ESKİYE TAKILIP KALMAK:((

strawberry111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
273
264
53
9 yıllık evliyim. Nişan dügün surecinde esimin ailesı hıcbır sey yapmadı eşimde cok az kısmını yapabildi. Elimdeki imkanlarla kendim yaptım cogu seyden feragat ettim. Kac yıl esimin bekarlık esyalarını kullandım. İlk baslarda hıc sorun etmezdim bu durumu. Ama yıllar gectıkce eskiyi dusunuyor ve cokk mutsuz oluyorum. Bir düğün Nişan olsa birinde altın görsem içim sızlıyor hep. Dugunlere gitmek istemiyorum hıc. İş yerınde gelini olanlar var., kızları evlenenler var laf arasında şunu aldım geline kıza diye bahsedince bile bana dokunuyor mutsuz oluyorum. Kıskanc lık degıl yasadıgım cok farklı bir duygu. Tek bir igne dahi gormedıgım gıbı bizden talep ediliyor eşimin tarafı. Bu durum esımle aramızda problem oluyor hep. Hersey alabilecek durumdayım şuan ama hersey zamanında gerekmiş. En guzel gunlerim yarım yamalak oldu. Fofograflara bakınca bile sinir oluyorum. Kendimi cokk deger sız hissediyorum.Eşim surekli telafi edeceğini soyluyor ama şu ana kadar telafı yerine gececek bir sey yok ortada. Yapar yapmaz bilemem ama eskisi gibi taviz vermeyeceğim.Verdım vereceğim kadar zaten 10 yıl gıtmiş:( Bu psikolojiden nasıl kurtulurum bilemıyorum.Boyle dusunmenin bir yararı olmayacağını adım gibi biliyorum ama bu düşünceden kurtulamıyorum:(

Ömür boyu da çıkmayacaktır aklınızdan, içinizden. Eşiniz 10 yıl önceki heveslerinizi şu an yerine getirse bile işe yaramayacaktır. Olmuşla ölmüşe çare yok derler. Sadece bundan sonra birşey istediğinizde ertelemeyin o an gerçekleştirin diyebilirim 😉

Bana birini hatirlattin. Oda aynı senin gibi, hersey içinde kalmış, dügün zamanında yapilmayanlar.. sonuç, sûrekli yıllardır esinin yüzüne vurmasi, çok mutsuz bir evlilik. Yani adam ne yapsin, durum olsaydi yapardı zaten.

sonuc olarak bilerek, isteyerek evlenmişsin adamla. kapat geçmişi, sadece mutsuz olursun, başka birsey olmaz

Bana birini hatirlattin. Oda aynı senin gibi, hersey içinde kalmış, dügün zamanında yapilmayanlar.. sonuç, sûrekli yıllardır esinin yüzüne vurmasi, çok mutsuz bir evlilik. Yani adam ne yapsin, durum olsaydi yapardı zaten.

sonuc olarak bilerek, isteyerek evlenmişsin adamla. kapat geçmişi, sadece mutsuz olursun, başka birsey olmaz
Sorun hıcbırsey yapmayanların isteklerinin hemen yerine getirilmesi, ben bisey ıstedıgım de herkezın gormezden gelmesi. Bu yuzden zoruma gidiyor ve eski ıcın pişmanlık hissediyorum. Herkez beni cantada keklik bellemiş en yakınım eşim bile. Ama benim tahammül kalmadı. Artık sonu nere gider bılmıyorum zaman gosterecek.

Ne önemi var bunlarin o is yerindeki kizlar abartıyordur belki de..Ayrica zengin biriyle evlenip her seyi aldirabilirdin secim.senin..Bence de kocamiz olan kişi yolunacak kaz değıl o ev ortak geçim borç ortak olacak olmali.Hic imrenmedim evlenirken de cok az sey aldim..

Kendimi cokk deger sız hissediyorum.

yani şuraya kadar heves ettiğiniz şeyler içinizde kalmış gibi düşündüm de, bu nasıl bir saçmalık.
bakış açınızı değiştirin. sizin değerinizi çul çaput takı makı belirleyemez.
10 sene geçmiş aradan eşinizden memnun musunuz?
gerisi hikaye..

