Eski Sözlüm ve Dini Nikah

ben senin yerinde olsaydım, meseleyi anne babama söylerdim. sonuçta buna sebep olanlar onlar.
annene derdim ki; "bak anne geçen bana sonuçta yüzükler atıldı nikah düştü demiştin ama ben sordum ettim aslında nikah düşmüyormuş. buna bi çözüm bulun yoksa ben kimseyle başka bir evlilik yapamam"

anneme konuyu actim, "bi daha acma bu konuyu hersey bitti, kimseyede bu nikah meselesini söylemiceksin" diye tembihledi ve susturdu beni,...Insanlari kandirmak kolay ama töbe töbe Allah biliyor herseyi, ailem anlamiyor veya kabullenmek istemiyorlar galiba, durumum ne olacak cok merak ediyorum, Allah yardimcim olsun, kafam öyle dolu ki hep ayni konuyu bütün gün düsünüyorum...

anneme konuyu actim, "bi daha acma bu konuyu hersey bitti, kimseyede bu nikah meselesini söylemiceksin" diye tembihledi ve susturdu beni,...Insanlari kandirmak kolay ama töbe töbe Allah biliyor herseyi, ailem anlamiyor veya kabullenmek istemiyorlar galiba, durumum ne olacak cok merak ediyorum, Allah yardimcim olsun, kafam öyle dolu ki hep ayni konuyu bütün gün düsünüyorum...

bazı arkadaşlar çok güzel açıklamışlar senin de boşanma hakkın olduğu kısımları.. ailen karışmıyor anladım ama sen yapabilirsin bunu..

"Soru: İmam nikâhında iftida için bayan boşanma yetkisini kimden alacak, eşi onu anlaşamadığı halde inadına boşamıyorsa?
Cevap: Eğer ortada resmi nikâh varsa kadın mahkemeye başvurur. Resmi yok, sadece imam nikâhı varsa kadın tek başına karar veremez, kendi tarafından bir ve kocası tarafından bir olmak üzere iki hakeme başvurur. Bunlar da evliliğin yürümeyeceği kanaatine varırlarsa kadına iftida hakkı verirler. Hakemlerin vereceği karara göre, kadın da kocasından aldığı mehir ve hediyelerin tamamını veya bir kısmını kocasına vererek ondan ayrılma kararı alabilir. Bunun için kocasının onayına gerek yoktur."

hediyeleri ailem eski sözlümün ailesine yolladi...simdi bu durumdada "iftida" yapmis oluyormuyuz kizlar anlamadim tam olarak?

Bu işler ailenize göre, size göre çocuk oyuncağı mı anlamadım?? Söz olana kadar ailesini damadı az çok görmüş tanımış olmanız gerekiyordu.. İnsan evliliğe adım atmadan önce söz,nişan yapar ki çiftler aileler birbirleri ile tanışsın, anlaşsın. anlaşma olmaz ise zaten bozulur.. söz yaptığınız zaman nikah yapmayı kim istedi? sizin aileniz henüz tanımadığı insanlara sizi nikah yapmayı neden kabul etti? çok enteresan..!

Kızlar azıcık okuyun bilinçlenin ! Ne demek o erkek evlenebilir 4 eş alabilir böyle birsey demiyor dinimiz kadında erkekte eşittir .O adamla hiçbir münasebeti yok aynı evde yasamıyorlar resmi nikahları yok .Bu durumda onun kuyrugunda dolasıp yalvar yakar boş ol boş demesiini beklemenin anlamı yok eger demez ise o onun günahı sen değil kendı hayatına bak .Ayette zaruri durumlar içinde 4 eşi söylüyor ki bu onlarla cinsel ilişkiye girme anlamında değil koruma kollama amaçlı allaha sükür cahiliye döneminde yasamıyoruz bu emir o dönemlerde kadınları korumak amaçlı fuhuş vs tecavüzlerin önüne geçmek amaçlı . 21 yy dayız kadın ve erkek eşitliği söz konsu daha bilinçli olalım .erkeklerin kölesi olmayalım eşi arkdası annesi dostu olalım bu sıfatlar dısında sıfatlar kondurmayalım lütfen kendimize. nasıl ki birden fazla tanrı yok biz birden fazla tanrıyı kabul edip ayrı ayrı sevgimizi bölmüyorsak tek bir tanrıya bagımlı ve büyük bir aşkla baglıysak evlilik te böyle birsey tek eş tek adamdır.bunun aksini dinimizde kabul etmiyor.Yani başka biriyle tekrar iman nikahı yapılabilir. benim fikrim bu kuranı kerimi okurken özleştire özleştire bir klavuz gibi okuyup günümüze uyarlamak lazım.

