• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskişehir Eskişehir dedikleri bu muymuş

Aynen gereğinden fazla övülüyor sırf bu yüzden de insan fazla beklenti içine giriyor.Bılmiyorum hem geldiğimden beri yaşadıklarım hem de hastanede sohpet ettiğim kadınların anlattıkları beni çok etkiledi.Şehir değiştirmek kolay değil bir de ülke değiştirenler var kimbilir ne kadar zordur tahmin bile edemiyorum.
Haha ben meselaaa :))
Almanyada doğumluyum, 20 yaşımda evlenip turkiyeye yerleştim hemde öyle büyük bi şehre değil

Aşk işte naparsın :KK66:

Hemen konuya gitiyorum.Eşimin işi dolayısıyla İstanbul dan Eskişehir'e yerleştirk.İstanbul'un kalabalığından bıktığım için çok sevinmiştim taşınmadan önce çok araştırdım birtane mi kötü yorum olmaz?harika bir yer,insanları çok kültürlü,şehir deseniz beediyesi harika çalışıyor vs. vs. velhasil kelam geldik taşındık ama 1 aydır yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.Beni bu kadar demorilize eden olayları anlatmaya başlıyorum
Öncelikle biz Tepebaşında oturuyoruz Tepebaşı merkez demişlerdi ama merkez böyleyse diğer yerleri düşünemiyorum.Sokağımızdan her an motorlu gençler geçiyor ama öyle kaskli profesyonel kişiler değil 16-17 yaşındaki ehliyetsiz tuhaf tipli(serseri)diyeceğim gencler son sürat sokaklardan geçip motorlarinin gürültüsü yetmiyormuş gibi sürekli egzoz patlatıyorlar.Bebeğim çok korkuyor sürekli uykusundan korkarak uyanıyor.Polise şikayet ettik ama durum hala aynı.İstanbul da özellikle akşam saatleri devtiye gezer ama burada daha 1 tane bile polis göremedim.Sonra birgün eşimin ısrarıyla minibüse bindik (normalde bebek arabasıyla asla binmem çok zor ve teklikeli bence) neyse inecek var dedik adam acele edin diye bağırdı yahu zaten ediyoruz bebek arabası bu birakta indirelim dedim bekleyin indirelim bebek var görmüyormusunuz adam bağırdı çağırdı daha tam ben inmeden de bastı gitti neredeyse inerken düşüyordum.Nasıl sinirlendik nasıl şok olduk anlatamam.Sokak arasında bir mağazaya giriyoruz adamlar dövecek gibi cvp veriyor.Fiyat sormaya çekiniyor insan.Bugün de kızım hastalandı bindik taksiye acile gidiyoruz yavrum zaten defalarca kustu midesi bomboş başladı öğürmeye yine yüzü sapsarı oldu kollarını saldı Allah gitti çocuk dedim bayılacaktım Taksici taksiyi durdurmuş ne dese beğenirsiniz AMAN DİKKAT EDİN ARABAMA KUSMASIN,ARABAM KİRLENMESİN DİYOR dedim ne diyorsunuz kusmuyor zaten öğürüyor napıyorsunuz bizi hastaneye yetiştirin dedim.Tekrar hareket etti dedim ben evladımın canının derdindeyim sen ne diyorsun niye durduruyorsun arabayı insanlik ölmüş el kadar bebek kussa ne olur süt kusar dedim yok bu benim ekmek teknem filan diye bağırmasin mı sadece bizi indirin hemen diye bağırdım annem parasını ödedi neyseki gelmişiz zaten koşarak acile girdim.Kızımın testlerini beklerken bir kaç bayan bizimle sohpet etti başımıza gelenleri anlatınca burası böyle burada en ufak kavgada bıçak çekerler,polis deseniz ortalıkta yok,dikkat edin kimseyle münakaşa
etmeyin küfür bile etseler he deyin geçin dediler annemle ben şok.
Belediye çalışıyor diyorlar ama sokaklarda konteyner bile yok insanlar çöplerini sokaklara atıyor.Ha diyeceksiniz ki İstanbul çok mu iyiydi vallahi kötünün iyisiymişte biz bilmiyormuşuz.İstanbul da alelade bir semtteydim öyle elit bir yer değildi yani ama onca kalabalığa rağmen belediye çalışıyormuş gerçekten.Şuan yazamadığım daha neler neler var.Bu kadar olumsuzlukların olduğu bir şehiri neden bu kadar överler anlamadım.
Bece sedece talihsizlikler sizi bulmus her yerde apaci varos kaba insanlar var esk.e mahsus bir sey degil nerede otiruyorsunuz bilmiyorum ama Batikent Sumer Kirmizitiprak gibi daha elit semtlere tasinabilrsiniz

