Eskişehir Eskişehir dedikleri bu muymuş

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Hemen konuya giriyorum.Eşimin işi dolayısıyla İstanbul dan Eskişehir'e yerleştirk.İstanbul'un kalabalığından bıktığım için çok sevinmiştim taşınmadan önce çok araştırdım birtane mi kötü yorum olmaz?harika bir yer,insanları çok kültürlü,şehir deseniz belediyesi harika çalışıyor vs. vs. velhasıl kelam geldik taşındık ama 1 aydır yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.Beni bu kadar demorilize eden olayları anlatmaya başlıyorum
Öncelikle biz Tepebaşında oturuyoruz Tepebaşı merkez demişlerdi ama merkezi böyleyse diğer yerleri düşünemiyorum.Sokağımızdan her an motorlu gençler geçiyor ama öyle kasklı profesyonel kişiler değil 16-17 yaşındaki ehliyetsiz tuhaf tipli(serseri)diyeceğim gençler son sürat sokaklardan geçip motorlarinin gürültüsü yetmiyormuş gibi sürekli egzoz patlatıyorlar.Bebeğim çok korkuyor sürekli uykusundan korkarak uyanıyor.Polise şikayet ettik ama durum hala aynı.İstanbul da özellikle akşam saatleri devriye gezer ama burada daha 1 tane bile polis göremedim.Sonra birgün eşimin ısrarıyla minibüse bindik (normalde bebek arabasıyla asla binmem çok zor ve teklikeli bence) neyse inecek var dedik adam acele edin diye bağırdı (yahu zaten ediyoruz)bebek arabası bu birakta indirelim dedim bekleyin indirelim bebek var görmüyormusunuz adam bağırdı çağırdı daha tam ben inmeden de bastı gitti neredeyse inerken düşüyordum.Nasıl sinirlendik nasıl şok olduk anlatamam.Sokak arasında bir mağazaya giriyoruz adamlar dövecek gibi cvp veriyor.Fiyat sormaya çekiniyor insan.Bugün de kızım hastalandı bindik taksiye acile gidiyoruz yavrum zaten defalarca kustu midesi bomboş başladı öğürmeye yine yüzü sapsarı oldu kollarını saldı Allah gitti çocuk dedim bayılacaktım Taksici taksiyi durdurmuş ne dese beğenirsiniz AMAN DİKKAT EDİN ARABAMA KUSMASIN,ARABAM KİRLENMESİN DİYOR dedim ne diyorsunuz kusmuyor zaten öğürüyor napıyorsunuz bizi hastaneye yetiştirin dedim.Tekrar hareket etti dedim ben evladımın canının derdindeyim sen ne diyorsun niye durduruyorsun arabayı insanlik ölmüş el kadar bebek kussa ne olur süt kusar dedim yok bu benim ekmek teknem filan diye bağırmasin mı sadece bizi indirin hemen diye bağırdım annem parasını ödedi neyseki gelmişiz zaten koşarak acile girdim.Kızımın testlerini beklerken bir kaç bayan bizimle sohpet etti başımıza gelenleri anlatınca burası böyle burada en ufak kavgada bıçak çekerler,polis deseniz ortalıkta yok,dikkat edin kimseyle münakaşa
etmeyin küfür bile etseler he deyin geçin dediler annemle ben şok.
Belediye çalışıyor diyorlar ama sokaklarda konteyner bile yok insanlar çöplerini sokaklara atıyor.Ha diyeceksiniz ki İstanbul çok mu iyiydi vallahi kötünün iyisiymişte biz bilmiyormuşuz.İstanbul da alelade bir semtteydim öyle elit bir yer değildi yani ama onca kalabalığa rağmen belediye çalışıyormuş gerçekten.Şuan yazamadığım daha neler neler var.Bu kadar olumsuzlukların olduğu bir şehiri neden bu kadar överler anlamadım.

