Merhaba arkadaslar,
Basliklari sürekli takip ederdim ama foruma kayit olmak bugüne nasib oldu, cünki ciddi sekilde fikirlerinize ve dertlesmeye ihtiyacim var.
Bundan iki ay önce sözlendim ve ailelerin uyusmamazligi nedeniyle ayrildik. Söz merasimimizde dini nikah kiyildi. Sözlüm Sen benim dini vecibelere göre nikahli esimsin, helalimsin, buda her seye ruhsat demektir: Benim yüzügüm parmagimda ve cikarmaya da hic niyetim yok, vazgecmiyorum. dedi. Söz yüzügünü sonradan ailelerimize teslim ettik ama kendisinden "seni bosadim, seni istemiyorum vs." gibi cümleler duymadim. Sözlüm bana nikahimi vermedi. Bu durumda Allah´in huzurunda onunla evliyim. Bi cok ilahiyatciyla konustum ve ona bi sekilde ulasip nikahi bozmasi icin ikna etmem gerektigini söylediler. Ailem hic bir sekilde evlenmemizi desteklemiyor ve konuyu böylece yüzük teslim etmeyle kapattilar. Dün sözlüme bir sekilde ulastim ve bana nikahimi vermesi icin onunla konustum. Kabul etmedi. "Kapim sana acik gelmek istersen gel ama senin baskasiyla evlenmene izin vermiyorum, simdi git ve bi daha bunun icin benimle konusma" dedi. Bu konuyu hic kimseye acamiyorum. Ne yapicagimi sasirdim. Ailemin sözlümü istememe sebebi daginik bir aileden geliyor olmasi. Annesi ve babasi ayrilmis. Babasi suan yabanci bir kadinla evli ve zamaninda kumarhane isletmis. Akrabalarinin hicbirinin dogru düzgün aile hayati yok. Bu durum ailemin gözünü cok korkuttu "armut dibine düser" diyerek sözden vazgectiler. Ne yalan söylim banada vazgecmem icin cok baski yapildi. Ikna etmeye calistim ama basarili olamadim. Kac gün annemler benimle konusmadi, ayni evin icinde uzun süre küs kaldik. "Seni evlatliktan redederiz, dügününü kendi basina yaparsin, hakkimizi helal etmeyiz vs..." dediler. Birbirimizi seviyorduk ama ailemin desteklemedigi bir evlilik yapmak istemedim. Fikirlerinize ihtiyacim var kizlar nolur bana bi akil verin...