Bir eskişehirli olarak ay ben şok. tamam her yerde iti uğursuzu saygısız olur ama hepsi mi size denk gelmiş. Eskişehir insanı öyle mükemmeldir diyemem ama medenidir birlikte yaşam kültürü vardır yani. Oturduğunuz semt mi çok kötü diyeceğim taksici esnaf hepsi böyle diyorsunuz. Belki şanssız günlerinizdesiniz ya da şehri sevmediniz herşey gözünüze batıyor ve siz tavır alınca şehir de size tavır alıyor hiç bilemedim
Geldiğimden beri yaşadıklarım beni öyle soğuttu ki tüm günün yorgunluğuna ragmen hastane dönüşü taksiye binmeye korktum onca yolu kucağımda bebekle tramvayla geldim (aceleden bebek arabamızı yanımıza almamıştık) Evet düşünüyorum bela geldimi üst üste gelirmiş belki bize de öyle oldu diyorum ama konustuğumuz kadinların anlattiklari ne peki diyorum bu sefer.Birtanesi yurt dışında yaşıyormuş yazlari ailesi burada diye mecbur geliyormus gitmek için gun sayiyorum insanlari bi tuhaf hepsi sinirli kavgaci dedi zaten moralimiz sifırdı eksilere indik valla

Emin misin eskisehirimi anlatiyorsun.Şok oldum Dogup buyudugum yer anllatuklarinizla inanamafim.Bir gun bile sizin su anlattiklarniza denk gelmedim.Tepebasinda roman mahalleri var en belalirin oldugu yer kuyubasi,zafer mh.onlarda mi oturuyorsunuz acaba onlar disinda insanlari hem medeniyetli hem tremiz insanlardir.Baska semte tasinin ozman

Bi sehre alismak beni de cok zorlar izmirde dogdum buyudum ve burdan baska bir yere alisamiyorum hic baska bir yerde yasayinca cok zorlaniyorum. Uzun yillar Istanbulda yasadiysaniz ondan da zorlanmis olabilirsiniz gerci nerede sacma bir tip var sizi bulmus orda.
İlk kez şehir değiştiriyoruz dogma büyüme istanbulluyum çok zormuş gerçekten vallahi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi değerini bilememişim kaybedince anladım:(

Ben de hep İstanbuldan taşınıp daha sakin bir şehre yerleşme hayalleri kurardım eşime böyle bir iş fırsatı çıkınca çok sevindim belki de okuduklarıma binaen fazla beklenti içine girdim bilmiyorum.Umarım düzelir,umarım artık iyi ve akli selim insanlara denk geliriz

Zamanla seversiniz. Mahalleyi değiştirip bir de araba alırsanız bence bütün dertlerimiz çözülür. Arkadaşlar demiş Eskişehir ı Eskişehir yapan öğrencidir diye. Katılıyorum esnafı böyledir. Ayrıca türkiye de hiçbir yer bence güvenli değil. Önümüzde yürürken birini bicaklamislardi. Emlakcisi mafya çakmasıydı.

O kadınlar nerelerde oturuyor acaba? Küfür etselerde he da falan...Bilemedim.
Batıkentte oturuyorlarmış.Özellikle trafikte vs. kimseyle münakaşaya girmeyin hemen bicak çekiyorlar he deyin geçin dediler öyle şey olur mu dedik vallahi siz bilirsiniz bura da bir olay olur polis herşey bittikten sonra gelir dediler

Batıkentte oturuyorlarmış.Özellikle trafikte vs. kimseyle münakaşaya girmeyin hemen bicak çekiyorlar he deyin geçin dediler öyle şey olur mu dedik vallahi siz bilirsiniz bura da bir olay olur polis herşey bittikten sonra gelir dediler
Şok oldum yazdıklarınıza.

