine düser" diyerek sözden vazgectiler. Ne yalan söylim banada vazgecmem icin cok baski yapildi. Ikna etmeye calistim ama basarili olamadim. Kac gün annemler benimle konusmadi, ayni evin icinde uzun süre küs kaldik. "Seni evlatliktan redederiz, dügününü kendi basina yaparsin, hakkimizi helal etmeyiz vs..." dediler. Birbirimizi seviyorduk ama ailemin desteklemedigi bir evlilik yapmak istemedim. Fikirlerinize ihtiyacim var kizlar nolur bana bi akil verin...

Hay Allah, ailesi daginik demissin, ama lafini dinledigi birisi yokmu ulasabilecegin. Birisi konussa ikna eder belki nikahini vermeye

canım neden sözlüyken nikah yaptınız ki.. çok kötü olmuş.. evet dinen onun nikahındasın ve boşamadıkça Allah katında onun eşisin. ve muhtemelen bu şekilde de seni kullanacak. kendisi evlense bile senin evlenmene engel olacak.

ailen ailesini başta tanımıyor muydu ki bir de nikah kıydılar size?

yapabileceğin bişey yok, araya birilerini koyup nikahını alman lazım..

işte bu yüzden sürekli önce resmi nikah sonra dini nikah diyorlar ya...

acı yönüyle tecrübe etmişsiniz ama maalesef ağzından o 2 kelime 3 kere çıkmadıkça yapabileceğiniz bir şey yok. işin kötü tarafı, kendi evlense bile yapmayabilir (malum 4 eş saçmalığı muhabbeti)

armut dıbıne duser ama herzaman degıl canm...tabıkı aılesı onemlı ama belkı de aılesınde gordugu olumsuzlıukları yerıne getırmeyecek..bunu bılemeyız sen cok daha ıyı tanıyorsun ama o kısma katılmıyorum maalesef..kotu olmus yaa bosamaması..hıc mı ıhtımal yok bırlıktelıgınıze..aşk yok mu aaaaaaşşk...

Kimseyi dinlemiyor malesef bir cok kisiden yardim istedim saolsunlar kapisina kadar gittiler ama kabul etmiyor, kendisi gelsin demis, dün gittim aldim karsima konustuk ama fayda etmedi. Ailemin cahillginden bu haldeyim. Nasil olsa evleniceksiniz diyerekten nikah kiyildi, bende gencligin verdigi cahillikle kabul ettim. Bu duruma düsecegimi bilemedim cok pismanim:(

işte bu yüzden sürekli önce resmi nikah sonra dini nikah diyorlar ya...

acı yönüyle tecrübe etmişsiniz ama maalesef ağzından o 2 kelime 3 kere çıkmadıkça yapabileceğiniz bir şey yok. işin kötü tarafı, kendi evlense bile yapmayabilir (malum 4 eş saçmalığı muhabbeti)

ay gerçekten hiç böyle düşünmemiştim adam sırf inat olsun diye başkasıyla evlense de yapmayabilir..
dini olarak bence başka bi yolu olmalı ya şu kadar zaman ayrı kalınca düşer falan gibi şartları yok mu bunun:26:

"zeynepmeliss: armut dıbıne duser ama herzaman degıl canm...tabıkı aılesı onemlı ama belkı de aılesınde gordugu olumsuzlıukları yerıne getırmeyecek..bunu bılemeyız sen cok daha ıyı tanıyorsun ama o kısma katılmıyorum maalesef..kotu olmus yaa bosamaması..hıc mı ıhtımal yok bırlıktelıgınıze..aşk yok mu aaaaaaşşk... "

Severek ayrildik, kacip gitsem evet kabul eder ama bunu aileme yapamam. Bi erkek icin ailemden vazgecmek istemiyorum. Annemin babamin yüregine iner Allah korusun:(

Kafayi yemek üzereyim, isin kötü yanida cok inatci olmasi, yapmam derse yapmiyacagini biliyorum:(

ay gerçekten hiç böyle düşünmemiştim adam sırf inat olsun diye başkasıyla evlense de yapmayabilir..
dini olarak bence başka bi yolu olmalı ya şu kadar zaman ayrı kalınca düşer falan gibi şartları yok mu bunun:26:

canim bi cok hocaya sordum, aradan ne kadar zaman gecerse gecsin "seni bosadim" demedikce onunla evli sayiliyormussum

çok kötü bir durum olmuş gerçekten
bir de dinimizde eerkekler çok eş alabiliyor sayısını tam bilmiyorum günaha girmeyeyim şimdi ama
bu adam arkadaşların dediği gibi inat edip kendi evlense dahi sana boş ol demeyebilir ve boşamayabilir inadına gidip
şahsen bende nişanlanınca dini nikah düşünüyordum ama bu söylediklerin beni o kadar korkuttu ki şuan vazgeçtim:18:
sorumluluk isteyen bir şey gerçekten
:50:
ALLAH yar ve yardımcın olsun canım,umarım ikna olur bir şekilde

canim bi cok hocaya sordum, aradan ne kadar zaman gecerse gecsin "seni bosadim" demedikce onunla evli sayiliyormussum

