eskiler hala doğuruyor:)

salsanabeni

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2011
9
0
0
İstanbul
Yok progestan hormonu yok folik asit kullan,yok şunu yap yok bunu yap tam bir hamilelik terörü yaşıyoruz.2 çocuğum var annem 48 yaşında 4.çocuğunu doğurmaya tam 2 ayı var:)garip gelmesin çocuklarımın dayısı olacak.:)analarımız tarlalarda mağaralarda evde tek başına çatır çatır toroman evlatlar doğurmuş.Biz zamane kadınlar iki ıkınıp çıkaracaz diye ilaç sarhoşu oluyoruz.Anneme öğütler veriyorum hamilelik için bana kıs kıs gülüyor.Eskiler nasılda böyle zorlanmadan iri iri doğurmuşlar arkadaşlar ne kürtaj bilirler nede sezeryan.Ne oldu böyle hepimize yediklerimiz içtiklerimiz ve stresli hayatlarımızmı buna sebep.??

Yok progestan hormonu yok folik asit kullan,yok şunu yap yok bunu yap tam bir hamilelik terörü yaşıyoruz.2 çocuğum var annem 48 yaşında 4.çocuğunu doğurmaya tam 2 ayı var:)garip gelmesin çocuklarımın dayısı olacak.:)analarımız tarlalarda mağaralarda evde tek başına çatır çatır toroman evlatlar doğurmuş.Biz zamane kadınlar iki ıkınıp çıkaracaz diye ilaç sarhoşu oluyoruz.Anneme öğütler veriyorum hamilelik için bana kıs kıs gülüyor.Eskiler nasılda böyle zorlanmadan iri iri doğurmuşlar arkadaşlar ne kürtaj bilirler nede sezeryan.Ne oldu böyle hepimize yediklerimiz içtiklerimiz ve stresli hayatlarımızmı buna sebep.??

anneni tebrik ediyorum canım valla içimden gelen ilk şey bu oldu
bende ikinci için bir senedir uğraşıyorum ama olmuyo hemde herşey yolundayken
nasipten ötesi olmuyo işte biz ne yapsakta
bide kazayla mı hamile kaldı çok merak ettim

Canım bunun için hiç canını sıkma çünkü bir bakmışsın hamilesin.benimde 1.5 sene olmadı doğal yollarla birden ansızın hamile kaldım 2.si için tam 3 sene bekledik iki hamileliğimde çok zor geçti .doğumda çok zordu sezeryanla doğmak zorunda kaldılar.Bakıyorum son zamanlarda kadınlar gerçekten çok zor hamilelik geçirip zor doğum yapıyorlar çevremde ise normal doğum yapan kimse yok.Annem kazayla hamile kaldı bu yaşta:) tam 48 yaşında önümüzdeki ay 49 olacak.Çocuklarımın dayısı doğuyor.Eskiler ne kadar sağlıklı bu yaşlarda bizler menapoz beklerken onlar hala doğuruyor.Seninde olur sakın canını bbunlar için sıkma bakmışsın hamilesin ben 25 yıl sonra çocuğu olan biliyorum ( halam) ve 50'sine gelmiş hala doğuranda biliyorum:)

Vallaa güzel bir konu açmışsınız açıkçası... Hamilelik terörü olarak belirtmeniz çok doğru. Ben daha çok yeni bir hamileyim ve inşaallah sorun çıkmadan devam eder. Ancak henüz bebek düşünmediğim zamanlarda bile hem sağlık konularına merakımdan hem de gelecekte düşündüğüm bir şey hakkında hazırlıksız yakalanmamak için ivik ivik araştırma yapıyordum. Doğum, suda doğum, normal doğum, sezaryen, ultrason, nst, epizyotomi, gebelik, folik asit kullanımı, miad aşımı, suni sancı, aşılar... Aklınıza ne gelirse, araştırma yaparken karşıma çıktı. Hem sadece Türkçe sitelerden değil, her türlü yabancı siteden de araştırma yaptım, yapıyorum. Veee bu kadar araştırmadan sonra şu kanıya vardım: Bence şimdiki annelerin en büyük handikapı çok fazla inceleniyor olmaları...Her ay doktor kontrolleri, her ay ultrasona girme, yok 2li yok 3lü testler, yok bebeğin kalbinde beyazlık görünüyor, yok down sendromlu olabilir, yok miadı doldu, kakasını yiyebilir, bebek çok iri doğuramazsın sezaryene alalım, ..... Nedir bunlar yaaa...

Açıkçası ben birkaç aylık olana kadar hiç doktora gitmeyi düşünmüyorum, sonrasında kan ve idrar testi için giderim diye düşünüyorum. Ultrasona HİÇ ama HİÇ girmeyi düşünmüyorum, tabii Allahım muhtaç ederse o başka...Annem beni ve kardeşlerimi ultrasonda bir kere bile görmeden doğurmuş, demek ki olabiliyor. Bu konuda internette yabancı sitelerde o kadar çok bilgi var ki araştırın göreceksiniz. Ayrıca Amerika'da Avrupa'da binlerce anne var hiç ultrasona girmeyen. Önemli bir bilgi olarak; uzun yıllar önce röntgen cihazı hakkında tıp kitaplarında "Hamileler için bir zararı yoktur" yazarken aynı tıp kitaplarında 20 YIL SONRA "Röntgen taraması anne karnındaki bebeğin bebeğin beyin gelişimini olumsuz yönde engeller, ilerki yaşlarda beyin kanserine neden olabilir" yazıyorken henüz 20 yılını bile doldurmamış bir uygulama olan ultrasona nasıl güveneceğiz! Cinsiyetini öğrenmek için sabırsız değilim, çünki zaten doğunca belli olacak. 2li 3 lü testlerle insanların moralini bozuyorlar, haftalar öyle geçiyor, aaaa hiçbir şeyi yokmuş sapasağlam....Bir kitapta hamilelik ve doğum süresince kullanılan ultrason, nst gibi cihazların rahmin ve bebeğin yanlış davranmasına sebep olduğu yazılı. Sanırım eskiler hamileliği bir hastalık gibi görmüyorlardı, dolayısıyla herhangi birşeye de ihtiyaç duymuyorlardı. Google da "unassisted pregnancy/childbirth" konularını araştırabilirsiniz. Beslenmeye dikkat etsek, egzersiz yapsak, biraz da doğum konusunda kendimizi eğitsek yeter gibi... ANNELERİ BİRAZCIK KENDİ HALLERİNE BIRAKSALAR...
NOT: Aaaa canım o eskidenmiş, hangi devirde yaşıyorsun, teknolojiden faydalanmadan olur mu, aaa çok yanlış yapıyorsun gibi TOPA tutmaktan başka katkı sağlayıcı fikirleri olanları dinleyeceğim.

