Eskisi gibi degiliz

Ben ücretsiz izindeyim o bile tuhaf oluyor ay sonu geliyor maas yok, mecburen eşim verecek de harcayacagim falan tuhaf yani ...bi de benimki kaynana gibidir her şeye karışır. Dün cocuga aktivite masasi alalım dedim 2 saat cocugun bunla oynayabilir duzeyde olup olmadığını tartıştık yeminlen alacağım şeyden soğudum ya...

Alışıyoruz işte parayı özgürce harcamaya sonra zor geliyor.
Maaşı alırım ödemeler biter geri kalan kısmı kafama göre takılırım.
Dün işten çıktım kuaföre gidiyorum dedim gittim.
İşim bitti geldi aldı beni bu kadar.
Ama eline baksaydım iki saat laf anlatacaktım.
Ohooooo :dondurma::dondurma:

Doktor birlikteliği yasaklamış zaten, yasaklamazsa bile bazı erkekler eşleri hamile kalınca zarar veririm vs diye korkarak hamilelik boyunca birlikte olmak istemiyor. Ama bu yakınlık göstermesine, sarılıp öpüp koklamasına engel değil. Bence açık açık konuşun birliktelik yaşamasanız bile onun ilgisine, sevgisine, dokunuşuna ihtiyaç duyduğunuzu söyleyin. Cinsellik konusu da doğum sonrası normale dönüyor, merak etmeyin😉

Alışıyoruz işte parayı özgürce harcamaya sonra zor geliyor.
Maaşı alırım ödemeler biter geri kalan kısmı kafama göre takılırım.
Dün işten çıktım kuaföre gidiyorum dedim gittim.
İşim bitti geldi aldı beni bu kadar.
Ama eline baksaydım iki saat laf anlatacaktım.
Ohooooo :dondurma::dondurma:
Aynen öyle çalıştığım günler cennet gibiymiş...bu salginda da işe dönmek istemiyorum. Bakalım "içine kaynana kaçmış kocaya "ne kadar direnebilecegim :)
Konu sahibi asıl evliliğin gerçek yüzünü kucaginda uykusuz aglayan bir cocukla tek başına kaldiginda görecek...cicim aylarinda böyle olan sonrasinda ne olmaz...(tam yaşlı teyze moduna girdim evde otur otur yorumlarımdan bile yaşlılık akıyor)

Benim de aynı şekilde bir psikolog arkadaşım var. Üstelik okulu 1.lik ile bitirmişti. Hiç çalışmadı, okulun bittiği yaz evlendi 3 - 4 ay sonra çocuk yaptı. Şimdi evde çocuk büyütüyor. Ama hala psikoloji okudum, 1.likle bitirdim diye havasını atar.
Bitirdin de neye yaradı ya, ne yapmışsın ki bitirip sanki.
Üni de üç dersimze giren bı hoca vardı en çok o hocayla görüşürduk haliyle bı gün bı yazı okudu güncel bı olayı.ve sınıftan ki kaç kız öğrenci biz calusmycagiz okul bitince evleneceğiz dediler.bende gülerek kültürlü anne mi olacaklar şimdi dedim hoca bı örnek daha verdi ve o kızlar çalışmasalarda kültürü olacaklar beni biraz elestirimden dolayı yadirgamisti. Sonradan öğrendim ki kendi eşi bizim bölümden mezun olmuş ve ev hanımı onun deyimiyle kültürlü anne🤣🤣

Aynen öyle çalıştığım günler cennet gibiymiş...bu salginda da işe dönmek istemiyorum. Bakalım "içine kaynana kaçmış kocaya "ne kadar direnebilecegim :)
Konu sahibi asıl evliliğin gerçek yüzünü kucaginda uykusuz aglayan bir cocukla tek başına kaldiginda görecek...cicim aylarinda böyle olan sonrasinda ne olmaz...(tam yaşlı teyze moduna girdim evde otur otur yorumlarımdan bile yaşlılık akıyor)