islamda kadının boşanma hakkı vardır maalesef bu bilinmiyor sadece erkek bosanabilir zannediliyor
arastırırsan bulabilirsin Peygambere gelen bir kadın kocasının cok iyi olduğunu ama bir türlü sevemediğini ayrılmak istediğini söylüyor
peygambermzde bayana adamın evlenirken verdiği mihri adama teslim etmesiyle nikahlarını bozuyor
kaldı ki halvet gerceklesmemis zifaf olmamıs

islamda kadının boşanma hakkı vardır maalesef bu bilinmiyor sadece erkek bosanabilir zannediliyor
arastırırsan bulabilirsin Peygambere gelen bir kadın kocasının cok iyi olduğunu ama bir türlü sevemediğini ayrılmak istediğini söylüyor
peygambermzde bayana adamın evlenirken verdiği mihri adama teslim etmesiyle nikahlarını bozuyor
kaldı ki halvet gerceklesmemis zifaf olmamıs

verdigi hediyeleri ailem ailesine yolladi, bu durumdada nikah bozulmusmudur?

Merhaba arkadaslar,

Basliklari sürekli takip ederdim ama foruma kayit olmak bugüne nasib oldu, cünki ciddi sekilde fikirlerinize ve dertlesmeye ihtiyacim var.
Bundan iki ay önce sözlendim ve ailelerin uyusmamazligi nedeniyle ayrildik. Söz merasimimizde dini nikah kiyildi. Sözlüm „Sen benim dini vecibelere göre nikahli esimsin, helalimsin, buda her seye ruhsat demektir: Benim yüzügüm parmagimda ve cikarmaya da hic niyetim yok, vazgecmiyorum.“ dedi. Söz yüzügünü sonradan ailelerimize teslim ettik ama kendisinden "seni bosadim, seni istemiyorum vs." gibi cümleler duymadim. Sözlüm bana nikahimi vermedi. Bu durumda Allah´in huzurunda onunla evliyim. Bi cok ilahiyatciyla konustum ve ona bi sekilde ulasip nikahi bozmasi icin ikna etmem gerektigini söylediler. Ailem hic bir sekilde evlenmemizi desteklemiyor ve konuyu böylece yüzük teslim etmeyle kapattilar. Dün sözlüme bir sekilde ulastim ve bana nikahimi vermesi icin onunla konustum. Kabul etmedi. "Kapim sana acik gelmek istersen gel ama senin baskasiyla evlenmene izin vermiyorum, simdi git ve bi daha bunun icin benimle konusma" dedi. Bu konuyu hic kimseye acamiyorum. Ne yapicagimi sasirdim. Ailemin sözlümü istememe sebebi daginik bir aileden geliyor olmasi. Annesi ve babasi ayrilmis. Babasi suan yabanci bir kadinla evli ve zamaninda kumarhane isletmis. Akrabalarinin hicbirinin dogru düzgün aile hayati yok. Bu durum ailemin gözünü cok korkuttu "armut dibine düser" diyerek sözden vazgectiler. Ne yalan söylim banada vazgecmem icin cok baski yapildi. Ikna etmeye calistim ama basarili olamadim. Kac gün annemler benimle konusmadi, ayni evin icinde uzun süre küs kaldik. "Seni evlatliktan redederiz, dügününü kendi basina yaparsin, hakkimizi helal etmeyiz vs..." dediler. Birbirimizi seviyorduk ama ailemin desteklemedigi bir evlilik yapmak istemedim. Fikirlerinize ihtiyacim var kizlar nolur bana bi akil verin...

Arkadaşım gücenme ama ben sözlendiğin kişiye değil sana ve ailene anlam veremedim ! Bir defa dini nikah için resmiyet doğru olandır. Biz de dini nikahımızı kıydık çok şükür ama böyle değil. Nikahtan hemen sonra evde bir hocaya ya da müftülüklerde kıydırabilirdiniz. Ayrıca ailen sözden önce bilmiyorlarmıydı çocuğun ailesinin durumunu? Benim bildiğim su an onun rızası olmadan düşmez nikahın gerçekten zor bir duruma sokmuşsun kendini arkadaşım. Açıkçası sözlünün haline de üzülmedim değil. Hakkında hayırlısı olsun inşallah arkadaşım

boş ol demek değildir ki sadece yüzüğü cıkarmıs sonucta. Hem bu durumu sadece kullanmaya calısıyor samimi de değil.
halvete de girmemissiniz zifaf olmamıs
mihri vermemiş bu durumda nikah kalmıs olamaz diye düsünüyorum
sen kimlere sordun ki? bence müftülüğe basvur diğer türlü rahat edemeyeceksin gibi
ya da diyanetin alo fetva hattı var dini konularda bilgili vaiz ve vaizeler cevap veriyor onlara güvenebilirsin

konusmak icin yanina gittim, birbirimize sarilip saatlerce konustuk ve agladik, "ayrilmak istersen ayril, gelmek istiyorsan gel söz yüzügün hala duruyor, hicbirseyini atmadim" dedi, birbirimizi cok sevmistik ama ailemin baskisi onun ailesinin daginik olmasi herseyin bitmesine sebeb oldu,...ne yapicagimi bilmiyorum...

Back
X