Son düzenleme:
Bende İstanbuldayım, ailem Eskişehir'de..Ki orada doğup büyüdüm. Anlattığınız gibi olaylar hiç ama hiç yaşamadım. Okuyunca da çok şaşırdım.Benim ailemin olduğu semt o kadar temizdir ki, kapılar kitlenmez bile. Çocukluğum geçti oralarda..Eskisi gibi güzel olmasa da Eskişehir'i hala çok severim mesela. Tüm kötüler sizi bulmuş gibi, şanssızlık..Keşke semtleri daha iyi araştırsaydınız.

bende eskişehirin mükemmel olduğunu duymuştum defalarca.. şaşırdım şu an.. hep aklımda belki bir gün istanbuldan taşınırsam eskısehıre gıderım dıyordum ama sımdı acaba mı dıyorum acıkcası..

sızde bıraz arastırın belkı tepebası degıldır ıyı yerı belkı farklı alanları daha elıt kesımlerı vardır sıte falan bakabılırsınız daha cok rahat edebılırsınız. belkı ılerde fıkrınız degısır..

eskişehire bir kere gittim bayılmıştım.
ama orası da büyük şehir, semt semt ne kadar değişiyordur tahmin edebiliyorum,
istanbul da öyle değil mi, benim evimden dudullu 2 km bile değil,
dudulluda şort giysen yürüyemezsin,
bizim semtte millet havuzdan çıkıp pareoyla sitenin içinde dolaşıyor da kimse dönüp bakmıyor...

Eskisehir'i Eshisehir yapan ogrencidir, baska da bir sey degildir. Ogrencinin cok olmasi o sehrin merkezi yerini yasanabilir kilar ve genelde rahat olur. O yuzden Eskisehir ovulur yani, sokakta kaba insanla karsilasmayacaginizin garantisi yok ama sonucta. Onun disinda yasadiginiz bir kac olumsuzluk, pek de abartmamak lazim, Istanbul'da alasi yasaniyor bunlarin ve Turkiye'nin bir cok yerinde.

Olayı tam okumadım fakat bende çok övüldüğü için gidiş dönüş 1200 km yol yapıp şubat tatilini orda geçirmek istedim ailemle..masal şatosu odun pazarı evleri ve tarihi yapısı dışında pek bi farklılık yok ..

Fakat üniversite şehri olduğu için aileye çok fazla saygı yok, yolda gençler vurarak yürüyorlardı omuzum çıktı yerinden sandım biara..

Yinede istanbuldan daha yaşanılası bi yer olduğunu düşünüyorum.

Bir eskişehirli olarak ay ben şok. tamam her yerde iti uğursuzu saygısız olur ama hepsi mi size denk gelmiş. Eskişehir insanı öyle mükemmeldir diyemem ama medenidir birlikte yaşam kültürü vardır yani. Oturduğunuz semt mi çok kötü diyeceğim taksici esnaf hepsi böyle diyorsunuz. Belki şanssız günlerinizdesiniz ya da şehri sevmediniz herşey gözünüze batıyor ve siz tavır alınca şehir de size tavır alıyor hiç bilemedim

Sizin ki tamamen şanssızlık ben tam anlamıyla Eskişehir e hayran kalmıştım hatta elimden gelse gider oraya yerleşirim şuan bile.Gece çok güvenilir olduğunu bizzat kendim gördüm hatta memleketime döndüğümde caddelerinde bir tane bile mutsuz insan yok diye herkese anlatmıştım esnafı desen misafiriz deyince bize inanılmaz ikramlarda ve yardımlarda bulunmuştu orada yaşadığım günleri asla unutmam derim hep

Bende İstanbuldayım, ailem Eskişehir'de..Ki orada doğup büyüdüm. Anlattığınız gibi olaylar hiç ama hiç yaşamadım. Okuyunca da çok şaşırdım.Benim ailemin olduğu semt o kadar temizdir ki, kapılar kitlenmez bile. Çocukluğum geçti oralarda..Eskisi gibi güzel olmasa da Eskişehir'i hala çok severim mesela. Tüm kötüler sizi bulmuş gibi, şanssızlık..Keşke semtleri daha iyi araştırsaydınız.
Evet inşallah şanssızlıktır.Taşınmamız çok ani oldu öyle aylarca araştıramadım.Ama burada konu açmıştım.Tepebaşı,batıkent odunpazarı dediler hep bizde bura da ev bulduk,taşınmak o kadar zor ki hele de küçük bebekle ama böyle giderse durmayı düşünmüyorum önce farklı bir semte taşınırım çok mecbur kalırsam da ver elini İstanbul

