ESKİYE TAKILIP KALMAK:((

Bana yapıldı da ne oldu arkadasım?
Keske hıc yapılmasaydı da bunlarda hıc yasanmasaydı. Evım tam tekmil döşendi altınlar alındı düğün de keza aynı şekilde. Fakat kaynana kişisinin karnımdaki çocuğa bedduaları bana bedduaları canımıza kastetmeler ve daha neler neler...
Keske yarım yamalak evlenseydım de kaynana hıc olmasaydı dıyorum
Bende bunları sılemıyorum. Esya altın hep alınacak seyler fakat kotulerı hafızadan sılemıyorsun. Canın sag mı huzurun yerınde mı senden mutlusu yok
Alınacak seyler alasını alırım su an kendime. Ama
Eşinizi sevdiğiniz için istememiş zorlamamışsınız evet size birşey yapılmayıp bir de üstüne sizden istenmesi sinir bozucu. Bana da yapılmadı üstelik eşim her ay düzenli para gönderdi babasına 20bine yakın o para bile harcanmadı eşimin kardeşi evlenirken ona harcandıgından süpheleniyorum cunku o hersey babasına yaptırdı bi de tek maaş falan. Nişanda öyle ince bilezikler taktılar ki ben insan içinde takmaya utandım düğünümde sonra da ben altın sevmiyorum dedim kırılmasına takmadığım görünce diyr evet sevmem ama düğünümde takabilirdim. Bi de demeleri yok mu biz yaptık ettik diye ben de biz herşey kendimiz yaptık düğüne ekstra misafir gelince 300 400 bişey ödenmesi gerekmiş onu bile eşimden istediler sonradan yuh. Neyse durumumuz iyi hiç ihtiyacımız yok ama yarın birgün bana muhtaç olmasın kayınpeder bakmam zaten eşime de söyledim ben hasta yaşlı insan bakamam diye şimdiden düşünsün veya eltime gitsinler güzelce takılacak gibi bilezik yaptıkları gelinlerine. Bak ben de sinirlendim şimdi 😒😏
Yapılanlar unutulmuyor işte. Bir cümlede gecen kelime bile bu konuyu hatırlatmaya yetiyor. Benim cevremde benim gıbı evlenen hıc görmedım. Durumu bilen yakın arkadaslarım sen salaksın derlerdi bana. Benim dusuncem durumları yok duzelınce telafi ederler. Bekle ederler. Benim elindekini carpmanın derdindeler hala. Sizede Allah sabır versin

Çok şık bir otelin balo salonunda bütün gelin olanların isteği tarzı bir düğünüm de oldu köhne bir düğün salonunda bizim taraftan sadece anne babamın olduğu düğün fotoğraflarımın(albümü vs.) dahi olmadığı bir düğünüm de..
Hangisi dersen karşındaki insan derim o doğruysa hiçbir şey içinde kalmaz. Yanlışsa hep eksik olursun her şeyin tam olsa da..
Aşk biterse sevgilinin her kusuru göze batar maşukun derler. Sizinkisi biraz o hesap..

Eğer bu kadar sorun ise bu sizin için bir fikrim var. (yakın cevremde yapan oldu) 100 150 kişilik bir yemek organize edin. Görmekten mutlu olacagınız kişileri de cagırın. Beyaz bir elbise (tarlatansız, dantelli gelinliği andıran) esiniz de Bi smokin giysin. Gönlünüzce eğlenin. Canlı müzik de olsun mekanda =) esiniz o gün konusmasında sizi ne kadar sevdiğinden bahsetsin ve zamanında yapılamayan geceyi tekrar yasayın =)

Çok şık bir otelin balo salonunda bütün gelin olanların isteği tarzı bir düğünüm de oldu köhne bir düğün salonunda bizim taraftan sadece anne babamın olduğu düğün fotoğraflarımın(albümü vs.) dahi olmadığı bir düğünüm de..
Hangisi dersen karşındaki insan derim o doğruysa hiçbir şey içinde kalmaz. Yanlışsa hep eksik olursun her şeyin tam olsa da..
Aşk biterse sevgilinin her kusuru göze batar maşukun derler. Sizinkisi biraz o hesap..
yanlış anlamayın da bi an okuyunca komik oldu biraz.. düğün konusunda tecrübe edinmek 😂😂kaç kere düğün yaptınız acaba