Şuan normal işe dönünce düzelir eminim :)
İşte okuyun, kariyer sahibi olun diye o yüzden söylüyoruz.
Olgunlaşın sonra evlenin, çocuk yapın.
Hayat o kadar zor ki.
Evlilik kolay geliyor işte.
Kocam alır gelir 3 bin diyor kiraya veririm bin lira geri kalanıyla da geçinirim diye hayal kuruyor ama gerçeklerle yüzleşince vay kocam yüzüme bakmıyor falan filan.
Evliliği böyle bilmedikleri için gerçeklerle yüzleşmek zor geliyor.
Halbuki gerçek hayat işte :)
Sonra geliyor vay onu alamadım bunu yapamadım.
Tabi yapamazsın elinde meslek varken gider koca parası yersen senden hiç bir şey olmaz.
Fazla dolmuşum ben :D

Pembiş gelin olup sunum yapmak, sunumu yaparken de okudum kültürlüyüm havası atmak için :confused:
Madem evleneceksin neden üniversite okuyorsun, okumayan evlenemiyor mu :KK70:
Kendimi bildim bileli çalışıyorum.
Ne eşimden ne de evlenmeden önce babamdan para almadan yaşadım.
Evde yatayım koca/baba parası yiyeyim diye lüks bir hayatım olmadı :KK70:
Bizde mallık aslinda ben de öyle. Belki de oyle oldugumuz için sinir oluoruz. Ama dertleri de bitmio o pembis sunumlardaki pembelik yok hayatlarında. Dogan cocuklarin üzgün ve sıradan olmalari sinirimi bozuo en cok.

Bizde mallık aslinda ben de öyle. Belki de oyle oldugumuz için sinir oluoruz. Ama dertleri de bitmio o pembis sunumlardaki pembelik yok hayatlarında. Dogan cocuklarin üzgün ve sıradan olmalari sinirimi bozuo en cok.

Sunumlarda ve hayatlarında her şey yolunda gibi :D
Bizde diyoruz çocuk şu zaman da olursa daha iyi, şu sınavı vereyim falan.
Bende diyorum şu hayata sırf sıkıntı çekmeye gelmişim :D
Okulu bitirdim 15 gün sonra süresiz işe girdim.
Yılladır doğru düzgün tatil bile yapmıyorum ama bakarsan pembiş gelinler daha mutlu :D

Sunumlarda ve hayatlarında her şey yolunda gibi :KK70:
Bizde diyoruz çocuk şu zaman da olursa daha iyi, şu sınavı vereyim falan.
Bende diyorum şu hayata sırf sıkıntı çekmeye gelmişim :KK70:
Okulu bitirdim 15 gün sonra süresiz işe girdim.
Yılladır doğru düzgün tatil bile yapmıyorum ama bakarsan pembiş gelinler daha mutlu :KK70:
Bak onlar da buraya eskisi gibi değil diye konu aciyor :) kariyerde yapılacak işleri bitirin öyle yapın. Gercek şu ki bebek olunca cisinizi bile zor yapıyorsunuz vakit yok ilk zamanlar emzirmeye alışana kadar göğüsler fora (bebek hep memede)...libido neyin kalmiyor yani :))

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem.
Canım konunun üzerinden çok geçmiş ama yeni gördüm ben. Sana fikir vermek yerine çoğu insan eleştirmiş seni.. burası danışma yerimi yoksa eleştiri yerimi bende tam çözemedim canım. Rabbim herşeyi gönlümüzce nasip etsin bende 20 yaşındayım 1 buçuk yıllık evliyim seni yaşıtım olarak zorluğunu anlıyorum evlilik yükünü...