Bece sedece talihsizlikler sizi bulmus her yerde apaci varos kaba insanlar var esk.e mahsus bir sey degil nerede otiruyorsunuz bilmiyorum ama Batikent Sumer Kirmizitiprak gibi daha elit semtlere tasinabilrsiniz
Evet it kopuk her yerde ama şunun şurasında 1 ay oldu Allahim ben ne yaptım demeye başladım.Vallahi durumlar değişirse buradan haber veririm çok isteyerek geldim inanın uça uça derler ya bizmi çekiyoruz ustumüze anlamadım semt değiştirmeyi düşünüyorum ama hem maddi olarak zorlanicaz hemde daha anca yerleştik bir kaç ay daha bekleyelim diyoruz belki durumlar değişir

iç anadolu işte. demek çok da fark etmiyor eskişehiri falan

not: konyalıyım, kendi insanımı baya iyi tanırım

Hemen konuya gitiyorum.Eşimin işi dolayısıyla İstanbul dan Eskişehir'e yerleştirk.İstanbul'un kalabalığından bıktığım için çok sevinmiştim taşınmadan önce çok araştırdım birtane mi kötü yorum olmaz?harika bir yer,insanları çok kültürlü,şehir deseniz beediyesi harika çalışıyor vs. vs. velhasil kelam geldik taşındık ama 1 aydır yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.Beni bu kadar demorilize eden olayları anlatmaya başlıyorum
Öncelikle biz Tepebaşında oturuyoruz Tepebaşı merkez demişlerdi ama merkez böyleyse diğer yerleri düşünemiyorum.Sokağımızdan her an motorlu gençler geçiyor ama öyle kaskli profesyonel kişiler değil 16-17 yaşındaki ehliyetsiz tuhaf tipli(serseri)diyeceğim gencler son sürat sokaklardan geçip motorlarinin gürültüsü yetmiyormuş gibi sürekli egzoz patlatıyorlar.Bebeğim çok korkuyor sürekli uykusundan korkarak uyanıyor.Polise şikayet ettik ama durum hala aynı.İstanbul da özellikle akşam saatleri devtiye gezer ama burada daha 1 tane bile polis göremedim.Sonra birgün eşimin ısrarıyla minibüse bindik (normalde bebek arabasıyla asla binmem çok zor ve teklikeli bence) neyse inecek var dedik adam acele edin diye bağırdı yahu zaten ediyoruz bebek arabası bu birakta indirelim dedim bekleyin indirelim bebek var görmüyormusunuz adam bağırdı çağırdı daha tam ben inmeden de bastı gitti neredeyse inerken düşüyordum.Nasıl sinirlendik nasıl şok olduk anlatamam.Sokak arasında bir mağazaya giriyoruz adamlar dövecek gibi cvp veriyor.Fiyat sormaya çekiniyor insan.Bugün de kızım hastalandı bindik taksiye acile gidiyoruz yavrum zaten defalarca kustu midesi bomboş başladı öğürmeye yine yüzü sapsarı oldu kollarını saldı Allah gitti çocuk dedim bayılacaktım Taksici taksiyi durdurmuş ne dese beğenirsiniz AMAN DİKKAT EDİN ARABAMA KUSMASIN,ARABAM KİRLENMESİN DİYOR dedim ne diyorsunuz kusmuyor zaten öğürüyor napıyorsunuz bizi hastaneye yetiştirin dedim.Tekrar hareket etti dedim ben evladımın canının derdindeyim sen ne diyorsun niye durduruyorsun arabayı insanlik ölmüş el kadar bebek kussa ne olur süt kusar dedim yok bu benim ekmek teknem filan diye bağırmasin mı sadece bizi indirin hemen diye bağırdım annem parasını ödedi neyseki gelmişiz zaten koşarak acile girdim.Kızımın testlerini beklerken bir kaç bayan bizimle sohpet etti başımıza gelenleri anlatınca burası böyle burada en ufak kavgada bıçak çekerler,polis deseniz ortalıkta yok,dikkat edin kimseyle münakaşa
etmeyin küfür bile etseler he deyin geçin dediler annemle ben şok.
Belediye çalışıyor diyorlar ama sokaklarda konteyner bile yok insanlar çöplerini sokaklara atıyor.Ha diyeceksiniz ki İstanbul çok mu iyiydi vallahi kötünün iyisiymişte biz bilmiyormuşuz.İstanbul da alelade bir semtteydim öyle elit bir yer değildi yani ama onca kalabalığa rağmen belediye çalışıyormuş gerçekten.Şuan yazamadığım daha neler neler var.Bu kadar olumsuzlukların olduğu bir şehiri neden bu kadar överler anlamadım.
Vişnelik e taşın
Hasan Polatkan
Odun pazarı
Doktorlar
Ada
Güzel yerler tepebaşı çok ta merkez değil önceden roman asıllı vatandaşlar kalırdı