çok zor bi durum ya ikna etmekten başka çare yok gibi görünüyo inatlaşmamak gerek köprüyü geçene kadar misali..
nikahtan önce kesinlikle imam nikahı yaptırmıcaz demek ki ne olur ne olmaz ...
bize de ders oldu..:18:

Sakin söz-nisan döneminde benim yaptigim hatayi yapmayin, canim suan inan cok zor durumdayim sürekli rüyalarima giriyor, gece düsünmekten uyuyamiyorum ve bunalima girdim. Dün kendisine yalvardim, gözlerimden yaslar süzüldü. "Kac gel, kabulümsün" gibi seyler söyledi bana patronunun kacma hikayesi anlatti. Ailemin onaylamadigi bi evliligi yapamam dedim "Sen bilirsin" dedi.

çok kötü bir durum olmuş gerçekten
bir de dinimizde eerkekler çok eş alabiliyor sayısını tam bilmiyorum günaha girmeyeyim şimdi ama
bu adam arkadaşların dediği gibi inat edip kendi evlense dahi sana boş ol demeyebilir ve boşamayabilir inadına gidip
şahsen bende nişanlanınca dini nikah düşünüyordum ama bu söylediklerin beni o kadar korkuttu ki şuan vazgeçtim:18:
sorumluluk isteyen bir şey gerçekten
:50:
ALLAH yar ve yardımcın olsun canım,umarım ikna olur bir şekilde

amin canim cok saol, insallah bi sekilde bu durumun icinden cikarim, ama zor gibi görünüyor :(

benim düsütügüm hataya sakin düsme, nisanlilik döneminde dini nikah kiydirmayin, ayrilmak istediginiz zaman erkek gurur meselesi yapip bosamayinca benim gibi bunalima girersin

böyle şey mi olur yaa! bence hemen ailenize anlatmalısınız bunu ancak onlar çözer.. ne demek boşamamak elinizi kolunuzu bağlıyor resmen hayatınızla oynuyor..

üzüldüm durumuna, acaba ailen bişey demiyor mu bu duruma,onun ailesiyle görüşüp belki ikna edebilirsiniz.

benimde aklimdan annesiyle konusmak geciyor, belki o bana yardim eder. Kendi aileme bu konuyu acamiyorum cünki onlar yüzügü atinca dini nikahinda bozuldugunu söylüyorlar. Bi kac kez annemlerle konusmaya calistim ama artik herseyin bittigini ve konuyu bi daha acmamam gerektigini söyledi. "attik bitti, kurtulduguna sevin" gibi seyler söyledi :(

benimde aklimdan annesiyle konusmak geciyor, belki o bana yardim eder. Kendi aileme bu konuyu acamiyorum cünki onlar yüzügü atinca dini nikahinda bozuldugunu söylüyorlar. Bi kac kez annemlerle konusmaya calistim ama artik herseyin bittigini ve konuyu bi daha acmamam gerektigini söyledi. "attik bitti, kurtulduguna sevin" gibi seyler söyledi :(

umarım annesi anlayışlı biridir yardımcı olur sana.

Olurmu öyle şey nikahın düştüğü durumlar vardır.Örneğin kinayeli sözler , babanın evine defol git , seni bıraktım , seni terkettim,cehenneme git .
Ve en en önemlisi hiç ilişkiye girilmemişse veya tenha bir yerde yalnız kalınmamışsa o nikah kabul görmez.Ayrıca mehir olarak ne istedin , şart koş mehirini iste bu durumu lehine kullanabilirsin .
Arkadaşım sen bulunduğun yerde bir müftüye git onlar sana yardımcı olurlar.
Ayrıca annen haklı ayrıldınız sayılır bu.Yüzüğün atılması bir kinayedir bu iş bitti demektir.

Son düzenleme:
remi nikah olmadan dini nikah yapmak zaten kanunlara aykırı bi durum..
hadi onu geçtik.aileler geldi tanışıldı.istemeye geldiler verdiler kızı.söz yapıldı nikah kıyıldı....da iş bozuldu.
hadi gençler hata yaparda her iki tarafın ailelerindede çok hata var.

durun bi tanışalım ölçelim tartalım ondan sonra nikah olur diye düşünmeleri lazımdı.
sen sevginin arkasındaysan,bu adam evine bakabilicek karakterde biriyse,akıllı efendi biriyse durumu düzeltmeye çalışın derim.
Allah katında evlisiniz artık.ve bir kadının evli olarak tek görevi eşini memnun etmek mutlu etmek.çamaşır bulaşık ütü çocuk doğurmak çocuğuna bakıp emzirmek bile kadının görevi değil.istemezse yapmak zorunda değildir yani dinimize göre..

Allah yardımcın olsun canım ne diyim.inş hakkında hayırlısı olsun..

Back
X