Canım konunun üzerinden çok geçmiş ama yeni gördüm ben. Sana fikir vermek yerine çoğu insan eleştirmiş seni.. burası danışma yerimi yoksa eleştiri yerimi bende tam çözemedim canım. Rabbim herşeyi gönlümüzce nasip etsin bende 20 yaşındayım 1 buçuk yıllık evliyim seni yaşıtım olarak zorluğunu anlıyorum evlilik yükünü...
Özelden ulaşabilirsin canım mesaj at

Eşiniz bebeğe bi zarar gelir korkusu ile uzak duruyor olabilir. Komşum anlatmıştı eşi koluyla karnına çarpmış gece uyurken ve bebeğe bişey olacak diye doğuma kadar aynı yatakta yatmamış. Karısıda kızıyormuş sürekli ama bebek doğunca normalr dönmüşler. Bazı erkekler böyle. Zarar veririrm diye korkuyor.

Neden bu kadar kötüsünüz ya?? 20 yaşında evlenmiş diye belki kazayla belki isteyerek çocuğu olmuş diye neler söylemişsiniz. Nerden çıkardınız kızın sunumcu kız olduğunu, koca eline bakmaktan hoşlandığını. Bu devirde iş bulmak kolay mı ? Milletin ne çektiğini ne düşündüğünü nereden biliyosunuz ? Bir kendinizi onun yerine koyun evlenmiş ve hamile. Evlenmeseydin hadi evlendin çocuk yapmasaydın diye tutturmuşsunuz. geri dönüşü mü var ? kız ne yapsın bu saatten sonra. hamile kızı üzmekten başka ne yapmış oldunuz??

"erkekler değişirmiş, ağlayan bebekle yalnız kaldığın anlayacakmış ne yaptığını". Ya bu kin niyeee ? Açık aramaktan, milletin haline bakıp kendinizi üstün görmekten ne zaman vazgeçeceksiniz ?

Acele değil aslında. Hep erken anne olmak istemişimdir. Çocuk seviyorum. Evlendiğimde en azindan 2 sene gecmesin istiyordum aslında. Evliliğin oturması adına eşim çok istiyordu. Oldu bir şekilde allah verdi . Ama çocuk olduğundan beri gerçekten çoğu şey değişti.. ve kendimi değersiz hissetmeye başladım. Bu durum uzuyor beni . Anlamlandıramiyorum
20 yaşındasınız mesleğiniz var mı
Önce meslek sahibi olun gerçekten acele etmişsiniz çocuk için 26 yaşındayım yeni evlendim 3 sene çocuk istemiyoruz keşke hemen çocuk yapmasaydınız

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem.
Sorunun ne olduğunu açıkça konuşmamışsınız gibi görünüyor. Böyle bir tecrübem yok ama 2 tarafın da bebekle birlikte başlayacak yeni hayat için endişeli olması doğal bunu size açamıyordur belki. Çok gençsiniz galiba eşiniz de mi öyle belki bu yüzden hazır hissetmiyordur açıkça konuşursanız çözersiniz umarım bebeğiniz sağlıkla gelsin

Sorunun ne olduğunu açıkça konuşmamışsınız gibi görünüyor. Böyle bir tecrübem yok ama 2 tarafın da bebekle birlikte başlayacak yeni hayat için endişeli olması doğal bunu size açamıyordur belki. Çok gençsiniz galiba eşiniz de mi öyle belki bu yüzden hazır hissetmiyordur açıkça konuşursanız çözersiniz umarım bebeğiniz sağlıkla gelsin
Söylenenlere aldırmayın eşeğin kuyrugunu meydanda kesersen kimi uzun der kimi kısa.. evliliğe hazır hissetmissin ki evlenmissin ben de yaşıtınım aldırma 😇