Ne önemi var bunlarin o is yerindeki kizlar abartıyordur belki de..Ayrica zengin biriyle evlenip her seyi aldirabilirdin secim.senin..Bence de kocamiz olan kişi yolunacak kaz değıl o ev ortak geçim borç ortak olacak olmali.Hic imrenmedim evlenirken de cok az sey aldim..
Yolacak kaz gormedım kimseyi. Standardı vardır her işin degılmi. 700 km öteden nişan için gelındi bombos. Ben misafirlige giderken bile hedıye goturen bir insanım. En basit çicek cıkolata bile alınmadı bana. Hersey yarım oldu yada hic olmadı. Maddiyat yoklugu one suruldu hep ama bence eksik olan gorguymus :( o an anlamıyor insan ama yıllar gectıkce zoruma gidiyor işte. Mantıksız ama engel olamıyorum.

yani şuraya kadar heves ettiğiniz şeyler içinizde kalmış gibi düşündüm de, bu nasıl bir saçmalık.
bakış açınızı değiştirin. sizin değerinizi çul çaput takı makı belirleyemez.
10 sene geçmiş aradan eşinizden memnun musunuz?
gerisi hikaye..
Çal çaputtan ziyade bırseyler ıcın zahmet etmek benim aradığım. El emegı ufak bir hediye getırmıs olsa benim ıcın yapmıs der sevinirdim mesela. Kendileri bekliyor herseyi. Yapmazsan beklemezsın karsılıgını. Ben çözemedim 10 yıldır beton gibi psikolojimi çökertti bunların sistemı:)

Sorun eşya ise yapmak zorunda değiller bence.
Sorun altınsa, o da düğün hediyesi. İsteyen, bütçesine göre istediğini takar.
Durumları olduğu ve sizin yardıma ihtiyacınız olduğu halde yapmadılarsa da bunu siz değil eşiniz dert etsin. Yapmadılarsa oğullarına yapmadılar, siz neden değersiz hissediyorsunuz?
Yani takılacak bir şey yok bence. Siz evliliğinize bakın, bundan sonra kendinizi kullandırmayın yeterli.

E madem unutamıyorsun,degersiz hissediyorsun boşan.. mazoşist falanmısınız acaba geçmişle kendinize acı çektiriyorsunuz ... geçmişe takılırsanız geleceğinizi mafeder, yok edersiniz

E madem unutamıyorsun,degersiz hissediyorsun boşan.. mazoşist falanmısınız acaba geçmişle kendinize acı çektiriyorsunuz ... geçmişe takılırsanız geleceğinizi mafeder, yok edersiniz
Bu durumu baskası bana anlatsa sen manyakmısın derdim. Nasıl bu noktadayım bende bilmiyorum:( Hep sorunları zamanında söylememek ten kaynaklı sanırım.

Bu durumu baskası bana anlatsa sen manyakmısın derdim. Nasıl bu noktadayım bende bilmiyorum:KK43: Hep sorunları zamanında söylememek ten kaynaklı sanırım.

Tamam artık geçmişte kalmış dönüp değiştirme şansınız yok ... bakın önünüze,kendinizi mutsuz etmeye deyermi? Valla ben gelinlerine takıp takıştırıp sonra burnundan getirenleri de gördüm... iyi tarafından bakın size hiç bir katkıları olmamış sizden de bir şey bekleyemezler ... ha bekliyorlarsada hadi başka kapıya,allah versin deyin çekilin kenara

9 yıllık evliyim. Nişan dügün surecinde esimin ailesı hıcbır sey yapmadı eşimde cok az kısmını yapabildi. Elimdeki imkanlarla kendim yaptım cogu seyden feragat ettim. Kac yıl esimin bekarlık esyalarını kullandım. İlk baslarda hıc sorun etmezdim bu durumu. Ama yıllar gectıkce eskiyi dusunuyor ve cokk mutsuz oluyorum. Bir düğün Nişan olsa birinde altın görsem içim sızlıyor hep. Dugunlere gitmek istemiyorum hıc. İş yerınde gelini olanlar var., kızları evlenenler var laf arasında şunu aldım geline kıza diye bahsedince bile bana dokunuyor mutsuz oluyorum. Kıskanc lık degıl yasadıgım cok farklı bir duygu. Tek bir igne dahi gormedıgım gıbı bizden talep ediliyor eşimin tarafı. Bu durum esımle aramızda problem oluyor hep. Hersey alabilecek durumdayım şuan ama hersey zamanında gerekmiş. En guzel gunlerim yarım yamalak oldu. Fofograflara bakınca bile sinir oluyorum. Kendimi cokk deger sız hissediyorum.Eşim surekli telafi edeceğini soyluyor ama şu ana kadar telafı yerine gececek bir sey yok ortada. Yapar yapmaz bilemem ama eskisi gibi taviz vermeyeceğim.Verdım vereceğim kadar zaten 10 yıl gıtmiş:KK43: Bu psikolojiden nasıl kurtulurum bilemıyorum.Boyle dusunmenin bir yararı olmayacağını adım gibi biliyorum ama bu düşünceden kurtulamıyorum:KK43:

İnsanın içinde ukde kalan şeyleri hiç birşey telafi etmez bilirim bu duyguyu :( Ama Bundan sonrası hakettiğiniz gibi güzel olsun inşallah üzülmeyin 🙏🏻

Bana yapıldı da ne oldu arkadasım?
Keske hıc yapılmasaydı da bunlarda hıc yasanmasaydı. Evım tam tekmil döşendi altınlar alındı düğün de keza aynı şekilde. Fakat kaynana kişisinin karnımdaki çocuğa bedduaları bana bedduaları canımıza kastetmeler ve daha neler neler...
Keske yarım yamalak evlenseydım de kaynana hıc olmasaydı dıyorum
Bende bunları sılemıyorum. Esya altın hep alınacak seyler fakat kotulerı hafızadan sılemıyorsun. Canın sag mı huzurun yerınde mı senden mutlusu yok

Eşinizi sevdiğiniz için istememiş zorlamamışsınız evet size birşey yapılmayıp bir de üstüne sizden istenmesi sinir bozucu. Bana da yapılmadı üstelik eşim her ay düzenli para gönderdi babasına 20bine yakın o para bile harcanmadı eşimin kardeşi evlenirken ona harcandıgından süpheleniyorum cunku o hersey babasına yaptırdı bi de tek maaş falan. Nişanda öyle ince bilezikler taktılar ki ben insan içinde takmaya utandım düğünümde sonra da ben altın sevmiyorum dedim kırılmasına takmadığım görünce diyr evet sevmem ama düğünümde takabilirdim. Bi de demeleri yok mu biz yaptık ettik diye ben de biz herşey kendimiz yaptık düğüne ekstra misafir gelince 300 400 bişey ödenmesi gerekmiş onu bile eşimden istediler sonradan yuh. Neyse durumumuz iyi hiç ihtiyacımız yok ama yarın birgün bana muhtaç olmasın kayınpeder bakmam zaten eşime de söyledim ben hasta yaşlı insan bakamam diye şimdiden düşünsün veya eltime gitsinler güzelce takılacak gibi bilezik yaptıkları gelinlerine. Bak ben de sinirlendim şimdi 😒😏

Eski geçmiş takılıp kendini üzüyorsun. Bugünlerde geçmişte kalacak. İlerdede neden takıldım diye üzülürsün.

Böyle olduğu için eşinizde içten içe üzülüyordur ama o zaman şartlar onu gerektirmiştir, bence eskiyi mümkün olduğunca geride bırakmaya çalışın. Oldu geçti gitti diye kendinize hep söyleyin. Mutlu olun, huzurunuz da daha çok olur evde. 🙌

9 yıl geçmiş aradan üzerine düşünüp mutsuz olmak için çok fazla.

İnsanın içinde kalabilir bazı şeyler ama kendinizi değersiz falan hissetmeyin. Herşeyi dört dörtlük yapılan insanların hepsi mutluluktan ucmuyor.

Şuan eşinizle mutlu musunuz önemli olan o. Ayrıca eşiniz maddi şeyleri telafi için ekstra birşey yapmak zorunda değil, bu hayatı sizinle beraber oda yaşadı sonuçta. Şu anki imkanlarınızla en güzelini yaşamaya çalışın

Aileye yardım konusuna gelince, gerçekten ihtiyaçları varsa yapılır yardım. Onlar yapmadılar diye eşinizden evlat olarak kısasa kısas yapmasını beklemeniz benim doğru bulduğum bir bakış açısı değil. Düğüne gelene kadar anne babanın çocukları üzerinde çok hakkı geçiyor çünkü.

Son düzenleme:
Back
X