not düşmüşsünya o yüzden kimse fikir beyan edememiş sanırım :))

evet bende yazılanlara katılıyorum,ama uygulamada ne kadar yapabiliyorum tartışılır.sağdan soldan,netten dergilerden v.s. o kadar empoze ediliyorki bazı şeyler,insan iç sesini dinlemektense o bilgi kalabalığı arasında kaybolup gidiyor.

özellikle şu 2 li 3 lü testlere hiç anlam veremiyorum.son yıllarda maddi çıkar sağlamak adına uydurulmuş şeyler bence.insanlarda aman ne olur ne olmaz aklım kalmasın diye yaptırıyor,hatta bazıları bu testlerin ne için olduğunu hiç bilmeden yaptırıyor.sağlıklı deniyor hoop downlu çıkıyor,risk yüksek deniyor kadın doğuma kadar dokuz doğuruyor,sonuç turp gibi... amniyosentez yapılıp sonuçlanana kadar çocuk oluyor 5 aylık,sonrası ayrı bi kabus aldırsakmı aldırmasakmı ? kadının riski 1/300 çıkıyor,ama 1/100 düşük yapma ihtimali olan amniyosentezi yaptırıyor,inanılır gibi değil.

not düşmüşsünya o yüzden kimse fikir beyan edememiş sanırım :))

evet bende yazılanlara katılıyorum,ama uygulamada ne kadar yapabiliyorum tartışılır.sağdan soldan,netten dergilerden v.s. o kadar empoze ediliyorki bazı şeyler,insan iç sesini dinlemektense o bilgi kalabalığı arasında kaybolup gidiyor.

özellikle şu 2 li 3 lü testlere hiç anlam veremiyorum.son yıllarda maddi çıkar sağlamak adına uydurulmuş şeyler bence.insanlarda aman ne olur ne olmaz aklım kalmasın diye yaptırıyor,hatta bazıları bu testlerin ne için olduğunu hiç bilmeden yaptırıyor.sağlıklı deniyor hoop downlu çıkıyor,risk yüksek deniyor kadın doğuma kadar dokuz doğuruyor,sonuç turp gibi... amniyosentez yapılıp sonuçlanana kadar çocuk oluyor 5 aylık,sonrası ayrı bi kabus aldırsakmı aldırmasakmı ? kadının riski 1/300 çıkıyor,ama 1/100 düşük yapma ihtimali olan amniyosentezi yaptırıyor,inanılır gibi değil.

öyle görünüyor :))))

Ben de çok önceden yani bi 2 yıl kadar öncesinden araştırmaya başlamasam kesinlikle hazırlıksız yakalanırdım. Bütün sağlık anlayışım geçirdiğim 3 aylık ağır bir alerjiden sonra araştırmaya başlamamla değişti. Maalesef seçme hakkı bırakılmadan her konuda yönlendiriliyoruz. Özellikle bi annenin iç güdüleri çok çok önemli. İçindeki ses herşeyin yolunda olduğunu söylüyorsa Allah ın izniyle birşey olmaz, farklı durumlar hariç.

Bahsettiğiniz testlerin ticari olduğuna inanıyorum ben de, testlerin vermediği zararı annenin o süreçte salgıladığı stres hormonları yapıyor, öyle ki anne çok üzgün olduğunda bebek ağlayabiliyormuş bile! :(

arkadaşlar yazdıklarınızı okudum ve hepinize katıldığım noktalar var ,benim annemde 4 çocuk doğurdu çatır çatır normal doğumla üstelik doktor hamile kalamazsın kalırsan kalbin bu yükü taşıyamaz demiş(annemin kalp kapakçığı normal çalışmıyor yani ağır derecede kalp hastası)annem 1 değil tam 4 tane doğurmuş:nazar: hakkaten bende şaşıyorum ne cesaret diye bende şu anda hamile kalmaya uğraşıyorum acaba onlar hiç yumurtladın mı acaba yumurtam döllendimi diye düşündülermi hiç zannetmiyorum
çin de konsoloslukta çalışan bir arkadaşım var geçen sene mayısta düşük yaptı herhangibir problemi yoktu sonra ağustosta tekrar hamile kaldı ve orda doktorlar 5-5.5 aya kadar ultrasonla bakmıyorlarmış zararlı diye gerek varsa bakılıyormuş sadece neyse bebişi sapasağlam doğdu.:nazar:

ama bugün kendime döndüğümde anne olmak birazda evhamlı olmayı getiriyor sanki yani bakıp iyi olduğu görmek isterim ama zararda görmesin isterim yani kendi başıma gelince öyle kesin konuşamam

Back
X