Bizde 1 yil yaşadık ofunoazari delikli tasta hiç dediğimiz şeyleri yaşamadık sokakta 1 çok bile yoktu tertemiz belki semtten semte degisiyordur

bende eskişehirin mükemmel olduğunu duymuştum defalarca.. şaşırdım şu an.. hep aklımda belki bir gün istanbuldan taşınırsam eskısehıre gıderım dıyordum ama sımdı acaba mı dıyorum acıkcası..

sızde bıraz arastırın belkı tepebası degıldır ıyı yerı belkı farklı alanları daha elıt kesımlerı vardır sıte falan bakabılırsınız daha cok rahat edebılırsınız. belkı ılerde fıkrınız degısır..
Ben de hep İstanbuldan taşınıp daha sakin bir şehre yerleşme hayalleri kurardım eşime böyle bir iş fırsatı çıkınca çok sevindim belki de okuduklarıma binaen fazla beklenti içine girdim bilmiyorum.Umarım düzelir,umarım artık iyi ve akli selim insanlara denk geliriz

Eskisehir'i Eshisehir yapan ogrencidir, baska da bir sey degildir. Ogrencinin cok olmasi o sehrin merkezi yerini yasanabilir kilar ve genelde rahat olur. O yuzden Eskisehir ovulur yani, sokakta kaba insanla karsilasmayacaginizin garantisi yok ama sonucta. Onun disinda yasadiginiz bir kac olumsuzluk, pek de abartmamak lazim, Istanbul'da alasi yasaniyor bunlarin ve Turkiye'nin bir cok yerinde.
Evet öğrencilerin çoğunluk olduğu semtler daha farklı ama oralarda boş ev bulamadık bulduklarimiz da çok eski ve kullanışsızdı mecbur bulduğumuz semte taşındık.Bırkaç olumsuzluk diyorsunuz ama taşındığımızdan beri henüz hiç bir olumlu yönünü göremedim.Umarım beni şaşırtır umarım bu yaşadıklarım şanssızliktır,talihsizliktir

Eskişehir'e çok fazla gittim geldim. Çokta sevmiştim. Kuzenim orada okudu. Batı'da ve oldukça medeni bir ilde yaşamamıza rağmen Eskişehir'de kalmak istedi.

Bi sehre alismak beni de cok zorlar izmirde dogdum buyudum ve burdan baska bir yere alisamiyorum hic baska bir yerde yasayinca cok zorlaniyorum. Uzun yillar Istanbulda yasadiysaniz ondan da zorlanmis olabilirsiniz gerci nerede sacma bir tip var sizi bulmus orda.

Olayı tam okumadım fakat bende çok övüldüğü için gidiş dönüş 1200 km yol yapıp şubat tatilini orda geçirmek istedim ailemle..masal şatosu odun pazarı evleri ve tarihi yapısı dışında pek bi farklılık yok ..

Fakat üniversite şehri olduğu için aileye çok fazla saygı yok, yolda gençler vurarak yürüyorlardı omuzum çıktı yerinden sandım biara..

Yinede istanbuldan daha yaşanılası bi yer olduğunu düşünüyorum.
Aynen gereğinden fazla övülüyor sırf bu yüzden de insan fazla beklenti içine giriyor.Bılmiyorum hem geldiğimden beri yaşadıklarım hem de hastanede sohpet ettiğim kadınların anlattıkları beni çok etkiledi.Şehir değiştirmek kolay değil bir de ülke değiştirenler var kimbilir ne kadar zordur tahmin bile edemiyorum.

Aynen gereğinden fazla övülüyor sırf bu yüzden de insan fazla beklenti içine giriyor.Bılmiyorum hem geldiğimden beri yaşadıklarım hem de hastanede sohpet ettiğim kadınların anlattıkları beni çok etkiledi.Şehir değiştirmek kolay değil bir de ülke değiştirenler var kimbilir ne kadar zordur tahmin bile edemiyorum.
O kadınlar nerelerde oturuyor acaba? Küfür etselerde he da falan...Bilemedim.

Back
X