Eskide yasamak !!!

zekiyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2010
881
8
46
Diğer
Merak ediyorum benim gibi olanlar varmi?Yani su an mutlusunuz ama bazi anlar geliyorki insan eskileri hatirlayip patliyor bende bilmiyorum...o onu dedi su sunu dedi normalmi?Yaaa ama insan nasil bundan kurtulabilir herkes konusur degilmi ufffffffff

Merak ediyorum benim gibi olanlar varmi?Yani su an mutlusunuz ama bazi anlar geliyorki insan eskileri hatirlayip patliyor bende bilmiyorum...o onu dedi su sunu dedi normalmi?Yaaa ama insan nasil bundan kurtulabilir herkes konusur degilmi ufffffffff

Ben hep eskide yasıyorum ama o 3-5 yıl önceki en kötü günüm bile nedense daha tatlı geliyor sanırım büyüdügüm icin..O sebepsiz gülmelerimi özledim yada ufacık seylerden mutlu oldugum günleri,babaannemle dedemin hayatta oldugu günleri özledim.:gitme:

Ama üzücü olayları hatırlamamaya calısıyorum senin sorun biraz farklıydı sanırımbilmiyorumkismile

ahhh canım ahh bu konuya bi çare bulursan banada söyle..geçmişte çook acılar çektim allaha şükür şimdi sular duruldu ama ara ara geçmişi hatırlayıp ezildiğime sustuğuma enayiliğime kullanıldığıma çok kızıyorum...nefret ediyorum...neden şunu yapmamışım bunu yapmamışım diyerek içimi kemiriyorum...çektiğim acılar ağır geliyo

Geçmişe bakıp yapılan hatalardan ders almak çok önemli ama geçmişi de takıntı haline getirmemek gerek aksi halde,bu güne odaklanama ve dolayısıyla mutsuzluk olma sendromu kaçınılmaz olur.

"Geçmişi bırakmak için affetmeye hazır olmalıyız
Nasıl affedeceğimizi bilmeyebiliriz,affetmek istemeyebiliriz ama affetmeye istekliyim demek bile iyileşme sürecini başlatır.

'İstediğim gibi biri olmadığım için seni affediyorum.Seni affediyor ve özgür bırakıyorum.'

Özgür bırakın olumsuzlukları.Affetmek bırakmak,vazgeçmek demek.Göz yummak demek değil.Tümüyle bırakmak demek.Nasıl affedeceğini bilmek zorunda değilsin.Evren nasılların üstesinden gelir , sen sadece istekli ol.Kendimizi olduğumuz gibi onayladığımızda,sevdiğimizde ve kabul ettiğimizde her şey yoluna giriyor.Küçük mucizeler oluşmaya başlıyor demektir."

a.s.

bundan 2 gün öncesine dönmek isterdim.nedenini yazarsam tartışmalar çıkacak yazmıyorum:delphin:
benim vicdanım rahat,ama içim rahat değil
gelecekten korkuyorum artık...

bu bende çok oluyor yaa bazen düşünmekten kafamın yorulduğunu hissediyorum ayrıntıya çok takılıyorum eşim kızıyor takma unut diye ama kötü bi sözü yada eylemi unutmam imkansız

neyi kastettiğini anlıyorum,sondan bir önceki konum da bununla ilgiliydi zaten...insan affetmeyi tam anlamıyla öğrendiği gün hakikaten olgunlaşmıştır...ben yapamadım henüz,saat dönüyor dolaşıyor mutlu mesut,sonra öyle bir an geliyor ve çalmaya başlıyor ki gong,yaşanan o anlardan daha şiddetli zonkluyor kulaklarında işittiklerin....o anlarda keşke uyuyabilsem diyorum,keşke uyuyabilsem,biliyorum ki sabah aha güzel olacak herşey,ya da öyle görünecek gözüme,belki de güzel ve ben eskideyim...senin gibi işte...yalnız değilsin

bana yapılan kötü şeyleri yada yaşadığım kötü olayları hiç unutamam.yapım böyle.
ama çoğu şeyi kendi iç sesimle konuşup bastırmayı öğrendim

Benim de tamamen aklımdan söküp atmam gereken çok anım var hatırladıkça beni üzüyor. Ama bir yandan da diyorum bunları yaşadım bana çok tecrübe kazandırdı, daha bir olgunlaştırdı. Belki bu öğrendiklerim yanıma kar kalır ve bir daha bunları inşallah yaşamayacağım diye düşünüyorum. Arada bunalıyorum o anlarda keşke bunları hiç yaşamamış olmayı istiyorum.

