Eski Türk filmleri -Nostalji Zamanı-

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
copculer.jpg

Geçtiğimiz günlerde - yine uykusuz geçen gecelerin birinde:D - tvde "Cici Gelin" adında 1967 yapımı bir filme rastladım hem de daha önce izlemediğim bir filmdi ( malum eski Türk filmlerinden izlenmemişi bulmak zordur=) )

Saatin verdiği rehavetten mi, yarı bilinç bulanıklığından mı bilinmez ama çok sevimli geldi filmin konusu. Oyunculuk tabi ki o döneme has abartıdan nasibini almış, film de son derece absürd bir konuyu işlemesine rağmen içine çekiyor öykünün; espriler, koşuşturmaca da hoştu.

Bulursanız izleyin derim. Başrol oyuncularını da unutmadan ekleyeyim; Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Öztürk Serengil

donus.jpg

Bu film bi baska harikadir yaa..senağlama
Izlemeyen varsa mutlaka izlesin derim.

Bende bayılırım eski Türk filmlerine...
Defalarca izlememe rağmen vazgeçemem.

Bu filmleri kim bilir kaç defa izlemişimdir:16:..ama şuan tvde eskisi kadar sık verilmediği halde netten bulup izleyen biri olarak söylemek istiyorum; film afişlerine bakarken bile içim kıpırkıpır oldu keşke o dönemlerde yaşama imkanım olabilseydi keşke:97:

Bende çok severim eski Türk filmlerini seyretmeyi.Hele ''Selvi Boylum Al Yazmalı''a bayılırım, Son sahnesinde de dayanamam ağlarım :5::5::14:

Adile Naşit & Münir özkül filmlerine bayılırım :46:

selvi boylum alyazmalım (türkan şoray- kadir inanır)
dönüş (türkan şoray- kadir inanır)
sultan (türkan şoray- bulut aras)
canım kardeşim (tarık akan- halit akçatepe)
aile şerefi (münir özkul- adile naşit)
neşeli günler (münir özkul- adile naşit)
arkadaşım (tarık akan- fikret hakan)

genelde yeşilçamın sosyal mesaj içerikli filmleri pek bilinmez. ben ağırlıklı olarak drama ve sosyal mesajlı filmlerini severim yeşilçamın.
daha aklıma gelmeyen bi çoğu, bittabii henüz keşfedemediklerim mevcut elbet. keşfettikçe buraya da yazarım...

Son düzenleme:
Back
X