Eşle birlikte issizlik, eşin sorumsuzluğu...

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.504
1.642
133
Arkadaşlar eşimle iki yıldır evliyiz. Eşim halen üniversite öğrencisi beş senedir okulu uzatmış durumda.
Bende o kadardır mezunum. Sevgililigin çok uzun sürmesi nedeniyle ve kendiside evlendikten çok kısa bir süre sonra okulun biteceğine dair söz verdiginden evlenmis olduk.
Ancak derslerine asilmadigindan okulu bu senede bitmiyor.Ve bunu altıncı kez yasayisim. Her sene acaba bu sene bitecek mı diye beklerken iyice yılan hikayesine döndü bu mevzu.
İkimizde Yedi aydır çalışmıyoruz. O önceden tanıdık bir yerde calisiyordu. Ayrilmak zorunda kaldi. Ama şimdi öyle bir yer olmadigindan mesleğiyle ilgili iş bulamıyor.
O bana sen mezunsun benden daha rahat iş bulursun diyor ama bende uğraşmama rağmen iş bulamıyorum. Kendisi de kendi mesleğiyle ilgili henüz öğrenci olduğundan iş bulamıyor. Ama ben arada harçlık çıkartacak şekilde işimi yaptığım halde o hiçbir şekilde uğraşmıyor. Bunun üzerine okulunu tekrar uzatması benim sabrımı taşırdı.
Önceden ailesine güvenirken şimdi bana guveniyor. Ben iş bulsam da okulu bitirmemiş olmasi beni fazlaca yiprattigindan artık evliligimizin çok zarar göreceğini düşünüyorum. Şuan elimden de birşey gelmiyor ben üzerime düşeni yapıyorum ve başka ne yapicam bilmiyorum. Çok kötü şeyler düşünüyorum artık kendime o kadar çok bunaldım ki

7 aydır nasıl geçiniyorsunuz?
E ayrılın, okul bitsin o zaman yeniden bakarsınız duruma, kötü şeyler düşünecek kadar çaresiz misiniz? Birbirinize iyi gelmemişsiniz demek ki.

millet işi gücü yerindeyken bile kırk kere düşünüyor, öğrenci adamla evlenmek ne büyük cesaret. ona sorumluluklarını son kez ciddi bir dille anlatın. madem kendi mesleğiyle ilgili iş bulamıyor o zaman gitsin bir magazada reyon görevlisi olsun gitsin garsonluk yapsın ama o eve ekmek parası getirecek kadar erkek olsun. millet evine bakmak için ne işlerde çalışıyor. sizinki alışmış rahata yaymış k..çını evde, neymiş okul bitmemiş. böyle erkeğe ben asla saygı duymam.

Öğrencilik biter askerlik tantanası başlar... Gitsem mi gitmesem mi ? Tecil mi ettirsem yanında mı yatsam ?
Bedelli çıkarsa kredi çeker gitmem... Oyy oyyy oyyy... Niye koştura koştura evlenirsiniz böyle adamlarla yavrum ya...

Son düzenleme:
Karisi doktora yaptigi halde universiteyi bitirememis birini taniyorum ama adam calisiyor yine de ne yapabilirse ailesine yapiyor elinden geldigince. Okulu uzatsa da alaniyla ilgili olmasa da girsin bir ise. Yoksa kes muslugu.

Cidden nasıl geçiniyorsumuz kira falan faturalar evlenirken bazı donanımların olması gerekli diğer türlü zor

Hata baştan yapilmis.okul durumları bitmeden çok acilmiş gibi evlenenleri kusura bakma ama anlamıyorum. Böyle bir sorumluluğun altına şartlar hazır olmadan girmek hiç doğru değil. Her seyin bir sirası var .okul biter .Düzenli bir iş bulunur .önünü görürsün ve evlenirsin. Sıralama şaşınca sonunda böyle sorunlar çıkıyor

Aileleriniz en başında sizi uyarmadı mı maddi gücünüz olmadan evlenmeyin diye?
Ne desek boş,
İş tamamen size düşüyor,madem evlilik ömür boyu iyi günde kötü günde birliktelik.
Siz iş bulmaya gayret edin.

Hatayı baştan yapmışsınız öğrenci adamla evlenerek.olan olmuş ama kocanda caba Yok.ne dersleri konusunda ne iş bulma konusunda.illa kendi işinimi yapacak gitsin garsonluk yapsın ama evine baksın madem evlenmeyi biliyor bunuda bilsin.

Dört ay benim ek iş yaparak biriktirdiğim para ile geciniyorduk. Sonra o para azalınca ben bittiğini söyledim. Cunku o parada tamamen biterse kendimi daha kotu ortada kalmış hissdecektim. O da düğün takilarimzi bozdurmaya başladı hiç istemediğim halde. Şimdi onlarda eriyip bitecek hazıra dağ dayanmaz nihayetinde.

Yani adam beş yıldır mı okuyor demiştiniz daha bu sene de bitirmeyecek adamın sorumsuz olduğu burdan belli zaten kalkıp neyine güvendiyseniz adamın evlenmişsiniz. Bu adam okulu bitirebilse bile ki kendisi için büyük bir mucize olur kalkıp da çalışmasını beklemeyin iki ay çalışır on yıl yatar bir tip belli...

Kızlar mantiklisi tabi ki okulun bitmesini beklemekti ancak ya evlenmemiz ya ayrılmamız gerekiyordu çok uzamıştı ilişki. Problem haline geliyordu. İkimizde öğrenci evinde kalıyorduk o aralar evlenmek daha doğru bir çözüm gibi gorunuyordu

Yani adam beş yıldır mı okuyor demiştiniz daha bu sene de bitirmeyecek adamın sorumsuz olduğu burdan belli zaten kalkıp neyine güvendiyseniz adamın evlenmişsiniz. Bu adam okulu bitirebilse bile ki kendisi için büyük bir mucize olur kalkıp da çalışmasını beklemeyin iki ay çalışır on yıl yatar bir tip belli...

Yok beş yıldır uzuyormuş okulu. Her sene bitti bitecek diye diye bitirmemiş de.

Peki sürekli okula gidiyor mu? Kaç dersi alttan?

Devamlılık sorunu yok yalnızca sınavlara girmeye gidiyorsa okula, mutlaka bir iş bulsun basit bir iş. Hiç birşey yapamıyorsa mesleğiyle ilgili bir şirkette stajyer gibi başlasın yoksa ne okul biter ne kendini toplayabilir bu çocuk.

CV sini hazırlayıp atsın işi ile ilgili şirketlere... okulu da bitirme gayreti gelir bu durumda.. Allah yardımcınız olsun

Back
X