Konu sahibi derdiniz maddi değil anlıyorum. Önemsenmek ve özenilmek istemişsiniz haklı olarak. Herkesin adeti bir olmuyor diycektim ama diğer gelinlerine yapmışlar. Ben eşinize doğru olduğunu hissettiğiniz bir zamanda iletin. Ne biliyim koltuk takımı mı istiyorsunuz aldırın uğraşsın biraz.. Zaten bakmam demişsiniz bir de eşiniz elini taşın altına koysun bir zahmet

Haklısınız elbette herkes en önemli günlerinde değer görmek ister. Bunun maddiyatla alakası yok düşünülmek istiyor. Evlenirken herkese yapılan kendine de yapılsın istiyor. Ama eşine yüklenme kendini de bu konuya takıp yıpratma. Bu ne geçmişi değiştirecek ne de onarımı olacak. Geleceğe önüne bak. Sana öyle davranan insanlara sende aynısı gibi davran.

Konu sahibi derdiniz maddi değil anlıyorum. Önemsenmek ve özenilmek istemişsiniz haklı olarak. Herkesin adeti bir olmuyor diycektim ama diğer gelinlerine yapmışlar. Ben eşinize doğru olduğunu hissettiğiniz bir zamanda iletin. Ne biliyim koltuk takımı mı istiyorsunuz aldırın uğraşsın biraz.. Zaten bakmam demişsiniz bir de eşiniz elini taşın altına koysun bir zahmet
Anlatmak istedıgım bu zaten.

Geçmişe takılılacak bişey yok, sen kendine dert arıyorsun, yapma bacım, keskin sirke küpüne zarar derler!
imkanları havardı ha yoktu, evlenen sendin, herzaman çevreme derim, kendi düğününü yapamayacak erkek evlenmesin ! Eşini suçlamıyorum sende ozaman eşinin imkanı olmadığını biliyordun anlayış göstermişsin kabul etmişsin zamanında ,10 sene sonra bu yapılırmı? Kendine dert arama ! Elindekilerle mutlu olmaya bak. Hayat çok kısa İnan dünya malı o kadar değersizki bunu şu yaşadığım zor günlerde daha çok anlıyorum.

Geçmişe takılı kalma önüne bak o zaman öyle olması gerekiyormuş demek ki de, en azından kimsenin gözü kalmadı de gül geç ya amaaan sonuca odaklan sen, amaç evlenmek değil miydi. Önemli olan kafa dengi biriyle olmak. Düğünün herşeyin istediğin gibi olsaydı ama adamla kafan uyuşmasaydı daha mı iyiydi.

9 yıllık evliyim. Nişan dügün surecinde esimin ailesı hıcbır sey yapmadı eşimde cok az kısmını yapabildi. Elimdeki imkanlarla kendim yaptım cogu seyden feragat ettim. Kac yıl esimin bekarlık esyalarını kullandım. İlk baslarda hıc sorun etmezdim bu durumu. Ama yıllar gectıkce eskiyi dusunuyor ve cokk mutsuz oluyorum. Bir düğün Nişan olsa birinde altın görsem içim sızlıyor hep. Dugunlere gitmek istemiyorum hıc. İş yerınde gelini olanlar var., kızları evlenenler var laf arasında şunu aldım geline kıza diye bahsedince bile bana dokunuyor mutsuz oluyorum. Kıskanc lık degıl yasadıgım cok farklı bir duygu. Tek bir igne dahi gormedıgım gıbı bizden talep ediliyor eşimin tarafı. Bu durum esımle aramızda problem oluyor hep. Hersey alabilecek durumdayım şuan ama hersey zamanında gerekmiş. En guzel gunlerim yarım yamalak oldu. Fofograflara bakınca bile sinir oluyorum. Kendimi cokk deger sız hissediyorum.Eşim surekli telafi edeceğini soyluyor ama şu ana kadar telafı yerine gececek bir sey yok ortada. Yapar yapmaz bilemem ama eskisi gibi taviz vermeyeceğim.Verdım vereceğim kadar zaten 10 yıl gıtmiş:KK43: Bu psikolojiden nasıl kurtulurum bilemıyorum.Boyle dusunmenin bir yararı olmayacağını adım gibi biliyorum ama bu düşünceden kurtulamıyorum:KK43:

Valla bacım evlenirken her şeyi kabul etmişsin, son çıkmış 10 yıl öncesinin hesabını yapıyorsun. Bence sen kendine dert arıyorsun... Aferin, 10 yıl öncesini düşün eşinle kendine minik minik problemler yarat. Doğru yoldasın....

Madem söylenecektin, zamanında kabul etmeseydin derler....

Back
X