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün, sağlıkla kucakla inşallah yavrunu. Eşinin ilgisizliğine gelirsek de bir çok sebebi olabilir . Bebek dolayısıyla temastan kaçınıyor olabilir, değişen şartlarda ekonomisi bozulmuş ama size belli etmiyor ve sürekli kafası böyle iş, geçim, masraflar üçgeninde sıkışmış olabilir, cinselliğin durması sebebiyle size ilgi gösterip sonra eller boşuna heyecan yapıp öylece kalmayayım diye kendini tutuyor olabilir. Veya rutine bindi evliliğiniz gevşedi rahatladı artık böyle gider diye çok öküzce bir zihniyette olabilir. He bir de siz hamilelik dolayısıyla olaylara çok duygusal bakıp büyütüyor olabilirsiniz. Ben mesela bir gün belgesel izliyordum aslan ceylanı avladı diye ağlamıştım sonra da ama aslanın da yavruları var ne yapsın diye bi tur daha ağlamıştım. :KK70:
Yani normal bakış açınızdan çıkabiliyorsunuz hamilelik duygusallığıyla. Yine de sizin dediğiniz gibi ilgisizleştiğini düşünelim. En kestirme çözüm: salonda hüngür şakır ağlayıp ‘ artık beni ve bebeğimizi sevmiyorsun’ 😭😭😭 demek. O anın şokuyla bir süre daha hassas davranacaktır. Sizde ilginizi eşiniz dışında başka şeylere yoğunlaştırsanız iyi olur. Bebek bakım ve malzemeleri, hamilelik süreci-sonrası, İyi bir çocuk doktoru, bebek gelişiminde ebeveyne yönelik kitaplar, yine ilk oyuncaklar, evde hobisel uğraşlar (yemek, boyama, örgü vs artık ne seviyorsanız)

Kendisi öyle diyor aslında . Ama ilgi ve şefkatle bana ne tür bir zarar verebilir ki ? Artı bir ilgi değil. Eksilen ilgiden çok şikayetçiyim. Bunu zaten tavrımla belli ediyorum . Az önce aynı şey oldu inanın artık yoruldum . Ben yaklaşmaktan onun gözlerine ilgi ararcasina bakmaktan
Bence beklentiyi azaltın.Erkekler ilgi konularına kadınlar gibi bakmıyorlar.Yani sürekli ilgi göstereyım kafasında değiller. Sen cazibeli ve cazip olursa ilgi gösterir.İlgi istiyorsan farklı şeyler denemen yapman lazım değil. Kadın olduğunu anlamadan anne olmussun.

Merhaba. 1 buçuk senelik bir ilişkim vardı sonrasında severek evlendim. Şu an 6 aylık evliyim . Bir de bebek bekliyoruz. 2. Ayımdayım. Ama eşimle eskisi gibi değiliz. Bebek olduğundan beri sanki herşey değişmiş gibi. Eşim çok uzaklaştı. Asla yanaşmıyor sürekli yanına girip sokulan ben oluyorum. Sürekli ben ilgi gosteriyorum. Sanki hamile olan oymuş gibi. Özel bir ilgi beklemiyorum aslında. Ama olan ilgi de resmen kayboldu ailem farklı şehirde burda zaten kimseyi tanımıyorum. Kv. Var o kadar . Diyorum acaba farklı bir ilgi mi bekliyorum hayır o da degil. Olan ilgi de kayboldu bana ilgisi sevgisi şevkati yok resmen kayboldu. Sarıl bana dön diyorum omzun ağrıyor diyor dönüyor. Arkasını. Zaten 1 buçuk ay kadardır bebek beklediğimiz için de cinsel olarak ilişki de yok. Resmen kopma durumundayız zoruma gidiyor . Ben bu durumu nasıl düzelticem
Eşinle konuştunmu bu konuyu hiç canım?

Daha alışmadan bebek olunca adam ne olduğunu anlamamış ki. Evlendm mi ben demeden baba oluyo.. Bence ne yapacağını bilmiyor şuan. Keşke önce bi evliliğininizin tadına varsaydınız bebek öyle yapsaydınız. Eşini al karşına açık açık konuş bu durumun seni üzdüğünü söyle belki adamın baska bir derdi vardır..

Back
X