Haksızlıkları hazmetmek çok zor ama şöyle düşünmek gerek;kafayı takmak,sağlıktan,huzurdan ediyor insanı, herşey bir yana kişi kendisi için bunu yapmayı öğrenmek zorunda.Kimsenin ahı,kimsede kalmaz,ilahi adalete güvenip,salıvermek lazım içteki kırgınlıkların getirdiği öfkeyi.Akla geldikce ; dua edilmesini,meditasyon(en azından nefes) yapılmasını öneririm,içinizin ferahladığını hissediyorsunuz.

bende cogu zaman eskide yasarim mesela bu aralar gecen haftada takiliyim nedenmi
densizin birisi cok fena kirdi kalbimi en kanayan yarama tuz basti niye yapti neden yapti devamli bunlari dusunmekle geciyo gunlerim geceleri sanki hickirarak uyaniyorum
su hayatda bir tek seyi anlamadim anlayamadim nedir bizimle alip veremedikleri...
ama bitek seyi biliyorumki allah buyuk helal etmiyorum kirilan kalbimin hakkini kimseye

Geleceğin sihirli kapısının bir anahtarı var.
Cesaret, güç ve istekle bu kapıyı açabilirsiniz.
Arkasında sizi neyin beklediğini bilemezsiniz.
Yaşamınıza ve kendinize bir şans tanıyın.
Geçmişten demir alın!

bende çok geçmişe bağlı yaşayan biriyim eskiden böyle olmazdı diye her kötü olayı eskiye bağlarım hergün omzumdaki yük artıyor çekilmez oluyor sanki ne güzel günlerim geçmişde kıymetini bilememişim

bende tam aksine hep gün sayarım,
hep ilerisini beklerim, mutlaka gün sayacak bişiler bulurum ve bugünün farkına varamam geçerken...

tvde bi kadın sunucu demişti o zaman farketmiştim bende..
geçmişinizi yaşatırsanız çektiğiniz acıları tekrar tekrar yaşamış olursunuz o yüzden olumsuz anılarınızı
anmayın diye...bazen dalınca eskiye hemen bu sözü hatrlıyorum ve başka şeylere odaklanıyorum..
geçmiş geçmişte kaldı nasılsa gelecekende emin değiliz anı yaşamak en güzeli...

Geçmişe bakıp yapılan hatalardan ders almak çok önemli ama geçmişi de takıntı haline getirmemek gerek aksi halde,bu güne odaklanama ve dolayısıyla mutsuzluk olma sendromu kaçınılmaz olur.

"Geçmişi bırakmak için affetmeye hazır olmalıyız
Nasıl affedeceğimizi bilmeyebiliriz,affetmek istemeyebiliriz ama affetmeye istekliyim demek bile iyileşme sürecini başlatır.

'İstediğim gibi biri olmadığım için seni affediyorum.Seni affediyor ve özgür bırakıyorum.'

Özgür bırakın olumsuzlukları.Affetmek bırakmak,vazgeçmek demek.Göz yummak demek değil.Tümüyle bırakmak demek.Nasıl affedeceğini bilmek zorunda değilsin.Evren nasılların üstesinden gelir , sen sadece istekli ol.Kendimizi olduğumuz gibi onayladığımızda,sevdiğimizde ve kabul ettiğimizde her şey yoluna giriyor.Küçük mucizeler oluşmaya başlıyor demektir."

a.s.

siz bunu basarmisa ben ziyorsunuz ve olgunsunuz....darisi bizlere...

bende cogu zaman eskide yasarim mesela bu aralar gecen haftada takiliyim nedenmi
densizin birisi cok fena kirdi kalbimi en kanayan yarama tuz basti niye yapti neden yapti devamli bunlari dusunmekle geciyo gunlerim geceleri sanki hickirarak uyaniyorum
su hayatda bir tek seyi anlamadim anlayamadim nedir bizimle alip veremedikleri...
ama bitek seyi biliyorumki allah buyuk helal etmiyorum kirilan kalbimin hakkini kimseye
canim benim bende böyleyim....ama inan bizlerdede eksiklik var...neden????etrafta o kadar problem yasayan insanlar varki sabir deniyor galiba buna bilmiyorum....etrafimdaki insanlara bakiyorum islerine geleni duyuyorlar islerine gelmeyeni atiyorlar bence bu normal olani.......ama ben cok ince fikirli bir insandim maalesf...artik sanki bende bazi seyleri farkediyorum zltraviyole arkadasimin dedigi gibi....insan sadece yazik ki kendisine ediyor ama buda bir igtiyac yani öfke patlamasi yasayabiliyoruz bunun olmamasi icin kendimizi iyi ifade edebilen bayanlar olmaliyiz haksizmiyim....

Arkadaslar sorumu biraz degistirmek istiyorum sizin deneyimlerinizi ögrenmeliyim...Elestirildiginizde ne yaparsiniz ben kendimi kötu hissederim ama her zamanda bu doigru degil galiba....

Back
X