• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eskişehir Eskişehir dedikleri bu muymuş

Hemen konuya giriyorum.Eşimin işi dolayısıyla İstanbul dan Eskişehir'e yerleştirk.İstanbul'un kalabalığından bıktığım için çok sevinmiştim taşınmadan önce çok araştırdım birtane mi kötü yorum olmaz?harika bir yer,insanları çok kültürlü,şehir deseniz belediyesi harika çalışıyor vs. vs. velhasıl kelam geldik taşındık ama 1 aydır yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.Beni bu kadar demorilize eden olayları anlatmaya başlıyorum
Öncelikle biz Tepebaşında oturuyoruz Tepebaşı merkez demişlerdi ama merkezi böyleyse diğer yerleri düşünemiyorum.Sokağımızdan her an motorlu gençler geçiyor ama öyle kasklı profesyonel kişiler değil 16-17 yaşındaki ehliyetsiz tuhaf tipli(serseri)diyeceğim gençler son sürat sokaklardan geçip motorlarinin gürültüsü yetmiyormuş gibi sürekli egzoz patlatıyorlar.Bebeğim çok korkuyor sürekli uykusundan korkarak uyanıyor.Polise şikayet ettik ama durum hala aynı.İstanbul da özellikle akşam saatleri devriye gezer ama burada daha 1 tane bile polis göremedim.Sonra birgün eşimin ısrarıyla minibüse bindik (normalde bebek arabasıyla asla binmem çok zor ve teklikeli bence) neyse inecek var dedik adam acele edin diye bağırdı (yahu zaten ediyoruz)bebek arabası bu birakta indirelim dedim bekleyin indirelim bebek var görmüyormusunuz adam bağırdı çağırdı daha tam ben inmeden de bastı gitti neredeyse inerken düşüyordum.Nasıl sinirlendik nasıl şok olduk anlatamam.Sokak arasında bir mağazaya giriyoruz adamlar dövecek gibi cvp veriyor.Fiyat sormaya çekiniyor insan.Bugün de kızım hastalandı bindik taksiye acile gidiyoruz yavrum zaten defalarca kustu midesi bomboş başladı öğürmeye yine yüzü sapsarı oldu kollarını saldı Allah gitti çocuk dedim bayılacaktım Taksici taksiyi durdurmuş ne dese beğenirsiniz AMAN DİKKAT EDİN ARABAMA KUSMASIN,ARABAM KİRLENMESİN DİYOR dedim ne diyorsunuz kusmuyor zaten öğürüyor napıyorsunuz bizi hastaneye yetiştirin dedim.Tekrar hareket etti dedim ben evladımın canının derdindeyim sen ne diyorsun niye durduruyorsun arabayı insanlik ölmüş el kadar bebek kussa ne olur süt kusar dedim yok bu benim ekmek teknem filan diye bağırmasin mı sadece bizi indirin hemen diye bağırdım annem parasını ödedi neyseki gelmişiz zaten koşarak acile girdim.Kızımın testlerini beklerken bir kaç bayan bizimle sohpet etti başımıza gelenleri anlatınca burası böyle burada en ufak kavgada bıçak çekerler,polis deseniz ortalıkta yok,dikkat edin kimseyle münakaşa
etmeyin küfür bile etseler he deyin geçin dediler annemle ben şok.
Belediye çalışıyor diyorlar ama sokaklarda konteyner bile yok insanlar çöplerini sokaklara atıyor.Ha diyeceksiniz ki İstanbul çok mu iyiydi vallahi kötünün iyisiymişte biz bilmiyormuşuz.İstanbul da alelade bir semtteydim öyle elit bir yer değildi yani ama onca kalabalığa rağmen belediye çalışıyormuş gerçekten.Şuan yazamadığım daha neler neler var.Bu kadar olumsuzlukların olduğu bir şehiri neden bu kadar överler anlamadım.
Eskişehirin bütün kötülükleri size denk gelmiş. Geçmiş olsun, çok şaşırdım ama.

Eskisehire cok guzel avrupa kenti gibi diyorlardi sasirdim. Ama tabii soyle bir sey var. Buyuksehir oldugu icin göc almistir belki disaridan gelenler sebebiyledir. Oluyor boyle seyler. Ankaraya da cok guzel, baskent sonucta, medeniyet vs diyorlardi. Bir gittim , baskent olmus Allahtan yoksa o kadar kaba insanla o sehir hicbir yükselis gösteremezdi. Uyum saglamaya calisin , ne yazikki yapabileceginiz baska bir sey yok gibi

Yazdim yazdim sildim yazdim sildim yine yazdim sildim anca sakinledim

Son düzenleme:
Bir Eskişehirli olarak size teşekkür ediyorum. Berbat bir yer bu şehir. Her platformda şikayetlerinizi haykırın. Lütfen daha fazla insan gelmesin.

En büyük endişem kentimin kalabalıklaşması.
Valla ben yazilanlara sinir oldum ama aslinda haklisin sehir oyle bir populer oldu ki abuk sabuk ne kadar tip varsa doldu
Acaba o taksici eskisehirli mi yada evin onunden motorla gecen tipler
Sanki istanbuldaki tum taksiciler mukkemel , yollarda hic kro yok , millet trafikte birbirini dogruyo
Eskisehir de nasibini aldi bu tuhaf goc dalgasindan simdi sehre laf ediliyor
Eskisehir mukemmel birsehirdir hele insanlari tam icten kulturlu egitim seviyesi yuksek bir anadolu sehridir
3-5 salak yuzunden koca sehir karalaniyor
Ama sende haklisin boyle kotu yorumlar yapilsin da gelmesinler daha fazla

Yazdim yazdim sildim yazdim sildim yine yazdim sildim anca sakinledim
Bence siz donun sehrinize , yalanlarla da bir sehri karalamayin herkese acik ortamda
Yalan mi? bu nasil bir itham? ben ne yaşadıysam açık açık yazdım.Siz neden bu kadar sinirlendiniz? yazdim yazdim sildim anca sakinlestim filan pardon da size şahsiniza birşey diyen oldu mu ben de istanbulluyum bana ist. ilgili olumsuz birşey soylendiginde kendi üzerime almam siz aldığınıza göre benim karşılaştiğim kişilerden farksizsınız.

5yildir eskisehirde yaşıyorum daha 1kere yolda ne kendime nede başka bi insana laf atıldığını gördüm kendi memleketimde kilodun oluyumda giy beni lafini bile isitti kulaklarim ama burada kimsenin kimseyle alakasi yoktur ayrica sokaklari temizdir her yeri çöp falan demenize çok sasirdim ve sunu da söyleyim semtten semte fark eder bu her şehirde böyledir oturun visnelikte deliklitasta hasan Polatkanda rahat edin o halde yaziniz da tek çat pat katildigim şey esnafının kaba olmasi diger turlu herseyiyle candır Eskişehir

Nisan ayında Eskişehire ilk ziyaretimi gerçekleştirdim. Evet cıvıl cıvıl ama aşırı kalabalık. Nefes dahi alabileceğimi sanmıyorum. Belki 30lu yaşlara merdiven dayamasaydım 18 20 li yaşlarda olsaydım çok sevebilirdim. Ama sevemedim.
Hatta aracımızı park edecek bir yer bulamayıp sinir krizleri geçirdik eşimle. O gün karar verdim asla yaşanmaz burda.

Back
X