Zamanla seversiniz. Mahalleyi değiştirip bir de araba alırsanız bence bütün dertlerimiz çözülür. Arkadaşlar demiş Eskişehir ı Eskişehir yapan öğrencidir diye. Katılıyorum esnafı böyledir. Ayrıca türkiye de hiçbir yer bence güvenli değil. Önümüzde yürürken birini bicaklamislardi. Emlakcisi mafya çakmasıydı.
İnşallah inanın çok isteyerek geldik hep olumlu şeyler duydum ama bir yere tatile gitmekle temelli yerleşmek çok farklı şeyler bize öven kisiler hep gezmeye gelen kişilerdi.Semt değiştirmeyi kesin düşünüyorum sadece maddi olarak biraz daha kendimizi doğrultmalıyız oda yine 4-5 ay sürer

Yurdumun her yeri güzel her karışı değerlidir.
Şahsi yorumlarınızın eskişehir'li insanları ne kadar kıracağını düşünmediniz sanırım.
Çok garipserim ben bu avrupa patladı göbeğinden çıktım hallerini.
Vatan toprağı yahu. Ne kadar rencide edici bir paylaşım bu.
Ayrıca bu dert mi şimdi

Vişnelik e taşın
Hasan Polatkan
Odun pazarı
Doktorlar
Ada
Güzel yerler tepebaşı çok ta merkez değil önceden roman asıllı vatandaşlar kalırdı
Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Kesinlikle semt değiştirmeyi düşünüyorum sadece maddi olarak biraz daha güçlenmeliyiz.Bahsettiğiniz semtleri gezip araştiricam kesin

eskisehirliyim,oraya atanma firsatim var ama gitmem,bikac gun yasamak zirunda kalsaniz tirlatirsiniz zira sehir su anki insan yogunluguni kaldiramamaya basladi,ileride bikac yila sikinti artacak,tramvaya binince akraba olursunuz bikac kisuyla mutlaka inenleri beklemeden huraaa ustunuze yururler ,buradaki otobus soforleri kadar kaba insan gormedim kac kez kavga etmek zorunda kaldim trafik sıkısık cunku yol az araba cok,illa ki yasamak zorundaysaniz da visnelik hasan polatkan yasnabilir

eskisehirliyim,oraya atanma firsatim var ama gitmem,bikac gun yasamak zirunda kalsaniz tirlatirsiniz zira sehir su anki insan yogunluguni kaldiramamaya basladi,ileride bikac yila sikinti artacak,tramvaya binince akraba olursunuz bikac kisuyla mutlaka inenleri beklemeden huraaa ustunuze yururler ,buradaki otobus soforleri kadar kaba insan gormedim kac kez kavga etmek zorunda kaldim trafik sıkısık cunku yol az araba cok,illa ki yasamak zorundaysaniz da visnelik hasan polatkan yasnabilir
Kesinlikle kelimesi kelimesine doğru.Insanlar tramvaydan inenlere asla musade etmiyorlar bebek arabasıyla neler çekiyorum neler.Bir de bebekli kadina yer verilir.Bugün hastane dönüşü bindim bebek arabasi yanimizda değildi bir Allahin kulu geç otur kızım demedi onca yolu 10 kiloluk bebek kucağımda çektim.Biz de once semt değiştirmeyi düşünüyoruz olmadi tilki misali kürkçü dükkanina donücez mecbur

Bende eskişehir doğumluyum ailem orda yaşıyor hala. orda okudum yaşadım yıllarca ve bu dedikleriniz çok garip geldi bana. Hiç karşılaşmadım desem yeridir. Ama dolmuş şoförlerini bende pek sevmem. Annem Bahçelievler de oturuyor gece birde sinemadan çıkıp yürüyerek gayet rahat bi şekilde eve gelebildik eşimle kimse rahatsız etmedi bile. Okurken de hiç sıkıntı yaşamadım. İmkanım olsa tayinimi hemen isterim oraya :)

Valla bende Eskişehir i hep övmüşümdür ama gece hayatını
Ben Kütahya da okudum Eskişehir e gitmek bizim için eğlence demekti
Hele ki o zamanlar 222 vardı çokça anımın yer aldığı .. ah gençliğim ah (:

Camlara pimapen yaptırın sesi keser biraz. Onun dışında denilecek pek bir şey Yok iş için gitmişsiniz

Back
X